VPN CyberGhost

CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com/

tl; dr

CyberGhost adalah nama yang saya pasti anda temui jika anda melakukan apa-apa scan artikel untuk perkhidmatan VPN. Berpusat di Romania, syarikat ini berada di luar bidang kuasa 14 Eyes Eropah dan hari ini mentadbir lebih dari 3,000 pelayan di 60 negara di seluruh dunia. Sekiranya saya pernah berjumpa dengan penyedia perkhidmatan VPN yang memberi saya perasaan yang lebih bercampur, inilah yang saya berikan. Pendek kata, mengatasi kekurangan kritikal; perlindungan asas yang baik, kelajuan yang baik tetapi idea yang tidak baik untuk peminat P2P.

Kajian CyberGhost: 5 Kelebihan dan 3 Kekurangan Menggunakan CyberGhost!

CyberGhost berada di mana-mana sahaja sejauh mana pengiktirafan. Ia tidak berdiri di sisi yang terkenal, juga tidak dapat dikenali sepenuhnya. Ini bukan nama yang semua orang akan tahu, mungkin kecuali anda telah membuat kajian latar belakang mengenai VPN secara khusus.

Walau bagaimanapun, di sebalik persepsi yang mungkin diperoleh, syarikat itu sememangnya telah berkembang sejak penubuhannya pada tahun 2011 dan hari ini mempunyai seberapa banyak pelayan seperti VPN raksasa Nord (jumlah pelayan yang saya pasti mengagumkan).

Apa yang Kami Suka Tentang CyberGhost

1. Fokus besar-besaran ke Eropah

Dengan lebih daripada 3,000 pelayan untuk dipilih, seseorang mungkin menganggapnya cukup untuk menyelimuti seluruh dunia di hampir setiap negara. Malangnya, ini sebenarnya tidak berlaku kerana tumpuan CyberGhost nampaknya berada di kawasan operasi Eropah. Walaupun ada di antara anda yang menganggapnya sangat terhad, saya lebih suka menganggapnya sebagai melayani pasaran tertentu (jika besar).

Malangnya, ini menghasilkan sedikit teka-teki di mana kelajuan berada. Kemudian, kita akan melihat perbezaan kelajuan di kawasan yang berbeza dengan lebih terperinci tetapi cukup untuk mengatakan bahawa bergantung pada lokasi dan pelayan yang anda pilih, anda mungkin mendapat kelajuan yang hebat atau -bleh-.

1.1 Ciri Keselamatan Yang Unik

Terdapat begitu banyak perkara yang dimiliki oleh CyberGhost di sini sehingga saya hampir tidak tahu harus bermula dari mana. Untuk penyedia perkhidmatan VPN, syarikat ini memberikan sejumlah ‘tambahan’ yang mengagumkan dalam hal keselamatan. Mungkin ini terletak pada akar syarikat sebagai penyedia keselamatan yang menyebabkan ini berlaku.

HTTPS paksa

Mari kita mulakan dengan yang paling saya minati, di mana pelanggan CyberGhost dapat memaksa sambungan HTTPS ke laman web. Benar, ini mungkin juga dilakukan melalui plugin penyemak imbas, tetapi kerana anda tetap ingin menggunakan perkhidmatan VPN, mungkin semuanya sudah terpadu menjadi satu, betul?

Untuk menyedari kegunaan HTTPS paksa, anggap anda melayari laman web perbankan. Sambungan HTTPS akan memastikan bahawa data anda selamat dari komputer ke akaun bank anda.

Sekat Penjejakan Dalam Talian

Selanjutnya adalah kenyataan bahawa CyberGhost dapat membuang kandungan web yang mungkin menjejaki aktiviti dalam talian anda. Ini menghalang sumber yang tidak diketahui menjejaki anda dan merupakan sesuatu yang harus dilakukan oleh semua VPN. Menyekat penjejakan dalam talian adalah sesuatu yang sangat diperlukan hari ini, kerana banyak syarikat semakin mengganggu aktiviti pengumpulan data dalam talian mereka.

Contohnya, rakan kita Google, yang memutuskan bahawa tidak wajar membuat sistem operasi mudah alih Androidnya memaklumkannya di mana pengguna berada sepanjang masa. Selain itu, penjejakan Lokasi tidak terhad kepada Google sahaja, jadi mengapa tidak CyberGhost menyekat sebilangan besar data ini keluar?

Penyekat Iklan dan Perlindungan Virus

CyberGhost terintegrasi dengan baik sehingga merangkumi Penyekat Iklan dan juga Virus & Perlindungan laman web. Itu membuat iklan menjengkelkan tidak muncul, dan juga membuat anda selamat dari kandungan yang berpotensi berbahaya di beberapa laman web.

