\ Bagi kebanyakan orang, pemikiran untuk menggunakan VPN di India biasanya tidak terlintas di fikiran kita. Malangnya, negara ini bukanlah negara yang paling liberal dalam aktiviti digital. Selama bertahun-tahun terdapat peningkatan yang mengejutkan dalam jumlah yang akan dilihat oleh beberapa orang sebagai pelanggaran kebebasan di Internet untuk India.

Menurut maklumat dari Freedom House, India telah melihat peraturan baru mengenai sekatan penyambungan, kegiatan pengawasan pemerintah yang kontroversial dan bahkan kegiatan intervensi yang diluluskan oleh pengatur telekomunikasi negara itu.

Kejadian ini dan seumpamanya telah melanggar hak privasi yang seharusnya diharapkan oleh pengguna Internet. Ini ditambah dengan risiko penggunaan Internet yang tidak dilindungi telah menjadikan India sebagai titik panas dalam pengumpulan VPN BitCatcha.

Contents

India Mengatur Akses Internet dengan ketat

Sejak sekian lama, India telah berusaha untuk menyekat akses ke laman web yang besar (dan bertambah banyak). Walaupun anda mungkin betul berfikir bahawa laman web ini mungkin tidak sah atau tidak bermoral dalam beberapa cara, seperti laman web pornografi, yang tidak selalu berlaku.

Laman Amaran Diharamkan - India

Mesej peringatan kepada pengguna di India ketika cuba mengakses laman web yang dilarang oleh pemerintah
(Sumber gambar: Dailyhunt)

Sebagai contoh, pada tahun 2011 dan baru-baru ini pada tahun 2016 terdapat larangan sementara di Facebook di negara ini yang dilaksanakan tanpa sebarang amaran.

Pemerintah juga telah memformalkan larangan di banyak laman web lain dengan undang-undang selimut yang melarang warganegara untuk mencoba mengunjungi laman web mana pun dalam daftar tertentu. Hukuman kerana melanggar undang-undang ini adalah berat dan melampaui denda yang biasa, sehingga hukuman penjara hingga tiga tahun jika ditangkap.

Kegiatan Pengawasan Kerajaan adalah sah!

Kerana percubaannya untuk menyekat akses ke banyak laman web, selalu diasumsikan bahawa India melakukan beberapa bentuk pengawasan tersembunyi terhadap warganya sendiri. Ini sekarang telah disahkan secara sah berkat kebenaran rasmi yang diberikan.

Kerajaan telah membenarkan 10 agensi persekutuan hak untuk memintas dan memantau maklumat dari mana-mana komputer. Ini adalah langkah menuju kegiatan pengawasan massa yang dilakukan di China untuk mengawasi kegiatan warganya.

Agensi-agensi ini bukan sahaja dapat memantau dan memintas, tetapi secara rasmi mereka juga dapat mendekripsi maklumat yang diperoleh. Agensi yang diberi kuasa bukan hanya yang mementingkan keselamatan negara, tetapi juga mengawasi siasatan cukai, narkotik, jenayah kewangan dan lain-lain.

Maklumat ini sendiri sudah membimbangkan, tetapi lebih-lebih lagi kerana Mahkamah Agung India telah mengakui hak privasi sebagai hak asasi. Ini bererti bahawa pemerintah memberikan izin untuk kegiatan tersebut yang melanggar undang-undang.

Perundangan yang meragukan Mengenai Penstriman Media

Penstriman media dan perkongsian fail P2P di negara ini sedikit sebanyak adalah kawasan kabur. Walaupun secara teknikal streaming tidak menyalahi undang-undang, mungkin jika laman web yang menawarkan perkhidmatan tersebut ada dalam senarai laman web yang dilarang.

Seorang hakim mahkamah tinggi di India pada tahun 2016 memutuskan bahawa tidak ada kesalahan melihat media disiarkan, melainkan di kawasan lain yang berkaitan dengan kegiatan tersebut. Ini termasuk pengedaran, pameran atau penjualan bahan hak cipta. Malangnya, ISP di negara itu pada masa itu memberi notis kepada penggunanya bahawa semua aktiviti streaming media adalah kesalahan yang boleh dihukum – termasuk melihat!

Seperti yang anda lihat, terdapat garis-garis halus undang-undang yang terlibat dalam masalah ini dan anda pasti tidak mahu terjebak secara teknikal di sini.

