Kajian NordVPN & Panduan Torrent

NordVPN adalah syarikat VPN Zero-Log yang berpusat di Panama. Mereka adalah perkhidmatan VPN mesra torrent, dan semua rancangan merangkumi lebar jalur tanpa had pada pelayan di 30+ negara. Anda juga mendapatkan perkhidmatan proksi Socks5 yang disertakan dengan semua rancangan, yang berfungsi dengan baik dengan semua pelanggan torrent utama (uTorrent, Vuze, Deluge, dll). NordVPN juga masih Netflix Compatible (salah satu dari sedikit).

Kami Kajian NordVPN akan menyelami perkhidmatan mereka dengan mendalam dari perspektif pengguna perkongsian torrent / fail. Kami akan menganalisis dasar privasi, keselamatan, ciri dan banyak lagi.

Kami juga mempunyai panduan persediaan, yang menunjukkan kepada anda cara menggunakan NordVPN untuk torrent.

NordVPN dilengkapi dengan Jaminan pengembalian wang selama 30 hari, 100%, yang bermaksud anda boleh mencuba perkhidmatan mereka selama sebulan penuh pada dasarnya tanpa risiko.

Tawaran terbaik: Jimat 72% dan dapatkan NordVPN dengan harga $ 3.29 / bulan tanpa Kupon: WINTERDEAL

Profil NordVPN

Perisian NordVPN

Perisian VPN NordVPN (versi Windows ditunjukkan)

Kajian NordVPN: Ciri

 • Log Sifar: Privasi Maksimum. (Sesuai untuk Torrents)
 • Penyulitan OpenVPN hingga 256-bit (kekuatan yang sama dengan Tentera AS)
 • Sesuai dengan Netflix: Salah satu daripada beberapa penyedia yang tidak disekat oleh Netflix
 • Perisian NordVPN Custom: Tersedia untuk Mac / Windows / iOS / Android
 • Proksi Socks5 Termasuk: Tukar alamat IP klien torrent anda
 • Jalur Lebar / Kelajuan Tidak terhad
 • 6 Sambungan serentak: Lindungi 6 peranti / komputer sekaligus!
 • Torrents / P2P Dibolehkan: NordVPN mempunyai lokasi pelayan p2p khusus

Sebab Teratas untuk memilih NordVPN

Penyelesaian serba guna, bagus untuk torrents: NordVPN mempunyai semua ciri privasi dan keselamatan yang anda mahukan untuk torrenting. Dasar privasi log sifar, perkhidmatan Socks5 + VPN, lebar jalur tanpa had, perisian VPN khusus, dan panduan penyediaan yang sangat baik untuk membantu anda mengkonfigurasi semua peranti anda. NordVPN berpusat di Panama (tempat perlindungan privasi, seperti Switzerland).

Berfungsi dengan Netflix: Ciri ‘SmartPlay’ NordVPN adalah seperti SmartDNS terbina dalam yang membolehkan anda mengakses semua perkhidmatan streaming kegemaran anda (termasuk Netflix) dari mana-mana lokasi pelayan.

Ulasan NOrdVPN: Perisian

Perisian desktop NordVPN (Mac / Windows) ringan, pantas, dan berkuasa tinggi. Ini memberi anda akses penuh ke semua 300+ pelayan di lebih dari 55 negara di seluruh dunia. Berikut adalah gambaran keseluruhan ciri yang disertakan:

Pemilihan Pelayan

Anda boleh memilih pelayan mengikut jenis, lokasi, atau bahkan nombor pelayan tertentu (banyak lokasi mempunyai 10+ pelayan unik). Dalam paparan ‘pelayan’, anda dapat melihat masa ping dan% beban setiap pelayan.

NordVPN telah menggunakan penggunaan khas khas termasuk:

 • Penyulitan Berganda (data dienkripsi dua kali, menggunakan kunci berasingan)
 • Anti-DDOS: Sangat sesuai untuk permainan
 • Penstriman yang sangat pantas: Buka sekatan Netflix, iPlayer, Hulu
 • IP khas: Dapatkan alamat IP anda sendiri (tidak dikongsi dengan sesiapa sahaja)

Pelayan penggunaan khas NordVPN (AntiDDOS, DoubleVPN, Streaming)

Pelayan penggunaan khas NordVPN menambah fungsi baru yang hebat yang tidak dimiliki oleh VPN lain. Mereka sangat popular, begitu juga ramai.

