SiteGround VS HostGator – Siapa Hos yang Lebih Baik untuk Laman Web Anda?

Tapak Tapak


lwn

HostGator

SiteGround VS HostGator – Siapa Hos Yang Lebih Baik Untuk Laman Web Anda?

Ringkasan

Seseorang akan berfikir bahawa ketika dua tititan bertarung itu akan menjadi pertandingan yang dekat, tetapi dalam tinjauan, banyak pemboleh ubah yang sesuai dan hasilnya mungkin sedikit mengejutkan. SiteGround dan HostGator adalah dua ahli komuniti web hosting yang mapan dan kedua-duanya telah membayar juga. Namun, ketika mereka mengatasinya, ingatlah bahawa setiap syarikat mungkin mempunyai bidang khusus yang mereka mahir. Tetap berpikiran terbuka jangan terkejut dengan beberapa hasilnya.

SiteGround dan HostGator adalah dua nama yang lebih besar dalam hosting web hari ini. Dengan begitu banyak ulasan di luar sana, mungkin agak menakutkan untuk membuat langkah itu maju dan benar-benar memilih tuan rumah masa depan anda. Kami memahami perkara itu, dan untuk membantu anda sedikit lagi, mari kita melangkah lebih jauh dan membiarkan kedua-dua mereka keluar.

Ingatlah bahawa sangat mudah untuk menggunakan ciri dan spesifikasi masing-masing dan meletakkannya dengan yang lain. Sebagai gantinya, apa yang akan kita lakukan adalah memajukan bidang utama di mana perbezaan kecil pun penting.

Melalui tinjauan, ingatlah bahawa apa yang kami cari bukan sekadar prestasi, tetapi juga sikap umum penyedia hosting terhadap perniagaan dan cara pendekatan dan pengendalian pelanggan.

Secara keseluruhan, kita akan melihat secara khusus;

 • Latar belakang
 • Prestasi (Kelajuan dan Waktu Masa)
 • Harga
 • Sokongan pengguna

Nota

Semua laman web ujian yang digunakan dalam tinjauan ini dimiliki dan ditadbir oleh Bitcatcha, kecuali ShiphraShepherds.com.

Sejarah

Bermula hanya dalam dua tahun antara satu sama lain, SiteGround dan HostGator kedua-duanya mempunyai sejarah panjang untuk menyokong permainan mereka. Dengan kira-kira 15 tahun dalam industri masing-masing, kedua syarikat gergasi ini telah berkembang dan mengembangkan portfolio produk yang terdiri dari hosting bersama hingga penawaran berskala perusahaan.

Namun sejarah HostGator tidak sebersih SiteGround, seperti yang dibeli oleh Endurance International Group (NASDAQ: EIGI) pada tahun 2012. Ini berikutan serangan kumpulan penggodam terhadap pangkalan data penyedia perisian penagihan HostGator. Akibatnya, informasi pengguna dan 500.000 kad kredit pelanggan, fail laman web, dan catatan konfigurasi cPanel bocor.

Malangnya, setelah pemerolehan tersebut, EIG akan menghadapi beberapa insiden pemadaman pelayan yang kritikal sepanjang tahun 2013. Bagi penyedia hosting, ini adalah sesuatu yang mematikan dan ini telah menjadikan HostGator sebagai permulaan yang buruk. Kami memahami bahawa beberapa perkara mungkin bukan salah penyedia, tetapi walaupun begitu – ia berlaku.

Tapak Tapak1

HostGator0

Persembahan

Walaupun setiap penyedia hosting pasti akan menawarkan rancangan hosting yang dibina berdasarkan kekuatan mereka sendiri, mari kita pertimbangkan dua kategori utama rancangan hosting; Hosting dikongsi dan Awan. Ini adalah yang utama yang diminati oleh kebanyakan pemilik laman web.

Hosting awan SiteGround

AS (W)
AS (E)
London
Singapura
Sao Paulo

56 ms3 ms98 ms229 ms138 ms

Bangalore
Sydney
Jepun
Kanada
Jerman

307 ms222 ms141 ms1 ms103 ms

Kelajuan Purata: 129.8 ms – Lihat hasil penuh

Pengehosan awan HostGator

AS (W)
AS (E)
London
Singapura
Sao Paulo

32 ms40 ms128 ms323 ms161 ms

Bangalore
Sydney
Jepun
Kanada
Jerman

574 ms203 ms159 ms46 ms140 ms

Kelajuan Purata: 180.6 ms – Lihat hasil penuh

* Catatan: Ujian kelajuan SiteGround Cloud dan HostGator Cloud dilakukan dengan kedua-dua laman web yang dihoskan di Amerika Utara.

Untuk Cloud, kedua-dua pelayan menunjukkan prestasi yang baik dan berada di bawah kelajuan yang disarankan 200 ms Google untuk tindak balas kelajuan pelayan. Kerana lokasi pusat data, kelajuan di benua AS tetap baik sebelum turun sedikit ke timur yang kami uji.