ISP Di India Menyekat Proksi

Pengguna Reddit telah membincangkan laporan bahawa Reliance Jio, salah satu syarikat telekomunikasi terbesar di negara ini, telah menyekat laman web proksi. Proksi membantu pengguna mengatasi sekatan geolokasi, yang bermaksud bahawa syarikat menentukan tingkah laku 250 juta pangkalan pelanggannya yang kuat pengguna.

Sekali lagi, ini melanggar netraliti bersih yang pada umumnya bekerja pada prinsip bahawa ISP tidak boleh menggunakan pengaruh mereka sendiri terhadap data. Laman web Quartz melakukan penyelidikan di negara itu dan mendapati bahawa “Sekurang-kurangnya tujuh laman web proksi tidak dapat diakses … dari sambungan Jio”.

Ini bukan hanya dilarang laman web tetapi juga laman web yang membolehkan memuat turun perisian VPN. Telco itu nampaknya telah menyekat akses ke Hide.me, Hidester amd Megaproxy, antara lain. Walaupun ISP lain belum mengikutinya, apa yang akan menghalangnya daripada melakukan perkara yang sama?

Sekali lagi, masalahnya di sini adalah batasan yang tidak jelas antara yang sah atau tidak, bersama dengan sama ada syarikat memutuskan untuk mengundurkan kedudukan pemerintah, menawarkan sokongan mereka sendiri terhadap usaha pemerintah (seperti Jio) atau melakukan apa yang mereka inginkan. Walau bagaimana pun, pengguna Internet di India berada di atas belas kasihan mereka.

VPN Masih Sah di India

Walaupun pada saat ini belum ada berita resmi mengenai undang-undang yang melarang penggunaan perkhidmatan VPN di India, ini adalah masalah yang agak rumit. Contohnya, contoh Jio Reliance yang saya bincangkan di atas – bagaimana jika ISP memutuskan untuk menambahkan semua penyedia perkhidmatan VPN ke senarai laman web yang dilarang?

Walaupun menggunakan VPN mungkin tidak dibatasi secara hukum, masih ada undang-undang yang melarang semua pengguna di negara ini menggunakan VPN untuk kegiatan haram. Saya bermaksud bahawa jika anda menggunakan perkhidmatan VPN – lebih baik menjadi yang tidak menyimpan log!

Apa yang Kami Cari Dalam VPN Untuk India

1. Privasi dan tanpa nama

Seperti yang mungkin anda ketahui sekarang, India sebenarnya bukanlah tempat di mana anda ingin melayari internet tanpa menggunakan VPN, sama ada anda warga negara atau pelawat ke negara ini. Oleh kerana faktor-faktor yang telah saya kongsikan di atas dan betapa seriusnya akibat melanggar peraturan tersebut, adalah idea yang baik untuk memberi tumpuan kepada aspek privasi dan anonim yang ditawarkan oleh VPN untuk pengguna di India.

Dengan kedua-dua kerajaan dan industri swasta bekerjasama serta secara bebas untuk memantau dan mengawal lalu lintas, VPN perlu dapat memastikan data dan aktiviti anda dapat disimpan dengan tepat sebagaimana mestinya – persendirian.

Salah satu cara terbaik untuk memastikan ini adalah dengan mengawasi VPN yang tidak hanya memiliki kebijakan pembalakan yang ketat tetapi juga didasarkan pada negara-negara yang lebih lemah dalam undang-undang penyimpanan data mereka. Ini tentu tidak termasuk negara-negara yang mempunyai bidang kuasa lima mata dan empat belas mata.

2. Keselamatan

Bahagian keselamatan pada VPN adalah sama untuk pengguna yang berpangkalan di India seperti di tempat lain. Imbangan yang ideal hanya diketahui oleh anda, sebagai pengguna. Adakah anda memilih enkripsi 256-bit dengan risiko kelajuan VPN yang lebih rendah atau adakah anda bersedia menurunkan bar untuk peningkatan kelajuan?

Secara peribadi, saya merasakan bahawa untuk pasaran India adalah lebih baik untuk mencuba dan mengekalkan tahap penyulitan tinggi kerana dua sebab utama. Yang pertama adalah salah satu protagonis dalam kes yang kita bincangkan adalah pemerintah India, yang kemungkinan besar akan memiliki lebih banyak sumber daya yang didedikasikan untuk berusaha memecahkan sebarang penyulitan yang dihadapi..

