Pregled TorGuard: 7 prednosti in 2 slabosti uporabe TorGuard VPN

TorGuard VPN


TorGuard VPN

https://torguard.net/

tl; dr

TorGuard se nekoliko razlikuje od večine VPN ponudb, saj je bil zasnovan posebej za uporabnike datotek za izmenjavo datotek P2P. Prav tako je dovolj prilagodljiv, da poleg običajnih paketov ponuja različne možnosti – od namenskih IP-jev do dodajanja več naprav na račun.

Pregled TorGuard: 7 prednosti in 2 slabosti uporabe TorGuard VPN

TorGuard VPN je morda nekoliko bolj prikrito ime na našem seznamu VPN, vendar to nikakor ni pokazatelj njegove resnične vrednosti. Je pa ena izmed novejših blagovnih znamk in se je začela šele leta 2012.

Kljub hudemu začetek zahvaljujoč blokadam cest, ki so jih plačilne družbe, kot je PayPal, ovirale, TorGuard hitro raste in danes svojim strankam ponuja dostop do interneta prek več kot 3000 strežnikov v več kot 50 državah.

Kaj nam je všeč pri TorGuard VPN

1. Fantastična razpoložljivost in varnost

TorGuard je ponudnik VPN s sedežem v Nevisu v West Indiji. Za uporabnike storitve je to dobro zaradi kombinacije dveh dejavnikov. Prvič, TorGuard je zate jasno povedal, da ima strogo politiko brez prijave.

Opomba

TorGuard VPN se je zaradi večjih blokad VPN, strožjih omejitev in vladnih groženj zaradi zlorabe ponudnikov storitev VPN v državi Kitajske letos odločil odstraniti vse svoje strežnike celinske Kitajske

Podjetje ponuja varnost prek OpenVPN, ki sam podpira številne vrste šifriranja. Kljub temu velja, da se s povečevanjem ravni šifriranja hitrost nekoliko zmanjša. Na voljo so vam možnosti, da izberete najboljše za svojo uporabo.

Možnosti šifriranja segajo od nobenega vse do AES-256 bit. Običajno je višja raven šifriranja, večji bo vpliv na hitrost vaše povezave. Z vrsto možnosti lahko v vsakem času uravnotežite svoje potrebe po hitrosti in varnosti.

1.1. Kill Switch je lahko specifičen za aplikacijo

Za razliko od nekaterih ponudnikov storitev VPN, ki ponujajo generična stikala za ubijanje, je TorGuardovo stikalo za ustavljanje nekoliko drugačno. To stikalo za odstranjevanje vam ponuja možnost, da prekinete določene procese v primeru ogrožanja povezave z VPN..

Na primer, lahko izberete, da bo aplikacija prekinila firefox.exe in bittorrent.exe, če pride do padca povezave VPN, vendar pustite, da se vsi drugi procesi izvajajo. Poleg tega lahko izberete tudi, da aplikacija popolnoma izključi internetno povezavo, ko se odpira odjemalec TorGuard.

1.2. Dodatne varnostne možnosti

Čeprav njegova storitev VPN že ponuja različne protokole šifriranja, TorGuard še vedno priporoča, da naredite stvari še korak dlje, če želite večjo varnost.

Ena takih metod bi bila usmerjanje aplikacij prek proxyja. To je lahko SOCKS5, SSL ali celo HTTP proxy – druge storitve so na voljo tudi prek TorGuarda.

Zadnji korak, ki ga priporoča družba, je uporaba usmerjevalnika VPN. Čeprav bi tehnično to pomenilo, da bi bil ves vaš promet prek usmerjevalnika šifriran, se lahko odločite za dvojno zaščito s povezovanjem na proxy ali VPN prek usmerjevalnika VPN..

