Sebelum kita masuk ke dalam artikel, izinkan saya mengawali ini dengan mengatakan bahawa kita memahami bagaimana artikel teknologi dapat membingungkan (dan mungkin sedikit membosankan) dengan semua jargon dan teknikal yang terlibat.

Oleh itu, kami telah memutuskan untuk menulis ini dengan cara secepat mungkin untuk membantu anda, pengguna akhir, memahami lebih banyak mengenai SiteGround SuperCacher (Nota: SiteGround adalah hos web terbaik di sini di Bitcatcha.) Dan mengoptimumkan laman web anda tanpa semua perbincangan teknologi yang membingungkan.

Apa itu caching & bagaimana ia mempercepat laman web

Apa sebenarnya caching?

Anda tahu bagaimana anda mengoptimumkan meja kerja atau dapur mereka dengan menyimpan alat yang paling sering mereka gunakan di lokasi yang mudah dijangkau atau mudah untuk mewujudkan aliran kerja yang lebih pantas?

Caching betul-betul melakukannya.

Ia menyimpan data dalam RAM anda sehingga pada saat anda mengunjungi laman web yang sama, ia menarik maklumat dari data yang tersimpan dalam memori anda, mengoptimumkan proses memaparkan laman web anda, memungkinkan anda untuk sampai ke tempat yang anda perlu pergi dan melihat apa yang anda perlu melihat lebih pantas daripada biasa.

Bagaimana caching mempengaruhi kita?

Sebilangan besar laman web yang kami kunjungi setiap hari mengoptimumkan laman web mereka dengan caching, tetapi kami sudah terbiasa sehingga kami bahkan tidak tahu ada di sana.

Sebagai contoh, teruskan dan buka tab baru, kemudian muatkan laman web kegemaran anda. Mungkin memuat dalam masa kurang dari 5 saat, dan itu semua berkat semua data yang disimpan dalam cache.

Sekarang bayangkan jika kita perlu menunggu lebih dari 12 saat untuk memuatkan halaman. Ini adalah satu kesulitan kecil, tetapi di zaman kepuasan segera ini adalah masa yang PANJANG.

Bagaimana kelajuan dapat mempengaruhi perniagaan anda

Rata-rata pengguna menjangkakan laman web akan dimuat sepenuhnya dalam masa kurang dari 2 saat. 3 saat, dan mereka akan menganggapnya terlalu perlahan. Ada yang lebih dari 4? Orang kemungkinan besar hanya akan kehilangan minat dan beralih ke laman web baru.

Kepantasan sangat penting untuk kedai dalam talian sehingga jika gergasi membeli-belah dalam talian seperti Amazon menjadikan laman web mereka perlahan hanya 1 saat, mereka akan kehilangan kira-kira USD116,000 seminit! Sekarang fikirkan berapa banyak potensi penjualan yang anda telah hilang kerana kekurangan kepantasan. Makanan untuk berfikir eh?

SiteGround SuperCacher 101

SiteGround SuperCacher Dijelaskan

SuperCacher Siteground mendakwa untuk meningkatkan masa memuatkan laman sebanyak 4x. Ini juga meningkatkan jumlah klik yang dapat ditangani oleh laman web anda hingga 100 kali ganda, menggunakan 3 kaedah cache yang berbeza untuk mengoptimumkan laman web anda, yang semuanya cukup mudah untuk diterapkan.

Pilihan cache yang berbeza berfungsi berbeza untuk mengoptimumkan pelbagai jenis laman web, jadi mari kita lihat pilihan yang mendalam untuk membantu anda memutuskan mana yang terbaik untuk anda!

Cache statik

TL; DR

Cache Statik Tapak Tapak:

 1. Mengoptimumkan penyampaian kandungan kepada pengguna akhir
 2. Memberi laman perlahan peningkatan yang pantas
 3. Meningkatkan keupayaan laman web untuk menangani lebih banyak hits
 4. Adalah serba lengkap untuk pelbagai jenis laman web.

Static Cache Siteground menyimpan semua data statik laman web anda (termasuk gambar, fail CSS dan fail Javascript) dalam RAM pelayan dan bukannya SSD, oleh itu pelawat akan memuatkan kandungan anda terus dari cache.

Kandungan anda akan dihantar lebih cepat dan memberikan pengalaman yang lancar kepada pengunjung semasa melayari laman web anda, kerana masa pemuatan yang lebih baik dari RAM berbanding SSD.

Cache statik juga memerah dan memperbaharui data anda secara automatik setiap 3 jam, jadi jika ada perubahan yang dibuat pada laman web anda, data tersebut akan diperbarui secara automatik tanpa kerumitan.

Cache dinamik

TL; DR

Cache Dinamik:

 1. Sangat sesuai untuk laman web berasaskan Joomla, WordPress dan Drupal
 2. Mengaktifkan Cache Dinamik secara automatik mengaktifkan cache statik.
 3. Bekerjasama dengan Static Cache.
 4. Sangat meningkatkan prestasi dan kelajuan laman web

Seperti namanya, Dynamic Cache pada dasarnya membuat banyak salinan kandungan Dynamic laman web anda. Data kemudian disimpan pada RAM pelayan, dan ia berfungsi bersama dengan Static Cache.