1.2 Pilihan Protokol dan Penyulitan yang Kuat

Bagi mereka yang tidak begitu sedar sekarang, kelebihan utama VPN adalah privasi dan keselamatan. Privasi seperti pada orang yang tidak mengetahui siapa anda dan apa yang anda lakukan. Keselamatan seperti pada orang tidak dapat mengesan apa yang anda lakukan. Untuk mewujudkan keselamatan, apa yang anda perlukan adalah dua komponen utama – protokol itu sendiri dan jenis penyulitan.

CyberGhost mempunyai kelebihan kerana ia menyokong hampir semua protokol utama (bahkan yang saya tidak benar-benar mengesyorkan penggunaannya kerana ia sudah ketinggalan zaman, seperti L2TP). Begitu juga, mereka menawarkan tahap penyulitan yang berbeza-beza hingga 256-bit, yang merupakan yang terbaik. Fikirkan banyak barang berwarna hijau yang menggunakan penyulitan 256-bit.

Maksudnya di sini adalah bahawa pilihan ada di tangan anda. Tahap protokol dan enkripsi dapat disesuaikan dengan keperluan anda. Protokol yang berbeza menyokong kelajuan yang berbeza dan jelas semakin tinggi kadar penyulitan, semakin lambat sambungan VPN kami (ini juga bergantung pada perkakasan pada tahap besar).

Sekiranya semua yang anda mahukan adalah untuk VPN untuk memalsukan IP anda dan mengekalkan keselamatan minimum, maka anda bebas memilih tahap penyulitan rendah yang akan membolehkan anda menikmati sambungan berkelajuan tinggi. Sekiranya anda paranoid, CyberGhost juga dapat membantu anda.

1.3 Pelayan Berprofil yang Dioptimumkan untuk Pelbagai Penggunaan

Dengan sebanyak 3,000 pelayan yang mengaburkan kumpulan pelayan CyberGhsot, jelas bahawa tidak ada masalah untuk memilih sambungan, bukan? Tidak juga. Bayangkan diri anda duduk di restoran dan menu dengan 3,000 barang datang kepada anda.

Syukurlah, syarikat itu melayan pelayannya dengan teliti, yang bermaksud terdapat banyak kumpulan pelayan yang dioptimumkan untuk tujuan yang berbeza. Cara anda memilih dari mereka bergantung kepada anda. Anda boleh mempunyai senarai lokasi kegemaran anda atau memilih dari senarai yang telah disusun sebelumnya. Ini termasuk senarai seperti pelayan yang paling sesak, pelayan NoSpy atau bahkan pelayan yang paling ramai (walaupun saya tidak tahu mengapa anda menginginkannya).

Katakan anda peminat Torrent – ini adalah kumpulan sebenar orang yang ingin berkongsi fail P2P, jadi CyberGhost telah menyisihkan pelayan yang dioptimumkan hanya untuk mereka.

2. Sokongan Pelbagai Platform

Untuk rumah yang mempunyai pelayan fail Linux, PC Windows, Komputer Mac serta pelbagai telefon pintar dan tablet, anda beruntung! CyberGhost menyokong sehingga 7 peranti setiap akaun, yang merupakan salah satu yang paling baik yang saya lihat setakat ini. Untuk bersikap adil, saya berpendapat bahawa rata-rata isi rumah hari ini memang mempunyai banyak peranti ini sekurang-kurangnya, jadi jumlah yang munasabah untuk disokong.

CyberGhost Menyokong sehingga 7 Peranti Setiap Akaun

Banyak penyedia perkhidmatan VPN akan memenuhi penyebaran biasa – Windows, Linux, MacOS, Android, iOS dan beberapa router. Sekiranya anda perhatikan dari senarai di atas, CyberGhost malah ditetapkan untuk Raspberry Pi, beberapa peranti NAS dan juga pada Mesin Maya!

Ini semua mengenai pilihan, dan sejauh mana CyberGhost pergi untuk mengisi senarai ini, saya benar-benar terkesan.

Di sini saya sekali lagi mesti memasukkan dengan berhati-hati bagi mereka yang berpendapat bahawa mereka dapat mengatasi had peranti X per akaun dengan membuang VPN ke router, kerana ia disokong.

Nota

Menjalankan perkhidmatan VPN pada penghala anda akan membantu anda mengatasi had sambungan peranti serentak yang akan dikenakan oleh kebanyakan VPN. Walau bagaimanapun, terdapat kelemahan. Dalam hampir semua kes (terutama untuk penghala penggunaan umum di rumah), tindakan itu akan memperlahankan lalu lintas Internet anda berbanding jika anda menjalankan aplikasi VPN khusus peranti. Ini kerana router kurang mampu menangani penyulitan data yang diperlukan dalam masa nyata, sehingga memperlambat kelajuan penghantaran data anda.