Gambar

Perisian khas NordVPN (Versi Windows)

Tetapan Perisian

Menu tetapan NordVPN membolehkan anda menghidupkan / mematikan fitur tertentu, memilih protokol VPN, dan menyesuaikan beberapa tetapan keselamatan.

Perlindungan Kebocoran DNS: Pastikan Penyedia Internet anda tidak dapat memintas sejarah web anda dengan memaksa sambungan anda menggunakan pelayan DNS mereka. NordVPN mempunyai pelayan DNS Terenkripsi mereka sendiri, atau anda boleh menentukan DNS pihak ketiga yang anda percayai (FreeDNS, ComodoDNS, dll.).

Main Pintar: Tandai kotak ‘SmartPlay’ dan anda boleh membuka blokir Netflix, Hulu, HBOGo, dan iPlayer tidak kira lokasi pelayan yang anda pilih. Sekiranya ia terdengar seperti sihir, memang begitu. Ia mengagumkan.

Pilihan Protokol: Perisian NordVPN hanya menggunakan protokol OpenVPN (jauh lebih selamat daripada alternatif seperti PPTP). Walau bagaimanapun, anda boleh memilih jenis paket data UDP atau TCP. UDP lebih pantas dan akan menjadi pilihan terbaik bagi kebanyakan pengguna: Torrents, Streaming, Browsing umum.

Gambar

Ciri-ciri Lain NordVPN

6 Sambungan Serentak: NordVPN membolehkan anda menggunakan perkhidmatan mereka pada 6 peranti sekaligus! Anda sebenarnya boleh memasang perisian mereka pada jumlah peranti yang tidak terhad, dan menyambung serentak dengan hingga 6.

Protokol VPN: Walaupun perisian NordVPN hanya OpenVPN, juga menyokong sambungan VPN manual melalui protokol PPTP atau L2TP / IPSec / IKE juga jika peranti anda tidak serasi dengan OpenVPN.

Tor-Over-VPN: NordVPN menawarkan pelayan tertentu yang akan mengarahkan lalu lintas VPN anda melalui rangkaian Tor untuk keselamatan / privasi tambahan.

Lebar Jalur Tidak terhad: Tidak ada had harian / bulanan untuk jumlah data yang dapat anda pindahkan. Jadi gila!

Ciri Keselamatan NordVPN

NordVPN memandang serius keselamatan, dan memenuhi atau melebihi standard penyulitan industri:

Kekuatan Penyulitan: NordVPN menggunakan enkripsi 256-AES (AES adalah cipher standard lalai untuk keselamatan tinggi. Ia adalah cipher yang paling diaudit dan selamat di bumi). Penyulitan AES 256-bit dianggap tidak dapat dipecahkan oleh semua serangan tekaan / penyahsulitan kunci pihak ketiga yang diketahui.

Bunuh-Suis: NordVPN merangkumi Switch Kill Aplikasi. Anda boleh menambahkan aplikasi / proses yang sedang berjalan ke senarai ‘Bunuh’, dan jika sambungan NordVPN anda gagal, suis kill akan mematikan semua aplikasi yang disenaraikan sebelum alamat IP sebenar anda bocor, atau data apa pun dapat dihantar dengan tidak selamat. Ini adalah ciri yang luar biasa, terutamanya untuk torrents / p2p. Cukup tambahkan klien Torrent anda (uTorrent, Vuze, dll) ke senarai ‘Bunuh’.

Suis Bunuh NordVPN

Tambahkan Aplikasi ke senarai ‘Bunuh’ dari menu ‘Tetapan’ Perisian

Dasar Pembalakan NordVPN (Zero-Log!)

