Ulasan HostGator – Lihat Data Kelajuan Pelayan & Temu Bual Pelanggan mereka

HostGator


HostGator

https://www.hostgator.com/

tl; dr

Walaupun agak pantas, pengguna maju mungkin mendapati HostGator kekurangan ciri. Namun, jika anda mencari perkhidmatan hosting web tanpa kemudahan, mudah digunakan, maka HostGator mungkin merupakan perkhidmatan yang tepat untuk anda! .

Ulasan HostGator: 9 Kelebihan & 5 Kekurangan Gator!

Seterusnya dalam senarai hos web kami yang layak adalah HostGator yang paling popular, perkhidmatan hosting web paling seksi dan paling terang dari mereka semua.

Mereka dikenali cantik.

Mereka dikenali mesra pengguna.

Tetapi bagaimana ‘Gator bertahan terhadap syarikat gergasi industri yang lain?

Untuk mengetahuinya, kami telah mengenakan deerstalker kami, meminta restu dari dewa-dewa kewartawanan dan melanggan HostGator’s Baby untuk melakukan beberapa ujian serius (ujian yang tidak perlu dilakukan oleh orang lain, terima kasih banyak) agar anda tahu sekiranya HostGator adalah hos yang tepat untuk anda.

Hasil dari ujian kami sebenarnya cukup mengejutkan, tetapi perkara baik datang kepada mereka yang menunggu, dan tunggu anda akan mendapat keputusan kami di akhir ulasan ini.

Pendedahan

Dua laman web ujian kami adalah hgcloudhosted.com dan hgbabyhosted.com. Yang pertama dihoskan dengan HostGator Cloud Hatchling; sementara yang terakhir dihoskan dengan HostGator Baby.

9 Sebab Mengapa HostGator Sangat Sesuai Untuk Anda

1. Masa Respons Pelayan yang pantas

Sekiranya anda belum mendengarnya sekarang, di Bitcatcha.com, kami sangat menyukai hosting web kami dengan pantas. Sangat laju.

Dan di sinilah HostGator menarik perhatian kami.

AS (W)
AS (E)
London
Singapura
Sao Paulo

32 ms 36 ms 221 ms 221 ms 139 ms

Bangalore
Sydney
Jepun
Kanada
Jerman

717 ms 205 ms 153 ms 36 ms 140 ms

Kelajuan Purata: 190 ms – Lihat hasil penuh

Memandangkan fakta bahawa mereka hanya mempunyai 2 pusat data (keduanya terletak di Amerika Syarikat), HostGator berjaya menunjukkan prestasi yang sangat baik di Sao Paolo, Sydney dan Jepun, semuanya mencapai masa tindak balas di bawah 205 ms.

Mereka baik-baik saja di Singapura dan London (221 ms) tetapi ketinggalan sedikit di Bangalore pada 717 ms (jika anda membaca ini dari India, sebaiknya hindari. Lihat rancangan hosting India terbaik kami!)

Dengan purata 190 ms di seluruh dunia, HostGator memperoleh A dari kami!

2. Kelajuan Beban Laman Web Pantas

Dengan pengecualian PHP7.1 dan sistem pemampatan kandungan berasaskan Apache, HostGator sebenarnya tidak banyak membantu mereka.

Mereka tidak menggunakan storan SSD (hanya tersedia dengan cloud hosting, boo!), Tidak ada pelayan NGINX yang disiapkan atau ciri cache khas seperti supercacher SiteGround … namun masa memuatkan laman web sangat cepat!

Kami menggunakan webpagetest.org dan meletakkan laman ujian HGBabyHosted.com kami terhadap HGCloudHosted.com kami, dan berikut adalah hasilnya: