Adakah Cyberghost VPN Baik untuk Torrenting?

Adakah Cyberghost VPN yang baik untuk memuat turun torrent tanpa nama? Kami meletakkan Cyberghost melalui langkahnya, dan meneliti perkara terbaik (dan terburuk) mengenai perkhidmatan tersebut, untuk memutuskan sama ada ia adalah pilihan yang baik untuk torrents / p2p / filesharing agar sejarah muat turun mereka tetap peribadi.

Pandangan Pantas di Cyberghost

Cyberghost adalah syarikat VPN yang berpangkalan di Romania. Populariti mereka terus meningkat, (terima kasih banyak kerana mereka menawarkan pilihan VPN PERCUMA). Perkhidmatan mereka dipasarkan terutamanya atas kekuatan privasi, keselamatan, dan perisian mereka. Pelan premium mereka berpatutan (walaupun tidak semurah beberapa VPN).

Sebilangan besar pelanggan mereka mungkin memilih rancangan percuma, tetapi ini bukan pilihan untuk pengguna p2p / torrent kerana aktiviti p2p telah disekat sepenuhnya di semua pelayan percuma sejak 2014. Malangnya, VPN percuma bukanlah pilihan yang tepat untuk perkongsian fail seperti yang dibincangkan dalam Panduan VPN Percuma kami.

Nota: Cyberghost telah menghentikan tahap ‘Percuma’ mereka pada Disember 2017. Mereka kini menawarkan tempoh pengembalian wang 100% selama 30 hari sebagai gantinya.

Pelan bermula serendah $ 2.75 / bulan.

VPN Cyberghost

Ciri VPN Cyberghost

Semua langganan Cyberghost (termasuk percuma) dilengkapi dengan akses ke perisian VPN tersuai mereka. Perisian mereka mempunyai banyak ciri tambahan terbina dalam. Sebilangan besar ciri ini sangat berguna, dan menjadikan pengalaman VPN anda jauh lebih selamat.

Ciri-ciri lain (seperti penyekat iklan) mungkin menjadikan pengalaman melayari laman web anda lebih baik, tetapi sebilangan pengguna mungkin tidak suka penyedia VPN mereka mengambil peranan aktif dalam ‘meningkatkan’ aktiviti dalam talian mereka.

Kami akan melihat ciri menonjol Cyberghost secara mendalam bahagian di bawah. Berikut adalah senarai ringkas:

 • Perlindungan Kebocoran IP / DNS
 • Malware / Penyekat Iklan
 • Firewall NAT
 • Terowong VPN Disulitkan AES 256-bit
 • Meningkatkan keselamatan web dengan memaksa Https jika ada
 • Alamat IP Berkongsi
 • Tiada Log Aktiviti

Keselamatan VPN Cyberghost

Cyberghost mencentang semua kotak berkenaan dengan ciri keselamatan yang mesti dimiliki untuk pengguna bittorrent.

Walaupun kebanyakan penyedia VPN, termasuk beberapa ciri ini, Cyberghost memiliki semua 6, termasuk sebuah NAT-Firewall yang mana sebilangan VPN sebenarnya dikenakan bayaran tambahan.

Ciri keselamatan Cyberghost

Ciri Keselamatan Teratas (Dari Cyberghostvpn.com)

Penyulitan 256-bit OpenVPN AES:
Ini adalah standard industri untuk penyulitan keselamatan tinggi. Ia akan membungkus semua data masuk / keluar dalam lapisan penyulitan yang dianggap cukup selamat walaupun untuk penggunaan tentera dan pemerintah.

Sekiranya anda tidak memerlukan tahap keamanan tersebut, anda juga dapat memilih dari protokol VPN PPTP atau L2TP / IPSec, yang mungkin menghasilkan kecepatan muat turun yang sedikit lebih cepat.

Perlindungan Kebocoran IP:
Sistem operasi atau penyemak imbas web anda boleh menyebabkan VPN membocorkan alamat IP sebenar anda dalam keadaan atau konfigurasi tertentu. Perisian Cyberghost mempunyai perlindungan terbina dalam yang menangani jenis kebocoran yang paling biasa, termasuk:

 • VPN Kill-Switch (melindungi daripada terputus secara tidak sengaja)
 • Perlindungan Kebocoran DNS (arahkan pertanyaan laman web anda melalui pelayan peribadi dan bukannya pelayan ISP anda)
 • Perlindungan IPv6 (pastikan VPN tidak membocorkan alamat IPv6 peranti anda (berbanding dengan IPv4).

