Rishikimi TorGuard: 7 Pro dhe 2 Kundërpërdorimit të TorGuard VPN

TorGuard VPN


TorGuard VPN

https://torguard.net/

tl; dr

TorGuard është pak i ndryshëm nga shumica e ofertave të VPN pasi është projektuar posaçërisht për përdoruesit e shkëmbimit të skedarëve P2P. Alsoshtë gjithashtu mjaft fleksibël për të ofruar një larmi opsionesh përveç paketave të zakonshme – duke filluar nga IP të dedikuara deri tek shtimi i më shumë pajisjeve për llogari.

Rishikimi TorGuard: 7 Pro dhe 2 Kundërpërdorimit të TorGuard VPN

TorGuard VPN është ndoshta një emër pak më i paqartë në listën tonë të VPN, por që nuk është aspak një tregues i vlerës së tij të vërtetë. Sidoqoftë, është një nga markat më të reja dhe u nis vetëm në vitin 2012.

Përkundër një fillimi të vështirë falë bllokimeve të rrugëve të vendosura nga kompanitë e pagesave si PayPal, TorGuard u rrit me shpejtësi dhe sot u ofron klientëve të saj qasje në internet përmes mbi 3,000 serverëve në më shumë se 50 vende.

Wefarë na pëlqen rreth TorGuard VPN

1. Disponueshmëria dhe siguria fantastike

TorGuard është një ofrues i shërbimit VPN me bazë në Nevis, West Indies. Për përdoruesit e shërbimit, kjo është një gjë e mirë për shkak të një kombinimi të dy faktorëve. Së pari, TorGuard është shprehur qartë për të gjithë për ju se ajo ka një politikë të rreptë mos-prerje.

shënim

Për shkak të bllokimeve më të afërta të VPN, kufizimeve më të shtrënguara dhe kërcënimeve qeveritare për shkak të një goditje të qeverisë së Kinës për ofruesit e shërbimeve VPN në vend, TorGuard VPN ka vendosur këtë vit të heqë të gjithë serverët e saj kontinentë të Kinës

Kompania ofron siguri përmes OpenVPN e cila vetë mbështet shumë lloje të kriptimit. Rregulli i vogël është megjithatë që ndërsa nivelet e kriptimit rriten, shpejtësia ka tendencë të vuajë pak. Opsionet ekzistojnë për ju që të zgjidhni cilat janë më të mirat për përdorimin tuaj.

Opsionet e kriptimit nuk variojnë nga asnjë deri në AES-256 bit. Normalisht, sa më i lartë të jetë niveli i kriptimit, aq më i lartë do të jetë ndikimi në shpejtësinë e lidhjes suaj. Me një gamë opsionesh, ju mund të balanconi nevojën tuaj për shpejtësi kundrejt sigurisë në periudha të ndryshme.

1.1. Switch Kill Mund të jetë specifik për Aplikacionin

Për dallim nga disa ofrues të shërbimeve VPN që ofrojnë çelsin e vrasjeve gjenerike, çelsi i vrasjes i TorGuard është pak më ndryshe. E vendosur si një opsion në aplikacion, ky ndërprerës i vrasjes ju ofron mundësinë për të ndërprerë proceset specifike në rast të një kompromisi për lidhjen VPN.

Për shembull, mund të zgjidhni që aplikacioni të përfundojë firefox.exe dhe bittorrent.exe nëse ka ndonjë rënie në lidhjen VPN, por lini të gjitha proceset e tjera të funksionojnë. Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të zgjidhni që aplikacioni të mbyllë lidhjen tuaj të Internetit plotësisht pasi klienti TorGuard të jetë i mbyllur.

1.2. Opsione shtesë të sigurisë

Edhe pse shërbimi i tij VPN tashmë ofron protokolle të ndryshme encryption, TorGuard ende ju rekomandon që të bëni gjërat një hap më tej nëse doni siguri më të madhe.

Një metodë e tillë do të ishte drejtimi i aplikacioneve përmes një përfaqësuesi. Kjo mund të jetë SOCKS5, SSL apo edhe një proxy HTTP – shërbime të tjera gjithashtu të disponueshme përmes TorGuard.

