Cara menggunakan Tixati Tanpa Nama

Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan klien tixati torrent tanpa nama. Ini akan dicapai terutamanya dengan menggunakan salah satu daripada dua alat, VPN atau Proksi.

Kami akan menunjukkan kepada anda untuk menyembunyikan alamat IP anda semasa memuat turun torrents dengan TIXATI, yang akan menyukarkan sesiapa sahaja untuk mengesan muat turun anda berdasarkan alamat IP torrent anda.

Anda juga akan belajar bagaimana mengenkripsi muat naik / muat turun torrent anda dengan mudah yang akan menghalang Penyedia Internet (ISP) anda mengetahui apa yang anda muat turun atau menyekat / menyekat torrent anda.

Cara memuat turun tanpa nama dengan Tixati

Belajar menggunakan Tixati Tanpa Nama

Apa yang kami maksudkan dengan ‘Anonymous’ Torrents

Terdapat dua cara utama aktiviti torrent Tixati anda dapat dikesan:

 1. Alamat IP anda mudah dilihat oleh semua rakan sebaya yang berkongsi fail yang sama (benar untuk semua rakan sebaya)
 2. ISP anda dapat ‘mengendus’ (membaca) lalu lintas anda dan melihat apa yang anda muat turun

Panduan ini akan menunjukkan kepada anda cara menyembunyikan alamat IP ‘sebenar’ anda dan menggantinya dengan IP ‘maya’, yang akan dapat dilihat oleh rakan sebaya torrent.

Anda juga akan belajar bagaimana mengenkripsi torrents anda, yang bermaksud bahkan Penyedia Internet anda tidak dapat melihat kandungan lalu lintas torrent anda, atau mencatat sejarah muat turun anda.

Inilah rupa anda untuk Tixati Peers…

Senarai IP rakan sebaya Tixati

Anda dapat melihat alamat IP setiap rakan sebaya yang berkongsi torrent

Tixati tidak hanya menunjukkan alamat IP setiap rakan sebaya, anda juga dapat melihat negara asal mereka. Malangnya, ini adalah ciri yang diperlukan dari teknologi perkongsian fail p2p (setiap rakan perlu mengetahui cara menyambung ke komputer anda untuk memuat naik / memuat turun torrent).

Tetapi kita dapat memperbaiki kebocoran privasi ini dengan merutekan semua lalu lintas torrent melalui pelayan pihak ketiga, jadi semua rakan sebaya hanya akan melihat IP pelayan itu, bukan komputer kita sendiri. Kami akan melakukan ini dengan perkhidmatan VPN dan / atau Proksi, tetapi pertama, nota keselamatan yang penting…

Pertimbangan Keselamatan Khas untuk TIXATI

Tixati, seperti semua pelanggan torrent utama yang lain, mempunyai sokongan proksi terbina dalam (1 daripada 2 kaedah yang boleh digunakan untuk menyembunyikan alamat IP Tixati anda).

Masalahnya, Tixati hanya menyokong sambungan TCP melalui proksi. Pautan magnet dan DHT kedua-duanya menggunakan protokol UDP (bukan TCP). Masalahnya adalah, semua sambungan yang tidak disokong akan dialihkan di luar terowong proksi, yang boleh menyebabkan alamat IP sebenar anda terdedah.

Terdapat 3 penyelesaian untuk masalah ini:

 1. Lumpuhkan sambungan pelacak DHT ‘dan UDP dalam pilihan Tixati (tetapi ini dapat menghalang pautan magnet daripada berfungsi).
 2. Gunakan VPN (dengan atau tanpa proksi). Sekiranya anda menggunakan kedua-duanya, rakan sebaya akan melihat IP VPN anda (masih tidak dikenali)
 3. Gunakan pelanggan torrent lain dengan sokongan proksi yang lebih baik

Jangan terlalu risau, jika anda menyukai Tixati, pastikan anda menggunakan pilihan VPN. Maka anda tidak akan terpengaruh dengan kebocoran proksi. Panduan ini akan menggunakan perkhidmatan VPN yang juga merangkumi perkhidmatan proksi, jadi anda mempunyai pilihan.

Sekiranya anda berminat dengan pilihan # 3, kami mempunyai Panduan torrent tanpa nama untuk:

 • uTorrent
 • Vuze
 • Banjir
 • qBittorrent

Perkhidmatan VPN / Proksi yang kami gunakan untuk tutorial ini

Gambar

Muat turun sekarang

Akses Internet Peribadi adalah perkhidmatan VPN / Proksi yang hebat untuk torrents, dan mereka dinamakan perkhidmatan VPN torrent # 1 kami untuk tahun 2014, 2015 & 2016.