Yang kedua adalah kerana kelajuan internet rata-rata yang lebih rendah di negara ini, anda selamat untuk menjaga tahap enkripsi setinggi mungkin tanpa menjejaskan kelajuan maksimum yang dapat dicapai.

3. Penipuan geolokasi

Biasanya ketika kita berbicara tentang penipuan geolokasi, itu adalah dengan tujuan untuk mengakses kandungan alternatif dari penyedia arus perdana seperti Netflix US atau BBC iPlayer di UK. Walau bagaimanapun, pengguna India mempunyai lebih banyak perkara yang dinanti-nantikan dalam penipuan geolokasi kerana terdapat banyak laman web yang tidak dapat mereka akses.

Di sinilah VPN bersinar, terutamanya kerana terdapat laporan beberapa telekomunikasi yang melarang bahkan laman web proksi digunakan.

4. Sokongan P2P

Salah satu kategori laman web yang disekat dari akses di India adalah laman web torrent. Sekali lagi, ini adalah kawasan lain di mana VPN akan sangat membantu. Perhatikan VPN yang mempunyai garis panduan lalu lintas P2P yang dinyatakan dengan jelas dalam syarat perkhidmatan mereka, seperti TorGuard atau NordVPN.

5. Kelajuan dan kestabilan

Dengan kelajuan jalur lebar jalur tetap rata-rata hanya 27.68Mbps di India, kebanyakan VPN semestinya mempunyai masalah sifar yang sesuai dengan keperluan pengguna di sana. Kelajuan mudah alih bahkan lebih rendah pada purata 10.13Mbps, jadi perhatian utama dengan VPN di India tentunya tidak akan menjadi kelajuan.

VPN terbaik untuk India

Seperti semua ujian VPN saya, sebelum menilai kelajuan mereka, saya selalu menilai sendiri. Berikut adalah kelajuan jalur lebar sebenar saya berdasarkan talian perkhidmatan 500Mbps, tanpa sambungan VPN aktif:

Baseline Speed ​​(Tanpa VPN) - India

(Lihat keputusan ujian kelajuan garis dasar lengkap di sini)

Oleh kerana saya berpusat di Malaysia, kelajuan saya cenderung menyambung tinggi ke pelayan VPN rantau Asia dan lebih perlahan ketika saya menyambung ke pelayan di AS atau Eropah. Untuk ujian ini, saya menyambung ke pelayan ujian kelajuan yang berpusat di India untuk memberi anda idea tentang kelajuan relatif dari jarak jauh.

Seperti yang anda lihat, sambungan tanpa VPN ke pelayan tempatan menjadikan saya kelajuan 333Mbps yang pantas. Kepantasan tentu sekali berbeza-beza, jadi ambil ini dengan sedikit garam.

Nota

 1. Harga adalah berdasarkan kadar pertukaran mata wang 1 USD = 69.39 INR.
 2. Harga yang ditunjukkan adalah berdasarkan langganan 12 bulan. Harga boleh menjadi lebih murah apabila anda melanggan untuk jangka masa yang lebih lama.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (INR)

276.87 / bln

Sorotan Ciri

 • Tiada balak
 • Bunuh suis
 • Menyokong 6 peranti

"Dengan antara muka yang ramping, kelajuan stabil dan rancangan harga jangka panjang yang hebat, Nord adalah pilihan terbaik bagi mana-mana pengguna VPN."

NordVPN mendapat tempat pertama yang kuat dalam senarai VPN Terbaik untuk India kerana banyak sebab. Salah satu yang pertama adalah mereka berpusat di Panama, yang juga merupakan tempat yang baik untuk VPN. Selain itu, NordVPN mempunyai reputasi yang luar biasa dan merupakan penyedia VPN lain yang mempunyai sebilangan besar pelayan di banyak negara.

Dasar pembalakan yang ketat mereka menggabungkan dengan penyulitan kelas tentera 256-bit dan rancangan harga yang hebat untuk menawarkan hampir semua orang kesepakatan yang sukar ditolak.

Ujian Kelajuan NordVPN - India

NordVPN Speed ​​Test India – Pelayan Mumbai
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Dengan kelajuan hilir 47Mbps, dalam pusingan ujian ini NordVPN menunjukkan prestasi yang sangat stabil pada pelayan India mereka. Apa yang menjadikan mereka lebih menarik secara menyeluruh adalah bahawa mereka tidak hanya membenarkan lalu lintas P2P tetapi mempunyai pelayan yang dioptimumkan secara khusus untuk lalu lintas P2P!