Firewall NAT:
Firewall NAT adalah penapis paket yang memastikan data berbahaya atau percubaan peretasan tidak dapat sampai ke komputer anda melalui terowong VPN. Ini memastikan bahawa setiap bait data yang dihantar kepada anda adalah salah satu komputer yang diminta secara langsung dari laman web atau aplikasi.

Dasar Pembalakan Cyberghost & Tetapan privasi

Cyberghost adalah perkhidmatan VPN tanpa pembalakan. Perkara itu dinyatakan dengan jelas di laman web mereka, dalam kebijakan privasi mereka, dan telah disahkan kepada saya secara bertulis (e-mel) oleh anggota pasukan Cyberghost. Kami belum melihat laporan atau kes mahkamah yang melibatkan jaminan privasi Cyberghost yang membimbangkan (tidak seperti VPN lain baru-baru ini).

Satu perkara yang perlu diingat … Cyberghost telah wujud selama hampir satu dekad, dan sebelum ini kami mengkaji versi dasar privasi mereka yang jauh lebih tua (dan agak keruh). Dasar mereka sekarang lebih jelas dan jelas. Kami telah mengekalkan versi lama ulasan kami supaya anda dapat melihat sejauh mana kemajuan yang telah dicapai.

Dasar Pembalakan Cyberghost (dari Dasar Privasi)

Dasar privasi Cyberghost terbahagi kepada 2 bahagian utama. Yang pertama berkaitan dengan privasi yang berkaitan dengan pelawat ke laman web mereka. Penting untuk tidak mengelirukan teknologi penjejakan di cyberghost.com (yang hampir setiap penyedia VPN serius gunakan) dengan apa sahaja yang berkaitan dengan menjejaki aktiviti VPN anda. Cyberghost adalah ‘Perkhidmatan VPN Tanpa Pembalakan’ dan mereka tidak melacak sebarang maklumat mengenai aktiviti, penggunaan, atau sejarah sambungan VPN anda.
Melalui polisi tanpa log yang ketat, kami memastikan bahawa kami TIDAK mengesan lalu lintas pengguna yang dilakukan di dalam terowong VPN CyberGhost seperti: sejarah penyemakan imbas, destinasi lalu lintas, pilihan carian, kandungan data, alamat IP atau pertanyaan DNS.
– Dasar Privasi Cyberghost
Cyberghost meneruskan untuk menentukan maksud dasar ini dalam praktik:

Gambar

 • Mereka tidak tahu pengguna mana yang telah mengunjungi laman web atau perkhidmatan tertentu
 • Mereka tidak mempunyai log pengguna yang dihubungkan / terputus pada waktu tertentu
 • Mereka tidak tahu dari mana alamat IP anda diberikan (atau dihubungkan)
 • Mereka tidak mengetahui alamat IP ‘sebenar’ anda

Kata penjelasan: Ini bermaksud mereka tidak dapat menyusun semula maklumat ini dari log (kerana tidak ada). Ini tidak bermaksud bahawa Cyberghost (atau VPN lain) tidak dapat mengakses maklumat ini dalam masa nyata. Mana-mana penyedia VPN akan dapat mengetahui akaun apa yang sedang disambungkan dan IP yang sedang digunakan (jika mereka memilihnya). Cyberghost berjanji untuk tidak menyimpan atau mencatat maklumat ini setelah anda memutuskan sambungan.

Adakah terdapat bendera Merah / Sebab keraguan?
Tidak ada jurang besar dalam dasar privasi, dan jaminan merangkumi semua ciri terpenting yang tidak akan kita lihat dalam dasar privasi penyedia ‘tanpa pembalakan’. Mereka tidak mencatat aktiviti dalam talian, sejarah pencarian, atau penggunaan VPN. Mereka tidak merakam alamat IP masuk / keluar anda.

Dengan kata lain, aktiviti torrent semestinya (dari segi praktikal) mustahil untuk dilakukan oleh pihak ketiga berdasarkan alamat IP anda ketika disambungkan ke Cyberghost.

Selain itu, kami belum melihat atau membaca laporan yang menunjukkan Cyberghost berkongsi atau mencatat data pengguna. Walaupun ada beberapa (1) skandal pembalakan VPN yang berbeza akhir-akhir ini, reputasi Cyberghost bersih.