Mengapa kami memilih Akses Internet Peribadi

 • Log Sifar. Tiada. Tempoh
 • Sangat mesra Torrent. Torrents dibenarkan di semua pelayan
 • Termasuk perkhidmatan proksi sOCKS5 zero-log (tanpa caj tambahan)
 • Bekerja dengan setiap pelanggan torrent
 • kelajuan / lebar jalur yang tidak terhad
 • Harga rendah: bermula hanya $ 3.33 / bulan

Bahagian TUtorial

Ini adalah langkah / pilihan yang akan kita bahas dalam tutorial ini. Jangan ragu untuk melangkau ke hadapan (contohnya, jika anda memilih pilihan VPN, anda boleh melangkau bahagian proksi kecuali jika anda ingin menggunakan kedua-duanya).

 1. Persediaan VPN (Pilihan # 1. Pilihan termudah dan yang kami cadangkan)
 2. Persediaan Proksi (Pilihan # 2. Kami mengesyorkan anda menggunakan VPN juga, untuk menjaga DHT dan mengelakkan kebocoran IP).
 3. Sahkan IP ‘Maya’ anda – Periksa untuk memastikan proksi / VPN anda berfungsi dan IP Tixati anda telah berubah

Persediaan VPN Tixati (Pilihan # 1)

Menggunakan Tixati dengan VPN sangat mudah. VPN akan mengubah alamat IP anda serta menambahkan enkripsi AES 128-bit atau 256-bit yang sangat kuat (bergantung pada tetapan VPN anda) yang akan menjadikan lalu lintas internet anda tidak dapat dibaca oleh sesiapa sahaja yang memintasnya (seperti penyedia internet anda).

Kami mengesyorkan menggunakan Akses Internet Peribadi sebagai penyedia VPN anda, tetapi anda juga dapat memilih dari VPN tanpa pembalakan ini yang memungkinkan menyusahkan.

Menggunakan VPN tidak memerlukan anda mengubah sebarang tetapan di dalam Tixati, perisian VPN melakukan segalanya.

Langkah # 1: Muat turun dan pasang perisian VPN

Setelah mendaftar ke PIA, anda akan diemailkan maklumat log masuk / kata laluan anda serta pautan untuk memuat turun perisian VPN mereka (Windows, Mac, iOS, dan Android).

Kemudian muat turun dan pasang perisian.

Langkah # 2: Pilih Tetapan VPN yang ideal

Mari pilih tetapan VPN yang sesuai untuk torrent. Kami mahukan 3 perkara:

 1. Lokasi pelayan Mesra Torrent
 2. Kelajuan sebanyak mungkin (lokasi pelayan lebih cepat dan enkripsi lebih ringan)
 3. Hidupkan switch-kill (mencegah kebocoran IP jika VPN terputus)

Buka tetapan PIA dan pergi ke tetapan ‘lanjutan’

1. Untuk membuka tetapan PIA, Klik kanan pada ikon dulang sistem PIA, kemudian tatal ke bawah senarai pelayan sehingga anda melihat pilihan ‘tetapan’. Klik untuk membuka menu tetapan PIA.

Gambar

Langkah # 1: Akses tetapan dari ikon dulang

2. Masukkan Nama Pengguna / Kata Laluan anda kemudian klik butang ‘Lanjutan’

Gambar

Langkah # 2: Masukkan butiran log masuk, kemudian klik ‘Lanjutan’

3. Jadikan tetapan anda sesuai dengan yang ditunjukkan. Inilah maksudnya:

 • Jenis Sambungan: UDP (UDP lebih pantas daripada sambungan TCP dan lebih baik untuk torrents)
 • Penghantaran Pelabuhan: Tiada (PF tidak perlu kerana semua lalu lintas torrent disalurkan melalui VPN terus ke komputer anda)
 • VPN Kill-Switch: Segera membunuh semua lalu lintas internet jika VPN menurun. Menghalang Tixati daripada membocorkan alamat IP yang benar
 • Perlindungan Kebocoran DNS: Pastikan ISP anda tidak dapat melihat laman web apa yang anda lawati
 • Perlindungan Kebocoran IPv6: Pastikan Tixati tidak dapat membocorkan alamat IPv6 anda kepada rakan sebaya (berbanding dengan IPv4)

Gambar

Langkah # 3 – Tetapan PIA yang optimum

4. Pengaturan Penyulitan: PIA memungkinkan anda memilih tetapan penyulitan yang akan digunakan. Tetapan lalai mereka mungkin optimum untuk torrents. Mereka menggunakan enkripsi AES 128-bit (gabungan kecepatan dan keselamatan yang ideal).

