Akses Internet Peribadi vs NordVPN: Perbandingan 2018

Akses Internet Peribadi dan NordVPN adalah 2 penyedia VPN mesra torrent yang sangat baik. Dan kedua-duanya sangat berpatutan, dengan tawaran semasa harga PIA pada $ 3,33 / bulan dan NordVPN $ 2,75 / bulan yang luar biasa (rancangan 3 tahun).

Bukan sahaja mereka berada di kedudukan teratas VPN terbaik kegemaran kami, mereka juga merupakan pesaing teratas untuk tempat terbaik keseluruhan. Set ciri mereka sangat serupa, dan merangkumi ciri torrent penting seperti: Kill-Switch, Socks5 Proxy, dan perlindungan kebocoran IP.

Tetapi NordVPN mempunyai beberapa helah tambahan yang mungkin memberikan kelebihan. Baca perbandingan penuh kami di bawah untuk melihat bagaimana mereka mengumpulkan dalam setiap kategori berikut:

Topik Perbandingan

Kami akan membandingkan PIA dan NordVPN secara langsung dengan setiap topik di bawah. Klik pautan untuk melangkau bahagian perbandingan ini.

 1. Keselamatan
 2. Dasar Privasi / Pembalakan
 3. Perisian / Ciri
 4. Kepantasan
 5. Keramahan Torrent dan ciri-ciri Torrent
 6. Harga

Akses Internet Peribadi vs NordVPN: Ringkasan

Akses Internet Peribadi

Gambar

Laman web: Privateinternetaccess.com
Kaji semula: Ulasan Penuh Akses Internet Peribadi

 • Berpusat di USA
 • Tiada Log. Tempoh. (pelajari tentang log VPN)
 • Proksi Socks5 Termasuk (Pelayan Belanda)
 • Penyulitan 256-bit (disesuaikan)
 • Kill-switch Termasuk (mencegah kebocoran IP)
 • Torrents dibenarkan di semua pelayan
 • Harga Bulanan: $ 6.95 / bulan
 • Tawaran terbaik: $ 3.33 / bulan (pelan 1 tahun)

NordVPN

Gambar

Laman web:Nordvpn.com
Ulasan: Kajian NordVPN (2018)

 • Berpusat di Panama
 • Tiada Log. Tempoh.
 • Termasuk Proksi Socks5 dan HTTP (12+ lokasi)
 • Penyulitan 256-bit (tidak boleh disesuaikan)
 • Perlindungan Kebocoran Kill-Switch, DNS, IPv6
 • Torrents di semua pelayan (ada yang dioptimumkan untuk p2p)
 • Harga Bulanan: $ 10.00 / bulan
 • Tawaran terbaik: $ 2.75 / bulan (Tawaran Masa Terhad)
Ciri Akses Internet Peribadi Kegemaran:

Akses Internet Peribadi adalah perkhidmatan VPN tanpa repot yang hanya berfungsi. PIA adalah legenda dalam komuniti berkongsi fail, dan telah menjadi VPN selama bertahun-tahun.

Ini satu-satunya VPN (untuk pengetahuan kami) yang dasar privasi telah diuji oleh FBI di mahkamah (dan menang).

2 ciri yang sangat menonjol adalah pilihan ‘port forwarding’ PIA (bagus untuk mengatasi firewall) dan enkripsi kekuatan laras mereka. Ini membolehkan anda mengoptimumkan kelajuan anda pada sambungan yang lebih perlahan.

Ciri-ciri NordVPN Kegemaran kami:
NordVPN benar-benar merupakan perkhidmatan VPN all-in-one. Ia seperti senarai keinginan VPN ketika anda melihat set ciri mereka.

Bukan hanya VPN log sifar sepenuhnya yang berpusat di tempat perlindungan privasi (Panama), tetapi mereka juga mesra torrent dan mempunyai pelayan yang dioptimumkan khas untuk p2p. Banyak lokasi p2p juga termasuk perkhidmatan proksi Socks5, untuk menaikkan torrent anda di dalam klien torrent kegemaran anda (kami mempunyai panduan persediaan).