Hapi i fundit që rekomandon kompania është të përdorni një ruter VPN. Edhe pse teknikisht kjo do të nënkuptojë se gjithë trafiku juaj përmes këtij ruteri do të jetë i koduar, ju mund të zgjidhni mbrojtje të dyfishtë duke u lidhur me proxy ose VPN përmes ruterit VPN.

shënim

Drejtimi i një shërbimi VPN në ruterin tuaj do t’ju ndihmojë të kapërceni kufirin e njëkohshëm të lidhjes së pajisjes që do të vendosë shumica e VPN-ve. Sidoqoftë, ekziston një pengesë. Pothuajse në të gjitha rastet (veçanërisht për ruterët e përgjithshëm të përdorimit të shtëpisë), duke bërë kështu do të ngadalësojë trafikun tuaj të Internetit në krahasim me nëse do të ekzekutonit aplikacione specifike VPN të pajisjes. Kjo për shkak se ruterat janë më pak të aftë të trajtojnë kriptimin e të dhënave të nevojshme në kohë reale, duke ngadalësuar kështu shpejtësinë e transmetimit të të dhënave tuaja.

2. Dispozicioni në të gjitha platformat kryesore

TorGuard ofron aplikacione për desktop dhe platforma mobile, të mjerueshme në të gjitha pajisjet Microsoft, Apple dhe Linux. Sidoqoftë, përveç kësaj mund ta instaloni edhe në ruterin tuaj. Megjithëse kompania promovon ruterat VPN para-fllad TorGuard, ju mund ta vendosni atë në shumicën e ruterave moderne.

Mund të ketë kufizime bazuar në saktësisht se cilin ruter mund të keni, TorGuard ofron një bazë njohurish që strehon konfigurimin manual për pajisje të shumta. Ka shumë prej të cilave mbështeten, por thjesht kontrolloni dyfish bazën e njohurive të tyre në rast se jeni të interesuar.

Nëse ndodh që po ekzekutoni një firmware me porosi të tilla si domate ose DD-WRT, edhe më mirë pasi kompania ka përgatitur mjete për konfigurimin e ruterit për ju.

3. Kapërcen bllokuesit VPN me modalitetin vjedhurazi

Edhe pse VPN mund të ndihmojnë në bërjen e veprimtarisë suaj të internetit anonime, shumë kompani (dhe madje disa qeveri) janë përpjekur ta kapërcejnë këtë për të bllokuar në mënyrë më efektive përdorimin e VPN. Arsyeja që ata mund ta bëjnë këtë është sepse trafiku VPN shpesh ka karakteristika të caktuara – për shembull, titulli që vjen me kodim SSL / TLS.

Për të kapërcyer këtë problem, TorGuard ka atë që e quan “modalitet vjedhurazi” (tipari aktual në klientin Windows quhet “sTunnel”) i cili zhvendos atë informacion dhe pastaj përpiqet të rivotojë trafikun nëpër porte të tjera më të zakonshme. Për shkak të kësaj, TorGuard ishte i njohur për të kapërcyer kufizimet e gjeografisë më mirë se të tjerët.

4. Shpejtësia e shpejtë dhe e qëndrueshme

Para se të lexoni me këtë pjesë, ju lutem vini re se shpejtësia ime e tanishme e brezit të gjerë është e kufizuar në një 50Mbps teorik, nga i cili në përgjithësi mund të marr 40 deri 45Mbps në mënyrë të qëndrueshme. Nuk ka shumë për mua të komentoj në detaje kur bëhet fjalë për shpejtësinë e serverit të TorGuard, që janë FAST.

Nga të gjitha vendet kryesore në të gjithë globin kam qenë në gjendje të siguroj shpejtësi shumë të fortë dhe të qëndrueshme deri në Mbps 40 të çuditshme, përveç për serverët me bazë Afrikën. Për të qenë i drejtë, asnjë nga VPN-të që unë kam testuar deri më tani në të vërtetë nuk ka shpejtësi shumë të shpejtë dhe të qëndrueshme të Afrikës për ndonjë arsye.

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin e Malajzisë

Test i shpejtësisë Azi – Server i Malajzisë

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin e Melburnit

Test i shpejtësisë Australi – Melbourne Server

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin e Nju Jorkut

Test i shpejtësisë Amerika Veriore – Server i Nju Jorkut

*Shënim: Ndërsa ky rezultat i shpejtësisë nuk është i shkëlqyeshëm, ju lutemi merrni atë me një majë kripë derisa të lexoni në pjesën për mbështetjen e klientit

Rezultati i testit të shpejtësisë në serverin Johannesburg

Testi i shpejtësisë së Afrikës – Serveri Johannesburg

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin në Londër

Test i shpejtësisë Evropë – Server London

Përsëri, meqenëse shpejtësia ishte e fortë dhe e qëndrueshme, ajo shkoi pa thënë që transmetimi i videos ishte në rregull. Transmetimi në YouTube për 2k dhe 4k HD shkoi mirë dhe ishte i qetë dhe pa dhimbje. Thjesht merrni përvojën tuaj të përgjithshme të performancës dhe do të përkthehet në performancën tuaj të transmetimit të videos.