3. Kelajuan yang Layak dan Stabil

Walaupun saya tidak dapat mengatakan bahawa CyberGhost menawarkan kelajuan pantas, saya mesti mengakui bahawa beberapa pelayan menunjukkan banyak potensi. Semasa melalui keputusan ujian kelajuan di bawah, harap maklum bahawa kelajuan jalur lebar semasa saya terhad kepada teori 50Mbps. Sebilangan besar masa saya dapat mendekati atau sekurang-kurangnya sekitar 45Mbps, yang cukup bagus.

Sebarang VPN biasanya akan mengurangkan lebar jalur, jadi jangkaan saya ialah saya dapat memperoleh purata 30-40 Mbps secara purata. Ini tentu saja akan disesuaikan dengan jarak pelayan ke lokasi fizikal saya.

Menguji CyberGhost dengan SpeedTest, yang sangat dipercayai, saya dapati bahawa kelajuan dari seluruh dunia sangat berbeza. Yang lebih mengejutkan saya ialah saya mendapat kelajuan yang lebih pantas dari pelayan yang berpangkalan di Singapura, dan bukannya di mana saya berada di Malaysia. Saya hanya boleh menganggap bahawa ia mungkin disebabkan oleh infrastruktur.

Sebagai peraturan, harapkan untuk mendapatkan kadar ping yang lebih tinggi dan kelajuan yang lebih perlahan semakin jauh pelayan yang anda pilih adalah dari lokasi sebenar anda. Ini biasanya berlaku tidak kira perkhidmatan VPN yang anda pilih.

Pada masa ujian, beban pelayan (pada ujian yang saya jalankan) adalah seperti berikut;

 • Beban SAYA 23%
 • Beban SG 50%
 • Beban AU 50%
 • Beban NL 37%
 • Beban SA 27%
 • Beban AS 53%

Hasil ujian kelajuan pada pelayan Malaysia

Uji kelajuan Asia – Malaysia Server
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Hasil ujian kelajuan di pelayan Singapura

Uji kelajuan Asia – Pelayan Singapura
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Hasil ujian kelajuan di pelayan Sydney

Ujian kelajuan Australia – Sydney Server
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Hasil ujian kelajuan pada pelayan Amerika Utara

Uji kelajuan Amerika- Pelayan Amerika Utara
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Hasil ujian kelajuan pada pelayan Afrika Selatan

Uji kelajuan Afrika – Pelayan Afrika Selatan
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Hasil ujian kelajuan pada pelayan Amsterdam

Uji kelajuan Belanda – Pelayan Amsterdam
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Untuk penstriman video, saya dapati bahawa biasanya video UHD melalui YouTube merupakan petunjuk yang baik kerana pelayannya pada umumnya sangat stabil. Sampel video di UHD yang saya jalankan lancar dan sangat bagus. Sekiranya anda ingin mencubanya sendiri, anda boleh menonton video yang sama pada bila-bila masa.

Strim video UHD di CyberGhost VPN

3.1 Kelajuan Flatline yang Baik pada Torrents

Pelayan Torrent terdekat yang dimiliki oleh CyberGhost adalah India, tetapi saya lebih suka Jepun berbanding yang seterusnya. Kelajuan yang ditawarkan di pelayan ini tidak perlu dilakukan, tetapi saya berjaya mengatur kadar muat turun yang sangat stabil sepanjang sesi torrent saya.

Bagi saya, kestabilan biasanya berada di atas kelajuan yang sangat tinggi ketika datang ke arus deras. Saya yakin ramai di antara anda telah mengalami kekecewaan kelajuan torrent naik turun semasa anda hanya berusaha mendapatkan fail YANG!

Pada masa ujian, pelayan Jepun yang saya sambungkan beroperasi pada beban 33%.

Ujian kelajuan - Pelayan Jepun

Ingat bahawa saya menyambung ke pelayan ini khusus untuk torrent. Beberapa pembekal VPN yang saya cuba setakat ini akan membenarkan ini di mana sahaja anda bersambung, tetapi CyberGhost cukup tegas mengenai perkara ini. Saya mencuba torrent di pelayan Singapura dan ini memberi saya kelajuan muat turun yang besar dan tidak berlemak untuk torrents.

