TorGuard VPN

TorGuard VPN

https://torguard.net/

tl; dr

TorGuard se neznatno razlikuje od većine VPN ponuda jer je dizajniran posebno za P2P korisnike dijeljenja datoteka. Također je dovoljno fleksibilan da nudi brojne mogućnosti osim uobičajenih paketa – od namjenskih IP-ova do dodavanja na više uređaja po računu.

TorGuard pregled: 7 prednosti i dva nedostatka upotrebe TorGuard VPN-a

TorGuard VPN možda je malo nejasnije ime na našoj listi VPN-a, ali to nikako nije pokazatelj njegove stvarne vrijednosti. Riječ je, međutim, o jednoj od novijih marki, a pokrenuta je tek 2012. godine.

Unatoč stjenovitom početku zahvaljujući blokadama cesta koje su plasirale tvrtke poput PayPala, TorGuard brzo raste i danas svojim klijentima nudi pristup internetu putem preko 3000 servera u više od 50 zemalja.

Što nam se sviđa kod TorGuarda VPN-a

1. Fantastična dostupnost i sigurnost

TorGuard je pružatelj VPN usluga sa sjedištem u Nevisu, West Indies. Za korisnike usluge to je dobra stvar zbog kombinacije dva čimbenika. Prvo, TorGuard je svima vama jasno rekao da ima strogu politiku zapisivanja bez dnevnika.

Bilješka

Zbog sve bržih VPN blokada, pooštrenih ograničenja i vladinih prijetnji zbog kršenja kineske vlade provajdera VPN usluga u zemlji, TorGuard VPN odlučio je ove godine ukloniti sve svoje poslužitelje na kontinentalnom dijelu Kine.

Tvrtka nudi sigurnost putem OpenVPN-a koji i sam podržava mnoge vrste enkripcije. Pravilo je, međutim, kako se razina enkripcije povećava, brzina obično ima malo patnje. Postoje mogućnosti da odaberete što je najbolje za vašu upotrebu.

Opcije šifriranja kreću se od nijedne pa sve do AES-256 bita. Obično je viša razina enkripcije veća što će utjecati na brzinu vaše veze. Uz niz mogućnosti, možete uravnotežiti svoje potrebe za brzinom prema sigurnosti u različitim vremenima.

1.1. Kill Switch može biti specifičan za aplikaciju

Za razliku od nekih davatelja VPN usluga koji nude generičke prekidače za ubijanje, TorGuardov prekidač za ublažavanje je malo drugačiji. Smješten kao opcija u aplikaciji, ovaj prekidač nudi vam mogućnost prekida određenih procesa u slučaju kompromita VPN veze..

Na primjer, možete odlučiti da aplikacija prekine firefox.exe i bittorrent.exe ako dođe do pada VPN veze, ali sve ostale procese ostavite u radu. Osim toga, aplikaciji možete i potpuno isključiti internetsku povezanost nakon zatvaranja TorGuard klijenta..

1.2. Dodatne mogućnosti sigurnosti

Iako njegova VPN usluga već nudi razne protokole šifriranja, TorGuard i dalje preporučuje da stvari učinite korak dalje ako želite veću sigurnost.

Jedna takva metoda bila bi usmjeravanje aplikacija putem proxyja. To može biti SOCKS5, SSL ili čak HTTP proxy – ostale usluge dostupne su i putem TorGuarda.

Posljednji korak koji tvrtka preporučuje je korištenje VPN usmjerivača. Iako tehnički to znači da bi sav vaš promet putem tog usmjerivača bio šifriran, možete se odlučiti za dvostruku zaštitu povezivanjem na proxy ili VPN putem VPN usmjerivača..

