Akses Internet Peribadi vs Torguard (Perbandingan VPN)

Akses Internet Peribadi vs Torguard

Akses Internet Peribadi dan Torguard adalah dua pilihan paling popular untuk pengguna BitTorrent yang ingin menamakan nama torrent mereka dan memuat turun torrent dengan selamat.


Sekiranya anda ingin merahsiakan aktiviti torrent anda, atau anda hanya mencari perkhidmatan VPN tanpa nama, kedua-duanya adalah pilihan yang sangat baik (kedua-duanya membuat senarai ‘perkhidmatan VPN tanpa pembalakan terbaik’) tetapi kami meletakkannya sebagai ketua -kepala untuk melihat mana yang benar-benar keluar di atas.

Kriteria Perbandingan

Untuk perbandingan ini, kami mengambil kira ciri keselamatan umum, serta ciri khusus torrent, kelajuan, sokongan pelanggan, dan banyak lagi.

Kami akan melihat:

 • Keselamatan / Penyulitan
 • Kepantasan
 • Keramahan Torrent
 • Perisian / Ciri
 • Sokongan
 • Harga

Ringkasan Perbandingan HEAD to Head

Gambar

 • Berpusat di USA
 • Tidak ada log aktiviti, tidak ada log sambungan.
 • Penyulitan AES 256-bit (Pilihan penyulitan khusus)
 • Kekunci penyulitan 4096-bit (Sangat selamat)
 • Lebar Jalur / Pemindahan data tanpa had
 • Membunuh keselamatan
 • Perkhidmatan proksi VPN + Torrent disertakan
 • Tiada ciri khusus torrent tambahan

Harga / tawaran
Harga Bulanan: $ 6.95 / m
Harga Tawaran Terbaik: $ 3,33 / bulan (Langganan 1 tahun)

Ciri Kegemaran Kami
Akses Internet Peribadi memberikan lebih banyak ciri dengan harga yang lebih rendah daripada VPN lain. Kami menyukai komitmen mereka terhadap privasi (dasar ‘log log sifar’), kelajuan, keramahan torrent, dan perisian yang sangat baik (dengan kawalan tersuai terhadap kekuatan penyulitan dan algoritma yang digunakan).

Setiap langganan PIA juga merangkumi penggunaan pelayan proksi socks5 Belanda mereka tanpa had (bagus untuk torrents).

Gambar

 • Berpusat di USA
 • Tidak ada log aktiviti, tidak ada log sambungan.
 • Penyulitan 256-bit Blowfish
 • Kekunci 2048-bit (standard industri)
 • Lebar Jalur / Pemindahan data tanpa had
 • Membunuh keselamatan
 • VPN & Perkhidmatan proksi torrent dijual secara berasingan
 • pelayan dioptimumkan p2p, pemasang proksi torrent tersuai

Harga / tawaran
Harga Bulanan: $ 10 / m
Harga Tawaran Terbaik: $ 4.99 / bulan (Langganan 1 tahun)

Ciri Kegemaran Kami
Torguard lebih berfokus pada torrent daripada kebanyakan VPN. Mereka menawarkan perkhidmatan ‘Torrent Proxy’ yang berdiri sendiri untuk muat turun torrent yang cepat dan tanpa nama. Mereka juga mempunyai perisian pemasangan proksi khusus yang secara automatik akan mengkonfigurasi klien torrent kegemaran anda dengan tetapan yang betul. Mereka juga memiliki pelayan VPN dioptimumkan p2p (torrent), dan pelayan VPN siluman untuk membantu melewati firewall yang menyekat torrent.

Lawati Akses Internet Peribadi >

Lawati Torguard >

Keselamatan / Keutamaan

Akses Internet Peribadi
 • Tiada balak. Tempoh.
 • Penyulitan AES 256-bit dengan kekunci 4096-bit
 • Kill-switch (tahap sistem)
 • Pembayaran tanpa nama dengan Bitcoin, kad hadiah
Torguard
 • Tiada balak. Tempoh.
 • Penyulitan 256-bit Blowfish dengan kunci 2048-bit
 • Kill-switch (tahap aplikasi)
 • Pembayaran tanpa nama w / bitcoin

Kedua-dua PIA dan Torguard adalah penyedia VPN tanpa log (setakat ini begitu baik). Mereka juga menerima pembayaran tanpa nama melalui cryptocurrency Bitcoin. Sebilangan besar persamaan berakhir.

PIA menggunakan enkripsi AES 256-bit (standard industri) dengan kunci 4096-bit untuk enkripsi jabat tangan (jauh lebih kuat daripada kunci 2048-bit standard industri). Torguard sebaliknya menggunakan enkripsi 256-bit dengan algoritma enkripsi Blowfish yang lebih lama (tetapi masih sangat kukuh). Mereka menggunakan kunci 2048-bit yang merupakan standard industri, tetapi lebih kuat selalu lebih baik pada pendapat saya.