Baca ulasan mendalam kami di NordVPN untuk mengetahui mengapa ia adalah VPN # 1 Bitcatcha!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (INR)

577.32 / bln

Sorotan Ciri

 • Perlindungan privasi luar pesisir
 • Penyulitan 256-bit penuh
 • 148 lokasi VPN

"Dengan menggunakan ExpressVPN, anda boleh mendapatkan alamat IP di India yang cepat, selamat dan membolehkan streaming media dan banyak lagi."

Oleh kerana terdapat banyak sekatan di sana, maka tidak mengejutkan bahawa ExpressVPN sepertinya telah memberikan peruntukan infrastruktur yang luas untuk India. Syarikat ini mempunyai pelayan utama di Chennai dan Mumbai serta pengganti yang dapat diarahkan melalui UK.

Rata-rata, perkhidmatan VPN ini menawarkan perkhidmatan serba lengkap dari kelajuan tertinggi hingga aplikasi dan protokol yang komprehensif – sesuai untuk keselamatan, privasi dan tanpa nama. Protokol keselamatannya juga merupakan yang terbaik di kelas untuk kegunaan pengguna yang ada sekarang.

Saya telah menguji perkhidmatan ini secara komprehensif dan tidak ragu-ragu mengesyorkan mereka sebagai penyedia perkhidmatan VPN teratas untuk pengguna di India. ExpressVPN stabil dan membolehkan akses pada pelbagai peranti juga.

Ujian Kelajuan ExpressVPN - India

ExpressVPN Speed ​​Test India – Pelayan Chennai
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Sebagai idea betapa baiknya, saya membandingkan kelajuan talian lalai saya tanpa VPN dengan ujian tertutup ExpressVPN ke lokasi yang sama. Dengan ExpressVPN dihidupkan dan disambungkan ke pelayan di India, saya berjaya menunjukkan kelajuan hiliran 18Mbps yang pantas.

Baca ulasan lengkap kami di ExpressVPN untuk melihat mengapa ia menjadi salah satu pilihan utama kami!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (INR)

207.48 / bln

Ciri-ciri utama

 • Sambungan Multi-Hop
 • Menyokong banyak platform
 • Tiada balak

"Tanpa hiasan dan prestasi yang konsisten, Surfshark menjadikan namanya sebagai pesaing yang akan datang."

Surfshark mempunyai antara muka yang sangat menarik dan minimalis untuk alasan yang baik – ia sentiasa fokus untuk menyediakan perkhidmatan VPN yang selamat dan selamat. Betul, hanya ada sedikit jalan keluar dan terima kasih telah berjaya mengembangkan rangkaiannya ke lebih dari 1,000 pelayan dalam masa yang sangat singkat.

Walaupun masih muda (Surfshark baru diperkenalkan pada akhir 2018), penyedia perkhidmatan ini berjaya mengikuti anjing teratas dan secara keseluruhan memberikan pengalaman bebas tekanan dengan harga yang hanya akan disukai ramai.

Walaupun sikapnya kelihatan minimalis ini, Surfshark tetap dapat menawarkan semua komponen utama penyedia perkhidmatan VPN yang baik. Ini termasuk menyokong trafik P2P di hampir semua pelayan mereka, penyulitan yang kuat, akses ke kandungan multi-rantau platform streaming video, dan banyak lagi.

ujian kelajuan surfshark India

Surfshark Speed ​​Test India – Pelayan Latur
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Sebagai salah satu daripada tiga VPN terbaik untuk India, Surfshark adalah salah satu dari beberapa yang berjaya mengekalkan kelajuan yang mengagumkan di kawasan yang biasanya rawan kemacetan. Ujian kelajuan dari pelayan Latur menunjukkan kelajuan hiliran hampir 80Mbps.

Ketahui lebih lanjut mengenai keunggulannya di tinjauan menyeluruh kami di Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (INR)

346.26 / bln

Sorotan Ciri

 • Dibina untuk P2P
 • Proksi stealth TorGuard
 • Menyokong 5 sambungan

"Menggunakan TorGuard adalah pengalaman yang menggembirakan dan memberi seseorang jaminan bahawa sambungan Internet mereka benar-benar selamat."

Antaramuka TorGuard mungkin kelihatan sedikit tanggal ketika pertama kali ditemui tetapi tidak ada keraguan bahawa ada salah satu penyedia perkhidmatan VPN yang paling selamat di sekitar. Walaupun tidak banyak hal di sisi pengguna, prestasi cukup luar biasa.

