8 VPN Terbaik Untuk New Zealand 2020 (Speed ​​Diuji!)

Sejujurnya ketika memikirkan keperluan penggunaan VPN di New Zealand muncul di meja saya, saya sedikit terperangah. Bagaimanapun, ia adalah salah satu negara di dunia di mana kebebasan dinilai tinggi, dengan Freedom House menjadikannya 98/100 pada skala kebebasan mereka.


Namun pemikiran tentang apa yang mungkin ada di bawah permukaan mendorong beberapa penelitian dan sudah cukup, setelah saya mulai menggali keluar kerangka di almari. Baiklah, ada di antara mereka juga. Dari pengawasan pemerintah yang tidak sah hingga pemberian maklumat kepada agensi perisik AS, New Zealand adalah pusat kegiatan rahsia – terhadap penduduknya sendiri.

Walaupun benar bahawa Internet di sana tidak diketahui disensor, masih mengganggu bahawa tidak hanya ada satu, tetapi banyak sumber pengawasan Internet. Lebih buruk lagi ialah kenyataan bahawa pemerintah membuat gerakan yang menunjukkan bahawa aktiviti ini dianggap perlu dan oleh itu, menghalalkannya.

Sudah tiba masanya bagi penduduk New Zealand untuk mencari perkhidmatan VPN yang tepat?

Contents

GCSB Telah Bertindak Di Luar Undang-Undang

Biro Keselamatan Komunikasi Kerajaan (GCSB) adalah yang berfungsi sebagai cabang keselamatan dalaman New Zealand. Kenyataan itu sendiri menjadikannya agak menyeramkan dan mengingatkan gambar-gambar NKVD Soviet atau agensi gelap yang serupa.

Tetapi ruang lingkup kerjanya terdengar cukup tidak bersalah di atas kertas dan itu adalah untuk mempertahankan keselamatan negara melalui pengumpulan dan analisis maklumat. Sayangnya, seperti banyak agensi perisikan, GCSB telah diketahui bekerja di luar undang-undang.

Sebagai contoh, diketahui telah mengintip Kim Dotcom (pengasas Megaupload) secara haram, yang tinggal di New Zealand. Lebih buruk lagi adalah kenyataan bahawa kerana kes ini, didapati bahawa GCSB tidak memahami undang-undangnya sendiri dan akibatnya juga memata-matai 88 orang secara tidak sah.

Berdasarkan undang-undang, GCSB tidak dibenarkan mengintip penduduk New Zealand. Untuk menyatukan semua perkara ini, setelah GCSB mengaku telah menghentikan kegiatan pengawasan terhadap Kim, kemudian diketahui bahawa peralatan mereka terus beroperasi – dikendalikan oleh Badan Keselamatan Nasional AS (NSA) yang terlibat dalam kes tersebut.

Senario ini menimbulkan beberapa masalah. Yang pertama adalah bahawa agensi kerajaan New Zealand tidak mengetahui undang-undang negaranya sendiri atau memutuskan untuk melanggarnya. Kedua, nampaknya ada sedikit keraguan untuk berkongsi maklumat mengenai penduduk negara itu dengan agensi asing.

New Zealand Boleh Mengintip Penduduk Secara Sah

New Zealand boleh mengintip penduduk secara sah

Apa yang dijelaskan di atas hanya dapat dijadikan dasar untuk segmen berikutnya ini iaitu pada bulan Mei 2013, pemerintah membuat pindaan terhadap undang-undang yang berkaitan dengan kuasa GCSB, yang memungkinkan agensi tersebut mengumpulkan informasi dari semua warga Selandia Baru secara sah.

GCSB juga diizinkan untuk menyampaikan salah satu atau semua maklumat ini ke jabatan pemerintah lain, yang bermaksud bahawa seluruh pemerintah dapat memperoleh informasi yang diinginkan secara sah setiap saat. Walaupun terdapat bantahan dari banyak puak termasuk Persatuan Undang-Undang NZ dan Tribunal Hak Asasi Manusia, undang-undang tersebut akhirnya disahkan, dengan berkesan menjadikan New Zealand menjadi negara polis yang berpotensi.

Walaupun ada jaminan pemerintah bahawa pengawasan borong terhadap penduduk tidak dilakukan, kenyataan itu dipertikaikan sebagai bagian dari wahyu Snowden.

