10 pametnih načinov za poceni trženje vašega elektronskega poslovanja

Zdi se, da se vsak dan v spletu pojavlja nova trgovina (ali 20) za e-trgovino, kar ustvarja še večjo konkurenco obstoječim trgovinam. Kljub vedno večjemu številu konkurentov pa naj bi dejstvo, da naj bi maloprodajna prodaja e-trgovine do leta 2018 dosegla 414 milijonov dolarjev, povedala, da je treba tržni delež za delitev.


Kljub temu je prevladujoči izziv za lastnike e-poslovanja podjetja trženje njihovih izdelkov. Optimizacija iskalnikov je vse manjša, nakup oglasov s plačilom na klik lahko pokvari celo največji proračun. Podjetniki se ukvarjajo s prtljažnikom in naredi sam, zato sem hotel vedeti, kakšne marketinške ideje so tam, ki niso stale roke in noge.

10 podjetnikov za e-trgovino sem vprašal, kakšne edinstvene ideje imajo poceni tržiti svoja podjetja, in dobil nekaj odličnih strategij, ki jih lahko uporabite tudi vi.

1. Delite virusno vsebino na Redditu

banka z rezervoarji za ribe

Sam Williamson iz FishTankBank se mu je zdel izziv ustvariti občinstvo na družbenih medijih, ne da bi vlagal v oglaševalsko kampanjo. Namesto da bi porabili denar podjetja, sta se s svojo ekipo odločila, da bosta ustvarila zanimivo “virusno” vsebino in jo delila na spletnem mestu družbe Red Book.

Sam Williamson iz FishTankBank

Večina članov naše ekipe je bila seznanjena z Redditom, še preden smo začeli, in vsi smo imeli grobo predstavo o vrsti vsebine, ki je običajno uspešna na spletnem mestu. Odločili smo se, da se bomo osredotočili na podreddit ‘TIL’ (/ r / danes), ki slavi čudna in zanimiva dejstva. Z ustvarjanjem rednih objav z dejstvi o ribah nismo uspeli privabiti več tisoč obiskovalcev na našo spletno stran, prav tako smo uspeli znatno sestaviti naš e-poštni seznam.

Primer uspešnosti Williamsona: po objavi enega članka o ohranjanju ribjih rezervoarjev je članek prejel 170 posodobitev in več kot 1.000 obiskov strani.

Reddit morda ali ni primeren za vaše podjetje, vendar obstajajo tudi druga spletna mesta v družabnih zaznamkih, na katerih lahko delite vsebino spletnega dnevnika, na primer Stumbleupon in BizSugar.

2. Uporabite močan poziv k dejanju na svojem spletnem mestu

blu

Ne dajajte obiskovalcem vašega spletnega mesta več zaslužka, kot zaslužijo. Potrebujete jih, da jim natančno povete, kaj želite. Tu je primeren dober poziv k dejanju: z dobro napisanim, se lahko pretvorba v e-trgovino vsako četrtletje poveča za 22%.!

Zondra Wilson, lastnica Blu Skin Care, je to strategijo preizkusila z velikim uspehom. Za nakup obiskovalcev je uporabljala gumbe za poziv k dejanju.

Zondra Wilson iz Blu Skin Care

Poskrbel sem, da so gumbi veliki in barviti, ker to pritegne oko in potrošnika sproži, da se dotakne [njih].

Prav tako je preizkusila prodajo na materinski dan s transparentom (vključno s pozivom k dejanjem) na vrhu svojega spletnega mesta. Z datumom, ko se je prodaja končala na transparentu, je ustvarila občutek nujnosti, zaradi katerega so ljudje odkrito izkoristili prednosti poslov.

Oglejte si svojo spletno stran. Ali ljudem poveste, kaj naj naredijo? Usmerite jih k prijavi na e-pošto ali nakupu? Če ne, preizkusite poziv k dejanju, nato pa v nekaj tednih izmerite rezultate.

3. Podarite nepričakovano darilo

IMG_1264 (1)

Ljudje radi dobivajo darila, kajne? Gene Caballero, soustanovitelj GreenPal-a (velja za Uber za nego trate), si je prizadeval najti način, kako strankam povedati, kako odlične so storitve košenja travnika. Vedel je, da ljudje niso nagnjeni k razpravi o kavi s sosedom.

Potem ga je zadela ideja:

Gene Caballero iz GreenPala

Že smo vedeli, ali imajo [naše stranke] hišne ljubljenčke ali ne, zakaj jih ne bi uporabili, da bi govorili o nas? Po nakupu pasjih kosti in mačjega drevesa v vrednosti 100 dolarjev smo jih začeli pošiljati svojim strankam, se jim seveda zahvalili za njihovo poslovanje in jim seveda dali tudi povezavo Yelp. Po nekaj potovanjih na pošto smo videli e-pošto in ocene Yelp, ki so se močno dvignile. Ljudje so se nam zahvalili, da smo prešli dodatno kilometrino in povedali, kako komaj čakajo, da svojim prijateljem povedo o naši storitvi. Naloga opravljena! Nikoli več ne bodo razmišljali o storitvi nege trate, ne da bi najprej pomislili na nas.