Akses Internet Peribadi juga memberi anda kawalan khusus sepenuhnya terhadap kekuatan penyulitan, algoritma yang digunakan, dan kaedah pengesahan data (mencegah serangan manusia-di-tengah). Aplikasi desktop Torguard tidak memberi anda kawalan tersuai, selain jenis pelayan yang anda pilih (pelayan yang berbeza menggunakan penyulitan yang berbeza)

Tetapan keselamatan dan penyulitan Akses Internet Peribadi

Tetapan penyulitan lanjutan PIA

Dalam gambar di atas, penyediaannya sangat selamat, tetapi menggunakan enkripsi AES-128 bit dan bukannya 256-bit untuk kelajuan lebih cepat (selalu ada pertukaran ketika datang ke kelajuan vs kekuatan penyulitan). Anda boleh mencuba tetapan yang berbeza sehingga anda menemui kombinasi yang sempurna untuk keperluan anda sendiri. Saya biasanya menggunakan AES-256 bit, kerana kelajuan bukanlah faktor utama bagi saya.

Bunuh Suis

Kedua-dua Torguard dan PIA memasukkan kill-switch ke dalam perisian mereka, walaupun masing-masing menerapkan fitur tersebut dengan cara yang berbeza.

Torguard menggunakan suis kill peringkat aplikasi
Ini bermakna anda boleh memilih aplikasi tertentu yang akan mati (ditutup) jika sambungan VPN terputus secara tidak sengaja. Memilih aplikasi yang ingin anda sertakan semudah menambahkannya ke senarai dalam tetapan perisian Torguard.

Jelas sekali jika anda membeli torguard untuk torrents, anda ingin menambahkan pelanggan torrent anda ke dalam senarai, sehingga IP sebenar anda tidak bocor secara tidak sengaja.

Akses Internet Peribadi menggunakan suis membunuh peringkat Sistem
Ini bermaksud bahawa apabila diaktifkan (dengan mencentang kotak kill-switch dalam tetapan perisian) PIA akan menghentikan semua aktiviti internet sepenuhnya sekiranya berlaku sambungan yang tidak disengajakan. Satu-satunya cara untuk memulihkan akses internet adalah dengan:

 1. Sambung semula ke pelayan VPN
 2. Tetapkan semula DCHP anda, dengan menjalankan penyelesai masalah Windows (atau anda boleh melakukannya secara manual).

Kaedah membunuh-suis tidak lebih baik atau lebih buruk, semestinya. Ia menjadi pilihan peribadi.

Pembayaran Tanpa Nama

Kedua-dua PIA dan Torguard membolehkan pengguna membuat pembayaran tanpa nama. Mereka hanya memerlukan sedikit maklumat untuk membuat akaun. Anda hanya memerlukan alamat e-mel dan kaedah pembayaran.

Torguard menerima pembayaran bitcoin (cryptocurrency paling popular di dunia).

PIA menerima kedua-dua bitcoin, serta pembayaran tanpa nama dengan berdagang secara elektronik dalam baki kad hadiah yang tersisa dari kedai popular (seperti starbucks, Red lobster, Target, Best-buy, dll …). Ini adalah penyelesaian berteknologi rendah yang bijak yang membolehkan anda membayar tanpa nama tanpa perlu belajar cara membeli, mencampur, menyimpan, dan memindahkan Bitcoin.

Ketahui cara membayar dengan kad hadiah dalam panduan kami mengenai cara membayar VPN tanpa nama.

Pemenang: Akses Internet Peribadi
PIA sama ada mengikat atau memenangi setiap bahagian pertarungan keselamatan. Sekiranya anda memerlukan keselamatan terbaik (atau anda suka pilihan penyesuaian PIA), maka anda mesti mencubanya terlebih dahulu. Jimat lebih dari 50% apabila anda membeli langganan 1 tahun.

Ciri Khusus Torrent

Akses Internet Peribadi:
 • Torrents dibenarkan di semua pelayan
 • Pelayan Socks5 termasuk percuma (Belanda)
Torguard
 • Torrents dibenarkan secara khusus (Pelayan bukan AS, Bukan UK)
 • Perkhidmatan proksi Socks5 dijual secara berasingan (5 negara)
 • Perisian pemasang automatik proksi

Akses Internet Peribadi
Salah satu ciri terbaik PIA adalah hakikat bahawa semua langganan VPN merangkumi akses ke pelayan proksi SOCKS tanpa pembalakan yang berpangkalan di Belanda. Mereka tidak banyak mengiklankan ciri ini, tetapi sangat sesuai untuk torrent dan anda boleh dengan mudah mengkonfigurasi perisian torrent kegemaran anda untuk menyembunyikan alamat IP anda dengan menggunakan proksi ini.