Tuduhan Mengetuk Kabel Palang Selatan

Semua data di Internet mengalir melalui rangkaian kabel data besar-besaran yang disalurkan melalui pelbagai titik di seluruh dunia. Titik hubungan utama untuk New Zealand adalah Southern Cross Cable. Sejak 2013, terdapat pelbagai tuduhan agensi perisik memasuki Kabel Palang Selatan.

The New Zealand Herald pernah melaporkan bahawa Southern Cross Cable pada masa lalu meminta NSA membayar mereka untuk pengawasan besar-besaran terhadap aktiviti internet New Zealand. Pada tahun 2014, tuduhan dibuat bahawa titik pemintas sedang dibuat pada kabel. Kerajaan New Zealand telah menafikan kejadian tersebut.

VPN Masih Sah di New Zealand

Walaupun ini mungkin menjadi masalah yang sah, hanya ada segelintir negara di seluruh dunia yang secara langsung melarang penggunaan VPN. Ini biasanya negara-negara dengan undang-undang yang lebih kejam seperti Iraq dan Korea Utara. Malah China dan Rusia hanya melakukan larangan separa.

Syukurlah, bagi warga New Zealand atau pelawat ke negara ini, penggunaan VPN masih sah. Namun, ingat bahawa walaupun perkhidmatan itu sendiri mungkin sah, apa yang anda lakukan di atasnya juga harus sah.

Sebagai contoh, jika anda menjalankan aktiviti P2P dan memuat turun barang berhak cipta maka secara teknikal anda masih bertanggungjawab untuk itu. Apa yang dilakukan oleh VPN adalah melindungi aktiviti tersebut. Oleh itu, intinya adalah menggunakan VPN untuk aktiviti yang sah atau mencari yang tidak boleh dipaksa oleh pemerintah New Zealand untuk menyerahkan log aktiviti pengguna.

Apa yang Kami Cari Dalam VPN Untuk New Zealand

1. Privasi dan tanpa nama

Dengan kisah-kisah seram yang lebih jelas yang saya kongsikan di atas fikiran anda, mungkin ini masa yang tepat untuk saya mencadangkan bahawa idea yang sangat baik adalah memberi tumpuan kepada aspek privasi dan anonimiti VPN untuk pengguna di New Zealand. Dengan baik pemerintah maupun industri swasta setelah pengguna, VPN harus dapat memastikan data dan aktiviti anda dapat disimpan sebagaimana mestinya – swasta.

Salah satu cara terbaik untuk memastikan ini adalah dengan mengawasi VPN yang tidak hanya memiliki kebijakan pembalakan yang ketat tetapi juga didasarkan pada negara-negara yang lebih lemah dalam undang-undang penyimpanan data mereka. Ini tentu tidak termasuk negara-negara yang mempunyai bidang kuasa lima mata dan empat belas mata.

2. Kelajuan dan kestabilan

Dengan kelajuan jalur lebar jalur tetap rata-rata 87.47 Mbps di New Zealand, seharusnya tidak ada masalah besar dengan VPN kerana hampir semua penyedia perkhidmatan VPN tingkat atas seharusnya dapat menguruskan penanda aras ini.

3. Keselamatan

Bahagian keselamatan pada VPN adalah sama untuk pengguna yang berpangkalan di New Zealand seperti di tempat lain. Imbangan yang ideal hanya diketahui oleh anda, sebagai pengguna. Adakah anda memilih enkripsi 256-bit dengan risiko kelajuan VPN yang lebih rendah atau adakah anda bersedia menurunkan bar untuk peningkatan kelajuan?

Perkara yang dipersoalkan di sini adalah – adakah penyedia perkhidmatan X VPN memberi anda pilihan untuk kadar penyulitan yang boleh disesuaikan? Mungkin itulah yang perlu anda tanyakan apakah ini adalah masalah untuk anda.

4. Penipuan geolokasi

Berada di seberang dunia dari AS, pengguna yang berpangkalan di New Zealand tidak mendapat akses ke kandungan Netflix yang dihalang AS. Ini adalah salah satu sebab mengapa pengguna di seluruh dunia menggunakan VPN – untuk penipuan geolokasi.

5. Sokongan P2P

Ini sebenarnya bukan keutamaan bagi pengguna VPN di New Zealand kerana P2P sebahagian besarnya telah diabaikan di sini. Walau bagaimanapun, selalu ada kebaikannya terutama dengan pengetahuan bahawa kerajaan mula menindak beberapa perkara seperti kotak tv android.

