Panduan Mac Torrent: Cara memuat turun torrents dengan selamat pada Mac ��☠️

Panduan Torrents Tanpa Nama (Untuk Mac)

Sebilangan besar tutorial torrent di luar sana nampaknya ditulis untuk pengguna PC, tetapi tidak pernah takut kepada pencinta Mac. Kami mempunyai panduan Mac Torrent langsung anda di sini.

Anda akan belajar: Cara memuat turun torrent tanpa nama di komputer Mac anda (dengan VPN atau SOCKS5 Proxy).

Kami bahkan mempunyai panduan penyediaan Mac khusus untuk klien torrent yang popular (seperti uTorrent!)

Contents

Isi Artikel

 1. Torrents Tanpa Nama?
 2. Dua pilihan: VPN atau Proksi
 3. VPN Tanpa Nama yang disyorkan untuk Mac Torrents
 4. Cara menggunakan VPN untuk torrent (pilihan mudah 1-klik)
 5. Cara menggunakan proksi SOCKS5 untuk torrents (panduan persediaan manual)
 6. Periksa sama ada VPN / Proksi anda berfungsi

Sekiranya anda menganonimkan torrents anda?

Anda mungkin sudah mengetahui jawapan untuk soalan itu sekiranya anda menjumpai tutorial ini di google. Pada tahun 2011, 15% pengguna bittorrent menggunakan alat anonim untuk merahsiakan torrent mereka. 5 tahun kemudian, daripada peratusan kemungkinan meningkat tiga kali ganda.

Satu kelemahan protokol bittorrent (dan jaringan p2p secara umum) adalah bahawa setiap rakan torrent dapat melihat alamat dan lokasi ip anda.

Apa yang anda akan pelajari:
Dengan mengikuti panduan ini, anda akan dapat mencegah semua rakan sebaya melihat alamat IP sebenar anda (dan menunjukkan kepada mereka IP yang tidak dapat dilacak). Anda juga dapat mengenkripsi sambungan internet anda sehingga pengintip atau orang tengah (seperti penyedia internet anda) tidak dapat melihat sejarah web anda atau memuat turun histoyr.

senarai rakan sebaya uTorrent

Alamat IP setiap rakan sebaya dapat dilihat oleh sesiapa sahaja yang berkongsi fail torrent.

VPN vs Proksi (Dua alat untuk torrent tanpa nama)

Terdapat dua alat yang boleh anda gunakan untuk menganonimkan torrent anda – VPN atau Proksi. Yang anda pilih adalah pilihan sepenuhnya peribadi, atau anda boleh menggunakan keduanya bersama-sama untuk keselamatan tambahan.

Berikut adalah gambaran keseluruhan asas bagi setiap pilihan:

VPN / Rangkaian Peribadi Maya

Ini adalah pilihan persediaan paling mudah. Anda memuat turun perisian VPN khusus yang disediakan oleh perkhidmatan VPN yang anda pilih. Ia akan menyulitkan keseluruhan sambungan internet anda dan mengarahkan semua data melalui pelayan VPN mereka (yang menyembunyikan alamat IP sebenar anda dari rakan torrent).

Perisian VPN juga akan merangkumi ciri keselamatan yang berguna seperti kill-switch (mencegah kebocoran IP jika VPN terputus) dan peralihan pelayan yang mudah (pilih dari 20-100 pelayan yang berbeza).

VPN tidak memerlukan konfigurasi manual di dalam klien / perisian torrent anda. Anda hanya menyambung ke pelayan dan anda tidak dikenali. Ia semudah itu.

Proksi Socks5

Proksi adalah seperti VPN sekali guna (tolak penyulitan). Ia mengarahkan lalu lintas ke 1 program melalui pelayan proksi (menyembunyikan alamat IP anda). Kelebihan proksi adalah biasanya lebih cepat daripada VPN (tanpa enkripsi) dan membolehkan alamat IP penyemak imbas web anda berbeza daripada alamat IP torrent anda.

Anda juga dapat menjalankan klien torrent melalui proksi, di dalam terowong VPN untuk pertukaran alamat IP berganda, alamat IP yang terpisah (penyemak imbas dan klien torrent) dan kelajuan yang baik. Kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk melakukannya kemudian dalam artikel.

Untuk maklumat lebih lanjut baca: VPN vs Proksi (mana yang lebih baik untuk torrent?)

Dan jangan risau, anda boleh menggunakan kedua-duanya secara bersama tanpa perlu melanggan 2 perkhidmatan berasingan. Terdapat beberapa penyedia VPN yang menawarkan akses proksi SOCKS5 secara percuma dengan setiap rancangan VPN! Tetapi kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana ia berfungsi kemudian dalam tutorial ini.

Mac VPN yang disyorkan – (ada juga yang merangkumi proksi SOCKs5!)