Orang pertama yang mengunjungi laman web baru dengan Dynamic Cache akan memuatkan keseluruhan kandungan laman web dari pangkalan data pelayan, tetapi semua pelawat berikutnya akan memuatkan data mereka dari RAM pelayan, yang jauh lebih cepat.

Semasa membilas data anda, anda harus melakukannya secara manual. Sebenarnya sangat mudah dilakukan tetapi satu langkah lagi yang perlu diambil semasa mengemas kini laman web anda.

Anda boleh menggunakan cache Dinamik dengan Joomla, WordPress & Drupal. (Untuk laman WordPress, plugin cache dinamik proprietari SiteGround sudah dipasang sebelumnya. Yang perlu anda lakukan ialah mengaktifkannya di kawasan pentadbir WordPress anda.)

Pilihan Memcache

TL; DR

Memcache:

 1. Adakah pilihan terbaik jika anda menjalankan kedai dalam talian yang bergantung pada pertanyaan pangkalan data
 2. Meningkatkan kelajuan dengan ketara dengan menggunakan data RAM yang tersimpan untuk menjawab panggilan Pangkalan Data
 3. Berfungsi dengan WordPress, Magento, Mediawiki, Drupal, dan Joomla!
 4. Tanpa pembilasan automatik

Memcache sebenarnya adalah sistem Sitecorder Memcache yang terkenal, yang dibina untuk mengendalikan laman web yang sangat bergantung pada pertanyaan pangkalan data. Ia berfungsi dengan menyimpan data dan objek dalam RAM pelayan Siteground, mempercepat permintaan pangkalan data, permintaan API, dan rendering halaman.

Singkatnya, maklumat yang dihantar dari RAM akan digunakan untuk memenuhi panggilan pangkalan data, sehingga mengurangkan frekuensi pangkalan data yang sebenarnya ditanyakan. Sekiranya anda menjalankan kedai dalam talian, Memcache mungkin merupakan pilihan terbaik untuk anda.

Setelah anda mengaktifkan perkhidmatan, proses Memcache baru akan dihasilkan yang dapat anda kendalikan di Cpanel.

Tidak ada pembilasan data secara automatik dengan Memcache, jadi anda harus ingat untuk melakukannya ketika membuat perubahan pada laman web anda

Kami dihoskan!

Kami sebenarnya menganjurkan laman web ujian kami dengan SiteGround pada rancangan GrowBig mereka, menguji kelajuan dengan Static Cache, Dynamic Cache dan Memcache diaktifkan. Hasilnya seperti yang diharapkan, sangat luar biasa.

Untuk laman web ujian kami yang dihoskan di pusat data SiteGround Singapura, kami menggunakan GTmetrix untuk mengukur kelajuan pemuatan. Kami menetapkan wilayah pelayan pengujian kami ke Vancouver, Kanada dan penyemak imbas ke Chrome. Tetapan tetap sama untuk kedua-dua ujian, dengan dan tanpa SuperCacher dihidupkan.

SuperCacher Review: menguji laman web dengan dan tanpa supercacher

Keputusan

Dengan SuperCacher dihidupkan, laman ujian dimuat dalam 1.8 saat; laman web yang sama dimuat dalam 3 saat tanpa. Itu adalah perbezaan 40%!

* P / S: Dengan kelajuan dan kebolehpercayaan SiteGround yang telah terbukti, kami menjadi tuan rumah laman web ini, bitcatcha.com di SiteGround Cloud juga!

Bagaimana untuk mengaktifkan SuperCacher dan mendapatkan superspeed

Menghidupkan SuperCacher untuk laman web anda sebenarnya agak mudah. Yang harus anda lakukan adalah memastikan anda memasang plugin yang betul untuk sistem anda (Siteground mempunyai tutorial untuk anda) pergi ke Cpanel anda -> SuperCacher, dan hidupkan pilihan cache yang anda mahukan!

Cari SuperCacher di cPanel

Langkah 1: Cari SuperCacher di cPanel

Aktifkan caching yang berbeza dengan flip suis

Langkah 2: Aktifkan caching yang berbeza dengan suis.

SiteGround SuperCacher sangat penting untuk kelajuan laman web anda

Setelah melihat peningkatan prestasi dan peningkatan kelajuan yang besar menggunakan SuperCacher, saya merasakan setiap pemilik perniagaan harus mengaktifkannya untuk laman web mereka.

Pembeli dalam talian adalah banyak, dan jika anda tidak dapat memenuhi keperluan mereka dengan cepat, mereka akan melupakan anda dan membawa wang tunai mereka ke tempat lain.

Sebelumnya, saya menyebut bahawa syarikat gergasi seperti Amazon mengalami kerugian USD116,000 seminit jika laman web mereka diperlahankan hanya sesaat.

Walaupun kami tidak dapat mengukur dengan pasti berapa banyak penjualan yang akan anda hasilkan dengan SiteGround SuperCacher diaktifkan, kami sekurang-kurangnya dengan yakin boleh mengatakan bahawa anda lebih cenderung mempunyai lebih banyak pelanggan yang kembali jika laman web anda pantas, boleh dipercayai dan dapat menangani tekanan – dan itulah yang dibina untuk SuperCacher SiteGround.

Oleh itu, teruskan dan aktifkan SuperCacher untuk laman web anda sekarang. Anda tidak memerlukan apa-apa kos tambahan, tetapi anda akan mendapat segalanya untuk mendapat manfaatnya.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me