Selain itu, NordVPN mempunyai SmartDNS terbina dalam dan bekerjasama dengan Netflix, Hulu, HBOGo, dan puluhan perkhidmatan penstriman terhad geo yang lain.

Dan adakah saya menyebutkan bahawa untuk masa yang terhad ia tersedia untuk hanya $ 2.75 / bulan? (Polisi bayaran balik 100% 30 hari)

Keselamatan

Penyulitan

Penyulitan adakah terdapat ciri teras yang menjadikan VPN begitu hebat. Ini menggegarkan lalu lintas web dan torrent anda sehingga tidak ada orang tengah (seperti Penyedia Internet anda) yang dapat melihat apa yang anda lakukan dalam talian.

Dan NordVPN dan PIA kedua-duanya menawarkan penyulitan AES 256-bit (standard NIST rasmi) yang sangat kuat pada terowong VPN mereka.

Setiap penyedia VPN juga mempunyai beberapa trik tambahan di lengan mereka juga:

NordVPN: NordVPN mempunyai pelayan double-encryption (double-hop) yang mengarahkan trafik anda melalui dua hub VPN dan membungkusnya dalam dua lapisan enkripsi. Anda juga dapat memilih untuk menggunakan VPN mereka melalui pelayan Tor (mengarahkan terowong VPN melalui rangkaian Tor untuk privasi tambahan). Anda mungkin hanya mahu menggunakan ciri ini untuk aktiviti dalam talian yang sangat sensitif, kerana pelayan ini cenderung lebih perlahan.

Akses Internet Peribadi: PIA memberi anda kawalan yang dapat disesuaikan sepenuhnya terhadap kekuatan dan algoritma penyulitan yang digunakan untuk melindungi data anda. Anda boleh mengawal tetapan ini langsung dari Aplikasi (Windows, Mac, atau Android). Contohnya, anda menggunakan enkripsi 128-bit yang lebih ringan (atau tidak sama sekali) apabila anda mahukan kelajuan dan keselamatan yang lebih sedikit (seperti streaming atau permainan).

Tetapan penyulitan Akses Internet Peribadi

Akses Internet Peribadi mempunyai tetapan penyulitan yang boleh disesuaikan

Ciri keselamatan lain

Nordvpn dan Akses Internet Peribadi kedua-duanya mempunyai ciri keselamatan tambahan di luar enkripsi sumber terbuka yang kuat. Yang paling penting adalah:

Bunuh-Suis: Ini adalah ciri perisian yang langsung mematikan akses internet jika sambungan VPN gagal dengan alasan apa pun. Ini menghalang data daripada dipindahkan melalui saluran yang tidak disulitkan dan memastikan bahawa rakan torrent anda tidak melihat alamat IP sebenar anda. Kedua-dua PIA dan NordVPN mempunyai suis kill terbina dalam.
Dasar pembalakan VPN adalah salah satu faktor yang sering diabaikan semasa memilih penyedia. Ini juga mungkin perkara paling penting untuk dipertimbangkan jika anda akan menggunakan VPN untuk torrent. Kami selalu mengesyorkan memilih VPN yang tidak pernah mencatat alamat IP anda, dan memusnahkan log metadata dalam masa 24 jam.

DNS & Perlindungan kebocoran IPv6: Walaupun enkripsi yang digunakan oleh VPN sangat selamat, kadang-kadang perisian (bahkan sistem operasi) melaksanakan terowong VPN dengan tidak selamat kerana masalah keserasian dengan mesin lama. Ini boleh membuat 2 jenis kebocoran:

 1. Kebocoran DNS: Tempat pencarian DNS (ketika anda mengunjungi laman web) diarahkan ke pelayan DNS ISP anda dan bukannya penyedia VPN.
 2. Kebocoran IPv6: Di mana lalu lintas dialihkan secara tidak selamat melalui protokol IPv6 baru dan bukannya protokol IPv4 lama.

