Kajian Akses Internet Persendirian: Mengapa PIA menjadi raja privasi tanpa pembalakan

Kajian VPN Akses Internet Peribadi

Akses Internet Peribadi sudah menjadi VPN legenda di kalangan pengguna torrent. Mereka adalah salah satu syarikat VPN pertama di dunia yang memperkenalkan dasar ‘tanpa log’ yang benar, dan popularitinya berkembang pesat sejak itu.


Pada tahun 2016, PIA kini mempunyai sekurang-kurangnya 10 pesaing yang mengaku sebagai ‘non-logging’ VPN juga, tetapi hanya sedikit (jika ada) yang menawarkan tahap keselamatan, keramahan arus, dan harga yang sama dengan Akses Internet Peribadi yang terkenal. Ketahui mengapa semua vpns ‘non-logging’ TIDAK sama.

Sekiranya ini terdengar agak berat sebelah untuk semakan, memang begitu. Saya telah menjadi pelanggan PIA sejak 2013, dan saya secara peribadi menggunakan dan menyukai perkhidmatan mereka. Saya mengesyorkan kepada hampir setiap pengguna bittorrent untuk mencuba Akses Internet Peribadi terlebih dahulu, sebelum menguji VPN yang lebih mahal, kerana PIA memberikan 90% ciri dan 100% privasi pada harga 1/2 persaingan.

Setiap langganan PIA merangkumi polisi pembayaran balik 7 hari dan 100%.

Profil Syarikat

Kajian Akses Internet Peribadi

Laman web: www.privateinternetaccess.com
Ibu pejabat: Berpusat di USA
Dasar Pembalakan: Tiada balak. Tempoh.
Harga Biasa: $ 6.95 / bulan

Tawaran terbaik: $ 3.33 / bulan (dapatkan tawaran ini)

Akses Internet Peribadi: Spesifikasi

Akses Internet Peribadi sesuai atau melebihi standard industri pada hampir semua standard penyulitan, keselamatan, dan privasi. Tidak hairanlah mereka dinobatkan sebagai ‘torrent vpn terbaik’ kami tahun 2014 & 2015.

Kami bahkan membuat panduan langkah demi langkah yang mengajar anda teknik / petua terbaik untuk memuat turun torrents dengan PIA.

 • Penyulitan AES 256-bit
 • Penyulitan berjabat tangan 4096-bit (mengalahkan standard industri)
 • Tiada log Aktiviti, log sambungan, atau metadata (ketahui lebih lanjut)
 • Torrents dibenarkan di semua pelayan (jarang berlaku)
 • Aplikasi PC / Mac / Android / iPhone
 • Pembayaran Tanpa Nama diterima (belajar bagaimana)
 • Termasuk Perkhidmatan Proksi Belanda SOCKS5 (Hebat untuk torrents)
 • 5 sambungan serentak dibenarkan (lindungi semua peranti anda)

Kajian Akses Internet Peribadi: Ciri Kegemaran Kami

Sebelum masuk ke dalam ulasan kami, saya hanya ingin mengetengahkan ciri kegemaran saya mengenai PIA, yang gabungannya adalah sebab PIA adalah VPN yang paling disarankan di laman web ini (dan menerima 10/10 TorrentScore)

Tanpa urutan tertentu:

Dasar Pembalakan
PIA tidak menyimpan log. Tiada. Mereka sangat konsisten dalam hal ini (dan setakat ini belum ada alasan untuk meragukannya, tidak seperti beberapa VPN lain). Oleh kerana mereka berpusat di Amerika Syarikat, tidak ada syarat bagi mereka untuk menyimpan atau merekam data sesi pengguna. Kami selalu mengesyorkan pengguna torrent memilih VPN tanpa log sebenar untuk privasi / keselamatan maksimum.

Keramahan Torrent
Tidak seperti kebanyakan VPN, PIA membenarkan torrenting pada SEMUA pelayan VPN. Mereka dapat melakukan ini melalui penyelesaian yang unik di mana mereka akan mengubah arah lalu lintas torrent (dan hanya trafik torrent) melalui VPN sekunder jika anda mengaliri pelayan berisiko tinggi tertentu (AS, UK, Australia, dll.). Ini adalah penyelesaian pintar (dan benar-benar di belakang tabir sehingga kebanyakan pengguna tidak menyedari bahawa ia berlaku).