Perhatikan VPN yang mempunyai garis panduan lalu lintas P2P yang dinyatakan dengan jelas dalam syarat perkhidmatan mereka, seperti TorGuard atau NordVPN.

VPN terbaik untuk New Zealand

Seperti semua ujian VPN saya, sebelum menilai kelajuan mereka, saya selalu menilai sendiri. Berikut adalah kelajuan jalur lebar sebenar saya berdasarkan talian perkhidmatan 500Mbps, tanpa sambungan VPN aktif:

Baseline Speed ​​(Tanpa VPN) - New Zealand

(Lihat keputusan ujian kelajuan garis dasar lengkap di sini)

Perhatikan bahawa semasa saya berpusat di Malaysia, sambungan saya ke New Zealand, walaupun tanpa perkhidmatan VPN aktif sedikit lebih pantas daripada kelajuan sambungan biasa saya yang boleh mencapai sekitar 400 Mbps. Tujuan saya menyambung ke pelayan ujian kelajuan yang berpusat di Auckland adalah untuk menunjukkan perkara ini.

Seperti yang anda lihat, sambungan tanpa VPN ke pelayan tempatan memberi saya kelajuan 126 Mbps yang pantas. Saya mengesyaki bahawa kelajuan rendah ini juga disebabkan oleh laluan infrastruktur yang diperlukan untuk melancarkan data saya dari sini ke Auckland. Kepantasan tentu sekali berbeza-beza, jadi ambil ini dengan sedikit garam.

Nota

 1. Harga berdasarkan kadar pertukaran mata wang 1 USD = 1.51 NZD.
 2. Harga yang ditunjukkan adalah berdasarkan langganan 12 bulan. Harga boleh menjadi lebih murah apabila anda melanggan untuk jangka masa yang lebih lama.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Kepantasan

Baik

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (NZD)

6.02 / bln

Sorotan Ciri

 • Tiada balak
 • Bunuh suis
 • Menyokong 6 peranti

"NordVPN adalah gabungan banyak perkara baik – Prestasi stabil, harga berpatutan dan keramahan pengguna."

NordVPN mendapat tempat pertama yang kuat dalam senarai VPN Terbaik kami untuk New Zealand kerana banyak sebab. Salah satu yang pertama adalah mereka berpusat di Panama, yang juga merupakan tempat yang baik untuk VPN. Selain itu, NordVPN mempunyai reputasi yang luar biasa dan merupakan penyedia VPN lain yang mempunyai sebilangan besar pelayan di banyak negara.

Dasar pembalakan yang ketat mereka menggabungkan dengan penyulitan kelas tentera 256-bit dan rancangan harga yang hebat untuk menawarkan hampir semua orang kesepakatan yang sukar ditolak.

Ujian Kelajuan NordVPN - New Zealand

Ujian Kelajuan NordVPN New Zealand – Pelayan Auckland
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Dengan kelajuan hilir 46Mbps, dalam pusingan ujian ini NordVPN menunjukkan prestasi yang sangat stabil di pelayan New Zealand mereka. Apa yang menjadikan mereka lebih menarik adalah bahawa mereka bukan sahaja membenarkan lalu lintas P2P tetapi mempunyai pelayan yang dioptimumkan khas untuk lalu lintas P2P!

Baca ulasan mendalam kami di NordVPN untuk mengetahui mengapa ia adalah VPN # 1 Bitcatcha!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Kepantasan

Baik

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (NZD)

12.55 / bln

Sorotan Ciri

 • Perlindungan privasi luar pesisir
 • Penyulitan 256-bit penuh
 • 148 lokasi VPN

"ExpressVPN jarang mengecewakan kami dan prestasi mereka dalam ujian kelajuan NZ kami pasti menyokong kepercayaan kami terhadapnya!"

Salah satu perkhidmatan VPN terbaik yang pernah saya uji, ExpressVPN setakat ini menjadi pilihan utama saya tidak kira di negara mana saya berada. Ia mempunyai pelbagai lokasi pelayan dan banyak pelayan. Lebih baik lagi, ia didasarkan pada Kepulauan Virgin Britain yang lemah dalam undang-undang penyimpanan data.

Saya telah menguji perkhidmatan ini secara komprehensif dan tidak ragu-ragu mengesyorkan mereka sebagai penyedia perkhidmatan VPN teratas untuk warga New Zealand. ExpressVPN stabil dan membolehkan akses pada pelbagai peranti juga.