Nasib baik banyak VPN (kedua-duanya termasuk) telah membina teknologi pencegahan kebocoran ke dalam perisian mereka. Nord dan PIA membolehkan anda menyekat kedua-dua jenis kebocoran dengan pilihan kotak pilihan yang mudah dalam tetapan perisian. Dalam ujian kami, kami mendapati ia berfungsi dengan sempurna (tidak ada kebocoran yang dikesan di ipleak.net).

  Bacaan yang disyorkan: VPN yang membenarkan torrents / p2p dan tidak menyimpan log sama sekali.

  Privasi / Pembalakan

  Akses Internet Peribadi: Privasi

  Akses Internet Peribadi telah berada di barisan hadapan privasi pengguna selama syarikat itu wujud. PIA adalah salah satu perkhidmatan VPN ‘No Log’ pertama di dunia dan hampir memulakan gerakan VPN tanpa log. Dan mereka masih satu-satunya VPN di dunia yang mempunyai jaminan log sifar mereka disahkan di mahkamah.

  Dasar Pembalakan:
  Akses Internet Peribadi tidak menyimpan atau merakam sebarang aktiviti atau data sesi vpn. Mereka tidak mencatat laman web yang anda lawati, fail yang anda muat turun, atau bahkan menyimpan sejarah masa sambungan anda dan alamat IP yang diberikan. Sebilangan besar VPN menyimpan ‘log sambungan’ yang dapat digunakan dengan mudah untuk mengesan sejarah muat turun torrent ke pengguna tertentu. PIA tidak menyimpan log sambungan.

  Privasi lain:
  PIA tidak menggunakan memasukkan cookie penjejakan pihak ketiga ke dalam aliran data mereka (seperti beberapa VPN ‘Percuma’ yang diketahui). Mereka juga mengambil langkah berjaga-jaga tambahan untuk menjaga sejarah tontonan web anda dengan menggunakan pelayan DNS peribadi (dikendalikan PIA). Ini memastikan sambungan VPN anda tidak mengarahkan permintaan dns (alamat web) ke pelayan yang tidak selamat seperti ISP anda.

  NordVPN: Privasi

  NordVPN sepadan dengan PIA point-to-point pada privasi. Ini termasuk jaminan sifar log, tidak ada log sambungan, dan pelayan DNS peribadi. Mereka juga menambah pelayan penggunaan khas untuk peningkatan nama tanpa nama VPN-Over-Tor dan Pelayan Double-Hop (Double encryption).

  Mereka belum berkesempatan untuk menguji kebijakan privasi mereka di pengadilan (juga tidak ingin) tetapi tidak ada alasan untuk menganggap NordVPN tidak sebaik kata-kata mereka.

  Dan pembacaan jenis Snowden ini dengan senang hati mengetahui bahawa NordVPN berpusat di Panama, yang secara teorinya dapat menjadikan syarikat kurang rentan terhadap tuntutan pengintipan NSA (PIA adalah sebuah syarikat yang berpusat di AS). Tetapi itu jauh melebihi keperluan privasi kebanyakan peminat fanatik torrent.

  Ringkasan Privasi / Pembalakan

  PIA terbukti boleh dipercayai (dan sangat tidak dikenali) di mahkamah. Itu bernilai banyak. NordVPN mengalahkan mereka dengan lebih banyak ciri privasi, oleh itu, kami akan memanggilnya satu undian.
  PEMENANG: TIE

  Perisian / Ciri

  Akses Internet Peribadi dan NordVPN mempunyai perisian yang sangat berbeza. Salah satunya adalah mengenai kawalan fungsional terhadap semua perkara crypto (PIA), sementara yang lain (Nord) adalah mengenai menyediakan akses mudah dan mesra pengguna ke ciri-ciri hebat.

  Oleh kerana kedua-dua VPN ini sangat serupa di banyak bidang lain (Kecepatan, Privasi, keramahan Torrent) pilihannya mungkin bergantung pada gaya perisian dan set ciri yang anda sukai.