Analisis dasar privasi LAMA Cyberghost (untuk ketelusan)

Nota PENTING: Analisis yang ditunjukkan di bawah adalah LAMA dan berdasarkan versi dasar privasi Cyberghost sebelumnya. Dasar privasi baru mereka ditingkatkan dari segi kejelasan, organisasi, dan ketelusan. Analisis kami mengenai dasar privasi semasa boleh didapati di bahagian di atas. Kami menyimpan komen lama kami untuk tujuan ketelusan, dan juga untuk menunjukkan kepada anda bagaimana Cyberghost telah berkembang sebagai sebuah syarikat.
Di sinilah kelebihan Cyberghost mula mendapat sedikit murkier. Walaupun Cyberghost menggunakan alamat ip yang dikongsi (jadi 1 IP tidak sama dengan 1 orang), dasar privasi mereka tidak banyak yang diinginkan.

Alamat IP yang dikongsi:
Cyberghost menggunakan alamat IP yang dikongsi, jadi beberapa pengguna (mungkin beratus-ratus) akan berkongsi alamat IP yang sama secara serentak. Kelebihan strategi ini ialah tidak ada pengguna yang dapat dikenali dengan mudah hanya berdasarkan alamat IP yang diberikan oleh VPN mereka.

Dasar Log dan Pembalakan Cyberghost:
Cyberghost digunakan untuk memaparkan tuntutan ‘No Logs’ di laman utama mereka. Tuntutan itu tidak ada lagi, digantikan dengan janji teknologi ‘Anti-Jari Jari’. Tidak pasti maksudnya, kami pergi ke dasar privasi mereka untuk menyiasat:

Dari dasar privasi cyberghost…

Dasar privasi Cyberghost bahagian 1

Pernyataan di atas nampaknya menunjukkan bahawa Cyberghost memang menganalisis penggunaan pelayan, tetapi tidak menyimpan data statistik mengenai siapa yang menggunakan pelayan tersebut. Walau bagaimanapun, istilah ‘boleh dihubungkan ke akaun pengguna’ agak kabur.

Mereka juga membincangkan log VPN sedikit kemudian, dengan menyatakan…

Dasar pembalakan Cyberghost

Bahagian ini juga agak membingungkan. Frasa "…tiada log yang membolehkan gangguan pada alamat IP anda…" sangat kabur, dan tidak menunjukkan sama ada mereka benar-benar mencatatkan alamat IP anda atau tidak.

Nampaknya, Cyberghost secara langsung menyatakannya mereka tidak menyimpan sebarang catatan aktiviti apabila mereka menyatakan ‘… kami tidak mencatat kandungan atau data komunikasi log mengenai laman web yang diakses atau alamat IP …’. Agaknya dalam hal ini penggunaan ‘alamat IP’ merujuk kepada IP laman web atau pelayan, dan bukan IP anda sendiri.

Mereka menindaklanjuti janji yang tidak jelas:
Kami tidak menyatakan bahaya untuk tidak disebutkan namanya…
Manakala merupakan pemikiran yang baik, agak kabur dan masih belum menunjukkan dengan tepat metadata mana yang dilakukan dan tidak dicatatkan oleh cyberghost.

ADALAH Cyberghost Pilihan GOOD Untuk Pelajar?

Berdasarkan analisis kami, Cyberghost adalah penyedia VPN di atas rata-rata untuk memuat turun torrents. Mereka adalah penyedia log sifar dan membenarkan lalu lintas rangkaian bittorrent (dan p2p lain). Namun, kami berharap mereka memasukkan proksi SOCKS5 dengan langganan anda. Ini adalah alat yang berguna untuk menambahkan IP-hop ke-2 untuk lalu lintas torrent anda dan dapat dikonfigurasi dengan mudah di uTorrent, Vuze, atau QBittorrent.

Inilah analisis penuh kami:

Kelebihan Cyberghost

Cyberghost mempunyai perlindungan kebocoran IP yang sangat baik, melalui ciri terbina dalam seperti perlindungan kebocoran IPv6 dan teknologi kill-switch mereka.

Pelanggan desktop Cyberghost mempunyai ‘mode Anonymous Torrenting’ yang akan menghubungkan anda secara automatik ke lokasi pelayan yang dioptimumkan p2p. Saya juga akan melancarkan pelanggan torrent kegemaran anda (atau aplikasi lain) secara automatik.

Mereka juga membenarkan penyaluran semua rancangan premium (tetapi bukan rancangan percuma). Pasangkan ini dengan enkripsi 256-bit mereka dan pelbagai lokasi pelayan (termasuk negara yang mesra torrent) dan Cyberghost adalah pilihan yang tepat.

Dasar dan ketelusan pembalakan mereka telah bertambah baik pada tahun 2018, dan ia mempunyai semua bahan yang anda mahukan untuk torrents yang benar-benar peribadi.