NordVPN mengiklankan dirinya sebagai perkhidmatan VPN Tanpa Pembalakan. Inovasi privasi ini dipelopori oleh syarikat seperti Akses Internet Peribadi, dan Torguard. Kini pengguna p2p / torrent masuk ke perkhidmatan ‘Logless’ ini kerana peningkatan nama mereka yang mereka tawarkan.

Setahu kami, dasar privasi NordVPN sebenarnya belum diuji di mahkamah. Sejauh ini, hanya Akses Internet Persendirian yang mengalami perubahan untuk membuktikan tuntutan mereka yang Tidak Membalak.

Berikut adalah pernyataan NordVPN mengenai Pembalakan, langsung dari Dasar Privasi mereka…
kita mempunyai polisi no-log yang ketat ketika melihat aktiviti pengguna dalam talian: berpusat di Panama, yang merupakan negara ramah internet dan tidak memerlukan penyimpanan data atau pelaporan, kami diberi kuasa untuk menolak permintaan pihak ketiga. Tempoh.
Berada di Panama adalah kelebihan besar jika anda sangat mementingkan privasi. Penyedia log sifar lain (seperti PIA, Torguard & IPVanish) terletak di Amerika Syarikat, jadi secara teori mereka boleh mendapat panggilan pengadilan pemerintah atau permintaan keselamatan nasional NSA. Secara teorinya NordVPN mungkin kebal (atau kurang terdedah).

Nota: Kami selalu mengesyorkan pengguna torrent / p2p selalu memilih perkhidmatan VPN ‘Logless / zero-log’ (seperti NordVPN). Melakukannya akan memberi anda privasi yang kuat semasa mengalir dan menjadikannya mustahil untuk menghubungkan aktiviti torrent anda ke alamat IP sebenar anda semasa bersambung ke VPN. VPN tanpa log juga cenderung paling mesra torrent.

Proksi Socks5

NordVPN bukan sekadar perkhidmatan VPN. Semua rancangan juga merangkumi akses ke pelayan proksi Socks5 di lebih dari 10 negara, termasuk 5+ lokasi pelayan mesra torrent.

Sekiranya anda memuat turun torrents dengan kerap, anda akan menyukai fleksibiliti proksi Socks5, yang boleh dikonfigurasi di dalam klien torrent kegemaran anda (uTorrent, Vuze, Deluge, dll.). Proksi adalah seperti VPN tanpa penyulitan, jadi ia mengubah alamat IP torrent anda tanpa melambatkan sambungan anda. Anda boleh menggunakan proksi + VPN bersama-sama, jadi anda masih akan mempunyai enkripsi yang kuat (proksi masuk ke dalam terowong VPN) dan IP anda akan ditukar dua kali untuk lebih tidak dikenali.

Proksi boleh digunakan dengan atau tanpa VPN. Sebilangan pengguna mendapati bahawa pautan magnet tidak selalu berfungsi dengan baik dengan penyediaan proksi, jadi jika anda menghadapi masalah memulakan torrent melalui pautan magnet, cubalah terlebih dahulu ‘Memaksa memulakan semula’ torrent. Sekiranya tidak berjaya, matikan proksi dan gunakan VPN sahaja.

Cara menyediakannya: Kami mempunyai panduan persediaan untuk uTorrent / Bittorrent di bahagian ‘NordVPN untuk Torrents’ di bawah.

Cara menggunakan NordVPN untuk TOrrents / p2p / Filesharing

NordVPN adalah pilihan yang sangat baik untuk muat turun Torrent, mencari VPN tanpa nama.

NordVPN mempunyai gabungan ideal:

 • Dasar privasi ‘Zero-Log’ (tiada log atau catatan mengenai sejarah sesi VPN anda)
 • Proksi Socks5 termasuk: Pilihan ke-2 untuk menganonimkan lalu lintas torrent anda
 • Main Pintar: Buka kunci laman streaming terhad geo termasuk Netflix, Hulu, dan iPlayer.

Cara menggunakan Perisian VPN NordVPN untuk Torrenting

Menggunakan klien VPN sendiri NordVPN adalah cara terpantas / termudah untuk bangun dan berjalan dengan torrent yang selamat dan peribadi. Yang mesti anda lakukan adalah menyambung ke salah satu dari banyak lokasi pelayan VPN mereka (idealnya di lokasi yang mesra torrent seperti Belanda atau Switzerland).