Kerana PIA tidak menyimpan log, identiti pengunduh torrent yang menggunakan perkhidmatannya selalu dirahsiakan, dan alamat IP sebenar anda tidak akan muncul di kawanan utorrent (selagi anda mempunyai sambungan VPN aktif). Kami mempunyai panduan lengkap mengenai cara menggunakan uTorrent, Vuze, dan Qbittorrent tanpa nama.

PIA juga mendahului senarai ‘VPN Paling Mesra Torrent’ kami

Keselamatan
PIA menggunakan Enkripsi AES 256-bit (yang dianggap tidak dapat dipecahkan oleh serangan brute force dan merupakan kekuatan enkripsi standard industri. Selain itu, PIA memberikan pengguna kawalan khusus terhadap kekuatan penyulitan, panjang kunci, dan algoritma yang digunakan.

Mereka juga membangun perlindungan kebocoran IP tambahan ke dalam perisian mereka, dengan perlindungan dari kebocoran DNS, kebocoran IP (kill-switch) dan kebocoran WebRTC.

Harga
Anda tidak boleh bercakap mengenai PIA tanpa menyebut harganya. Sekiranya anda memanfaatkan harga 1 tahun mereka, anda boleh mendapat PIA dengan harga $ 3.33 / bulan ($ 39.95 / thn). Dengan sebilangan besar syarikat VPN yang setanding dengan harga sekitar $ 8-12 / bulan, saya menganggap PIA sebagai nilai yang luar biasa. Semua rancangan merangkumi lebar jalur yang tidak terhad, semua perisian, jaminan ‘tanpa log’ mereka, dan polisi pembayaran balik 7 hari.

Akses Internet Peribadi: Perisian

Setelah anda mendaftar ke PIA, anda akan menerima e-mel dengan maklumat log masuk / kata laluan anda, serta pautan untuk memuat turun perisian VPN. Dari mereka, pemasangan mengambil masa kurang dari 2 minit. Kemudian log masuk menggunakan kombo log masuk / kata laluan yang disediakan dan anda sudah bersedia untuk menyambung ke pelayan VPN.

Tetapan Perisian PIA

Kali pertama anda melancarkan perisian, saya cadangkan anda membuka tab tetapan lanjutan dengan mengklik butang ‘Lanjutan’ di bahagian bawah. Anda akan melihat skrin yang kelihatan seperti ini:

Menu Tetapan Lanjutan

Menu Tetapan Lanjutan

Bahagian kiri tetingkap masih menunjukkan kandungan menu tetapan ‘sederhana’. Anda boleh memilih sama ada anda mahu melancarkan secara automatik dan menyambung secara automatik ke VPN semasa memulakan. Anda juga boleh memilih pelayan VPN pilihan anda semasa menyambung secara automatik.

Tetapan lanjutan (di sebelah kanan) memberikan kawalan yang lebih besar terhadap beberapa ciri lanjutan seperti pemajuan port, jenis sambungan, dan perlindungan kebocoran IP. Sekiranya anda tidak pasti tetapan mana yang harus dipilih, tetapan yang ditunjukkan sangat selamat dan mesra pengguna.

Berikut adalah pecahan pilihan anda:

 • Jenis Sambungan (TCP atau UDP) – UDP umumnya lebih pantas dan pilihan terbaik untuk torrent / streaming
 • Pelabuhan Jauh – Pilih port yang mana # OpenVPN berjalan. Auto baik untuk kebanyakan pengguna.
 • Penghantaran Pelabuhan – Dayakan pemajuan port jika anda perlu melalui penghala. Ciri lanjutan.
 • Bunuh Suis – Ini adalah ciri keselamatan yang akan mematikan sambungan internet anda jika VPN terputus. Ketahui lebih lanjut di sini.
 • Perlindungan Kebocoran DNS – Memaksa komputer anda menggunakan DNS PIA dan bukannya penyedia internet anda. Disyorkan.
 • Perlindungan Kebocoran IPv6 – Pastikan VPN anda tidak membocorkan alamat IPv6 anda (berbanding dengan IPv4). Uji ini.

