Ghid pentru tabloul de bord al HostGator Cloud – Cel mai bun panou de control vreodată!

Gazduirea web suferă adesea de o mare problemă:


Experiență slabă a utilizatorului.

Mai ales pentru începători, poate fi complicat, descurajant și frustrant să descoperi aspectele tehnice.

Îl observați cel mai mult atunci când încărcați „cPanel” standard care vine cu majoritatea gazdelor web. Aceasta este consola sau tabloul de bord utilizat pentru a gestiona serverul și setările.

Știi despre care vorbesc. Cel care arată a fost proiectat în anii 90:

cPanel Old Design

Dacă sunteți începători pentru găzduire web, panoul de control este un loc descurajant. Nu numai că limba și jargonul sunt complicate, nu există nici un loc logic pentru a începe.

Nu este vorba despre momentul în care una dintre principalele gazde web a creat ceva mai actualizat? Mai ușor de utilizat?

Intrați HostGator Cloud

HostGator este de obicei cunoscut pentru bugetul său de găzduire partajată. Dar recent ne-am pus mâna pe noul lor serviciu de hosting de cloud.

Spectacolul ne-a aruncat. Am creat un site de testare și am monitorizat viteza și timpul de funcționare al HostGator Cloud. A înregistrat timp de funcționare 100% și unele dintre cele mai rapide viteze pe care le-am testat aici pe Bitcatcha.

(Vezi recenzia noastră completă asupra performanței HostGator Cloud.)

Iată însă ceea ce ne-a plăcut cu adevărat: noul tablou de bord!

HostGator Cloud a aruncat cPanel-ul urât vechi și l-a înlocuit cu un nou tablou de bord intuitiv și elegant. Arată astfel:

HostGator Cloud cPanel Design

Mult mai bine.

Oferta speciala : 

Cititorii Bitcatcha beneficiază de 30% reducere HostGator Cloud. Pur și simplu introduceți „bitcatcha” la comanda HostGator Cloud.

În această postare, vom parcurge toate funcțiile unice și vă vom ajuta să cunoașteți un pic mai bine tabloul de bord și panoul de control al HostGator..

Începând de sus

Panoul de bord al HostGator Cloud există două părți. Și ajută să gândiți la ele drept opțiuni începătoare și avansate.

 1. Tabloul de bord al clienților
  Unde gestionăm facturarea și setările generale pentru gazda web. (Începător).
 2. Panoul de control
  Unde gestionăm mai multe setări tehnice ale serverului. (Intermediar avansat)

Să începem cu tabloul de bord al clienților.

Tabloul de bord al clienților HostGator Cloud

Pasul 1: Autentificare

Pasul 2: Editați și gestionați detaliile contului

Primul ecran este locul în care editați toate conturile obișnuite și detaliile de facturare. Puteți schimba parolele și preferințele aici.

Pagina cu setări generale

Dar să trecem direct la secțiunea „găzduire”. Spre deosebire de alte alte gazde, puteți configura site-ul dvs. web, gestiona setările și puteți vedea statisticile dvs. direct de aici.

Pagina de setări a site-ului web

Pasul 3: Instalați WordPress și creați un site web (cu un singur clic)

Începătorii vor aprecia cu siguranță cât de ușor este să creezi un site web rapid prin HostGator. Începeți navigând în fila „Hosting Dashboard” și faceți clic pe „WordPress 1 Faceți clic pe Installer”.

Instalați WordPress în 1 clic

Aici, vi se va solicita să alegeți domeniul cu care doriți să configurați WordPress.

Configurați WordPress

Confirmați domeniul și introduceți detaliile dvs. de administrator. Apoi apăsați pe „instalați acum”.

Deci, din punct de vedere tehnic, este vorba de două clicuri, dar este încă foarte ușor!

Acum aveți un site foarte rudimentar în funcțiune. Tot ce trebuie să faceți este să urmați instrucțiunile pentru a edita designul și a adăuga conținut.