Kekurangan Cyberghost (Tidak Termasuk Proksi)

Kekurangan utama yang kami dapati adalah yang kecil. Cyberghost VPN tidak disertakan dengan perkhidmatan proksi SOCKS5 yang disertakan. Ini adalah alat yang hanya digunakan oleh sebilangan kecil komuniti p2p (kebanyakan hanya menggunakan VPN). Walaupun begitu, ia adalah ciri yang bagus untuk dimiliki, dan beberapa pesaing utama Cyberghost termasuk perkhidmatan proksi Socks tanpa sebarang bayaran.

Pertimbangan Lain

Alternatif Cyberghost Terbaik

Sekiranya alasan utama anda menggunakan VPN adalah memuat turun torrent tanpa nama, setiap penyedia VPN yang disyorkan di bawah adalah pilihan yang sangat baik. Masing-masing mempunyai polisi ‘No-Logs’, dan berada di kedudukan teratas dalam kad skor Torrent-Friendiness kami.

Yang paling penting, kebanyakan pilihan ini berharga lebih rendah daripada rancangan premium Cyberghost.

Akses Internet Peribadi

Akses Internet Peribadi vs Cyberghost

Harga

 • 1 bulan – $ 6,95
 • Tawaran Terbaik – $ 3,33

Lawati Laman web

Akses Internet Peribadi telah menjadi torrent VPN # 1 yang disyorkan kami selama 3 tahun berturut-turut! Pada pendapat kami, mereka menawarkan gabungan privasi, keselamatan, dan harga yang tidak terkalahkan.

Ciri kegemaran kami (selain polisi ‘Zero Logs’ mereka) adalah bahawa setiap pakej VPN merangkumi akses tanpa had ke pelayan Proksi SOCKS5 Belanda (yang boleh digunakan untuk menganonimkan torrents anda lebih lanjut).

Kami mempunyai panduan penyediaan proksi SOCKS5 untuk uTorrent, Vuze, Deluge, Qbittorrent, dan Flud.

Kami juga memiliki panduan khusus, yang menunjukkan kepada anda langkah demi langkah cara menyiapkan PIA untuk privasi torrent maksimum.

Baca ulasan Akses Internet Peribadi kami untuk ujian kelajuan penuh, perincian keselamatan, dan dasar pembalakan mereka.

NordVPN

Torguard vs Cyberghost

Harga:
1 bulan – $ 10 / m
1 Tahun – $ 6.99 / m

Lawati Laman web

NordVPN adalah VPN yang paling pesat berkembang di kalangan pengunjung laman web ini, dan kami telah melihat peningkatan minat pada tahun 2018. Ini kerana mereka menawarkan sejumlah ciri yang tidak masuk akal (termasuk keserasian Netflix) dengan harga yang sangat kompetitif.

Ciri kegemaran kami adalah:

 • pelayan dioptimumkan p2p (untuk kelajuan dan keselamatan)
 • Pelayan proksi SOCKS5 termasuk di 10 lokasi mesra torrent.
 • Aplikasi VPN untuk Windows, Mac, iOS, Android
 • Boleh dipasang pada router yang serasi dengan VPN (lindungi seluruh rangkaian anda)
 • Buka sekatan US-Netflix dan 50+ perkhidmatan penstriman lain (seperti HBO GO)

Baca: Ulasan NordVPN kami (dan panduan persediaan torrent)

Juga pastikan untuk melihat perbandingan mendalam kami termasuk: NordVPN vs PIA dan NordVPN vs IPVanish

Sumber tambahan

Kami mempunyai banyak panduan, ulasan, dan sumber di laman web ini untuk membantu anda mencari VPN yang sempurna. Kami juga mempunyai tutorial dengan arahan langkah demi langkah untuk menggunakan semua pelanggan torrent kegemaran anda seboleh mungkin tanpa nama. Terima kasih kerana membaca, dan selamat mengalir!

Panduan

 • Cara menggunakan uTorrent dengan VPN atau Proksi
 • Persediaan proksi QBittorrent VPN +
 • Persediaan proksi Vuze VPN +
 • Deluge VPN + Penyediaan proksi
 • Cara memuat turun torrents tanpa nama dengan Android
 • Cara membayar perkhidmatan VPN anda dengan Bitcoin

Perbandingan dan Ulasan VPN

 • VPN vs Proksi: Mana yang lebih baik (dan bagaimana menggunakan kedua-duanya)
 • Akses Internet Peribadi vs Torguard
 • Akses Internet Peribadi vs IPVanish
 • Akses Internet Peribadi vs ExpressVPN
 • Torguard vs. BTGuard (perbandingan proksi SOCKS5)
 • Kajian Akses Internet Peribadi

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me