4. Harga Sesuai untuk Mereka yang Mencari Rancangan Jangka Panjang

Ketika pertama kali melihat harga mereka, saya sedikit terkejut kerana melihat harga bulanan tanpa kontrak terlebih dahulu. Dengan harga $ 12.99 sebulan untuk perjanjian satu bulan, harganya berbanding dan bahkan melebihi beberapa yang saya anggap sebagai penyedia VPN peringkat teratas, seperti ExpressVPN dan NordVPN.

BulananTahunBi-tahunan
Harga / bln $ 12.99 $ 5.25 $ 3.50
Jumlah Bil $ 12.99 $ 63.00 $ 63.00
Kitaran Bil 1 bulan12 bulan 18 bulan
Pulangan Wang 14 hari45 hari 45 hari

Walau bagaimanapun, rancangan 2 tahun mereka menurunkan harga secara mendadak. Dengan harga $ 3.50 sebulan selama dua tahun, harganya cukup hebat dan sukar ditandingi. Saya juga telah melihat contoh tawaran istimewa dengan harga yang lebih rendah, jadi pastikan untuk melihat diskaun istimewa di CyberGhost.

Jaminan Wang dikembalikan 45 hari!

Sekiranya anda salah seorang yang suka mencuba sebelum membeli, anda boleh berehat, dan yakinlah dengan jaminan wang dikembalikan 45 hari dari CyberGhost. Ini tidak dicetak kecil, tidak tersembunyi dalam bahasa legal, ada di halaman FAQ mereka;

Nota

CyberGhost mempunyai masa selama 45 hari, tanpa sebarang pertanyaan, polisi pembayaran balik untuk langganan 6 bulan atau lebih besar. Ini memastikan bahawa tidak berlaku pembelian yang salah dan bertujuan untuk membantu situasi seperti pelanggan tidak dapat menggunakan perkhidmatan kami (contohnya ketika ISP anda menyekat sambungan VPN).

* Langganan bulanan mempunyai jaminan wang dikembalikan 14 hari.

Sebenarnya, anda boleh mencubanya secara percuma dengan percubaan percuma 7 hari, tanpa ikatan.

5. Baik untuk Penstriman termasuk Netflix

Sekali lagi, ini kembali ke CyberGhost yang mempunyai pelayan berprofil yang sangat baik. Mereka juga melengkapkannya untuk streaming video, dan Netflix adalah salah satu perkhidmatan streaming video yang mereka fikirkan yang mungkin ingin anda akses. Bagaimanapun, untuk mengakses Netflix US, yang perlu anda lakukan hanyalah menyambung ke salah satu pelayan AS yang dioptimumkan untuk streaming.

Sejujurnya di sini, Netflix tidak menyukai penipuan geolokasi. Ia melakukan yang terbaik untuk membunuh perkhidmatan seperti ini, tetapi CyberGhost tidak mempunyai apa-apa dan sebenarnya menyatakan bahawa mereka menjamin streaming Netflix AS.

Untuk pengguna Windows, aplikasi ini sebenarnya merangkumi pilihan untuk membebaskan streaming, yang membolehkan anda menjadi liar dengan banyak penyedia perkhidmatan streaming. Tiada percubaan dan ralat manual, cukup klik dan pergi. Buka kunci dibuat berdasarkan senarai yang dikemas kini secara dalaman setiap hari oleh CyberGhost.

Perkara yang Kami Tidak Suka Tentang CyberGhost

1. Tidak Bekerja di Luar Kotak

Walaupun ini mungkin bukan pemecah perjanjian dan pastinya tidak berlaku kepada semua orang, saya harus berkongsi pengalaman saya. Saya peminat plug and play, dan CyberGhost Windows Client agak aneh bagi saya. Tentu, ia memasang dan memulakan aplikasi dengan baik, tetapi ketika saya mengklik pergi, semestinya… GO, betul?

Saya tidak begitu berputus asa dan saya harus memikirkan mengapa. Saya tidak mengambil masa yang lama, tetapi saya menyedari bahawa tetapan lalai sebenarnya tidak sesuai untuk saya. Saya terpaksa memilih protokol dan pelayan saya secara manual sebelum aplikasi Windows CyberGhost memutuskan untuk bermain dengan baik.

Seperti yang saya katakan, bukan pemecah perjanjian, tetapi jika pengalaman teknikal anda terhad, ia mungkin akan mengejutkan anda.

2. Bidang Kuasa dan Tanpa Nama Data Dodgy

Ini, baik ini adalah masalah besar bagi saya dan semestinya juga bagi anda semua. Sepanjang tinjauan saya, kajian latar belakang dan sebagainya, saya menjumpai air yang agak keruh ketika mengetahui sama ada saya tidak dikenali dengan CyberGhost atau tidak.