Ujian Kelajuan ExpressVPN - New Zealand

Uji Kelajuan ExpressVPN New Zealand – Pelayan Auckland
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Sebagai idea betapa baiknya, saya membandingkan kelajuan talian lalai saya tanpa VPN dengan ujian tertutup ExpressVPN ke lokasi yang sama. Dengan ExpressVPN dihidupkan dan disambungkan ke pelayan di New Zealand, saya berjaya menunjukkan kelajuan hilir 76Mbps yang mantap.

Baca ulasan lengkap kami di ExpressVPN untuk melihat mengapa ia menjadi salah satu pilihan utama kami!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Kepantasan

Baik

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (NZD)

3.00 / bln

Sorotan Ciri

 • Sambungan Multi-Hop
 • Menyokong banyak platform
 • Tiada balak

"Tanpa hiasan dan prestasi yang konsisten, Surfshark menjadikan namanya sebagai pesaing yang akan datang."

Surfshark adalah pilihan yang sangat baik untuk warga New Zealand kerana beberapa sebab. Tidak seperti banyak penyedia perkhidmatan VPN, ia memberikan penekanan yang sama pada pelayan di wilayah Australasia dan bukannya fokus AS-EU yang murni. Ini bermakna anda akan mempunyai lebih banyak pelayan yang lebih dekat dengan negara asal anda.

Oleh kerana ia baru, ada juga harapan bahawa ia tidak akan mengganggu perkhidmatannya dengan menawarkan ciri tambahan yang tidak diingini. Ini menjadikannya sangat fokus pada penyediaan perkhidmatan teras yang sangat baik yang dibina berdasarkan ketekalan dan keselamatan, dengan prestasi keseluruhan yang baik.

Untuk titik harga Surfshark masuk, ini menjadikannya salah satu dari 3 teratas untuk New Zealand. Tidak ada apa-apa yang boleh dibantah dengan harga yang hebat dan prestasi yang unggul. Untuk naik sedikit dalam peringkat, semua yang perlu dilakukan Surfshark adalah meluangkan sedikit masa untuk membina kepercayaan dengan penggunanya – maka kita akan melihat di mana yang memimpin mereka!

ujian kelajuan surfshark New Zealand

Surfshark Speed ​​Test New Zealand – Pelayan Auckland
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Sebagai salah satu daripada tiga VPN terbaik untuk New Zealand, Surfshark memenuhi keperluan kelajuan dengan sangat baik. Perkara terbaik mengenai perkhidmatan VPN ini bukanlah kelajuan cepat, tetapi kelajuan yang baik – tidak kira pelayan yang anda pilih.

Mungkin satu-satunya kelemahan adalah bahawa walaupun menyokong P2P di pelayan mereka, prestasi dalam perkongsian fail tidak begitu setara walaupun dengan kelajuan keseluruhan yang baik.

Ketahui lebih lanjut mengenai keunggulannya di tinjauan menyeluruh kami di Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (NZD)

7.53 / bln

Sorotan Ciri

 • Dibina untuk P2P
 • Proksi stealth TorGuard
 • Menyokong 5 sambungan

"Salah satu VPN terbaik untuk perkongsian fail P2P, TorGuard adalah satu keharusan bagi mana-mana pengguna P2P di New Zealand."

Salah satu faktor penentu yang paling penting dalam penempatan TorGuard ialah ia adalah penyedia perkhidmatan VPN yang sangat mesra P2P. Tidak ada banyak masalah di sisi pengguna, tetapi prestasi luar biasa.

Terdapat satu perbezaan utama antara TorGuard dan banyak pesaing kerana ia membolehkan anda memilih tahap penyulitan yang anda sukai. Ini bermaksud bahawa untuk pengguna P2P, anda dapat menurunkan enkripsi dan menikmati kecepatan mengalir lebih cepat bila-bila masa!

Selain itu, TorGuard mempunyai banyak kualiti penebusan lain, seperti kecepatan stabil, kemampuan multi-platform dan kemampuan untuk memintas penyekat VPN.

Ujian Kelajuan TorGuard VPN - New Zealand

Ujian Kelajuan TorGuard New Zealand – Pelayan Plymouth Baru
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Sebagai salah satu daripada tiga VPN terbaik untuk New Zealand, TorGuard tentu saja memenuhi syarat kelajuan tertentu. Ini ditunjukkan dalam hasil ujian saya untuk itu dari pelayan VPN berasaskan New Plymouth dan sekali lagi, New Zealand pada amnya mendapat kelajuan ini dengan beberapa masalah.