Langkah # 1 – Buka perisian NordVPN pada komputer atau telefon pintar anda
Langkah # 2 – Pilih pelayan (kami mengesyorkan Belanda) dan klik ‘Sambung’

Pilih lokasi pelayan NordVPN

Itu sahaja. Semua lalu lintas internet anda (termasuk torrents) kini akan disalurkan melalui pelayan NordVPN. Adalah baik untuk melakukan langkah # 3 pada kali pertama anda menggunakan NordVPN, hanya untuk memastikan ia berfungsi dengan baik.

Langkah # 3 – Uji persediaan VPN anda dengan torrent ujian IP
Ikuti panduan ini: Cara memeriksa alamat IP torrent anda

Cara Menyiapkan Proksi Stoking NordVPN untuk Torrents

Pilihan proxy NordVPN Socks5 boleh digunakan di dalam semua klien torrent desktop utama. Kami mempunyai panduan penyediaan proksi (bukan khusus NordVPN) untuk: uTorrent, Deluge, Vuze, QBittorrent, & Tixati.

Kami juga mempunyai panduan untuk 2 aplikasi Android yang menyokong proksi: tTorrent & Flud.

Sekiranya anda tidak pasti sama ada anda mahu menggunakan proksi atau tidak, lihat: VPN berbanding Proksi (untuk torrents)

Langkah # 1 – Mendapatkan nama pengguna / kata laluan anda

NordVPN menggunakan log masuk / kata laluan yang sama sama ada anda menggunakan VPN atau Proksi. Anda akan menetapkan kelayakan masuk semasa mendaftar, dan anda boleh mendapatkan semula kata laluan yang dilupakan melalui e-mel.

Langkah # 2 – Pilih pelayan

NordVPN membenarkan p2p / torrents di lokasi pelayan tertentu (pada masa ini 12+ negara menyokong p2p). Pelayan khusus di setiap lokasi juga membenarkan sambungan proksi Socks5. Inilah senarai pelayan NordVPN lengkap.

Anda dapat melihat muatan pelayan semasa untuk setiap pelayan (betapa sesaknya). Di bawah lajur ‘Nama’, salin nama pelayan yang ingin anda gunakan untuk tutorial ini. Penting untuk memastikan ada ‘Checkmark’ di ruangan SOCKS5 untuk pelayan yang anda pilih, menunjukkan bahawa pelayan ini menyokong sambungan proksi.

Kami akan menggunakan: nl2.nordvpn.com untuk tutorial ini, tetapi anda boleh menggunakan lokasi pelayan yang anda mahukan, asalkan ia menyokong Socks5 dan p2p.

Lokasi pelayan p2p NordVPN (yang menyokong proksi Socks)

Pilih lokasi pelayan dari bahagian ‘P2P’ dari senarai pelayan NordVPN. Pastikan pelayan menyokong Socks5

Langkah # 3 – Kumpulkan semua maklumat yang anda perlukan untuk menyediakan klien torrent

Anda memerlukan 4 keping maklumat untuk mengatur proksi dalam mana-mana perisian klien torrent:

 1. Nama pengguna (sama dengan nama pengguna VPN anda)
 2. Kata Laluan (Sama dengan kata laluan VPN)
 3. Alamat Pelayan: Kami menggunakan nl2.nordvpn.com, tetapi anda boleh menggunakan nl3, nl4, atau negara lain sama sekali (lu1.nordvpn.com, lu2, dll).
 4. Pelabuhan # 1080 (Semua pelayan proksi stoking NordVPN menggunakan port 1080)

Langkah # 4 – Siapkan proksi dalam Pelanggan Torrent anda

Kami menggunakan klien uTorrent / Bittorrent untuk panduan ini (kerana pada masa ini paling popular) tetapi kami juga mempunyai panduan untuk kebanyakan pelanggan torrent utama yang lain. Cukup ganti maklumat yang anda kumpulkan pada langkah # 3 untuk maklumat yang ditunjukkan dalam panduan.