Terdapat satu perbezaan utama antara TorGuard dan banyak pesaing kerana ia membolehkan anda memilih tahap penyulitan yang anda sukai. Ini bermaksud bahawa untuk pengguna P2P, anda dapat menurunkan enkripsi dan menikmati kecepatan mengalir lebih cepat bila-bila masa!

Selain itu, TorGuard mempunyai banyak kualiti penebusan lain, seperti kecepatan stabil, kemampuan multi-platform dan kemampuan untuk memintas penyekat VPN.

Ujian Kelajuan TorGuard - India

Uji Kelajuan TorGuard India – Pelayan Chennai
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Sebagai salah satu daripada tiga VPN terbaik untuk India, tentu saja TorGuard memenuhi syarat kelajuan tertentu. Ini ditunjukkan dalam hasil ujian saya untuk itu dari pelayan VPN yang berpusat di Chennai dan sekali lagi, pengguna di negara ini semestinya mendapat kelajuan ini dengan beberapa masalah.

Satu-satunya kelemahan adalah bahawa untuk pengguna yang lebih muda yang terbiasa dengan kehalusan aplikasi moden, antara muka TorGuard akan kelihatan seperti sesuatu dari masa lalu.

Baca analisis menyeluruh kami di TorGuard untuk maklumat lebih lanjut!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

Kepantasan

Buruk

Keselamatan & Privasi

Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5

Harga (INR)

242.87 / bln

Sorotan Ciri

 • Menawarkan pemampatan data
 • Penyekat iklan
 • Menyokong 7 peranti

"CyberGhost berpusat di Romania tetapi telah memperhatikan keperluan pengguna India dengan terus meningkatkan jumlah pelayannya di negara ini."

CyberGhosties gembira dengan mereka dan mereka pasti telah berusaha untuk menjadi hip dan optimis dalam pemasaran mereka. Ini adalah satu lagi nama yang lebih terkenal dalam industri VPN tetapi secara peribadi saya merasakan bahawa mereka mungkin sedikit berlebihan.

Spesifikasi bijak CyberGhost bercakap baik tetapi setelah melalui ujian dengan mereka, saya menasihati sedikit garam. Perlu diingat bahawa ini adalah senarai ranking, jadi jangkaan saya cukup tinggi.

Ujian Kelajuan CyberGhost - India

CyberGhost Speed ​​Test India – Pelayan Latur
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Pengguna di India perlu mengambil perhatian bahawa kebanyakan pelayan CyberGhost berada di zon EU, tetapi untungnya, mereka juga mempunyai beberapa pelayan di rantau Asia. India nampaknya menjadi pengecualian dan mereka telah berusaha lebih jauh untuk mewujudkan jumlah pelayan yang lebih tinggi di sana.

Secara keseluruhan, kami berjaya mendapatkan kelajuan 10Mbps yang sangat berguna yang masih cukup untuk streaming media.

Lihat ulasan penuh kami di CyberGhost untuk mengetahui lebih lanjut!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Kepantasan

Adil

Keselamatan & Privasi

Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5

Harga (INR)

450.34 / bln

Sorotan Ciri

 • Penyulitan 256-bit paksa
 • P2P tanpa had
 • Menyokong 10 peranti

"Hebat untuk Paranoid tetapi mungkin tidak akan menjadi yang teratas dalam senarai pengguna yang berpangkalan di India, IPVanish sangat dipasarkan tetapi kurang disokong."

IPVanish telah menderita dalam beberapa tahun kebelakangan ini kerana penyebarannya dalam… pasti akan kita katakan, insiden malang. Namun selain itu, perhatikan bahawa mereka berada di bawah pengurusan baru dan mudah-mudahan perkara seperti itu akan menjadi kepantasan pada masa lalu.

Mengetepikan insiden tersebut, mereka tetap menjadi gergasi VPN di lapangan dan mempunyai kelajuan yang mengagumkan. Nasib baik untuk itu, kerana jika anda mempunyai aduan mengenai kelajuan mereka, tidak banyak yang dapat anda lakukan kerana mereka memaksa penyulitan 256-bit pada semua orang tanpa pengecualian.