Langkah # 3: Sambungkan ke pelayan VPN yang mesra torrent

PIA membenarkan torrents di semua pelayan, tetapi di beberapa pelayan mereka akan mengubah laluan trafik p2p anda (bukan trafik lain) melalui pelayan VPN kedua. Ini menjadikan pengguna torrent lebih selamat tetapi juga akan melambatkan trafik p2p anda jika anda menggunakan salah satu pelayan yang akan dialihkan.

Lokasi pelayan yang kami cadangkan:

 • Switzerland
 • Belanda
 • Kanada
 • Jerman
 • Romania
 • Mexico

Untuk menyambung ke pelayan, cukup klik kanan ikon dulang PIA dan pilih lokasi pelayan dari senarai yang muncul. Setelah anda berhubung, ikon akan bertukar menjadi hijau seperti yang ditunjukkan:

Gambar

Langkah # 4 – Sahkan alamat IP Baru anda, dan kemudian Buka Tixati

Kami dapat mengesahkan alamat IP maya kami dengan cepat dengan menggunakan alat seperti iplocation.net

Ini akan menunjukkan bahawa sambungan VPN anda dibuat dengan betul. Anda sekarang boleh membuka Tixati dan meneruskan langkah pengesahan torrent-ip (di akhir tutorial ini) atau hanya menggunakan panduan ini: Cara memeriksa IP torrent anda

PIA IPlokasi Belanda

Data IPLocation.net setelah menyambung ke pelayan Belanda

Persediaan Proksi Tixati SOCKS5 (Pilihan # 2)

Sekadar peringatan, jika anda menggunakan pilihan Proksi, anda juga mahu menggunakannya sebagai tambahan kepada VPN (akan menukar IP anda dua kali) atau melumpuhkan pelacak DHT dan UDP (untuk mengelakkan kebocoran IP UDP).

Langkah pertama adalah mendapatkan bukti kelayakan masuk proksi SOCKS5 kami dari PIA (berbeza daripada log masuk / kata laluan VPN anda). Anda boleh mendaftar untuk Akses Internet Peribadi di sini (jika belum).

Langkah # 1 – Hasilkan Log Masuk / Kata Laluan untuk Pelayan Proksi SOCKS

Akses Internet Peribadi memberi anda akses penuh ke pelayan proksi jalur lebar tanpa log yang berpusat di Belanda. Ia tidak menggunakan log masuk / kata laluan seperti yang dilakukan oleh akaun VPN anda (atas sebab keselamatan) jadi anda harus menghasilkan bukti kelayakan yang berasingan.

1. Log masuk ke panel akaun anda (di laman web mereka)
2. Tatal ke bawah sehingga anda melihat bahagian ‘Nama Pengguna / Kata Laluan PPTP / L2TP / SOCKS’
3. Klik ‘Buat semula Nama Pengguna dan Kata Laluan’
4. Pastikan tetingkap terbuka sehingga anda dapat menyalin&tampal nama pengguna / kata laluan SOCKS anda di langkah seterusnya

Gambar

Pastikan untuk menghasilkan nama pengguna / kata laluan proksi di panel akaun PIA anda

Langkah # 2: Konfigurasikan Tetapan Proksi Tixati

1. Buka Tetapan Tiaxi dan pergi ke: Tetapan > Rangkaian > Proksi
2. Pilih ‘SOCKS5’ sebagai jenis proksi
3. Tandakan kotak ‘Gunakan Proksi untuk Menyelesaikan Nama’
4. Masukkan alamat proksi, dan maklumat masuk seperti berikut:

Alamat: proxy-nl.privateinternetaccess.com
Pelabuhan: 1080
Log masuk: Nama pengguna proksi yang anda hasilkan pada langkah # 1
Kata Laluan: Kata laluan proksi anda dari langkah # 1

apabila selesai, ia akan kelihatan seperti ini (perhatikan juga amaran keselamatan proksi dari Tixati)

Tetapan Proksi Tixati

Pastikan tetapan proksi anda kelihatan seperti ini (gunakan log masuk / kata laluan anda sendiri)

Langkah # 3: Tetapan Keselamatan Tambahan (jika anda menggunakan proksi sahaja, tanpa VPN)

Dalam langkah ini, kita akan mematikan semua sambungan yang memerlukan pengangkutan UDP (tidak disokong oleh proksi Tixati) serta mematikan IPv6 (cara lain IP anda dapat bocor). Anda juga boleh menambahkan enkripsi untuk mengelakkan pendikit / pemantauan oleh penyedia internet anda (tetapi memaksa penyulitan akan mengurangkan # rakan sebaya yang tersedia).