  Gambaran keseluruhan

  Perisian Akses Internet Peribadi

  Perisian PIA tidak mewah. Ia berfungsi dan hebat. Dan terus terang saya berharap lebih banyak pembangun VPN menyalin model mereka. Perisian PIA meletakkan penyulitan dan kawalan privasi yang terperinci dalam satu antara muka. Tidak ada menu rumit untuk menavigasi atau 6 skrin tetapan yang berbeza.

  Anda boleh mendapatkan semua yang anda perlukan dari paparan ‘tetapan lanjutan’. Inilah yang anda akan dapati:

  Gambar

  Anda akan mendapat kawalan penuh alat privasi dan protokol penting termasuk:

  Jenis sambungan – TCP atau UDP
  Penghantaran Pelabuhan
  PIA ‘MACE’ – Penapis penyekat iklan dan perisian hasad PIA
  Bunuh-Suis – Menyekat akses internet sekiranya terowong VPN gagal. Disyorkan untuk mengalirkan air yang lebih selamat.
  Perlindungan kebocoran DNS / IPv6: Cegah cara yang paling biasa VPN secara tidak sengaja dapat membocorkan maklumat pengenalan.

  Sekiranya anda menatal ke bawah sedikit, anda juga akan menemui tetapan Penyulitan, yang membolehkan anda memilih Cipher, protokol Handshake, dan kekuatan penyulitan yang digunakan oleh VPN. Tetapan lalai AES 128-Bit dengan jabat tangan RSA 2048-bit adalah optimum bagi kebanyakan pengguna. Sekiranya anda mahukan lebih banyak keselamatan, tingkatkan ke AES 256-bit tetapi sedar bahawa kelajuan anda mungkin akan turun sedikit.

  Gambar

  Pemilihan Pelayan

  Tidak seperti kebanyakan VPN yang mempunyai paparan pemilihan pelayan dalam paparan perisian utama, PIA melakukannya sedikit berbeza. Sebaliknya, anda akan mengklik kanan ikon PIA di dulang sistem dan memilih pelayan dari menu pop timbul. Anda juga boleh memilih pelayan ‘Sambungkan secara automatik’ dari paparan utama jika anda sering berada di lokasi yang sama.

  Pada masa ini terdapat sekitar 25 lokasi pelayan di 12 negara.

  Ciri PIA lain (dan apa yang hilang)

  Platform Perisian: PIA mempunyai perisian untuk semua platform utama, termasuk iOS, Mac, Android dan Windows. Aplikasi mudah alih mereka adalah salah satu kegemaran saya dan sangat pantas dan stabil. Ia juga berjalan di Firestick / FireTV jika anda membuangnya.

  Proksi SOCKS5: Lebar jalur tidak terhad pada pelayan proksi PIA Belanda disertakan percuma dengan semua rancangan. Ia dapat digunakan untuk melipatgandakan lalu lintas torrent anda untuk privasi tambahan. Lihat panduan uTorrent dan Vuze kami mengenai cara melakukannya.

  Sokongan Neflix: Malangnya alamat IP PIA disekat oleh Netflix, dan anda harus memutuskan sambungan dari VPN anda setiap kali anda mahu melakukan streaming. Netflix menyekat lebih daripada 90% penyedia VPN teratas untuk mencegah penyalahgunaan (walaupun NordVPN berfungsi dengan sempurna).

  Perisian NordVPN

  Perisian NordVPN pastinya sedikit lebih elegan daripada perisian PIA. Dan terdapat banyak kekuatan di sini, tetapi kebanyakan keajaiban dilakukan di belakang tabir dengan pilihan dan tetapan yang lebih sedikit.

  Satu ciri yang sangat penting ialah teknologi SmartPlayTM NordVPN, yang membolehkan anda menyahsekat Netflix, Hulu, dan 50 perkhidmatan streaming VOD yang lain secara automatik di seluruh dunia. Sungguh mengagumkan, dan Nord adalah salah satu dari sedikit VPN yang boleh dikatakan serasi dengan Netflix.

  Pemilih Lokasi / Pelayan Kegemaran

  Pelayan boleh dipilih dari senarai lokasi mengikut abjad, disusun berdasarkan pemuatan paling sedikit (terpantas), atau dipilih dari tampilan peta dunia (gambar di bawah).