To je fantastičen primer, kako močan marketing ustnih ust lahko pride z minimalnimi stroški.

4. Podarite kupon socialnim delnikom

ce kupon

Povezovanje s publiko na družbenih medijih ni vedno tako enostavno, kot si upate. Ljudje so bombardirani s sporočili blagovnih znamk na Facebooku, Twitterju in Instagramu, zato morate storiti nekaj, da bodo resnično radi sledili za vami in delili svojo vsebino.

Oleg Korneitchouk, direktor marketinga za SmartSites, pravi, da je podelitev kupona kupcem, ki delijo vsebino družbenih medijev blagovne znamke, delala za njegove stranke.

Oleg Korneitchouk iz SmartSites

To kupca razveseli, saj jim zagotovi popust in svojo blagovno znamko razširi prek [vašega] družbenega omrežja (kar bo verjetno vsebovalo tudi druge možnosti). To je win-win scenarij, ki lahko sneži s pravim sporočilom.

Po uveljavitvi socialnega kupona na Facebooku za enega od njegovih strank, spletnega prodajalca kovancev, je blagovna znamka opazno povečala obisk spletnega mesta blagovne znamke (s Facebooka), prav tako pa so se povečale tudi transakcije z uporabo socialnega kupona..

… Na dan smo bili deležni 50–100 obiskov iz družabnih (povečanje z 10–20) in opazili smo porast celotnih transakcij (in ljudi, ki uporabljajo ustvarjeni kupon). Ljudje, ki so zbirali kovance, so ponavadi imeli prijatelje, ki so storili enako, in izkazalo se je, da gre za zelo učinkovito kampanjo!

5. Potegnite Ljudska srca

skeniranje fotografij

Kakšna je zgodba vaše blagovne znamke? Kako izboljšate življenje svojih strank? Včasih vam lahko čustvena povezanost pritegne več kupcev, kot je to storil ScanMyPhotos.com.

Mitch Goldstone, predsednik & Izvršni direktor podjetja za skeniranje fotografij pravi, da se je skupina profesionalnih avtorjev kopiranja pogovarjala s strankami, da delijo svoje čustvene izkušnje pri digitalizaciji desetletij starih fotografij njihovih družin, saj se je izkazala za zelo učinkovito tržno strategijo.

Mitch Goldstone iz ScanMyPhotos

Vsak od ljudi, ki se organsko profilira, deli svoje zgodbe; so navdušeni nad ogledom svojega profila v “tiskanju” in široko izmenjavo na večini platform družbenih medijev. [Ni] boljšega pričevanja, kot če prijatelj deli hrepenenje.

Razmislite, ali bi čustvena privlačnost potencialnim strankam prinesla prepričljivo zgodbo.

6. Pridružite se gverili s svojim trženjem

Toliko trženjskih strategij je bilo »tam storjenih,« Marcus Miller, ki v Veliki Britaniji vodi podjetje za digitalni marketing, imenovan Bowler Hat, pravi, da morate uporabiti gverilsko taktiko, da pritegnete pozornost ljudi in jih vključite..

Navdišen s knjigo Guerrilla Marketing Jaya Conrada Levinsona poskuša Miller najti inovativne načine, kako pritegniti pozornost ljudi. En primer? Spodbujanje dobrodelne organizacije Movember za moške, ki spodbuja moške, da v mesecu novembru rastejo brke, da bi zbrali denar.

Marcus Miller iz Bowlerjevega klobuka

Moške dobrodelne organizacije ne dobijo vedno podpore, ki jo dobrodelne organizacije z velikimi imeni lahko zberejo, tako da je vse, kar lahko poveča ozaveščenost in brez velike marketinške porabe, popolno. Za Movember je lokalno podjetje, imenovano Graffiti for Hire, naslikalo lik na 30-metrskem stolpu v tovarni Custard v Birminghamu. Dobrodelnost in grafiti za najem imajo koristi od neverjetne izpostavljenosti in brezplačnega tiska na zadnji strani dobrega razloga. To je popolno gverilsko trženje – v vaš obraz, nizki stroški, največja izpostavljenost.

Pravi, da je namestitev trajala šest dni in več kot 100 pločevink brizgalne barve in ustvarjena izpostavljenost, stotine tiskovnih omemb in veliko denarja za pomemben razlog.

7. Pomagajte novinarju ven

Ujemite

Novinarji so tam in iščejo vire za svoje članke. Ste strokovnjak za to, kar počnete, in verjetno je kdo, ki potrebuje ponudbo strokovnjaka za industrijo, kot ste vi. Tako je Maureen Pollack, izvršna direktorica in izumiteljica WaterSlyde, pritegnila pozornost svoje blagovne znamke.

Maureen Pollack iz WaterSlyde

Naš najboljši in najbolj ekonomičen način trženja je bil z brezplačnim PR. Imamo zabavno zgodbo in ko jo ljudje slišijo, v naših spletnih pogledih opazimo konico, kar pomeni več prodaje.