Pasul 4: Consultați serverele dvs. globale în acțiune

Cu site-ul dvs. web găzduit acum pe HostGator, puteți vedea o imagine a statisticilor gazdei dvs. web. Să trecem la „performanța serverului”.

Setări globale ale serverului

Primul lucru pe care îl vedeți este o hartă care arată exact unde sunt bazate centrele de date din lume.

Cu HostGator Cloud, puteți vedea că există patru servere răspândite în întreaga lume. (Pe o „gazdă comună” obișnuită, veți obține o singură locație a serverului.) Înseamnă că veți obține viteze de încărcare rapide indiferent de locația dvs..

performanța serverului

Pasul 5: Consultați instantaneul site-ului dvs. Analytics Google

De asemenea, obțineți o imagine rapidă a accesărilor site-ului și a vizitatorilor site-ului. Nu este un substitut pentru o tablă de bord detaliată Google Analytics, dar este excelent ca o privire rapidă.

Analiza traficului

Pasul 6: Folosești prea multe resurse?

Puteți vedea, de asemenea, utilizarea procesorului și RAM-ului. Aceste apeluri simple și ușor de citit vă permit să știți dacă utilizați o mulțime de resurse. (Am folosit o mulțime de gazde web diferite și aveți încredere în noi, aceste informații nu sunt întotdeauna ușor de găsit!)

HostGator Cloud sugerează să încercați să mențineți aceste apeluri sub 70%. Cu toate acestea, s-ar putea să fie momentul să faceți upgrade. După cum puteți vedea pe site-ul nostru de teste mici, ne aflăm bine în limita a 70%.

Monitorizați-vă utilizarea procesorului și a RAM-ului

Pasul 7: Verificați suplimentele și freebies-urile adăugate

HostGator Cloud vine, de asemenea, cu o serie de suplimente suplimentare pe care le puteți debloca chiar aici în tabloul de bord. În special, publicitate gratuită de 100 USD cu Bing și Google.

Adăugate suplimente și freebies

Pasul 8: Creați un cont de e-mail

Configurarea unui e-mail pentru a însoți site-ul dvs. web (adică [e-mail protejat]) este adesea mai complicată decât ar trebui. Dar nu cu HostGator. Doar faceți clic pe fila e-mail, apoi apăsați pe acest buton masiv:

Creați o adresă de e-mail

Introduceți noul e-mail pe care doriți să-l creați și adăugați o parolă. Ești bine să mergi.

Pasul 9: Integrați Google Analytics

Dacă doriți o informație mai detaliată despre traficul site-ului dvs. web, puteți integra Google Analytics chiar aici în tabloul de bord.

Integrați Google Analytics

Pasul 10: Gestionați fișierele și folderele

Iată unde puteți încărca fișiere direct pe serverul dvs. (de exemplu, un fișier zip cu tema WordPress, de exemplu). Acesta este un pic mai avansat, iar tehnologii ar putea prefera să gestioneze acest lucru din panoul de control complet. (Mai multe despre asta mai târziu)

Începătorii vor dori să-l păstreze simplu și să utilizeze un singur program de instalare WordPress menționat anterior.

Gestionați fișierele și dosarele

Pasul 11: Adăugați domenii noi sau subdomenii

HostGator Cloud vă oferă o modalitate foarte ușoară de a crea domenii addon (pentru a găzdui domenii suplimentare din contul dvs.) și subdomenii. Subdomeniile sunt pur și simplu URL-uri care duc la diferite părți ale site-ului dvs. web.

De multe ori nu vedeți această opțiune prezentată la fel de clar și simplu ca HostGator.

Gestionați numele de domeniu

Pasul 12: Dacă executați un magazin online, deblocați certificatul SSL

HostGator Cloud vă oferă acces gratuit la un certificat SSL. (Aceasta este o criptare sigură pentru site-ul dvs. – esențial pentru magazinele online sau oricine prelucrează datele clienților).