Opomba

Če boste na usmerjevalniku izvajali storitev VPN, boste pomagali preseči omejitev istočasne povezave z napravo, ki jo bo naložila večina VPN-jev. Vendar pa obstaja pomanjkljivost. Skoraj v vseh primerih (zlasti za običajne usmerjevalnike za domačo uporabo) bo to upočasnilo vaš internetni promet v primerjavi z, če bi zagnali VPN aplikacije, specifične za napravo. To je zato, ker so usmerjevalniki manj sposobni v realnem času upravljati s šifriranjem podatkov, s čimer upočasnjujejo hitrost prenosa podatkov.

2. Izvedljivo na vseh glavnih platformah

TorGuard ponuja aplikacije za namizne in mobilne platforme, ki jih je mogoče uporabiti v napravah Microsoft, Apple in Linux. Vendar ga lahko poleg tega namestite tudi na usmerjevalnik. Čeprav podjetje promovira vnaprej utripajoče VPN usmerjevalnike TorGuard, ga lahko nastavite na večini sodobnih usmerjevalnikov.

Morda obstajajo omejitve glede na to, kateri točno usmerjevalnik imate, TorGuard ponuja bazo znanja, ki vsebuje ročno nastavitev za več naprav. Veliko jih je podprtih, vendar samo dvakrat preverite njihovo bazo znanja, če vas to zanima.

Če imate nameščen vdelano programsko opremo po meri, kot sta Tomato ali DD-WRT, še bolje, ker je podjetje za vas pripravilo orodja za nastavitev usmerjevalnika..

3. Premaga blokatorje VPN s stealth modelom

Čeprav lahko VPN pomagajo, da je vaša internetna dejavnost anonimna, številna podjetja (in celo nekatere vlade) poskušajo to premagati, da bi učinkoviteje blokirali uporabo VPN. Razlog, da to lahko storijo, je, ker ima promet VPN pogosto določene značilnosti – na primer glava, ki prihaja s šifriranjem SSL / TLS.

Za rešitev te težave ima TorGuard tako imenovano “prikrita metoda” (dejanska funkcija v odjemalcu Windows se imenuje “sTunnel”), ki te informacije odstrani in nato poskuša preusmeriti promet prek drugih bolj običajnih pristanišč. Zaradi tega je bilo za TorGuard bolje, da so premagali omejitve geolokacije kot drugi.

4. Hitri in stabilni hitrosti

Preden preberete ta odsek, upoštevajte, da je moja trenutna hitrost širokopasovne povezave omejena na teoretičnih 50Mbps, od tega lahko na splošno vzamem 40 do 45Mbps. Ne gre mi veliko, da bi komentiral podrobnosti, ko gre za hitrosti strežnika TorGuard, ki so HITRE.

Z vseh večjih lokacij po vsem svetu sem lahko dosegel zelo močne in stabilne hitrosti do 40 odbitnih Mbps, razen za strežnike, ki temeljijo na Afriki. Če sem iskren, nobeden od VPN-jev, ki sem jih preizkusil do zdaj, iz neznanega razloga dejansko nima zelo velikih in stabilnih hitrosti v Afriki..

Rezultat hitrostnega preizkusa na malezijskem strežniku

Preskus hitrosti Azija – Malezijski strežnik

Rezultat hitrostnega preizkusa na strežniku Melbourne

Preskus hitrosti Avstralija – Melbourne Server

Rezultat hitrostnega preizkusa na strežniku New York

Preskus hitrosti Severna Amerika – New York Server

*Opomba: Čeprav rezultat hitrosti ni odličen, ga vzemite s ščepcem soli, dokler ne preberete poglavja o podpori strankam

Rezultat hitrostnega preskusa na strežniku Johannesburg

Preskus hitrosti Afrika – Johannesburg Server

Rezultat hitrostnega preizkusa na londonskem strežniku

Preskus hitrosti Evropa – London Server

Glede na to, da so bile hitrosti močne in stabilne, je šlo brez dvoma, da je pretakanje videov v redu. YouTube pretakanje za 2k in 4k HD je šlo dobro in je bilo gladko in neboleče. Vzemite splošno izkušnjo z uspešnostjo in to se bo preneslo v vašo uspešnost pretakanja videov.