Transmetoni video 4k në TorGuard VPN

5. Pricesmimet e denjë & Opsionet e Pagesave Galore

MonthlyQuarterlyYearly
Çmimi / mo $ 9.99 $ 6.66 $ 4.99
Fatura totale 9,99 $ 19,99 $ 59,99 $
Cikli i Faturimit1-muaj3-muaj12-muaj

Duke filluar me 9,99 dollarë në muaj për pagesa mujore, TorGuard ka çmim relativisht të lirë në performancën dhe gamën e tij. Planet e tyre të pagesave ju shohin të paguani më pak se një plan për të cilin regjistroheni. Tani për tani, marrëveshja e tyre më e mirë është një pagesë vjetore prej 59,99 $, që përkthehet në rreth $ 5 në muaj.

Ndërsa kjo mund të mos jetë në intervalin e lirë, unë personalisht mendoj se është një ekuilibër i arsyeshëm. Në vend që t’i detyrojë përdoruesit të regjistroheni për periudha qesharake të gjata kohore me çmime fundi, TorGuard ofron diçka që ulet në mes.

Ndërsa unë jam një adhurues i çmimeve të fundvitit, ka shumë pak shanse që do të më bësh të angazhohem për një kontratë tre vjeçare për ndonjë gjë.

Përveç kësaj, TorGuard ka edhe oferta të tjera që mund të zgjidhni kur regjistroheni. Këto shkojnë nga adresat IP statike (disa madje edhe në lokacione specifike) dhe madje mund të rrisni numrin e pajisjeve në llogarinë tuaj – për një tarifë, natyrisht.

Opsionet e Blerjes TorGuard VPN
Opsionet e Blerjes TorGuard VPN
Opsionet e Blerjes TorGuard VPN

Por ku TorGuard shkëlqen me të vërtetë është në opsionet e tij të pagesave. Kam parë ndonjëherë që një ofrues i shërbimit ka kaq shumë mundësi pagese në dispozicion më parë. Shtë e vërtetë që shumë tani kanë filluar të pranojnë kriptocurrency, dhe këta djem jo vetëm që shkojnë në rrugën e Bitcoin.

Nga sa shoh, opsionet e tyre të pagesës përfshijnë Litecoin, Blackcoin dhe 22 lloje të tjera të cryptocurrency. Kjo është përveç kartave të zakonshme të kreditit, PayPal, Murit të Pagesave dhe madje edhe opsioneve të kartave të dhuratave.

6. VPN e Ndërtuar me P2P në Mendje

Ndërsa kjo është shpesh e vështirë të provohet, kur TorGuard filloi së pari ata kishin çështje që punonin me ofruesit e pagesave për shkak të pretendimit të tyre të hapur që do të ndërtohej me ndarësit e skedarëve P2P në mendje. Shumë kompani e lidhin këtë me piraterinë e programeve kompjuterike dhe shkelje të tjera të të drejtave të autorit dhe ishin të sigurt për t’u lidhur me ta.

Në fakt, PayPal pezulloi llogarinë e tyre në fillim për shkak të kësaj, gjoja duke çuar në TorGuard që kishte rreth 2.500 dollarë fonde të ngrira. Ajo u rendit përfundimisht, por jo më parë kishte shumë shqyrtim mbi ligjshmërinë e PayPal që e kishte bërë këtë.

Sot, TorGuard pranon shumë formë të pagesave në mënyrë të sigurt, dhe janë ende shumë të përqendruar P2P, kështu që Torrent në paqe!

Siç thonë ata;

Besueshmëria është një cilësi thelbësore kur kërkoni për një ofrues VPN utorrent. TorGuard është plotësisht i kujdesshëm në lidhje me kushtet tona dhe i mirëpres klientët me cilindo nga paketat e shërbimit tonë VPN për të përrua, transmetuar dhe shkarkuar në përmbajtjen e zemrës së tyre pa ndonjë tarifë shtesë.

7. Shërbimi i klientit mahnitës dhe efektiv

Për shkak të një përvoje të keqe kohëve të fundit që kam pasur me një ofrues tjetër të shërbimit, thjesht më është dashur të testoj shërbimin e klientit të TorGuard. Në vend që të paraqisja një biletë mbështetëse, shkova direkt te agjenti i klientëve të tyre në faqen kryesore të faqes së tyre të internetit dhe u përpoqa atje.

Për habinë time, jo vetëm që pati një përgjigje brenda një minutë, por stafi i tyre i vijës së përparme ishte në gjendje të më ndihmonte, pa qenë nevoja të më drejtohesh në një ekip teknik të mbështetjes!

Ata dhanë udhëzime të shpejta, të qarta dhe shumë të dobishme që më mundësuan të kapërcej çështjet e shpejtësisë që kisha me serverët e tyre të Afrikës së Jugut, duke dyfishuar shpejtësinë e lidhjes time. E gjithë kjo u bë në më pak se pesë minuta banesë.