Penyedia VPN ini dipilih sendiri berdasarkan kriteria kritikal berikut:

 • Log sifar & mesra torrent (Mereka tidak menyimpan maklumat mengenai sejarah sambungan anda. Sangat penting!)
 • Kepantasan Laju & Pelayan yang tidak sesak
 • Murah (semua di bawah $ 10 setiap bulan, ada yang murah seperti $ 3,33 / bulan)

Anda tidak perlu memilih mana-mana penyedia yang disenaraikan di bawah (walaupun kami menganggapnya sebagai pilihan terbaik) tetapi pastikan VPN mana yang anda pilih tidak menyimpan log VPN apa pun. Tanpa Nama adalah keutamaan # 1

Tanpa berlengah lagi, berikut adalah pilihan utama kami. Kami juga mempunyai pautan ke tinjauan mendalam untuk masing-masing (dengan ujian laju).

IPVanish ($ 6.49 + / bulan)

IPVanish adalah VPN terpantas untuk mac torrents

IPVanish adalah pilihan utama pengguna Mac dengan mudah jika anda merancang untuk memuat turun torrents dengan kerap. Mereka sudah secara konsisten antara perkhidmatan VPN terpantas, tetapi mereka juga telah menambahkan banyak ciri khusus torrent dalam 2 tahun terakhir.

Berikut adalah sorotan:

 • Betul Dasar privasi Zero-Log (privasi maksimum)
 • Perkhidmatan proksi Socks5 termasuk (ciri baru!)
 • IPVanish mempunyai klien perisian yang sangat baik untuk mac

Proksi Socks5 adalah breakthru utama, kerana ia adalah satu-satunya kelebihan yang dimiliki PIA (seterusnya) berbanding IPVanish. Proksi Socks5 dapat dikonfigurasi di dalam klien torrent kegemaran anda (dengan atau tanpa VPN) untuk menukar IP torrent anda dengan mudah tanpa menjejaskan sisa sambungan internet anda.

Sekiranya anda mahu, Deluge, uTorrent, dan QBittorrent.

Pelanggan Perisian IPVanish Mac

Gambar

Perisian Mac IPVanish memberi anda akses penuh ke semua 100+ lokasi pelayan, menggunakan semua 3 protokol VPN (OpenVPN, PPTP, atau L2TP).
Anda juga mempunyai beberapa ciri keselamatan lanjutan (perlindungan kebocoran IPv6, perlindungan kebocoran DNS, dan suis pembunuh). Switch-switch mencegah sebarang data sensitif bocor tidak disulitkan jika VPN jatuh secara tidak sengaja.

Terdapat juga ciri eksklusif Mac: Senarai ‘Favorite Servers’, yang membolehkan anda memilih pelayan kegemaran anda untuk akses 1 klik yang mudah.

Harga & Bayaran Balik

Semua pakej IPVanish mempunyai ciri yang serupa, satu-satunya perbezaan adalah panjang langganan. Langganan yang lebih lama lebih murah (sebulan).

Harga adalah:

 • 1 bulan – $ 10 / bulan
 • 3 bulan – $ 8.99 / bulan
 • 1 tahun – $ 6.49 / bulan (tawaran terbaik)

Semua rancangan dilengkapi dengan jaminan pengembalian wang 7 hari, 100% tanpa gangguan, jadi perlu mendapat langganan yang lebih lama (dengan penjimatan 35%) dan anda selalu boleh membatalkannya jika tidak seperti yang anda harapkan. Walau bagaimanapun, berdasarkan pengalaman kami, IPVanish berjaya di semua bidang.

Akses Internet Peribadi ($ 3,33 / bulan)

Akses Internet Peribadi (atau ‘PIA’ untuk juta + pelanggan mereka) adalah salah satu perkhidmatan VPN torrent yang asli. Mereka mempelopori kategori zero-log, dan polisi pembalakan mereka bahkan telah diuji di mahkamah oleh FBI.

PIA adalah salah satu vpns torrent teratas dalam kata itu, dan populariti mereka dapat disimpulkan dalam satu frasa…

$ 3.33 — (itu adalah harga bulanan langganan PIA selama 1 tahun).

Setiap langganan juga merangkumi akses proksi Socks5 (Pelayan Belanda), pemindahan lebar jalur tanpa had, dan 5 peranti yang disambungkan secara serentak.