Arahan penyediaan disertakan dalam panduan kami untuk:

 • uTorrent
 • Vuze
 • Banjir

Akses Internet Peribadi membenarkan torrents di semua pelayan, walaupun mereka lebih suka membatasi aktiviti torrent anda ke pelayan di negara-negara mesra torrent seperti Belanda, Kanada, atau Switzerland.

Torguard
Torguard juga menawarkan perkhidmatan proksi SOCKS 5, tetapi mereka menjualnya secara berasingan dari perkhidmatan VPN mereka, jadi jika anda mahu Proksi dan VPN bersama-sama, anda melihat $ 80 + / tahun berbanding $ 39.95 dengan PIA. Untuk bersikap adil, perkhidmatan Torrent Proxy mereka sangat mantap dan memberi anda lebih banyak pilihan lokasi pelayan.

Mereka juga mempunyai alat pemasang proksi yang rapi yang akan secara automatik mengkonfigurasi perisian torrent kegemaran anda (uTorrent, BitTorrent, Vuze, Deluge) dengan tetapan keselamatan yang optimum untuk menggunakan perkhidmatan proksi dengan selamat dan tanpa nama.

Ini membantu anda mengelakkan sakit kepala atau kekeliruan penyediaan manual yang diperlukan untuk menggunakan proksi PIA’s SOCKS untuk torrenting. (Walaupun kita mempunyai panduan yang dihubungkan di atas)

Torguard mengehadkan aktiviti torrent ke pelayan p2p tertentu (kedua-duanya untuk mengoptimumkan kelajuan rangkaian dan mengelakkan potensi masalah undang-undang).

Pemenang: TIE
Sekiranya anda bersedia membayar untuk mendapatkan perkhidmatan Proksi VPN +, maka perkhidmatan proksi dan pemasang automatik Torguard pastinya lebih unggul daripada pelayan SOCKS5 tunggal PIA (dengan penyediaan manual diperlukan).

Sudah tentu PIA harganya separuh dari harganya, pada $ 39.95 / thn…

Ujian Kelajuan: PIA lwn Torguard

Kedua-dua Torguard dan PIA telah memperluas rangkaian pelayan mereka secara dramatik sejak beberapa tahun kebelakangan. Ini bermaksud terdapat lebih banyak lokasi pelayan, serta lebih banyak lebar jalur yang tersedia bagi setiap pengguna.

Mendapatkan kelajuan hingga 50+ Mbps tentu dapat dilakukan dengan kedua-dua penyedia (dengan anggapan sambungan normal anda sekurang-kurangnya secepat itu).

Akses Internet Peribadi

Ujian kelajuan PIA Belanda

Pelayan Belanda (PIA)

Akses Internet Peribadi Canada Speedtest

Pelayan Kanada (PIA)

Ujian Kelajuan Torguard

Ujian kelajuan Torguard Belanda

Pelayan Belanda (Torguard)

Ujian Pantas Torguard Canada

Pelayan Kanada (Torguard)

Seperti yang anda lihat, keputusan ujian kelajuan hampir serupa. PIA mendapat sedikit kelebihan pada kecepatan muat turun, dan Torguard mempunyai kelajuan hulu yang lebih cepat. Jelas sekali hasil anda akan bergantung pada kelajuan sambungan anda, jarak pelayan, muatan pelayan, waktu hari, dll…

Tetapi ini cukup dekat sehingga kita akan memanggilnya di TIE

Harga & Polisi Bayaran Balik

Kedua-dua PIA dan Torguard cukup berpatutan berbanding dengan harga purata industri. Masing-masing juga menawarkan Polisi pembayaran balik wang selama 7 hari.

Akses Internet Peribadi adalah nilai keseluruhan yang lebih baik.
Dengan hanya $ 39,95 / tahun (itu $ 3,33 / bulan) Anda mendapat perkhidmatan VPN + Proksi dengan harga lebih rendah daripada harga perkhidmatan VPN sahaja untuk Torguard.

Harga PIA:

Pilihan harga dan rancangan VPN Akses Internet Peribadi

Halaman Harga Akses Internet Peribadi

Harga Torguard
Torguard mempunyai harga berasingan untuk VPN mereka & Perkhidmatan proksi (walaupun anda mendapat potongan harga jika anda membeli kedua-duanya).