Tetapan Penyulitan

Akses Internet Persendirian memberi pengguna kawalan khusus terhadap algoritma penyulitan dan kekuatan yang digunakan oleh perisian. Ini dapat disesuaikan untuk mencari gabungan kelajuan dan keselamatan yang optimum untuk keperluan anda. Sekiranya anda tidak pasti apa yang harus dipilih, PIA mengesyorkan meninggalkan tetapan lalai yang:
 • Penyulitan Data – AES 128
 • Pengesahan Data – SHA1
 • Penyulitan Jabat Tangan – RSA 2048
Sekiranya anda mahukan penyulitan sekuat mungkin (kelajuan akan lebih perlahan) ubah tetapan anda dengan yang ditunjukkan di sini:

Tetapan penyulitan tertinggi PIA

Tetapan Penyulitan Tertinggi

Menyambung ke pelayan VPN

Menyambung ke pelayan VPN dilakukan dari ikon dulang sistem PIA yang ditunjukkan di sini dengan warna merah:

Gambar

Ikon Dulang PIA

Sekiranya anda tidak melihat ikon ini di dulang sistem anda (dan perisian sedang berjalan) maka anda perlu mengklik anak panah ‘atas’ kecil dan menyesuaikan tetapan dulang sistem anda untuk sentiasa memaparkan ikon dulang PIA.

Untuk menyambung ke pelayan, klik kanan pada ikon dulang PIA yang akan memaparkan senarai pelayan penuh. Menatal senarai agak canggung pada paparan resolusi rendah kerana keseluruhan senarai tidak sesuai dengan ukuran paparan di bawah 1920×1080.

VPN akan segera memulakan proses sambungan ketika anda mengklik lokasi pelayan. Anda akan tahu sambungannya berjaya apabila ikon PIA try berubah menjadi hijau terang.

Anda juga boleh menggunakan laman web percuma seperti ipmonkey.com atau iplocation.net untuk mengesahkan bahawa VPN berfungsi dengan baik.

Senarai pelayan PIA

Lancarkan senarai pelayan dari dulang sistem

Ikon dulang bertukar menjadi hijau apabila disambungkan

Petunjuk ‘Sambungan Aktif’

Keputusan Ujian Kelajuan

Akses Internet Peribadi menunjukkan prestasi yang sangat baik dalam ujian laju kami (tidak seperti kebanyakan VPN dengan harga bajet yang cenderung sesak).

Kami dapat memperoleh penilaian kelajuan ‘A’ di kebanyakan pelayan, yang bermaksud anda mengatasi 90% pengguna di negara yang sama!

Uji kelajuan yang dinilai ‘B’ adalah di Belanda (lokasi pelayan yang sangat popular untuk pengunduh torrent) sehingga cenderung lebih ramai. Kami masih berjaya mencapai kelajuan lebih tinggi daripada 65% pengguna di negara itu.

Anda hanya memerlukan 5-7 Mbps untuk streaming Video HD

Sebagai perbandingan, kandungan Netflix HD mengalir sekitar 5-7 Mbps. Kami dapat mencapai kelajuan 7-16x yang menjadi penanda aras. PIA juga dapat mengalirkan kandungan 4k dari kebanyakan lokasi pelayan yang kami uji.

IPVanish adalah satu-satunya VPN yang lebih pantas secara konsisten daripada PIA. Sekiranya kepantasan adalah keutamaan # 1 anda, anda harus memanfaatkan dasar pembayaran balik 100% 7 hari mereka.

Kami juga melakukan perbandingan penuh PIA vs IPVanish.

PIA Speedtest, Amerika Syarikat

Texas, Amerika Syarikat

PIA Speedtest Kanada

Toronto, Kanada

PIA Speedtest, Belanda P2P

Belanda

Privasi dan Keselamatan

Akses Internet Peribadi sesuai atau melebihi ukuran keselamatan standard industri untuk hampir setiap aspek perkhidmatan mereka. Di luar itu, mereka sangat proaktif dalam menanggapi dan memperbaiki kebocoran keselamatan VPN ketika mereka dijumpai, sementara VPN yang kurang popular sering mengabaikan laporan kerentanan atau menunda perbaikan.

Mereka juga merupakan salah satu syarikat VPN pertama yang mengadopsi kebijakan jangan tanya, jangan beritahu dasar larangan log, dan mereka adalah VPN tanpa pembalakan yang paling popular di dunia (terutama di kalangan pengunjung laman web ini).

Dasar Privasi dan Pembalakan

Hampir semua syarikat VPN menyimpan rekod dan catatan sejarah sesi / akaun VPN selama 6 bulan. Akses Internet Peribadi TIDAK. Mereka tidak mencatat metadata sejarah sesi anda (KB data dipindahkan, alamat IP yang ditetapkan, masa sambungan, dll.). Mereka hanya satu dari sebilangan kecil VPN yang menawarkan tahap privasi ini.