Mbështetje për klientët TorGuard

Ajo që nuk na pëlqeu në lidhje me TorGuard VPN

1. Ndërfaqe e datuar në kërkim

Ndërsa shumë njerëz më kanë komentuar më parë, unë jam paksa dinosaur në fushën e teknologjisë. Ndërsa pranoj që është e vërtetë, unë akoma kam vazhduar (relativisht) me kohën dhe e di se si duket një ndërfaqe e thjeshtë dhe e mirë e përdoruesit – dhe nuk ishte kjo.

Ndërfaqja TorGuard

Përshtypja ime e parë për hapjen e klientit të dritareve TorGuard nuk ishte e mirë. Unë u ndjeva sikur u frymëzova përsëri në kohë, në fillim të viteve 2000 kur Windows ishte në fillimet e tij. Ndoshta jo edhe aq keq, por mirë, kjo ishte ajo që ndjehesha si.

TorGuard në ndërfaqen e vjetër të Windows

* Ndihet e ngjashme? Ndoshta jo plotësisht, por ju e merrni idenë (burimi: Wikipedia)

Sidoqoftë, ka një rresht argjendi në këtë re. Pasi shikova më nga afër ndërfaqen, kuptova që kjo ndërfaqe mbante potencial. Shumica e atyre që unë i kisha përdorur deri më tani, ishin ‘zhgënjyer’ në mënyrë të konsiderueshme, në mënyrë që përdoruesit të mos mund të bënin shumë dëm për veten.

Ndërfaqja TorGuard ofroi kaq shumë mundësi që dikush që dinte se çfarë po bënin, do të kishte një ditë të mrekullueshme. Në të njëjtën kohë, nëse nuk e dini se çfarë po bënit – thjesht goditni lidhjen dhe do të funksionojë.

2. Mund të kërkojë njohuri teknike

Unë isha pak hezitues ta rendisja këtë si një “Con” pasi për disa që kanë aftësi për të, TorGuard ofron më shumë mundësi. Megjithatë, duke pasur parasysh që shumica e njerëzve atje ndoshta nuk do të fitojnë, nuk është ashtu. Nëse jeni një i ri i VPN-ve dhe rrjetit themelor dhe sigurisë, TorGuard mund të duket pak i frikshëm në fillim.

Ka mundësi shumë të hollësishme në dispozicion në aplikacionin Windows që thjesht do të frikësojnë disa njerëz. Nëse thjesht mund t’i anashkaloni ata dhe thjesht zgjidhni serverin tuaj dhe goditni lidhjen, do të jeni mirë.

Bottomline: A do të paguaj për TorGuard VPN?

Për sa i përket shpejtësisë, stabilitetit dhe potencialit, më duhet të them që TorGuard renditet shumë në listën time të VPN-ve të mira. E vetmja gjë për të cilën unë isha e pakënaqur ishte modelimi i ndërfaqes. Nëse jam i sinqertë me veten time, është një gjë qesharake të merremi me të, por ka.

Unë nuk mund ta kuptoj një kompani që po zhyten mijëra para në një produkt fantastik, por ende të ketë një vështrim dhe të ndjehet sikur të ishte jashtë mesjetës. Annshtë e bezdisshme dhe OCD ime po më godet me valë.

Ajo që unë isha më e lumtur në lidhje me lidhjet dhe shpejtësitë e shpejta dhe të qëndrueshme të përroit kam marrë. Unë e di se procesi ndoshta nuk do të jetë aq i qetë dhe pa dhimbje për të gjithë pasi konfigurimet tona ndryshojnë, por ekziston ai potencial.

Ndërsa çmimet e tyre nuk bien të lira, ato nuk janë ato që unë do t’i quaja në krye të linjës. Nëse do ta paguaja apo jo, mbetet një monedhë hedh – thjesht për shkak të ndërfaqes, por kjo është vetëm unë.

Nëse mund ta shihni të kaluarën, atëherë do të ishte në dobi tuaj dhe TorGuard është padyshim një zgjedhje e mirë.

Karakteristikat kryesore

 • ✓ Mbështet të gjithë sistemin operativ & pajisje
 • ✓ Reklama & bllokimi i malware
 • Speed ​​Shpejtësi të pakufizuar
 • Id Bandwidth i pakufizuar
 • ✓ OpenVPN / SSTP / L2TP / IPsec
 • . GCM e shumëfishtë & Shifrat CBC

Rekomanduar Për

 • • Përdorues i ndarjes së skedarëve P2P
 • • Përdorues i shkathët teknik
 • • Intimitet absolut
 • • Mac, Windows & të gjitha platformat

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map