  Gambar

  Pilihan Tetapan dan Protokol NordVPN

  NordVPN membolehkan anda memilih protokol TCP atau UDP (terpantas) untuk lalu lintas VPN anda. Untuk mengakses tetapan ini, Anda perlu membuka menu lanjutan dari layar tetapan.

  Di sini anda juga boleh memilih pelayan DNS tersuai jika anda suka, atau hanya menggunakan DNS log sifar Nord sendiri. Salah satu pilihan yang baik untuk DNS pihak ketiga percuma adalah Google yang menggunakan alamat IP 8.8.8.8 dan 8.8.4.4 (gambar).

  Terdapat juga pilihan protokol Kill-Switch dan ‘Stealth’, untuk keselamatan tambahan. Perlindungan IPv6 terbina dalam dan pelanggan Nord tidak menghantar lalu lintas melalui IPv6 semasa anda bersambung.

  Protokol siluman mereka akan menyamarkan trafik OpenVPN anda sebagai lalu lintas bukan VPN, menyukarkan pentadbir rangkaian atau firewall untuk menyekatnya. Teknik ini berguna di rangkaian awam seperti sekolah, hotel, lapangan terbang, dll.

  Jenis Pelayan Khas:

  Double-VPN: Mengarahkan lalu lintas anda melalui 2 hop VPN yang berbeza, dan menyulitkan data dua kali (dengan kunci yang berasingan).
  VPN-Over-Tor: Mengarahkan lalu lintas VPN anda melalui rangkaian bawang Tor. Sangat tidak dikenali
  Penstriman: Penstriman video berkelajuan tinggi dengan Teknologi Smartplay terbina dalam.
  Anti-DDOS: Sangat sesuai untuk permainan. Jeda rendah dengan perlindungan DDOS.

  Protokol ExpressVPN

  Pilih OpenVPN, PPTP, SSTP, L2TP atau ‘Auto’

  PIA lwn NordVPN: Kelajuan & Ujian Kelajuan

  Berikut adalah hasil ujian kepantasan kepala-ke-kepala kami:

  Ujian Kelajuan Akses Internet Peribadi

  Akses Internet Persendirian paling pantas

  Ujian Kelajuan PIA (Amerika Syarikat)

  Ujian laju PIA Eropah (perancis)

  Ujian Kelajuan PIA (Paris, Perancis)

  Ujian Kelajuan NordVPN

  Ujian Kelajuan NordVPN (Amerika Syarikat)

  Ujian Laju NordVPN (Chicago, Amerika Syarikat)

  Ujian Kelajuan NordVPN (Belanda)

  Ujian Kelajuan NordVPN (Belanda)

  Analisis / Keputusan Ujian Kelajuan:
  Akses Internet Peribadi secara konsisten cepat dan mampu memaksimumkan lebar jalur kami di pelayan berdekatan (diuji pada sambungan 100mbps). Ia sangat mengagumkan memandangkan titik harga ($ 3,33 / bulan untuk langganan 1 tahun PIA).

  NordVPN sedikit lebih tidak konsisten. Dengan sedikit kerja, anda dapat mencari pelayan yang pantas di Amerika Syarikat dan sebahagian Eropah, tetapi pelayan Belanda yang dioptimumkan untuk p2p mereka mengalami ujian.

  PEMENANG: Akses Internet Peribadi

  Keistimewaan Torrent / Ciri Torrent

  Sekiranya anda alasan utama membeli VPN adalah memuat turun torrent tanpa nama, maka bahagian ini sangat penting. Sekiranya tidak, sila lewatkan.

  Di bahagian ini, kita akan melihat sikap setiap penyedia terhadap pengguna bittorrent. Kami juga akan memeriksa apa (jika ada) ciri berguna yang disediakan oleh setiap perkhidmatan yang memberikan nilai tambahan untuk pengunduh torrent / p2p.