1. Pergi ke Tetapan > Rangkaian > Sambungan
2. Memaksa rakan sebaya untuk menggunakan TCP sahaja (ubah tetapan seperti gambar di bawah)

Tixati memaksa rakan sebaya untuk menggunakan TCP

Pastikan rakan sebaya menggunakan TCP sahaja

3. Sekat IPv6 untuk mengelakkan kebocoran IPv6 dari IP sebenar anda

Mencegah kebocoran Tixati IPv6

Gunakan IPv4 sahaja (blok IPv6)

4. Tambahkan penyulitan jika dikehendaki. Terdapat dua pilihan:
a) Gunakan penyulitan apabila ada (tidak mengurangkan rakan sebaya, tetapi tidak semua sambungan akan disulitkan)
b) Paksa Penyulitan (mengurangkan rakan sebaya tetapi menggunakan enkripsi 100%)

Cukup gunakan tetapan yang ditunjukkan di bawah berdasarkan mod penyulitan pilihan anda…

Penyulitan Tixati (mod pilihan)

Mod Penyulitan ‘Pilihan’

Penyulitan Tixati (terpaksa)

Mod Penyulitan 100% ‘Terpaksa’

5. Lumpuhkan Penjejak UDP (pergi ke Tetapan > Pemindahan > Penjejak)
6. Nyah pilih ‘Benarkan Sambungan Penjejak UDP’

Lumpuhkan Penjejak UDP

Lumpuhkan Penjejak UDP

Tahniah, tetapan Proksi anda dikonfigurasikan sepenuhnya. Sekarang pastikan untuk menguji alamat IP torrent anda (untuk memastikan proksi berfungsi dengan betul untuk menyembunyikan alamat IP anda).

Cara Mengesahkan alamat IP Torrent baru anda

Kami ingin memastikan rakan sebaya anda melihat alamat IP ‘Maya’ baru anda yang diberikan oleh VPN / Proksi yang anda gunakan, dan bukan alamat IP ‘sebenar’ anda.

Untuk melakukan ini, ikuti langkah berikut:

1. Pergi ke checkmytorrentip.upcoil.com
2. Klik butang ‘Tambah Pautan Magnet ini’ dan buka di Tixati
3. Halaman web kemudiannya perlu dikemas kini untuk menunjukkan alamat IP yang dikesannya dari Tixati (ditunjukkan di bawah)

Gambar

Anda boleh mengesahkan bahawa alamat IP torrent anda berbeza daripada alamat IP penyemak imbas web anda (kami menggunakan pilihan proksi SOCKS untuk ujian ini). Sekiranya anda menggunakan VPN, IP penyemak imbas dan IP torrent anda akan sama, tetapi harus berbeza dengan IP sebenar anda (ketika VPN dimatikan).

4. Anda juga boleh memeriksa IP torrent anda dari dalam Tixati. Klik pada torrent penjejakan, kemudian pergi ke tab ‘Pelacak’:
5. Anda akan melihat mesej ralat seperti: ‘Tracker gagal dengan alasan: IP adalah xxx.yyy.zzz.aa’

Gambar

Periksa alamat IP anda di tab ‘Trackers’ di dalam Tixati

Tahniah, anda semua sudah bersedia dan torrent anda semestinya tidak dikenali. Untuk lebih banyak kaedah untuk mengesahkan alamat IP torrent anda, lihat panduan kami.

Ringkasan & Sumber tambahan

Sekiranya anda mengikuti semua langkah dalam panduan ini, torrati Tixati anda semestinya sangat tidak dikenali. TCP-only untuk masalah proksi dengan Tixati menjengkelkan sehingga pasti perlu dipertimbangkan klien torrent lain jika anda menyukai pilihan proksi (proksi cenderung lebih cepat daripada VPN).

Berikut adalah beberapa sumber, petua dan artikel tambahan yang mungkin berguna bagi anda:

Panduan

Cara menggunakan uTorrent tanpa nama
Cara menggunakan Vuze tanpa nama
Cara menggunakan qBittorrent tanpa nama
Cara membayar VPN dengan Bitcoin
Cara menyulitkan torrents anda
Mengalir dengan Akses Internet Peribadi

Artikel / Ulasan / Perbandingan

VPN vs Proksi (yang lebih baik untuk torrents)
Kajian Akses Internet Peribadi
Akses Internet IPVanish vs Peribadi
Akses Internet Peribadi vs Torguard
Mengapa Peerblock tidak berfungsi

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me