Hosting bersama SiteGround

AS (W)
AS (E)
London
Singapura
Sao Paulo

211 ms215 ms180 ms3 ms351 ms

Bangalore
Sydney
Jepun
Kanada
Jerman

66 ms95 ms70 ms240 ms168 ms

Kelajuan Purata: 159.9 ms – Lihat hasil penuh

HostGator berkongsi hosting

AS (W)
AS (E)
London
Singapura
Sao Paulo

32 ms36 ms221 ms221 ms139 ms

Bangalore
Sydney
Jepun
Kanada
Jerman

717 ms205 ms153 ms36 ms140 ms

Kelajuan Purata: 190 ms – Lihat hasil penuh

Untuk hosting bersama, laman ujian bersama SiteGround berada di Singapura sementara malangnya HostGator hanya menjadi tuan rumah dari Amerika Utara. Ini menunjukkan sedikit ujian kelajuan, memandangkan SiteGround menawarkan kelajuan rata-rata yang lebih baik di seluruh dunia iaitu 159 ms berbanding dengan HostGator 190 ms.

Saya rasa bahawa alasan utama untuk ini adalah Supercacher dan perisian yang digunakan oleh SiteGround. Ini semua dirancang dan dioptimumkan untuk pemerataan penghantaran data tanpa mengira jarak dari pusat data.

Mari lihat maklumat pelayan mereka sebentar

Dari segi konfigurasi, SiteGround dan HostGator mengambil pendekatan yang berbeza. Untuk mempermudahnya, SiteGround sengaja memastikan beban pelayan tetap rendah sehingga potensi kenaikan yang digunakan dapat dikendalikan. HostGator sebaliknya melabur banyak dalam peralatan untuk memastikan kestabilan.

SiteGround mempunyai lima pusat data yang terletak di bandar-bandar di seluruh dunia (Chicago, London, Amsterdam, Milan, Singapura), sehingga mereka tersebar dengan baik dari segi geografi. Ini adalah perkara yang baik, tentu saja. HostGator mempunyai semua telurnya dalam satu bakul, dengan kedua-dua pusat data yang terletak di Amerika Utara.

Memandangkan itu, kami bersedia memberikan poin kepada kedua-duanya, kerana HostGator berjaya mengatasi SiteGround dalam Cloud Hosting, sedangkan Siteground menang dalam hosting bersama:

Tapak Tapak1

HostGator1

Tetapi penanda aras tidak selalu tepat, jadi mari kita lihat titik harga yang dihasilkan oleh kedua-dua hos ini;

Jaminan Waktu – Bolehkah mereka mengekalkannya?

Buat sementara waktu saya mempunyai kedua-dua hos ini di radar kami dan telah mengumpulkan maklumat masa aktif tentang mereka. Ini adalah satu kawasan di mana kedua-duanya melakukan peningkatan alis dengan baik dan ini tidak boleh dikesampingkan. Dengan ini, mari kita menggali lebih mendalam dan melihat apa yang dinyatakan dalam Syarat Perkhidmatan (ToS) mereka:

Waktu operasi SiteGround di ToS

“Perkhidmatan hosting yang dipercayai dari SiteGround disokong oleh Perjanjian Tahap Perkhidmatan (SLA) yang terkemuka di industri. Kami menjamin masa operasi rangkaian 99.9% sepanjang masa dalam tempoh dua belas bulan, bermula pada tarikh anda memesan akaun anda. Sekiranya kami berada di bawah ini, kami akan memberitahu anda melalui e-mel dan kami akan membayar pampasan akaun anda secara automatik seperti berikut:

 • Waktu operasi 100% – 99.9%: Tiada pampasan
 • 99.9% – Masa operasi 99.00%: Hosting percuma selama 1 bulan
 • Satu bulan tambahan hosting percuma untuk setiap 1% masa operasi hilang di bawah 99.00%. “

Waktu operasi HostGator di ToS

“Syarat Perkhidmatan, Seksyen 15, mengandungi maklumat yang tepat dan terkini mengenai Jaminan Waktu Operasi HostGator secara keseluruhan. Artikel ini hanya bertujuan untuk membantu menjelaskan peraturan yang anda setuju.

 • Sekiranya pelayan kongsi atau penjual semula kurang daripada jaminan masa pakai 99.9%, anda mungkin terima satu (1) bulan kredit untuk pakej tersebut di akaun anda.
 • Kelulusan sebarang kredit adalah atas budi bicara HostGator dan mungkin bergantung pada justifikasi yang diberikan. “

Namun, jika anda melihat dengan teliti dua set petikan ini, anda akan melihat perbezaan yang ketara. Ya, waktu operasi disebutkan dan dijamin, tetapi walaupun SiteGround jelas menyatakan bahawa ia akan mengimbangi melebihi masa henti yang dinyatakan, HostGator telah berusaha untuk menjadi lebih ramping mengenai masalah ini. Ia cuba melepaskan diri dari apa yang saya sebut sebagai ‘jaminan tidak bermakna’.

Ini bermaksud bahawa ia meletakkannya di tempat untuk pertunjukan, kerana syarikat berhak untuk tidak memberi ganti rugi kepada pelanggan, bahkan tanpa menyatakan alasan mengapa. Secara logik, ia hanya dapat menolak semua percubaan untuk menuntut pampasan untuk waktu henti. Malu pada anda HostGator!