En primer tiska, ki je osredotočil pozornost na njeno poslovanje, je članek, objavljen na spletni strani judovskih staršev Kveller. Ta članek je ustvaril povečanje prometa na spletnem mestu WaterSlyde za 2 do 5 000 obiskovalcev na dan v dveh tednih in povečal za 500 prodanih enot.

Pollack uporablja spletno mesto Pomagajte poročevalcu, da pregleduje novinarske poizvedbe in odgovarja na tiste (kot je moje v tem članku), za katere je primeren..

8. Povežite se z YouTubovi vplivci

youtube

Najti vplivneže, ki se spopadajo s svojim občinstvom, je vedno dobra ideja, YouTube pa je lahko čudovit kanal, da se ne samo povežete z njimi, ampak jih tudi dobite, da prodajo vaše izdelke.

Tanner Rankin, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Source Approach, pravi, da je sodelovanje z vplivnimi ljudmi, ki so odprti za članstvo, odličen način, da s svojimi izdelki dosežete širšo publiko..

Tanner Rankin izvornega pristopa

Najdemo YouTubers z veliko občinstva naših ciljnih strank, nato pa jim ponudimo brezplačen izdelek in kodo kupona za svoje občinstvo. Skupaj z učinkovito ciljno stranjo je to težko premagati!

Pravi, da če aktivno porabljate vsebino v svoji niši, boste verjetno prepoznali več znanih YouTuberjev, ki bi se lahko dobro ujemali. Če ne, storitve, kot sta Tomoson in Famebit, vam lahko pomagajo poiskati YouTube-ove vplivne učinke in jih razvrstiti glede na velikost občinstva, demografske podatke itd..

Poiščite vplivneže z veliko občinstva vaših ciljnih strank, ki se močno zavzamejo za svoje videoposnetke (na primer delitve in komentarje). Prav tako si želite vplivneže, ki jim sledijo trdni družbeni mediji.

9. Prosite za (enostavne) povratne informacije

2c972b_245bdff06293496cb1abadd7d0024897

Nič ni lepšega, kot da kupite preteklo stranko, ki vam jo vedno znova kupuje. To je tisto, kar je Fetch v pomoč. Russell Silver, ustanovitelj aplikacije za povratne informacije z enim dotikom, pravi, da njegovo orodje ne dobi le dragocenih povratnih informacij o izkušnji strank, temveč ponuja tudi posebno promocijo, ki bo verjetno večkrat ponovila.

Russell Silver of Fetch

Naš marketing poteka po nakupu, zgodi pa se v dveh korakih. Najprej vsaka stranka pošlje anketo o povratnih informacijah z enim dotikom. To pomaga tržiti blagovno znamko, saj pokaže, da jim je mar za svoje stranke, in resnično želi, da se povratne informacije učijo in rastejo. Drugič, vsak recenzent se z napredovanjem odpravi na stran z zahvalo po meri. To pomaga pri nadaljnjem trženju podobe blagovne znamke (s tem, da je sporočilo v lastnem glasu) in poveča spletno prodajo s spodbudo za vrnitev.

Uporabniki programa Fetch so dobili 30-odstotno stopnjo odzivov na e-poštna sporočila in 10-odstotno povečanje stopenj ponovnega nakupa..

10. Ustvarite poklon

Tekmovanje v oddaji

Ljudje so motivirani za interakcijo z vašo blagovno znamko, kadar obstaja možnost, da osvojite nagrado v spletu. Jason Angelini iz American Bench Craft pravi, da je bilo podeljevanje izdelkov na družbenih medijih za njegovo blagovno znamko uspešno.

Jason Angelini iz ameriške klopi

Prva predaja, ki smo jo vodili, je bila prek lastnih kanalov družbenih medijev, ko smo šele začeli. Uspeli smo pridobiti 50+ privržencev družbenih medijev in naročnikov spletnih strani, prvi dan tekmovanja pa smo imeli 200+ obiskov spletnih strani.

Podelitev smo opravili tudi sinoči prek veliko večjega računa na Instagramu. Družbi 5 naših denarnic smo ponudili, da jih podarimo svojim sledilcem v zameno za njihove privržence, ki so jim všeč in spremljajo našo stran. Ta akcija nam je v prvih nekaj urah prinesla več kot 200 sledilcev in slednje še vedno pridobivamo. Imeli smo tudi več kot 400 obiskov spletnih strani, ki prihajajo neposredno iz te kampanje.

Angelini priporoča orodje za oddajo Gleam.io za izdelavo darila po meri. Od ljudi lahko zahtevate, da obiščejo vaše spletno mesto, se naročijo na vaše novice ali vas spremljajo v družabnih medijih, da se prijavite na tekmovanje.

To je le 10 poceni idej za trženje vaše blagovne znamke e-trgovine. Obstaja nešteto drugih in vsi ne sledijo “pravilnikom o trženju pravil.” Poiščite načine za ustvarjalno povezovanje s svojo bazo strank v spletu in videli se boste v prometu in prodaji. Katere strategije nizkih stroškov ste uporabili za trženje svojega podjetja?

Nato preberite 13 ciljev spletnega mesta, ki jih želite postaviti (in razbiti) pred koncem leta 2016

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map