Notă : 

Dacă executați pachetul „Hatchling Cloud” (nivelul de intrare), va trebui să faceți upgrade la „Cloud Cloud” sau „Business Cloud” pentru a accesa certificatul SSL..

Certificat SSL

Pasul 13: Ramponează-ți securitatea și rezervă-o!

Nu este nimic mai rău decât să te piratezi sau să pierzi toate datele site-ului tău. Acesta este motivul pentru care securitatea și copiile de rezervă sunt chiar în partea de sus a listei pentru esențialele gazdelor web.

Tabloul de bord al HostGator facilitează păstrarea controlului. Activați securitatea SiteLock, iar HostGator va scana în mod regulat (și automat) malware. Apoi activați backup-urile zilnice pentru a vă asigura că nu vă pierdeți niciodată munca grea.

Gestionați securitatea site-ului web

Tabloul de bord al HostGator este excelent aici, deoarece puteți vedea securitatea și backup-urile funcționând. Este liniștea sufletească.

Pasul 14: Trimiteți și urmăriți cu ușurință biletele de asistență

Când conduci un site web, trebuie să știi că există o echipă de asistență bună. În caz că ceva nu merge bine. Tabloul de bord HostGator are un mod simplu și intuitiv de a trimite o problemă.

Trimiteți și urmăriți biletul de asistență

Și mai bine, listează toate întrebările de asistență deschise și anterioare, astfel încât să puteți urmări progresul și să-l urmăriți dacă aveți nevoie.

Verdict până acum: Deci, asta acoperă toate elementele esențiale din tabloul de bord al clienților HostGator Cloud. După cum vedeți, puteți gestiona toate lucrurile importante din acest tablou de bord simplu. Nu este nevoie de jargon, de cunoștințe tehnice.

HostGator a făcut o treabă excelentă pentru ca experiența să fie cât mai ușor de utilizat. Dacă sunteți un începător sau nu doriți să vă jucați cu funcțiile avansate, puteți gestiona (destul de mult) totul din acest tablou de bord pentru un singur client.

Dar, dacă doriți un pic mai mult control și o serie de funcții avansate, veți dori să încărcați cPanel. Hai să aruncăm o privire.

Panoul de control Cloud HostGator

Panoul de control al HostGator conține majoritatea funcțiilor enumerate mai sus, dar vă extinde și opțiunile pentru utilizatori mai avansați.

Pasul 1: Verificați statisticile barei laterale

Pe partea dreaptă, veți vedea dintr-o dată toate statisticile esențiale. Punctele de reper sunt traficul web de ieri, săptămâna trecută și ultima lună.

statisticile de trafic

După aceea, veți primi o actualizare a copiilor de rezervă. Aceasta este una dintre caracteristicile noastre preferate ale tabloului de bord, deoarece vă oferă o asigurare instantanee că site-ul dvs. este în siguranță.

copie de rezervă

Pasul 2: Editați tema dvs. WordPress și adăugați pluginuri

Tot ce ai nevoie pentru a proiecta și îmbunătăți site-ul tău se găsește chiar aici, în panoul de control. În partea stângă, veți vedea o serie de opțiuni, inclusiv „teme”, „pluginuri” și alte instalări ale unui clic..

Teme și plugin-uri WordPress

Pasul 3: Management avansat de fișiere

Vă amintiți că am vorbit despre încărcarea fișierelor pe tabloul de bord al clienților. Ei bine, aici puteți explora funcțiile avansate.

Management avansat de fișiere

Din nou, puteți încărca fișiere web (cum ar fi un fișier zip cu tema WordPress), precum și fișiere plugin sau imagini. Puteți utiliza, de asemenea, opțiunea „confidențialitate director” pentru a adăuga o parolă la toate fișierele. Excelent pentru securitate suplimentară.