Mereka dapat melakukannya kerana berkantor pusat di AS yang tidak mempunyai undang-undang penyimpanan data wajib mengenai perkhidmatan VPN. Di banyak negara lain, VPN diklasifikasikan sebagai penyedia perkhidmatan internet dan diminta menyimpan rekod.

Kerana PIA tidak menyimpan log, mereka dapat menawarkan pengguna torrent privasi yang sangat tinggi, dan alamat IP torrent anda hampir mustahil untuk ditelusuri ke akaun PIA atau alamat IP yang benar.

Pembayaran Tanpa Nama
PIA hanya memerlukan sedikit maklumat untuk membuat akaun. Awak perlu:

 • Alamat e-mel yang sah (untuk menerima maklumat log masuk anda)
 • Satu bentuk pembayaran (pembayaran kad hadiah Bitcoin / tanpa nama diterima).

Sekiranya anda membayar dengan kad kredit, PIA memerlukan maklumat pengebilan anda untuk mencegah penipuan, tetapi jika anda menggunakan salah satu kaedah pembayaran tanpa nama mereka, maklumat peribadi tidak diperlukan. Kami menulis panduan untuk membayar perkhidmatan VPN tanpa nama, atau hanya mengunjungi laman web mereka untuk maklumat lebih lanjut.

Keselamatan & Penyulitan

PIA menggunakan enkripsi AES 256-bit standard industri (Advanced Encryption Standard). Panjang kunci jabat tangan mereka hingga 4096-bit (disesuaikan) yang 2 ^ 2048 kali lebih kuat daripada kebanyakan VPN (ya, itu jumlah yang sangat besar). Mereka juga telah membina 3 lapisan perlindungan kebocoran IP ke dalam perisian mereka.

Penyulitan AES 256-bit:
Ini adalah standard industri untuk penyulitan keselamatan tinggi. Ia dianggap tidak dapat dipecahkan oleh serangan brute-force, dan merupakan algoritma penyulitan yang sama yang digunakan oleh tentera A.S. untuk komunikasi kerahsiaan tinggi.

Kawalan Penyulitan Custom:
Seperti yang dibincangkan dalam bahagian perisian di atas, PIA membolehkan anda menyesuaikan kekuatan / algoritma enkripsi yang digunakan. Anda bahkan boleh memilih tanpa penyulitan sekiranya anda mahukan alamat IP tanpa nama dengan kelajuan secepat mungkin. Lihat panduan PIA sendiri untuk penyesuaian penyulitan.

Perlindungan Kebocoran DNS

Setiap kali anda mengetik alamat web ke penyemak imbas anda, permintaan itu dikirim ke pelayan DNS untuk menerjemahkan nama domain (seperti ‘google.com’) ke alamat IP tempat laman web dihosting. Biasanya komputer anda mungkin menggunakan pelayan DNS milik Penyedia Internet anda. Ini memberi mereka kemampuan untuk melacak dan mencatat sejarah penyemakan imbas web anda (dan kebanyakan dilakukan).

PIA mempunyai pelayan DNS mereka yang selamat dan tidak dicatat. Apabila anda mengaktifkan perlindungan kebocoran DNS, perisian anda akan memaksa komputer anda menggunakan pelayan DNS PIA dan bukannya pilihan lalai. Anda disyorkan agar sentiasa mengaktifkan pilihan ini.

Bunuh-Suis

Ini adalah ciri keselamatan pilihan yang akan langsung mematikan seluruh sambungan internet anda sekiranya sambungan VPN gagal. Sebaiknya anda mengaktifkannya jika anda sering melakukan torrent, dan tidak menggunakan proksi bersama dengan VPN.

Disyorkan: Baca panduan kami mengenai cara menggunakan PIA untuk torrent dengan VPN dan / atau Proksi.

Ketahuilah bahawa kaedah ini membunuh sambungan internet anda di peringkat penyesuai. Hasilnya, anda sebenarnya telah menjalankan pemecah masalah rangkaian windows untuk memulihkan akses internet, atau menyambung semula ke pelayan VPN. Sehingga anda melakukannya, anda tidak akan mempunyai akses internet. Hasilnya, sebilangan pengguna pemula menganggap ciri ini mengecewakan.

Untuk menjalankan pemecah masalah, klik kanan pada ikon rangkaian anda di baki sistem dan klik ‘atasi masalah.’