  Ciri terpenting yang harus dimiliki oleh penyedia VPN yang sangat mesra torrent adalah:

  • Dasar Privasi Sifar Log: Tidak dapat mengesan aktiviti torrent dengan alamat IP awam anda
  • Bunuh Suis: Cegah kebocoran IP jika VPN terputus
  • Torrents dibenarkan di beberapa lokasi pelayan
  • Kepantasan laju
  • Proksi Socks5 termasuk: Tambahan atau alternatif untuk terowong VPN. Dikonfigurasi di dalam klien torrent anda.

  Ringkasan: Kedua-dua VPN ini memberikan tahap privasi torrent tertinggi, dan masing-masing mendapat 10/10 sempurna pada kedudukan mesra torrent kami.

  Akses Internet Peribadi Torrent-Keramahan: 10/10

  Akses Internet Peribadi adalah salah satu penyedia VPN yang paling mesra torrent di dunia, dan pilihan utama (# 1 berdasarkan anggaran kami) di antara semua pengguna bittorrent. Mereka juga menduduki tempat teratas ‘Best Torrent VPN’ kami pada tahun 2014, 2015, dan 2016.

  Dasar Porrent TIA

  Akses Internet Persendirian secara khusus membenarkan aktiviti torrent dan perkongsian fail lain di rangkaian VPN mereka. Tidak ada sekatan khusus pada lokasi pelayan. Walau bagaimanapun, PIA dilaporkan mengubah arah lalu lintas di luar tabir dari lokasi pelayan tertentu. Untuk kelajuan terpantas, anda harus menggunakan pelayan VPN yang berpangkalan di Belanda, Switzerland, atau Kanada.

  Ciri-ciri berkaitan IPVanish Torrent:

  Sekiranya anda kerap memuat turun torrents, anda mungkin memerlukan set ciri yang lebih spesifik daripada yang ditawarkan oleh banyak penyedia VPN. Nasib baik, Akses Internet Peribadi mempunyai hampir semua ciri privasi / keselamatan terpenting yang anda mahukan.

  Berikut adalah ciri terbaik PIA untuk pengguna torrent:

  • Dasar ‘Log Sifar’: Kami selalu mengesyorkan memilih VPN tanpa pembalakan. PIA adalah penanda aras untuk log VPN.
  • Bunuh-Suis: Anda tidak mahu alamat IP anda bocor jika VPN terputus. Perisian PIA mempunyai kill-switch yang akan menghentikan sambungan internet anda dengan segera sekiranya VPN gagal. Terdapat di semua platform
  • Lokasi pelayan mesra torrent: PIA mempunyai pelayan pantas di banyak negara mesra torrent, termasuk Switzerland dan Belanda.
  • Proksi SOCKS5: Arahkan trafik torrent anda melalui pelayan proksi Belanda sifar log PIA. Kami mempunyai panduan persediaan untuk uTorrent, Vuze, dan QBittorrent
  • Penyulitan 128 atau 256-bit: Ini adalah kekuatan penyulitan terkuat yang ada (yang masih memberikan kelajuan yang berpatutan). Ini adalah kekuatan penyulitan yang sama yang digunakan oleh tentera A.S. untuk komunikasi kritikal. Torrent Encryption menghalang ISP anda (penyedia internet) membaca lalu lintas anda atau melihat fail apa yang anda muat turun. Ia juga membantu mencegah pendarahan lebat anda. Kami mengesyorkan menggunakan enkripsi yang lebih ringan (128-bit) dan protokol UDP untuk mendapatkan kelajuan torrent terpantas

  NordVPN Torrent-Keramahan: 10/10

  NordVPN sepadan dengan PIA point-to-point pada ciri torrent. Kill Switch, Encryption, No Logs, dan torrent-dioptimumkan lokasi. Dan mereka sebenarnya mendapat kelebihan kerana perkhidmatan proksi SOCKS5 yang disertakan mempunyai lebih daripada 10 lokasi pelayan yang mesra torrent. PIA hanya mempunyai satu (Belanda).

  Untuk arahan mengenai cara mengatur proksi NordVPN dalam klien torrent kegemaran anda (uTorrent, Vuze, Deluge, QBittorrent, Flud …) lihat panduan torrent NordVPN kami.