Perkhidmatan VPN:

 • $ 9.99 / bulan (langganan 1 bulan)
 • $ 4.99 / bulan (langganan 1 tahun)

Perkhidmatan Proksi Torrent

 • $ 5.95 / bulan (langganan 1 bulan)
 • $ 3.91 / bulan (langganan 1 tahun)

Perbandingan harga VPN Torguard

Harga VPN Torguard

Kesimpulannya

Dengan jelas Akses Internet Peribadi adalah nilai yang lebih baik tetapi itu tidak bermaksud pilihan mereka yang tepat untuk semua orang. Kami akan merangkum kebaikan dan keburukan masing-masing dengan cepat, jadi anda mempunyai idea yang lebih baik mengenai VPN mana yang sesuai untuk anda.

Gambar

PROS

 • Lebih murah (dari $ 3,33 / bulan)
 • Perkhidmatan proksi Socks5 termasuk
 • Perisian yang sangat baik
 • Kawalan tersuai terhadap pilihan penyulitan
 • Reputasi yang sangat baik dalam komuniti p2p
 • Torrents dibenarkan di semua pelayan
 • Perlindungan Kebocoran DNS dan IPv6

Gambar

PROS

 • Kelajuan yang sangat pantas
 • Perkhidmatan Proksi Torrent Berdiri (5 negara)
 • Perisian pemasang proksi automatik
 • Pelayan dioptimumkan Torrent
 • Protokol VPN ‘Stealth’ tersedia
 • Perlindungan Kebocoran DNS dan IPv6
CONS
 • Perkhidmatan proksi terhad kepada 1 lokasi
 • Mesti menyediakan proksi torrent secara manual
 • Lebih sedikit lokasi pelayan VPN daripada Torguard
KEBURUKAN
 • Perlu membayar secara berasingan untuk VPN & Proksi
 • Torrents hanya dibenarkan di pelayan tertentu
 • Tiada kawalan ke atas kekuatan / algoritma penyulitan
 • Torguard VPN lebih mahal daripada perkhidmatan PIA

Jadi VPN mana yang harus anda pilih?

Yang benar adalah, sebilangan besar orang mungkin akan lebih baik dengan Akses Internet Peribadi (dengan anggapan harga adalah salah satu kriteria pemilihan utama anda. PIA memberi anda lebih banyak keuntungan daripada Torguard dan perisian mereka pasti merupakan langkah ke depan. Sebilangan besar orang mungkin akan lebih baik dengan Akses Internet Peribadi…

Anda harus memilih Torguard jika…

 • Anda mahukan perkhidmatan proksi terbaik untuk torrents (Torguard pastinya proksi torrent terbaik)
 • Anda tidak perlu mengkonfigurasi perisian torrent anda secara manual untuk menggunakan proksi
 • Anda bersedia membayar sedikit lebih banyak untuk sedikit peningkatan kelajuan VPN
 • Anda tidak peduli dengan kawalan tersuai terhadap penyulitan VPN anda

Anda harus memilih Akses Internet Peribadi jika…

 • Anda mahukan harga / nilai terbaik
 • Anda mahukan perkhidmatan / keselamatan / perisian VPN terbaik
 • Anda tidak memerlukan lebih daripada satu lokasi pelayan proksi

Garisan bawah: Akses Internet Peribadi akan menjadi pilihan terbaik bagi kebanyakan pengguna
Saya melanggan PIA secara peribadi, walaupun saya boleh mendapatkan perkhidmatan VPN secara percuma sebagai pengulas. Keselamatan mereka kukuh, saya hampir tidak pernah memutuskan hubungan, dan perkhidmatan proksi SOCKS5 percuma adalah bonus yang bagus. Itulah beberapa sebab kami menamakan PIA sebagai VPN Terbaik untuk Torrenting pada tahun 2015.

Saya belum menemui perkhidmatan VPN lain yang menawarkan lebih banyak ciri, privasi, dan prestasi daripada PIA dengan harga di bawah $ 40 / tahun. Terutama dalam soal keperluan privasi pengguna bittorrent.

Anda boleh mencuba PIA tanpa risiko (terima kasih kepada jaminan wang tunai 7 hari mereka).
Saya pasti anda akan menyukainya.
Dapatkan Akses Internet Peribadi »

Pautan / Sumber Tambahan

Berikut adalah beberapa lagi artikel yang mungkin berguna bagi anda:

Ulasan VPN
Torguard
Akses Internet Peribadi
Proksi.sh
IPVanish
ibVPN
Arahan penyediaan proksi untuk
uTorrent
Vuze
Air bah
QBittorrent
Panduan / Kedudukan
Torrents sepenuhnya tanpa nama dalam 3 langkah
Proksi HTTP vs SOCKS (untuk torrents)
Perkhidmatan VPN Terbaik untuk Torrenting
Cara membayar VPN tanpa nama
Cara Menyulitkan Torrents anda
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map