Perlindungan Kebocoran IPv6

PIA adalah salah satu dari hanya beberapa VPN yang memasukkan ciri ini dalam perisian mereka. Pada dasarnya, terdapat dua kumpulan alamat IP, IPv6 (lebih lama, dan lebih sedikit alamat yang ada) dan IPv6 (lebih baru, dan lebih banyak alamat IP). Komputer anda sebenarnya mempunyai kedua-duanya dan alamat IPv4 dan IPv6, jadi ciri ini akan mengelakkan alamat IPv6 anda bocor secara tidak sengaja.

Sebaiknya anda selalu memeriksanya, walaupun anda tidak pasti sama ada komputer anda menggunakan IPv6 atau tidak.

Adakah Akses Internet Peribadi Baik untuk Torrents?

Dalam satu perkataan, YA.Inilah sebabnya…

Sebab # 1 – Dasar Pembalakan: Kriteria yang paling penting ketika memilih VPN untuk torrent, adalah dasar pembalakan mereka. Anda mahukan VPN yang tidak merekodkan sambungan, aktiviti, atau log metadata. PIA sesuai dengan rang undang-undang.

Sebab # 2 – Torrents dibenarkan di semua pelayan: Sebilangan besar VPN (bahkan yang mesra torrent) akan menghadkan torrent ke lokasi pelayan geografi tertentu. Ini meminimumkan sakit kepala pelayan dan membuat muat turun torrent jalur lebar tinggi hanya pada beberapa pelayan.

PIA membenarkan torrents di semua pelayan, dan menggunakan penyelesaian unik untuk mengubah arah lalu lintas bittorrent (hanya pada pelayan berisiko tinggi tertentu) menggunakan VPN sekunder di belakang tabir. Ini adalah penyelesaian yang lancar, dan kebanyakan pengguna tidak menyedarinya.

Sebab # 3 – Perkhidmatan proksi SOCKS Termasuk: Setiap langganan PIA merangkumi akses ke pelayan proksi SOCKS yang berpangkalan di Belanda. Anda boleh menggunakan proksi ini pada pelanggan torrent kegemaran anda (arahan persediaan di sini). Proksi boleh digunakan sebagai ganti VPN, atau bahkan menggunakan keduanya secara serentak untuk perlindungan ganda.

Sebab # 4 – Kelajuan: Kami tidak menemui VPN yang lebih pantas dengan harga yang lebih rendah daripada PIA. Rangkaian pelayan mereka di seluruh dunia (24 negara) dan mereka mempunyai banyak kapasiti lebar jalur. Tidak ada had lebar jalur bulanan atau had pemindahan.

Sebab # 5 – Harga:
$ 3.33 / bulan. Itu kurang daripada latte di Starbucks. Tunggu apa lagi?

Ringkasan Kajian

Akses Internet Peribadi adalah nilai yang sangat baik jika anda mencari perkhidmatan VPN tanpa log, mesra torrent dengan harga yang berpatutan. Mereka dinamakan VPN torrent kegemaran kami, dan juga memperoleh skor 10/10 untuk keramahan torrent pada tahun 2016.

Set ciri mereka lebih daripada cukup untuk 90 +% pengguna, dan kami menyukai kenyataan bahawa mereka termasuk perkhidmatan proksi SOCKS tanpa caj tambahan (pelajari cara menggunakannya untuk uTorrent, Vuze, atau Deluge).

Ciri Kegemaran:

 • Tiada Log. Serius, tiada.
 • Penyulitan 256-bit
 • SOCKS Proxy disertakan (boleh digunakan dengan perisian torrent utama)
 • Perisian yang senang digunakan
 • Lebar jalur tidak terhad
 • Kos rendah / berpatutan

Alternatif untuk Akses Internet Peribadi

Terdapat beberapa pilihan VPN lain yang perlu dipertimbangkan jika anda sanggup membelanjakan lebih banyak $$ untuk prestasi / ciri yang sedikit lebih tinggi.

IPVanish adalah VPN terpantas yang kami uji, dan membenarkan torrents. Torguard juga melakukan ujian kelajuan yang sangat baik, mempunyai pelayan yang dioptimumkan p2p, dan perkhidmatan proksi torrent dengan 5 lokasi pelayan.

Bandingkan Akses Internet Peribadi

 • PIA lwn Torguard
 • PIA lwn IPVanish
 • PIA vs Hidemyass
 • PIA lwn Proxy.sh
 • PIA lwn BTGuard

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map