Bilješka

Pokretanje VPN usluge na vašem usmjerivaču pomoći će vam prijeći granicu istodobne veze uređaja koju će nametnuti većina VPN-a. Međutim, postoji nedostatak. U gotovo svim slučajevima (posebno za opće usmjerivače za kućnu upotrebu), to će usporiti vaš internetski promet u usporedbi s onim ako pokrećete VPN aplikacije specifične za uređaj. To je zato što usmjerivači manje mogu upravljati enkripcijom podataka potrebnom u stvarnom vremenu, čime usporavate brzinu prijenosa podataka.

2. Isporučivo na svim glavnim platformama

TorGuard nudi aplikacije za radne površine i mobilne platforme koje se mogu iskoristiti na uređajima Microsoft, Apple i Linux. Međutim, osim toga, možete ga instalirati i na usmjerivač. Iako tvrtka promovira TorGuard unaprijed trepnute VPN rutere, možete ga postaviti na većini modernih usmjerivača.

Možda postoje ograničenja na temelju toga koji usmjerivač imate, TorGuard nudi bazu znanja koja sadrži ručno podešavanje za više uređaja. Postoje mnogi koji su podržani, ali samo dvaput provjerite njihovu bazu znanja za slučaj da vas zanima.

Ako vam se događa da koristite prilagođeni firmver poput Tomato ili DD-WRT, još bolje jer je tvrtka pripremila alate za postavljanje rutera za vas.

3. Prevladava VPN blokade sa stealth modeom

Iako vam VPN-ovi mogu pomoći da vaše internetske aktivnosti postanu anonimne, mnoge tvrtke (pa čak i neke vlade) pokušavaju to prevladati kako bi učinkovitije blokirali korištenje VPN-a. Razlog zašto to mogu učiniti je taj što VPN promet često ima određene karakteristike – na primjer, zaglavlje koje dolazi sa SSL / TLS enkripcijom.

Da bi pomogao u prevazilaženju ovog problema, TorGuard ima ono što naziva “prikriveni način” (stvarna značajka Windows klijenta naziva se “sTunnel”) koja te podatke uklanja, a zatim pokušava preusmjeriti promet putem drugih uobičajenih priključaka. Zbog toga je poznato da TorGuard prevladava ograničenja geolokacije bolje od ostalih.

4. Brze i stabilne brzine

Prije nego što pročitate ovaj odjeljak, imajte na umu da je moja trenutna brzina širokopojasne mreže ograničena na teoretskih 50Mbps, od čega uglavnom mogu postojati 40 do 45Mbps. Ne postoji puno za mene detaljno komentirati kada je u pitanju brzina poslužitelja TorGuarda, koja je BRZA.

S svih glavnih lokacija diljem svijeta uspio sam dobiti vrlo jake i stabilne brzine do 40-ak Mbps, osim za poslužitelje sa sjedištem u Africi. Da budemo pravedni, nijedan VPN-a kojeg sam do sada testirao zapravo iz nekog razloga nema vrlo brzu i stabilnu brzinu u Africi..

Rezultat ispitivanja brzine na poslužitelju u Maleziji

Ispitivanje brzine Azija – Malezijski poslužitelj

Rezultat ispitivanja brzine na Melbourne serveru

Ispitivanje brzine Australije – Melbourne Server

Rezultat ispitivanja brzine na poslužitelju u New Yorku

Ispitivanje brzine Sjeverna Amerika – New York Server

*Bilješka: Iako rezultat brzine nije sjajan, uzmite ga s prstohvatom soli dok ne pročitate odjeljak o korisničkoj podršci

Rezultat ispitivanja brzine na Johannesburg serveru

Ispitivanje brzine Afrike – Johannesburg Server

Rezultat ispitivanja brzine na londonskom poslužitelju

Ispitivanje brzine Europa – London Server

Opet, s obzirom na to da su brzine bile jake i stabilne, prošlo je bez da je streaming videa u redu. YouTube streaming za 2k i 4k HD prošao je dobro i bio je gladak i bezbolan. Samo uzmite svoje cjelokupno iskustvo performansi i to će se prevesti u vašu performansu streaminga videa.