Satu-satunya kelemahan adalah bahawa untuk pengguna yang lebih muda yang terbiasa dengan kehalusan aplikasi moden, antara muka TorGuard akan kelihatan seperti sesuatu dari masa lalu.

Baca analisis menyeluruh kami di TorGuard untuk maklumat lebih lanjut!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

Kepantasan

Buruk

Keselamatan & Privasi

Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5

Harga (NZD)

5.28 / bln

Sorotan Ciri

 • Menawarkan pemampatan data
 • Penyekat iklan
 • Menyokong 7 peranti

"CyberGhost menawarkan perkhidmatan selamat dan peribadi tetapi mungkin tidak setara dengan ExpressVPN."

CyberGhosties gembira dengan mereka dan mereka pasti telah berusaha untuk menjadi hip dan optimis dalam pemasaran mereka. Ini adalah satu lagi nama yang lebih terkenal dalam industri VPN tetapi secara peribadi saya merasakan bahawa mereka mungkin sedikit berlebihan.

Spesifikasi bijak CyberGhost bercakap baik tetapi setelah melalui ujian dengan mereka, saya menasihati sedikit garam. Perlu diingat bahawa ini adalah senarai ranking, jadi jangkaan saya cukup tinggi.

Ujian Kelajuan VPN CyberGhost - New Zealand

Ujian Kelajuan CyberGhost New Zealand – Pelayan Auckland
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Warga New Zealand perlu mengambil perhatian bahawa kebanyakan pelayan CyberGhost berada di zon EU, tetapi untungnya, mereka juga mempunyai beberapa pelayan di wilayah Australasia. Malangnya, liputan di sini sedikit lebih terhad dan kelajuannya bukanlah yang terbaik.

Namun, kami berjaya mendapatkan kelajuan 20Mbps yang sangat berguna yang masih cukup untuk streaming media.

Lihat ulasan penuh kami di CyberGhost untuk mengetahui lebih lanjut!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5

Harga (NZD)

9.79 / bln

Sorotan Ciri

 • Penyulitan 256-bit paksa
 • P2P tanpa had
 • Menyokong 10 peranti

"Hebat untuk Paranoid tetapi mungkin tidak akan menjadi yang teratas dalam senarai untuk pengguna yang berpangkalan di New Zealand, IPVanish sangat dipasarkan tetapi kurang disokong."

IPVanish telah menderita dalam beberapa tahun kebelakangan ini kerana penyebarannya dalam… pasti akan kita katakan, insiden malang. Namun selain itu, perhatikan bahawa mereka berada di bawah pengurusan baru dan mudah-mudahan perkara seperti itu akan menjadi kepantasan pada masa lalu.

Mengetepikan insiden tersebut, mereka tetap menjadi gergasi VPN di lapangan dan mempunyai kelajuan yang mengagumkan. Nasib baik untuk itu, kerana jika anda mempunyai aduan mengenai kelajuan mereka, tidak banyak yang dapat anda lakukan kerana mereka memaksa penyulitan 256-bit pada semua orang tanpa pengecualian.

Ujian Kelajuan VPN IPVanish - New Zealand

IPVanish Speed ​​Test New Zealand – Pelayan Plymouth Baru
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Dengan kepantasan, IPVanish semestinya bukan yang terbaik. Prestasi untuk pelayan New Zealand mereka nampaknya sangat baik dan saya memperoleh kelajuan yang mengagumkan hingga 63 Mbps di sini. Saya rasa ini bukan kejadian sekali sahaja kerana saya berjaya meniru hasil saya melalui beberapa percubaan.

Ini baik bagi warga New Zealand yang akan menyambung ke pelayan di sini tetapi walaupun itu tidak berfungsi dengan baik, jarak dekat dengan tempat-tempat seperti Singapura dan Australia harus memberikan alternatif yang kukuh.

Baca ulasan mendalam kami di IPVanish untuk mengetahui lebih lanjut!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

Kepantasan

Adil

Keselamatan & Privasi

Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5

Harga (NZD)

5.11 / bln

Sorotan Ciri

 • Aplikasi yang senang digunakan
 • Lebar jalur tidak terhad
 • Menyokong perpecahan terowong

"PureVPN pastinya menjadi salah satu peneraju industri yang lengkap berkat rangkaian pelayan yang kukuh."