Prenesite 4k videoposnetke v TorGuard VPN

5. Dostojne cene & Možnosti plačila Galore

Mesečno četrtletno letno
Cena / mesec 9,99 $ 6,66 $ 4,99
Skupni račun 9,99 $ 19,99 $ 59,99
Cikel obračunavanja1-mesec3-mesec12-mesec

Začetek od 9,99 USD na mesec za mesečna plačila, TorGuard po svojih zmogljivostih in lastnostih sorazmerno poceni. Njihovi plačilni načrti omogočajo, da plačujete manj, daljši načrt, na katerega ste se prijavili. Trenutno je njihova najboljša ponudba letno plačilo 59,99 USD, kar pomeni približno 5 USD na mesec.

Čeprav to morda ni v dosegu poceni umazanije, osebno menim, da je to primerno ravnotežje. Namesto da bi prisilil uporabnike, da se prijavijo na smešno dolga obdobja po najnižjih cenah, TorGuard ponuja nekaj, kar sedi na sredini.

Čeprav sem ljubitelj najnižjih cen, obstaja zelo majhna možnost, da me boste prisilili k triletni pogodbi za karkoli.

Poleg tega ima TorGuard tudi druge ponudbe, ki jih lahko izberete ob prijavi. Ti se gibljejo od statičnih naslovov IP (nekateri celo na določenih lokacijah) in celo povečate število naprav v vašem računu – seveda za plačilo.

Možnosti nakupa TorGuard VPN
Možnosti nakupa TorGuard VPN
Možnosti nakupa TorGuard VPN

Toda tam, kjer TorGuard resnično sije, je v svojih možnostih plačila. Vedno sem že kdaj videl ponudnika storitev na voljo toliko možnosti plačila. Res je, da mnogi zdaj začenjajo sprejemati kriptovalute in ti fantje ne gredo samo po poti Bitcoin.

Kot vidim, njihove možnosti plačila vključujejo Litecoin, Blackcoin in 22 drugih vrst kripto valute. To je poleg običajnih kreditnih kartic, PayPal, Plačilni zid in celo možnosti darilnih kartic.

6. VPN zgrajen s P2P v mislih

Čeprav je to pogosto težko dokazati, so imeli TorGuard prvi zagon, vendar so imeli težave pri izvajanju plačilnih storitev zaradi njihove odprte terjatve, ki jo imajo vgrajeni delniki datotek P2P. Številna podjetja to povezujejo s piratstvom programske opreme in drugimi kršitvami avtorskih pravic, zato jih je mogoče povezati z njimi.

Pravzaprav je PayPal njihov račun sprva zaustavil zaradi tega, ker naj bi TorGuard imel približno 2500 dolarjev zamrznjenih sredstev. Na koncu je bilo razvrščeno, vendar še preden je bil PayPal pregledan zakonitosti PayPala.

Danes TorGuard varno sprejema številne oblike plačil in je še vedno zelo osredotočen na P2P, zato je Torrent v miru!

Kot pravijo;

Zanesljivost je bistvena kakovost pri iskanju neprimernega ponudnika VPN. TorGuard je popolnoma na tekočem glede naših pogojev in pozdravlja kupce s katerim koli od naših paketov storitev VPN, da se ne naložijo hudournikom, prenašajo in prenašajo v njihovo srčno vsebino brez doplačila..

7. Osupljivo učinkovita in učinkovita storitev za stranke

Zaradi nedavnih slabih izkušenj z drugim ponudnikom storitev sem moral preprosto preizkusiti TorGuardovo storitev za stranke. Namesto da sem predložil vozovnico za podporo, sem šel neposredno do njihovega kupčevega zastopnika na glavni strani njihovega spletnega mesta in tam poskusil.

Na moje presenečenje ni bilo le odziva v nekaj minutah, ampak je bilo njihovo osebje v prvi vrsti sposobno pomagati, ne da bi me napotili na ekipo za tehnično podporo!