Panduan persediaan lain: Vuze, Deluge, QBittorrent

1. Di uTorrent, pergi ke Menu > Pilihan > Keutamaan (atau tekan Ctrl + P di tingkap)
2. Klik pada tab ‘Connection’ di sebelah kiri menu pilihan
3. Tandakan kotak ‘Pengesahan’, sehingga anda dapat memasukkan nama pengguna / kata laluan
4. Ubah tetapan agar sesuai dengan yang di bawah, masukkan nama pengguna / kata laluan / nama pengguna anda sendiri

 1. Pilih Stoking5 dari menu lungsur
 2. Alamat pelayan (dari lajur ‘Nama’ senarai pelayan NordVPN
 3. 1080
 4. Nama pengguna NordVPN anda
 5. Kata Laluan NordVPN anda

tetapan proksi uTorrent (NordVPN Socks5)

Penyediaan proksi NordVPN di uTorrent. Ditunjukkan dengan pemindahan port automatik (jika penghala anda menyokong UPnP)

5. Pastikan setiap kotak di bawah bahagian ‘Proxy Server’ dicentang. Tetapan ini menghalang uTorrent bocor sambungan tertentu di luar terowong proksi (buruk). Anda ingin memastikan bahawa uTorrent menggunakan alamat IP proksi untuk semua sambungan rakan sebaya dan pelacak.

Mendengarkan Pelabuhan / UPnP
Pada gambar di atas, kami mencentang setiap kotak di bahagian ‘Port Mendengarkan’. Sekiranya anda telah mengaktifkan UPnP di penghala anda, ini adalah pilihan terbaik / termudah. Sebilangan besar penghala telah mengaktifkan uPnP secara lalai. uPnP pada dasarnya adalah teknologi penghalaan port automatik.

Sekiranya anda mencuba tetapan ini dan tidak berfungsi, anda mungkin perlu mencuba portforwarding manual. Sekiranya anda sudah meneruskan uTorrent secara manual melalui penghala anda, hapus centang kotak, kecuali ‘Windows Firewall Exception’ dan masukkan port uTorrent yang diteruskan anda di kotak ‘Port yang digunakan untuk sambungan masuk’. Untuk bantuan lebih lanjut, semak panduan pemajuan port ini untuk uTorrent.

Langkah # 5 – Periksa alamat IP uTorrent (sahkan penyediaan proksi)

Setelah anda tekan, aplikasikan dengan semua tetapan proksi yang ditunjukkan di atas, muat turun torrent ujian dan lihat apakah ia berfungsi. Sekiranya berlaku, kemungkinan proxy anda berfungsi dengan betul. Sekiranya anda tidak dapat memuat turun torrent, periksa semula tetapan nama pengguna / kata laluan / alamat / port anda.

Cara terbaik untuk mengesahkan proksi adalah dengan anonimkan muat turun torrent anda dengan betul dengan memeriksa IP torrent anda, menggunakan torrent penjejakan IP tersuai.

Bagaimana NordVPN dibandingkan dengan VPN mesra torrent yang lain?

NordVPN pada dasarnya mempunyai semua ciri yang anda mahukan dalam VPN jika anda merancang untuk menggunakannya terutamanya untuk memuat turun torrents. NordVPN juga mempunyai bonus tambahan teknologi SmartPlay, yang tidak dapat ditandingi oleh VPN lain.

Pertama mari kita lihat kebaikan dan keburukan…

Kelebihan NordVPN

NordVPN mempunyai semua ciri yang anda mahukan dalam VPN torrent:

 1. Dasar privasi ‘Zero-Log’ yang benar
 2. Torrents dibenarkan (walaupun hanya di lokasi tertentu di 12+ negara)
 3. Penyulitan 256-bit
 4. Perlindungan kebocoran IP (Bunuh-suis dan Kebocoran DNS)
 5. Perisian khusus untuk semua platform utama (PC / Mac / Android / iOS)

Dan ciri SmartPlay adalah bonus besar. Anda boleh menonton Netflix atau Hulu dengan satu klik semasa melancong ke peringkat antarabangsa, di mana 90 +% VPN lain disekat.