  Senarai ciri torrent NordVPN:

  • Log Sifar: NordVPN tidak menyimpan log dan berpusat di Panama (terkenal dengan undang-undang privasi mereka yang ketat).
  • Kill Switch (2 jenis) + Perlindungan Kebocoran DNS: Jangan sekali-kali membocorkan IP sebenar anda kepada rakan torrent.
  • Pelayan Mesra Torrent: NordVPN membenarkan torrents di semua pelayan tetapi lebih suka anda menggunakan 12 lokasi pelayan dioptimumkan lebar jalur p2p mereka.
  • Proksi SOCKS5 Termasuk: Bekerja dengan semua pelanggan torrent utama. 10+ lokasi yang dioptimumkan p2p.

  Pemenang Torrent: Walaupun PIA adalah legenda di ruang torrent, NordVPN mendapat kelebihan di sini berkat lokasi proksi tambahan mereka. Kami peminat strategi penyamaran proksi torrent. Dan NordVPN mempunyai polisi pembayaran balik yang luar biasa sehingga anda dapat .

  Harga (Penyedia mana yang lebih baik?)

  Nord dan PIA masing-masing berharga sangat kompetitif, terutamanya jika anda memilih jangka masa langganan yang lebih lama. PIA dapat dengan harga $ 3,33 / bulan jika anda berkomitmen untuk langganan 1 tahun dan NordVPN saat ini tersedia dengan $ 2,75 / bulan gila (tawaran waktu terhad 3 tahun).

  Harga Internet Peribadi & Polisi Bayaran Balik

  Rancang harga untuk VPN Akses Internet Peribadi

  Akses Internet Peribadi telah mengekalkan harga yang sama selama lebih dari 5 tahun. Itu semua berubah ketika NordVPN melancarkan perjanjian langganan jangka panjang sub-$ 3 mereka yang tidak waras. Sejak itu, PIA telah menambah pilihan mereka sendiri selama 2 tahun pada harga $ 2.91 / bulan. Semua rancangan mempunyai ciri yang sama, satu-satunya perbezaan adalah panjang langganan dan kos bulanan yang efektif. Mereka adalah:

  • 1 bulan: $ 6.95
  • 1 tahun: $ 39.95 ($ 3.33 / bulan)
  • 2 tahun: $ 69.95 ($ 2.91 / bulan)

  Semua rancangan dilengkapi dengan lebar jalur tanpa had, log sifar, dan akses penuh ke pelayan proksi PIA’s Socks5. Anda juga boleh mencuba sebarang rancangan tanpa risiko selama 7 hari berkat jaminan pengembalian 100% PIA:

  Polisi Bayaran Balik: 7 hari
  PIA mempunyai polisi pembayaran balik 7 hari tanpa syarat. Tidak ada lebar jalur atau had penggunaan yang melucutkan kelayakan anda untuk menuntut bayaran balik. Cukup e-mel sokongan dalam masa 7 hari sejak anda mendaftar dan mereka akan mengeluarkan bayaran balik sepenuhnya.

  Dasar Harga / Bayaran Balik NordVPN

  Harga:
  NordVPN mengambil industri VPN dengan ribut dengan set ciri mereka (berkemampuan Netflix, dan mesra torrent) tetapi mereka benar-benar meningkatkan pangsa pasar ketika mereka menjadi agresif dengan harga.

  Langganan 1 tahun akan dikenakan biaya hanya $ 5,75 / bulan (lebih murah daripada purata VPN sifar log)

  Tetapi ia mendapat lebih manis. Untuk masa yang terhad, mereka menawarkan pilihan langganan 3 tahun yang tidak waras, dengan harga hanya $ 2,75 / bulan. Potongan harga 77% dari harga biasa, dan harga yang kami rasa terlalu bagus untuk dilewatkan.

  Polisi Bayaran Balik: 30 hari
  NordVPN juga merupakan standard industri dalam hal kebijakan pengembalian dana mereka. Mereka akan menerima permintaan bayaran balik sehingga 30 hari dari langganan awal anda (ya, dan sepanjang bulan). Sekiranya anda tidak berpuas hati, anda boleh menuntut bayaran balik 100% dari harga belian anda.