Dacă preferați să utilizați un FTP (Protocol de transfer de fișiere) pentru a transfera fișierele în siguranță pe server, puteți face și asta. Puteți crea și clasifica cu ușurință discurile web (unde sunt stocate fișierele dvs.).

Și, în sfârșit, puteți face backup la toate fișierele site-ului dvs. web cu un singur buton.

Pasul 4: Opțiuni avansate de bază de date

Secțiunea bazei de date din panoul de control al HostGator este predominant pentru utilizatorii avansați. Dacă rulați doar un blog sau un site web mic prin WordPress, probabil nu va trebui să vă faceți griji pentru acest lucru.

(Tot ce trebuie să știți este că baza de date este de unde sunt stocate și preluate toate fișierele dvs., iar MySQL este limbajul de programare folosit pentru a gestiona sau edita baza de date).

Opțiuni de bază de date

Dar pentru utilizatorii avansați, tabloul de bord HostGator vă oferă acces simplu pentru a modifica setările bazei de date pentru a se potrivi cu nevoile dvs. de programare.

Pasul 5: Setări avansate de e-mail

Configurarea unei simple adrese de e-mail pe gazda dvs. web se poate face pe tabloul de bord al clienților, așa cum am explicat anterior. Cu toate acestea, dacă doriți să reglați setările, configurați filtrele, răspunsurile automate și criptarea, aici veți găsi toate aceste opțiuni.

Setări prin e-mail

De asemenea, puteți utiliza acest spațiu pentru a instala „G Suite” care vă permite să integrați Gmail, calendarele Google partajate și funcțiile Google Drive pe site-ul dvs. web. (Notă: de obicei, aceasta costă un cost suplimentar).

Pasul 6: Strângeți-vă securitatea și mai departe

Pe lângă funcțiile standard de securitate HostGator, puteți regla setările proprii. În special, puteți bloca adrese IP (dacă o anumită adresă IP îți spamează site-ul, de exemplu).

instrumente de securitate

De asemenea, puteți bloca „conectarea rapidă”. Acest lucru este atunci când alte site-uri afișează imaginile sau fișierele lor pe site-ul lor, folosind lățimea de bandă și resurse pentru a face acest lucru.

În cele din urmă, programatorii avansați pot accesa SSH (Secure Socket Shell), care vă oferă o metodă sigură de accesare a unui computer la distanță (dacă doriți să încărcați în siguranță fișierele care se află în altă parte, de exemplu).

Pasul 7: Instalați software-ul dvs. de limbaj de programare preferat

Aceasta este o altă opțiune avansată pentru programatori. Dacă doriți să construiți un site web cu Ruby on Rails, de exemplu, puteți instala rapid software-ul pentru a face acest lucru.

Instalează pachetul de limbaj de programare

De asemenea, veți găsi software alternativ la WordPress în această secțiune, inclusiv Weebly și Joomla.

În esență, oferă programatorilor și webmasterilor o mare cantitate de alegeri și flexibilitate pentru crearea unui site web în orice limbă și utilizarea oricarei arhitecturi le place.

Tabloul de bord HostGator Cloud Hosting: Verdict

PRIMĂ : 

Cititorii Bitcatcha au dreptul la o reducere de 30% la HostGator Cloud. Pur și simplu introduceți „bitcatcha” la comanda HostGator Cloud.

HostGator Cloud nu este doar rapid și fiabil, ci este ușor de utilizat. Panoul de bord al clientului și panoul de control sunt poate cele mai intuitive și mai simple pe care le-am folosit vreodată.

Și nu au sacrificat nicio caracteristică tehnică sau avansată pentru a face acest lucru.

Utilizatorii de putere vor găsi în continuare toate instrumentele de programare și controlul serverului pe care le doresc. Dar, în același timp, începătorii se vor simți mult mai confortabili.

În continuare, citiți recenzia noastră aprofundată asupra performanței HostGator Cloud.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map