Dasar Bayaran Balik 100%: NordVPN menawarkan polisi pembayaran balik 30 hari tanpa syarat (PRO besar), jadi anda boleh mencuba perkhidmatan mereka pada dasarnya tanpa risiko.

Kekurangan NordVPN

Hanya terdapat 2 negatif yang kami dapati dengan NordVPN dalam ujian kami:

 1. Pelayan mereka cenderung lebih ramai daripada VPN lain, jadi anda mungkin tidak dapat memaksimumkan sambungan yang sangat pantas. Kami masih mendapat 25+ Mbps di banyak lokasi pelayan, yang lebih daripada cukup untuk streaming netflix dalam 4k.
 2. Anda boleh memilih negara pelayan anda, tetapi bukan bandar. Ini tidak akan menjadi masalah bagi kebanyakan orang, tetapi kami merasa agak menjengkelkan kerana kami tidak dapat memilih pelayan USA Eastcoast, dan sebaliknya perisian hanya memilih lokasi pelayan yang berpusat di Amerika Syarikat secara automatik. Pasukan mereka mengatakan bahawa ciri itu akan ditambah pada masa akan datang.

NordVPN berbanding VPN lain

Ciri-ciri yang ditawarkan oleh NordVPN sangat mirip dengan 2 perkhidmatan VPN Mesra Torrent lain yang popular: Akses Internet Peribadi, dan IPVanish.

Inilah beberapa panduan untuk memilih mana…

Pilih NordVPN jika:

 • Akses Netflix / Hulu adalah penting. Smartplay hebat. PIA & IPVanish disekat oleh Netflix.
 • Anda mahukan lebih banyak lokasi pelayan Socks5 (PIA, IPVanish hanya mempunyai 1)
 • Anda mahukan penyedia VPN yang tidak berpusat di Amerika Syarikat
 • Sambungan internet anda 30mbps atau lebih perlahan

Pilih IPVanish jika:

 • Anda mahukan VPN terpantas mutlak (IPVanish mampu 100Mbps + kelajuan)
 • Anda tidak keberatan membayar lebih banyak untuk mendapatkan prestasi / sokongan / kelajuan yang lebih baik

Atau…

 • Baca Ulasan IPVanish kami
 • IPVanish vs NordVPN (perbandingan penuh)

Pilih Akses Internet Peribadi jika:

 • Anda mahukan nilai terbaik (kebanyakan ciri dengan harga termurah)
 • Anda kebanyakannya mahukan VPN untuk torrent
 • Anda mahukan lebih banyak pilihan penyulitan (PIA membolehkan anda mengubah kekuatan penyulitan atau menukar cipher. Rapi.)
 • Anda mahukan VPN log sifar yang terbukti (Tuntutan pembalakan PIA diuji di mahkamah oleh FBI, dan disahkan).
 • Anda fikir $ 3.33 / bulan untuk lebar jalur / kelajuan tanpa had terdengar bagus (Baca ulasan PIA penuh kami)

FInal Thinks, dan panduan berguna lain…

NordVPN adalah VPN serba lengkap. Mereka juga merupakan pilihan terbaik jika anda ingin mengakses Netflix (kami tidak menemui VPN log sifar lain yang masih serasi dengan Netflix).

Polisi pengembalian wang 100% selama 30 hari mereka sangat hebat, jadi, dan dapatkan bayaran balik sepenuhnya jika anda tidak berpuas hati.

Kami tidak mempunyai rungutan dari segi privasi atau keselamatan mereka, dan bagaimana perkhidmatan mereka menjadi pilihan yang sangat baik untuk pengguna yang kurang senang. Kami telah membayar pelanggan selama hampir 2 tahun sekarang. Dan jika ia sedikit lebih mahal daripada yang anda mahukan, Dapatkan PIA. Akses Internet Peribadi adalah VPN murah terbaik yang boleh anda beli (opsyen kami pula).

Penilaian NordVPN Keseluruhan: 88%
Ciri – 10
Keselamatan – 9
Privasi – 10
Kelajuan – 7
Harga / Nilai – 8

NordVPN 27 Disember 2016 88/100 bintang
Perkhidmatan VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me