Walaupun syarikat tersebut memiliki kebijakan tanpa pembalakan rasmi, pada saat yang sama diperhatikan oleh beberapa pengguna untuk menggunakan skrip seperti Hotjar (yang merupakan skrip rakaman sesi). Sebenarnya, CyberGhost secara terbuka mengakui ini di laman web mereka sendiri, walaupun ia mendakwa maklumat itu digunakan untuk melayani pelanggannya dengan lebih baik.

Dasar Privasi VPN CyberGhost

Lebih jauh lagi, ketika saya mula-mula melihat bahawa CyberGhost berpusat di Romania, itu bagus. Bagaimanapun, negara itu berada di luar bidang kuasa 14 Mata Eropah yang hebat. Namun, pada akhirnya saya mendapat tahu bahawa pemiliknya pada 2017 menjual CyberGhost kepada sebuah firma pengiklanan digital bernama CrossRider.

Sekarang, apa yang akan dilakukan oleh firma periklanan digital dengan penyedia perkhidmatan VPN yang perlu digunakannya untuk menggunakan skrip rakaman sesi? Plot semakin menebal dan saya merasa agak waspada terhadap perkara itu.

3. Pilihan Pembayaran Terhad

Ini sekali lagi tidak dikenali, kerana CyberGhost hanya menerima Kad Kredit, PayPal atau BitPay. Betul, BitPay digunakan untuk BitCoin, tetapi ada ratusan cryptos di luar sana dan selalu ada juga pilihan wang dalam bentuk kad hadiah, dll..

Mengapakah syarikat yang mengkhususkan diri dalam privasi, keselamatan dan tanpa nama menawarkan pilihan pembayaran terhad – pilihan yang mungkin akan mendedahkan perincian pengguna? Saya tidak mempunyai jawapan, walaupun bagi saya ini bukan masalah besar seperti yang saya nyatakan di atas.

The Bottomline: Adakah saya akan Membayar CyberGhost?

Sebelum saya memulakan perbincangan, izinkan saya menyatakan kedudukan peribadi saya di sini. Sekiranya saya membayar dan menggunakan VPN, saya mengharapkan prestasi tertentu dari segi kepantasan. Saya tidak terlalu cerewet mengenai pilihan pembayaran dan perkara-perkara seperti itu dan sejauh yang tidak diketahui namanya, hanya garis batas yang akan saya lakukan.

Saya telah menyatakan banyak perkara baik mengenai CyberGhost dan ya, memang benar bahawa mereka menawarkan banyak tambahan terbina dalam yang mungkin tidak anda temui di tempat lain. Sebagai mata kail yang lebih baik, anda boleh mendaftar untuk rancangan jangka panjang dengan harga terendah. Di mana perkhidmatan ini benar-benar unggul, menurut saya, sejauh mana mereka telah mengoptimumkan pelayan mereka.

Sebagai contoh, pelayan streaming dan torrent video yang saya bincangkan sebelumnya. Sekiranya ada di antara niche ini yang anda mahukan, maka saya akan mengatakan bahawa CyberGhost adalah pilihan yang sangat baik. Untuk peminat Torrent, streamer video, hopper geolokasi … anda harus mengatakan ya.

Namun, ada TETAPI yang sangat besar, dalam fikiran saya. Mungkin itulah yang boleh meletakkan paku di keranda untuk CyberGhost bagi banyak orang. Berdasarkan privasi dan anonim, terdapat banyak keraguan dan kontroversi mengenai maklumat yang ada untuk saya merasa selamat menggunakan CyberGhost.

Walaupun tuntutan oleh CyberGhost nampaknya cukup sah untuk syarikat biasa, saya mengatakan bahawa untuk penyedia perkhidmatan VPN menggunakan taktik ini tidak dapat dipertahankan. Oleh itu, ambil yang anda boleh untuk ini – nilai dan prestasi dengan pengorbanan tanpa nama adalah pilihan anda.

Saya sukar untuk mengatakan sama ada ya atau tidak, jadi keputusan mesti dibuat mengikut keperluan anda.

Ciri-ciri utama

 • ✓ Menyokong BANYAK Platform
 • ✓ Penyekat iklan dan perisian hasad
 • ✓ Penyulitan 256-bit
 • ✓ Pelayan Berprofil
 • ✓ OpenVPN / SSTP / L2TP / IPsec
 • ✓ Pelan Harga Jangka Panjang yang Cemerlang

Disyorkan untuk

 • • Babi Penstriman Video
 • • Mereka yang tidak cerewet mengenai Tanpa Nama
 • • Peminat P2P
 • • Pemilik Peranti Platform Niche

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me