  Saya rasa mereka cukup yakin bahawa anda akan menyukai perkhidmatan tersebut (saya tahu, saya suka).

  Gambar

  Jimat 77% untuk NordVPN »

  Penyertaan dan Cadangan

  Ini adalah batt kepala-ke-kepala yang sangat dekat, dan saya menggunakan kedua-dua VPN ini secara berkala. PIA telah menjadi pilihan utama pengunduh torrent selama bertahun-tahun (memang demikian) dan masih merupakan salah satu pilihan terbaik yang ada. Tetapi di mana NordVPN benar-benar bersinar adalah ciri bukan torrent.

  • Sekiranya anda ingin mengakses Netflix atau Hulu, anda pasti menyukai teknologi Smartplay mereka.
  • Sekiranya anda memerlukan keselamatan tambahan, VPN-over-Tor adalah tahap privasi seterusnya
  • Dan pelayan proksi Socks5 di lebih daripada 10 lokasi berbeza memberikan kelonggaran tambahan sebagai sebahagian daripada penyediaan proksi torrent.

  Akses Internet Peribadi

  PIA adalah VPN tanpa embel-embel untuk penggemar tegar. Sekiranya anda memerlukan gabungan kecepatan, privasi dan kawalan terbaik, PIA adalah VPN untuk anda.

  Kelebihan:

  • Dasar ‘Tanpa Log’ yang benar (diuji di mahkamah)
  • Perlindungan Kebocoran IP Triple
  • Keupayaan penghantaran pelabuhan
  • Lebih pantas daripada NordVPN

  Keburukan:

  • Disekat oleh Netflix / Hulu

  NordVPN

  NordVPN adalah VPN Jack-Of-All-Trades. Ia melakukan segalanya. Dan jika anda memanfaatkan masa terhad untuk potongan 77%, ini adalah tawaran terbaik yang kami dapati.

  Kelebihan:

  • Aplikasi VPN desktop dan mudah alih yang hebat
  • Log Sifar
  • Proksi SOCKS5 di lebih daripada 10 lokasi
  • pelayan yang dioptimumkan p2p
  • Jaminan bayaran balik 100% 30 hari

  Keburukan:

  • Pelayan agak sesak (kelajuan lebih perlahan daripada PIA)

  Garisan bawah

  Sekiranya anda baru sahaja mengalami masalah, VPN akan memberikan privasi yang luar biasa. Salah satu penyedia ini adalah perjanjian yang lebih baik daripada persaingan sejauh ini. Anda sebenarnya tidak boleh salah, tetapi anda harus mempertimbangkan keutamaan anda ketika memilih:

  Sekiranya anda memerlukan lebih banyak kelajuan, gunakan PIA. Sekiranya anda mahukan penstriman tambahan (pembatalan blokir Netflix) atau ciri privasi (VPN-over-Tor) pergi dengan NordVPN.

  Satu catatan lain adalah bahawa aplikasi PIA berfungsi di fireTV ketika dimuat sisi (untuk Kodi) dan NordVPN tidak pada masa ini.

  Artikel Lebih Berguna & PANDUAN

  Panduan
  Gunakan uTorrent Tanpa Nama
  Gunakan QBittorrent Tanpa Nama
  Torrenting tanpa nama dalam 3 langkah
  Proksi vs VPN untuk torrent yang selamat
  Panduan Penyulitan Torrent
  Ulasan
  Panduan Torrent ExpressVPN
  Kajian Akses Internet Peribadi
  Panduan Kajian / p2p NordVPN

  Perbandingan VPN
  PIA lwn IPVanish
  PIA lwn Torguard
  PIA lwn Hidemyass
  NordVPN lwn IPVanish

  Terima kasih kerana membaca perbandingan VPN ini 🙂

  Akses Internet Peribadi

  Lawati Laman web

  Polisi pembayaran balik 100% 7 hari

  NordVPN

  Lawati Laman web

  Polisi bayaran balik 100% 30 hari
  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me