Dali so hitra, jasna in zelo koristna navodila, ki so mi omogočila, da sem premagal težave glede hitrosti, ki sem jih imel s svojimi južnoafriškimi strežniki, in podvojil hitrost povezave. Vse to je bilo narejeno v manj kot petih minutah.

Podpora za stranke TorGuard

Kaj nam ni bilo všeč pri TorGuard VPN

1. Vmesnik z datumom

Kot so mi že prej mnogi komentirali, sem malo dinozaver na področju tehnike. Čeprav priznam, da je res, še vedno (razmeroma) ostajam v koraku s časom in vem, kako izgleda preprost in dostojen uporabniški vmesnik – in to ni bilo to.

TorGuardov vmesnik

Moj prvi vtis ob odpiranju odjemalca TorGuard windows ni bil dober. Počutila sem se, kot da bi me že pred časom očaralo, v zgodnja leta 2000, ko je bil Windows v povojih. Morda ni tako slabo, toda dobro, to sem se počutil.

TorGuard na starem vmesniku Windows

* Se počuti podobno? Morda ne v celoti, toda zamisel dobite (vir: Wikipedia)

Vendar pa je v tem oblaku srebrna podloga. Ko sem podrobneje pogledal vmesnik, sem ugotovil, da ima ta vmesnik potencial. Večina tistih, ki sem jih uporabljal do zdaj, je bila znatno “odvržena”, tako da si uporabniki niso mogli narediti preveč škode.

TorGuardov vmesnik je ponujal toliko možnosti, da bi nekdo, ki je vedel, kaj počne, doživel super dan. Če hkrati niste vedeli, kaj počnete – samo pritisnite na povezavo in bo delovalo.

2. Lahko zahteva nekaj tehničnega znanja

Nekoliko sem se obotavljal, če bi to našteval kot “Con”, saj nekaterim, ki imajo za to znanje, TorGuard ponuja več možnosti. A glede na to, da večina ljudi tam verjetno ne bo, je tu. Če ste novinec v omrežjih VPN ter osnovnih omrežij in varnosti, vam bo TorGuard na začetku morda nekoliko zastrašujoč.

V aplikaciji Windows so na voljo zelo podrobne možnosti, ki bodo nekatere ljudi preprosto ustrahovale. Če jih lahko preprosto spregledate in preprosto izberete strežnik in pritisnete na povezavo, boste v redu.

Bottomline: Ali bom plačal za TorGuard VPN?

Glede hitrosti, stabilnosti in potenciala moram reči, da se TorGuard uvršča visoko na mojem seznamu dobrih VPN-jev. Edina stvar, zaradi katere sem bil nesrečen, je bila zasnova vmesnika. Če sem iskren do sebe, je to smešno obvladati, ampak tako je.

Ne morem si zamisliti, da bi podjetje, ki tone tone denarja v fantastičen izdelek, vendar videz in občutek, kot da je bil iz srednjega veka. Moteče je in OCD me vali.

Kaj me je najbolj razveselilo, kje sem dosegel hitre in stabilne hudourniške povezave in hitrosti. Vem, da postopek verjetno ne bo tako gladek in neboleč za vse, saj se naše konfiguracije razlikujejo, vendar obstaja ta potencial.

Medtem ko njihove cene niso poceni mrtve, niso niti tisto, kar bi poimenoval vrhunec. Ali bi plačal za to ali ne, ostaja metanje kovancev – samo zaradi vmesnika, ampak to sem samo jaz.

Če že prej vidite, bi bilo to v vašo korist in TorGuard je vsekakor dobra izbira.

Ključne funkcije

 • ✓ Podpira vse OS & naprave
 • ✓ Oglasi & blokiranje zlonamerne programske opreme
 • ✓ Neomejene hitrosti
 • ✓ Neomejena pasovna širina
 • ✓ OpenVPN / SSTP / L2TP / IPsec
 • ✓ večkratni GCM & CBC šifri

Priporočeno za

 • • Uporabnik skupne rabe datotek P2P
 • • Uporabnik, ki je vešč v tehniki
 • • Popolna zasebnost
 • • Mac, Windows & vse platforme

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map