Stream 4k videozapisa na TorGuard VPN-u

5. pristojne cijene & Opcije plaćanja Galore

MonthlyQuarterlyYearly
Cijena / mj $ 9,99 6,66 $ $ 4,99
Ukupni račun 9,99 USD 19,99 $ 59,99
Ciklus naplate1-mjesec3-mjesec12-mjesec

Počevši od 9,99 USD mjesečno za mjesečno plaćanje, TorGuard relativno jeftino cijene u svojim performansama i rasponima značajki. Njihovi planovi plaćanja vide da plaćate manje što duže plan na koji se prijavljujete. U ovom trenutku, njihova najbolja ponuda je godišnja uplata od 59,99 USD, što se pretvara u oko 5 USD mjesečno.

Iako ovo možda nije u granici jeftinih prljavština, osobno smatram da je to razumna ravnoteža. Umjesto da prisiljava korisnike da se prijavljuju na smiješno dugačka razdoblja po najnižim cijenama, TorGuard nudi nešto što sjedi u sredini.

Iako sam ljubitelj najnižih cijena, vrlo je mala vjerojatnost da ćete me natjerati na trogodišnji ugovor za bilo što.

Osim toga, TorGuard ima i druge ponude koje možete odabrati prilikom prijave. One se kreću od statičkih IP adresa (neke čak i na određenim lokacijama), a možete čak i povećati broj uređaja na vašem računu – naravno uz naknadu.

Opcije kupnje TorGuard VPN-a
Opcije kupnje TorGuard VPN-a
Opcije kupnje TorGuard VPN-a

Ali tamo gdje TorGuard zaista sjaji, u svojim je mogućnostima plaćanja. Već sam uvijek vidio davatelj usluga ima toliko mogućnosti plaćanja. Točno je da mnogi sada počinju prihvaćati kriptovalute, a ti momci ne idu samo putem Bitcoina.

Koliko vidim, njihove mogućnosti plaćanja uključuju Litecoin, Blackcoin i 22 druge vrste kripto-valute. To je uz uobičajene kreditne kartice, PayPal, Payment Payment, pa čak i opcije poklon kartica.

6. VPN izgrađen s P2P u umu

Iako je to često teško dokazati, kada je TorGuard prvi put pokrenuo probleme, oni su imali problema s radom s davateljima plaćanja zbog otvorenog zahtjeva za gradnju s dijeljenjem datoteka P2P. Mnoge tvrtke to povezuju s softverskim piratstvom i drugim kršenjima autorskih prava, pa su često htjeli biti povezani s njima.

U stvari, PayPal je isprva obustavio njihov račun zbog toga, navodno dovodeći do TorGuarda koji je imao oko 2.500 dolara zamrznutih sredstava. Na kraju je riješeno, ali prije nego što je puno provjereno legalnosti PayPala-a koji je to učinio.

Danas TorGuard sigurno prihvaća mnoge oblike plaćanja i još uvijek su jako usredotočeni na P2P, tako da Torrent u miru!

Kako kažu;

Pouzdanost je bitna kvaliteta pri traženju utornog davatelja VPN-a. TorGuard je potpuno upoznat s našim uvjetima i pozdravlja kupce s bilo kojim našim paketom VPN usluga na torente, streaming i preuzimanje u sadržaj svog srca bez dodatnih troškova..

7. Zapanjujuće efikasna i učinkovita usluga kupcima

Zbog nedavnog lošeg iskustva s drugim davateljem usluga, jednostavno sam morao testirati TorGuardovu korisničku službu. Umjesto da podnesem kartu za podršku, otišao sam izravno do njihova korisničkog agenta na glavnoj stranici njihove web stranice i tamo pokušao.

Na moje iznenađenje, ne samo da je bilo odgovora u roku od jedne minute, već je i njihovo osoblje bilo u prilici da mi pomogne, a da me nisu morali uputiti u tim za tehničku podršku.!