Tapak Tapak1

HostGator0

Adakah SiteGround atau HostGator berharga lebih baik?

Pengehosan awan

Untuk hosting Cloud, rancangan SiteGround jauh lebih mahal. Namun, apa yang mereka tawarkan mencerminkan semangat sebenar persekitaran Cloud Hosting, bukan hanya coretan yang ditawarkan HostGator dengan setiap rancangan.

Saya mengatakan bahawa rancangan Cloud Hosting SiteGround adalah untuk pelanggan perniagaan sementara HostGator menyasarkan individu yang ingin mencuba pengalaman Cloud. Juga, harga SiteGround yang jauh lebih tinggi mencerminkan akaun Cloud Hosting yang diuruskan sepenuhnya.

Harga Awan SiteGround

Awan SiteGround

Harga Awan HostGator

Awan HostGator

Untuk mencari dua ini adalah membandingkan epal dan oren. Walaupun SiteGround menawarkan pilihan hosting Cloud yang diuruskan sepenuhnya, tawaran Cloud HostGator lebih merupakan jenis urus niaga bersama yang dikemas kini, dan itu ditunjukkan dalam harga.

Tapak Tapak1

HostGator1

Hosting yang dikongsi

Untuk hosting bersama, walaupun terdapat perbezaan dari segi harga, kedua host berada dalam jangkauan host web yang berubah. Ini baik untuk pengguna dengan cara tertentu, kerana terdapat banyak pilihan yang dapat anda pilih bergantung pada keperluan tepat anda.

Harga Host Dikongsi SiteGround

SiteGround Dikongsi

Harga Host Dikongsi HostGator

HostGator Dikongsi

Tapak Tapak1

HostGator1

Sokongan pengguna

Walaupun setiap penyedia hosting mempunyai beberapa bentuk atau sokongan teknikal lain, apa yang mereka tawarkan dan seberapa baik mereka melakukannya adalah faktor kritikal. Dalam kes ini, kedua-dua hos kami menawarkan pelbagai pilihan sokongan yang merangkumi telefon dan Sembang Langsung.

Dari SiteGround:

“Benci menunggu ejen yang tersedia seterusnya? Begitu juga kita.

Kami melebihi semua peralihan sehingga selalu ada seseorang untuk mengangkat telefon atau berbual dalam talian, jadi anda tidak perlu menunggu lebih dari beberapa saat untuk operator yang tersedia berikutnya. Kami juga menilai kepantasan setiap pekerja, serta prestasi pasukan secara keseluruhan, secara berkala. “

Selain masalah berkaitan dengan hosting, SiteGround juga menyokong pelbagai masalah web (seperti plugin dan sambungan) seperti yang dituntut dalam video berikut:

HostGator sebaliknya hanya mengatur semua pilihan sokongan ke satu halaman, mudah diakses. Walau bagaimanapun, EIG, pemilik HostGator ketika ini sering kali mempunyai keluhan buruk mengenai sokongan pelanggannya secara keseluruhan. Malah, walaupun kakitangan mereka sendiri mengeluh tentang sikap syarikat berkenaan dengan sokongan pelanggan:

“Ini adalah syarikat yang bagus untuk bekerja jika anda suka pekerjaan yang menghancurkan jiwa. Tidak peduli dengan pelanggan sebenar? Ini adalah tugas untuk anda. Hebat dengan tajuk yang tidak bernas, mengubah deskripsi pekerjaan dan tidak ada yang tahu apa yang sedang berlaku? Memohon hari ini! ” (Sumber)

Kita mesti menggunakan SiteGround untuk ini:

Tapak Tapak1

HostGator0

Keputusan – SiteGround atau HostGator?

Dengan itu, kita mencapai skor akhir 6: 3. Sejujurnya, sebelum saya menulis ulasan ini, saya mendapat kesan bahawa ia akan menjadi pertarungan yang lebih dekat. Saya rasa syaitan selalu dalam perincian dan beberapa perkara yang biasanya tidak diendahkan, keluar ketika dalam fokus.

Ini tidak bermaksud, HostGator adalah tuan rumah yang tidak baik, tetapi mungkin pilihan utama dapat berdasarkan pada keperluan tepat anda.

Walaupun demikian, kudos kepada pasukan di SiteGround, kami mengucapkan tahniah kepada mereka kerana berjaya menjalankan tantangan ini dan memuji usaha mereka dalam menjalankan perniagaan yang jujur ​​dan berprestasi.

Tapak Tapak

https://www.siteground.com
BACA ULASAN PENUH
6

HostGator

https://www.hostgator.com
BACA ULASAN PENUH
3

Tawaran untuk pembaca Bitcatcha

 • SiteGround: Potongan 60% pada hosting web (Dari $ 3.95 / bln).
 • HostGator: Gunakan kod kupon ‘bitcatcha’ untuk diskaun sehingga 60%. (Kontrak 12 bulan) Lihat harga
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map