Ujian Kelajuan IPVanish - India

IPVanish Speed ​​Test India – Pelayan Nagpur
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Dengan kepantasan, IPVanish berjaya terus setanding dengan kehadiran India yang lebih terhad. Saya berjaya mewujudkan kelajuan hilir sekitar 20Mbps yang sesuai untuk infrastruktur di sana. Bagi mereka yang ingin bereksperimen, anda selalu boleh mencuba pelayan lain di rantau ini yang mungkin memberikan hasil yang lebih baik. Namun, sambungannya stabil dan lebih daripada cukup untuk menyalurkan media.

Baca ulasan mendalam kami di IPVanish untuk mengetahui lebih lanjut!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

Kepantasan

Adil

Keselamatan & Privasi

Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5

Harga (INR)

235.23 / bln

Sorotan Ciri

 • Aplikasi yang senang digunakan
 • Lebar jalur tidak terhad
 • Menyokong perpecahan terowong

"PureVPN pastinya menjadi salah satu peneraju industri yang lengkap berkat rangkaian pelayan yang kukuh."

Dengan lebih daripada 2,000 pelayan yang berada di lebih dari 140 negara di seluruh dunia, PureVPN pastinya mempunyai infrastruktur yang diperlukan untuk menunjukkan dirinya sebagai peneraju industri. Ini melengkapkannya dengan ciri keselamatan kelas perusahaan yang sangat baik untuk melindungi penggunanya dari pencerobohan atau pengesanan.

Ujian Kelajuan PureVPN - India

PureVPN Speed ​​Test India – Pelayan Chennai
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Satu faedah besar untuk mencubanya ialah mereka adalah salah satu dari sedikit di pasaran sekarang yang membenarkan akses ke protokol WireGuard – protokol gen seterusnya yang semestinya ringan menjelang OpenVPN. Cakupannya agak terhad, dengan kehadiran hanya di sekitar lima negara.

Menyambung ke pelayan PureVPN yang berpangkalan di Chennai, saya dapat mendekati 20Mbps – sekali lagi, tidak ada yang dapat saya bersin tetapi jauh dari yang terbaik yang pernah saya lihat. Namun, saya akan mengatakan bahawa angka-angka ini mencerminkan syarikat yang memang mempunyai beberapa fokus di sini.

8. VPN terpantas

https://fastestvpn.com

TerpantasVPN

Kepantasan

Adil

Keselamatan & Privasi

Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5

Harga (INR)

57.59 / bln

Sorotan Ciri

 • Pelayan yang dioptimumkan untuk P2P
 • Membolehkan pelayan melompat
 • Menyokong 10 peranti

"TercepatVPN bukanlah yang terpantas tetapi ia pasti menawarkan cadangan nilai yang sukar untuk dicabar."

FastestVPN bukanlah yang terpantas yang saya uji tetapi tidak juga yang paling lambat. Ia menawarkan negara-negara yang lebih terhad untuk menjalankan sambungan anda berbanding dengan banyak VPN tingkat atas tetapi pada harga dari serendah 83 sen sebulan ia adalah mencuri. Mereka juga mempunyai pelayan yang dioptimumkan P2P yang menjadikannya baik untuk itu juga.

Harga rendah datang dengan satu kelemahan yang serius dan itu adalah prestasi terhad dalam mengatasi sekatan geo. Akhirnya kami dapati, FastestVPN tidak boleh membenarkan anda mengakses kandungan Netflix AS atau BBC iPlayer di UK -!

Pergi ke tinjauan FastestVPN kami untuk mengetahui lebih lanjut!

Adakah Saya Betul Memerlukan VPN Di India?

Memandangkan gabungan tekanan pemerintah dan swasta yang sangat buruk terhadap kebebasan Internet di negara ini, saya merasakan bahawa penggunaan VPN semestinya berada di kedudukan yang paling tinggi dalam agenda kebanyakan pengguna di sana. Ini berlaku dua kali ganda bagi orang asing yang berada di India untuk bekerja atau bersantai – anda pasti tidak mahu melanggar undang-undang dan berakhir di penjara India.

Terlalu banyak perkara yang tidak diketahui di banyak kawasan dan saya anggap bahawa lebih baik selamat daripada menyesal. Tolong, cari VPN yang tepat untuk anda hari ini jika anda menggunakan Internet di India.

Untuk merakam, berikut adalah 3 VPN teratas untuk India:

KECEPATAN

KESELAMATAN & KEISTIMEWAAN

HARGA / MO

ExpressVPN

Cemerlang

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

INR577.32

LAWATAN VPN

NordVPN

Cemerlang

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

INR276.87

LAWATAN VPN

Surfshark

Cemerlang

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

INR207.48

LAWATAN VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me