Pelanggan Perisian PIA Mac

Perisian Mac Akses Internet Peribadi

Perisian Mac VPN PIA (paparan tetapan lanjutan)

Pelanggan VPN VPN PIA sangat intuitif dan mudah digunakan. Anda boleh menyambung ke lokasi pelayan dengan cepat, cukup dengan mengklik ikon PIA yang akan muncul di baki sistem di bahagian atas skrin anda. Anda juga dapat menyesuaikan tetapan perisian (ditunjukkan di atas) dan tetapan enkripsi untuk kawalan maksimum.
Dapatkan PIA dengan harga $ 3,33 / bulan »

HOw menggunakan Mac VPN Anda Untuk Torrenting

Menggunakan VPN adalah pilihan paling mudah, dan sangat mudah untuk mendapatkan persediaan. Sebaik sahaja anda memasang perisian VPN yang anda pilih, anda boleh menyambung ke lokasi pelayan yang mesra torrent dan torrent anda akan dinamakan sepenuhnya.

Petua: Tidak diperlukan persediaan tambahan di dalam klien torrent anda. Sambung sahaja ke VPN…

Perisian VPN melakukan semua kerja. Ini akan mengubah enkripsi keseluruhan sambungan internet anda dan mengubah alamat IP torrent anda sehingga rakan sebaya hanya melihat IP pelayan VPN (bukan milik anda sendiri).

Terdapat satu langkah tambahan yang mungkin anda ingin lakukan, untuk keselamatan tambahan. Aktifkan suis kill VPN anda.

Cara menggunakan VPN Kill-Switch anda

Semua penyedia VPN yang kami sarankan di atas telah membina fitur kill-switch ke dalam perisian mereka. Ini adalah pilihan yang akan membunuh semua sambungan internet dengan serta-merta jika VPN gagal. Ini mengikat sambungan internet anda ke antara muka VPN, dan klien torrent anda tidak akan dapat mengakses internet sehingga anda menyambung semula ke VPN.

Yang harus anda lakukan untuk mengaktifkan kill-switch adalah mencentang kotak dalam tetapan perisian anda untuk mengaktifkan pilihan tersebut. Lihat contoh kami dalam tangkapan skrin di bawah.

Tetapan suis pembunuh IPVanish (klien mac)

Aktifkan pilihan ‘Kill Network’ dalam tetapan perisian IPVanish

Pilihan Akses Internet Kill Switch (perisian mac)

Tandakan ‘VPN Kill Switch’ di menu tetapan lanjutan

Menambah Proksi SOCKS5 di dalam klien torrent anda (pilihan)

Menjalankan torrents anda melalui proksi Socks5 adalah pilihan sepenuhnya. Menggunakan VPN tanpa pembalakan sudah pasti akan menganonimkan torrents anda dengan sendirinya.

Sebilangan orang suka membuat proksi torrents mereka kerana membolehkan klien torrent dan penyemak imbas web anda mempunyai alamat IP yang berasingan.

Anda juga boleh menjalankan proksi dengan (atau tanpa) VPN aktif. Sekiranya anda menggunakannya dengan VPN, anda akan mempunyai 2 lapisan perubahan alamat IP (dan penyulitan VPN yang kuat). Sekiranya anda menjalankan proksi dengan sendirinya, kecepatan akan lebih cepat daripada menggunakan VPN, dan alamat IP torrent anda akan diubah, tetapi sambungan anda tidak akan dienkripsi.

Sebilangan besar pelanggan torrent utama mempunyai sokongan proksi Socks5 terbina dalam. Pengecualian 1 yang ketara (malangnya) adalah Penularan, pelanggan Mac torrent yang popular.

Kami akan menunjukkan kepada anda cara mengatur proksi di dalam uTorrent di bawah.

Sekiranya anda menggunakan klien torrent yang berbeza daripada uTorrent, kami mempunyai panduan persediaan lain untuk:

 • Vuze
 • Banjir
 • qBittorrent

Jangan bimbang bahawa panduan di atas dilakukan menggunakan perisian versi PC. Langkahnya sama pada mac.

Langkah # 1 – Dapatkan kelayakan masuk proksi Socks5 anda

IPVanish dan Akses Internet Peribadi sertakan perkhidmatan proksi socks5 sifar log dengan setiap langganan, tetapi ia dibina berdasarkan sistem yang berbeza daripada pelayan VPN, jadi anda harus menghasilkan kombo nama pengguna / kata laluan yang berasingan untuk proksi.

Anda boleh mendapatkan arahan langkah demi langkah untuk PIA di sini.

Sekiranya anda memilih IPVanish (pilihan pilihan # 1 kami) langkah-langkahnya adalah di bawah:

1. Log masuk (atau daftar) ke akaun IPVanish anda di sini.

Log masuk ke akaun IPVanish

2. Pergi ke tab ‘Proksi Socks5’ panel akaun anda dan anda akan menemui nama pengguna / kata laluan anda

Gambar

3. Pastikan tab ini terbuka sehingga anda dapat menyalin / menampal bukti kelayakan anda dengan mudah pada langkah seterusnya.