Dali su brze, jasne i vrlo korisne upute koje su mi omogućile da riješim probleme s brzinama koje sam imao na njihovim poslužiteljima u Južnoj Africi i udvostručio sam brzinu veze. Sve je to učinjeno u stanu za manje od pet minuta.

TorGuard korisnička podrška

Što nam se nije sviđalo u vezi s TorGuard VPN-om

1. Sučelje izgleda prema datumu

Kao što su mi mnogi ranije komentirali, pomalo sam dinosaur u području tehnike. Iako priznajem da je to istina, još uvijek sam (relativno) u korak s vremenom i znam kako izgleda jednostavno i pristojno korisničko sučelje – a to nije bilo to.

TorGuard sučelje

Moj prvi dojam nakon otvaranja TorGuard prozora klijent nije bio dobar. Osjećao sam se kao da sam se vratio u prošlost, početkom 2000-ih, kada je Windows bio u povojima. Možda i nije tako loše, ali dobro, tako sam se osjećao.

TorGuard na starom Windows sučelju

* Osjećate li se slično? Možda ne u potpunosti, ali imate ideju (izvor: Wikipedia)

Međutim, u ovom oblaku ima srebrnu oblogu. Pogledavši pobliže sučelje, shvatio sam da to sučelje ima potencijal. Većina onih koje sam do tada koristio bila su znatno “bačena”, tako da korisnici nisu mogli sebi nanijeti previše štete.

TorGuard sučelje nudilo je toliko opcija da bi netko tko je znao što rade imao sjajan dan. U isto vrijeme, ako niste znali što radite, samo pritisnite vezu i to će raditi.

2. Može zahtijevati neka tehnička znanja

Malo sam se ustručavao navesti ovo kao “Con”, jer onima koji imaju vještine za to TorGuard nudi više mogućnosti. Ipak s obzirom da većina ljudi valjda neće, tu je. Ako ste početnik u VPN-ovima i osnovnom umrežavanju i sigurnosti, TorGuard u početku može izgledati prilično zastrašujuće..

U programu Windows dostupne su vrlo detaljne opcije koje će jednostavno zastrašiti neke ljude. Ako ih možete jednostavno previdjeti i jednostavno odabrati poslužitelj i pritisnuti povezivanje, bit će dobro.

Dno crta: Hoću li platiti za TorGuard VPN?

U pogledu brzine, stabilnosti i potencijala, moram reći da se TorGuard visoko našao na mojoj listi dobrih VPN-ova. Jedino zbog čega sam bio nesretan bio je dizajn sučelja. Ako sam iskren prema sebi, to je smiješna stvar, ali eto.

Ne mogu shvatiti da tvrtka tone tone novca u fantastičan proizvod, ali još uvijek imam izgled i osjećaj kao da je iz srednjeg vijeka. Dosadno je i moj OCD me udara valovima.

Što me najviše veselilo gdje su postignute brze i stabilne bujice i brzine. Znam da proces vjerojatno neće biti gladak i bezbolan za sve jer se naše konfiguracije razlikuju, ali postoji taj potencijal.

Iako im cijene ne padnu jeftino, nisu ni one koje bih nazvao vrhom. Hoću li platiti ili ne, ostaje bacanje novčića – samo zbog sučelja, ali to sam samo ja.

Ako možete vidjeti prošlost toga, to bi bilo u vašu korist i TorGuard je definitivno dobar izbor.

Glavne značajke

  • ✓ Podržava sve OS & uređaji
  • ✓ Oglasi & blokiranje zlonamjernog softvera
  • ✓ Neograničene brzine
  • ✓ Neograničena propusnost
  • ✓ OpenVPN / SSTP / L2TP / IPsec
  • ✓ Višestruki GCM & CBC šifre

Preporučuje se za

  • • Korisnik dijeljenja datoteka P2P
  • • Korisnik koji se bavi tehnologijom
  • • Apsolutna privatnost
  • • Mac, Windows & sve platforme

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me