Dengan lebih daripada 2,000 pelayan yang berada di lebih dari 140 negara di seluruh dunia, PureVPN pastinya mempunyai infrastruktur yang diperlukan untuk menunjukkan dirinya sebagai peneraju industri. Ini melengkapkannya dengan ciri keselamatan kelas perusahaan yang sangat baik untuk melindungi penggunanya dari pencerobohan atau pengesanan.

Ujian Kelajuan PureVPN - New Zealand

PureVPN Speed ​​Test New Zealand – Pelayan Auckland
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Satu keuntungan besar untuk mencubanya ialah mereka adalah salah satu dari sedikit di pasaran sekarang yang membenarkan akses ke protokol WireGuard – protokol gen seterusnya yang semestinya ringan menjelang OpenVPN. Cakupannya agak terhad, dengan kehadiran hanya di sekitar lima negara.

Menyambung ke pelayan PureVPN yang berpusat di Auckland, saya dapat mendekati lebih daripada 43 Mbps – hasil yang sangat baik memandangkan kelajuan mentah rendah yang saya lihat dari sambungan saya. Saya akan mengatakan bahawa angka-angka ini sukar ditandingi dan hanya dapat ditunjukkan oleh syarikat yang sememangnya mempunyai tumpuan di sini.

8. VPN terpantas

https://fastestvpn.com

TerpantasVPN

Kepantasan

Adil

Keselamatan & Privasi

Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5

Harga (NZD)

1.25 / bln

Sorotan Ciri

 • Pelayan yang dioptimumkan untuk P2P
 • Membolehkan pelayan melompat
 • Menyokong 10 peranti

"TercepatVPN bukanlah yang terpantas tetapi ia pasti menawarkan cadangan nilai yang sukar untuk dicabar."

FastestVPN bukanlah yang terpantas yang saya uji tetapi tidak juga yang paling lambat. Ia menawarkan negara-negara yang lebih terhad untuk menjalankan sambungan anda berbanding dengan banyak VPN tingkat atas tetapi pada harga dari serendah 83 sen sebulan ia adalah mencuri. Mereka juga mempunyai pelayan yang dioptimumkan P2P yang menjadikannya baik untuk itu juga.

Harga rendah datang dengan satu kelemahan yang serius dan itu adalah prestasi terhad dalam mengatasi sekatan geo. Akhirnya kami dapati, FastestVPN tidak boleh membenarkan anda mengakses kandungan Netflix AS atau BBC iPlayer di UK -!

Pergi ke tinjauan FastestVPN kami untuk mengetahui lebih lanjut!

Adakah saya Betul Memerlukan VPN Di New Zealand?

Ini benar-benar soalan sukar untuk dijawab sekarang. Sebilangan besar perkara yang begitu kontroversial mengenai kebebasan Internet di New Zealand boleh dipertikaikan. Namun, saya yakin dengan pepatah bahawa tidak ada asap tanpa api.

Yang lebih buruk daripada kejahilan adalah kepuasan, dan sekurang-kurangnya ada beberapa kejadian yang sangat mencurigakan. Contohnya, pemerintah New Zealand yang memberikan kuasa yang luas kepada GCSB.

Secara teknikal, tidak banyak alasan untuk Joe yang ingin menggunakan perkhidmatan VPN di New Zealand, tetapi perasaan saya adalah bahawa ia hanya memberi saya cara yang salah untuk mengetahui bahawa seseorang mungkin membaca semua yang saya hantar, dengan mengetahui setiap butang yang saya klik di Internet dan lebih teruk lagi. Mengapa ada orang yang bersikap baik dengan perkara itu di luar saya, walaupun anda mendakwa bahawa tidak ada masalah jika tidak ada yang disembunyikan.

Oleh itu, walaupun saya rasa tidak semestinya diperlukan untuk VPN di New Zealand, ia tetap membuat saya berasa lebih baik jika menggunakannya semasa saya berada di sana. Oleh itu, saya mengesyorkan anda menggunakannya juga jika anda tinggal di sana!

Untuk merakam, berikut adalah 3 VPN teratas untuk New Zealand:

KECEPATAN

KESELAMATAN & KEISTIMEWAAN

HARGA / MO

NordVPN

Baik

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

NZ $ 6.02

LAWATAN VPN

ExpressVPN

Baik

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

NZ $ 12.55

LAWATAN VPN

Surfshark

Baik

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

NZ $ 3.00

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map