Langkah # 2 – Konfigurasikan Proksi di uTorrent / Bittorrent

Buka uTorrent / Bittorrent dan pergi ke: Menu > Keutamaan > Rangkaian

Kemudian masukkan maklumat seperti gambar di bawah. Nilai yang anda masukkan bergantung pada penyedia Socks5 yang anda gunakan. Pastikan untuk menggantikan kombo log masuk / kata laluan yang anda hasilkan pada langkah # 1.

Tetapan proksi untuk IPVanish:
 • Pelabuhan TCP masuk: Pilih sendiri atau ‘rawak’
 • Pelayan Proksi: SOCKS5
 • Alamat: ams.socks.ipvanish.com
 • Pelabuhan: 1080
 • Pengesahan: Diaktifkan
 • Nama pengguna: nama pengguna anda
 • Kata Laluan: kata laluan Awak
Tetapan proksi untuk Akses Internet Peribadi:
 • Pelabuhan TCP masuk: Pilih sendiri atau rawak
 • Pelayan Proksi: SOCKS5
 • Alamat: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Pelabuhan: 1080
 • Pengesahan: Diaktifkan
 • Nama pengguna: nama pengguna anda
 • Kata Laluan: kata laluan Awak

Anda juga ingin memastikan bahawa kotak pilihan 3 bawah diaktifkan: (Pengesahan, proksi untuk nama host, proksi untuk p2p). Ini memastikan bahawa semua sambungan uTorrent diperlukan untuk menggunakan terowong proksi.

Tetapan proksi IPVanish Socks5 (uTorrent Mac)

Tetapan Proksi uTorrent (IPVanish)

Tetapan Proksi PIA Socks5 (uTorrent Mac)

Tetapan Proksi uTorrent (Akses Internet Peribadi)

Langkah # 3 – Sahkan perubahan alamat IP anda

Setelah semuanya dikonfigurasikan, anda mungkin ingin menyemak alamat IP torrent anda untuk mengesahkan bahawa semuanya berfungsi dengan baik. Kami akan melakukannya menggunakan alat periksa torrent ip.

Inilah panduan langkah demi langkah kami mengenai cara memeriksa alamat IP torrent anda.

Sekiranya anda dapat mencari rakan sebaya dan memuat turun torrent, maka penyediaan proksi anda mungkin betul. Sekiranya tetapannya salah (seperti alamat, port # atau kata laluan yang salah) maka uTorrent tidak akan dapat mengakses internet.

Petua: Ciri bagus menggunakan proksi Socks5 adalah ia berfungsi seperti kill-switch. Sekiranya sambungan terputus, uTorrent akan langsung kehilangan akses internet kerana semua sambungan mesti melalui terowong proksi.

Torrents Mac Tanpa Nama: Petua Akhir

Saya harap anda menikmati Panduan Mac Torrent kami. Ia harus memberikan semua yang anda perlu ketahui untuk menyembunyikan alamat IP anda semasa mengalir dan memastikan muat turun torrent anda tidak dikenali sepenuhnya.

Sekiranya anda melangkau ke akhir, berikut adalah perkara utama:

 1. Gunakan VPN dan / atau Proksi ‘Zero-Log’: IPVanish, PIA, dan NordVPN adalah pilihan yang baik
 2. Aktifkan pemutus VPN anda semasa mengalir
 3. Penyediaan proksi Socks5 adalah pilihan: tetapi ini membolehkan anda mempunyai lokasi / ip yang berbeza untuk pelanggan torrent dan penyemak imbas web anda. Ini juga merupakan lapisan keselamatan ke-2 jika anda menjalankannya di dalam terowong VPN anda.

Sekiranya anda menghadapi masalah semasa penyediaan, atau anda memerlukan bantuan untuk mengkonfigurasi mac VPN / proksi anda dengan klien torrent yang berbeza, pastikan untuk melihat panduan mendalam kami di bawah:

Selamat mengalir! Sekiranya panduan ini berguna, jangan lupa untuk membagikannya kepada rakan atau rangkaian sosial anda (anda boleh menggunakan bar tajam di sebelah kiri!)

Ulasan / Perbandingan VPN

Panduan / Tutorial

 • Ulasan IPVanish
 • Kajian Akses Internet Peribadi
 • Kajian Torguard
 • Ulasan Proxy.sh
 • Akses Internet vs Internet Persendirian
 • Akses Internet Torguard vs Peribadi
 • Panduan torrent tanpa nama vuze
 • Panduan torrent tanpa nama QBittorrent
 • Panduan torrent tanpa nama
 • VPN vs Proksi (mana yang lebih baik untuk torrents?)
 • Cara membayar VPN dengan Bitcoin
 • Periksa alamat IP torrent anda

Panduan Mac untuk Anonymous Torrenting

Dinilai 4.8 / 5 pada 4

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map