Pokemon Go je bonafidni pojav. V le nekaj dneh je na lestvici aplikacij z najvišjo stopnjo porabe v ameriški prodajalni aplikacij, preden se bo predstavil v 69 državah (in šteje).

Tu je le še nekaj nore statistike:

  • Na vrhuncu je Pokemon Go ustvaril dvakrat več dnevne uporabe kot Facebook aplikacija.
  • Ima bolj aktivne uporabnike kot Twitter.
  • 645 milijonov interakcij družbenih medijev o Pokemon Go v prvih desetih dneh.

… In štiri tedne življenja se ne bom nikoli vrnil.

Pokemon Go Craze

Toda Pokemon Go ni samo tehnična senzacija, ampak fantastičen generator gotovine za mala podjetja in podjetnike. Nekatera podjetja so s izkoriščanjem trenda povečala svoj dobiček za 75%.

Posebno zmogljiv je bil za majhne restavracije in kavarne. V nedavni raziskavi je 84% lovcev na poke med igranjem povedalo, da so med igranjem obiskali majhno podjetje in v povprečju porabili 11,30 USD.

Drugi so začeli nova spletna podjetja ali pa so uporabili trend, da bi prek socialnih medijev pridobivali nove potencialne ponudbe. To bo dvig gamifikacije na naslednjo raven! Zaokrožila sem 19 različnih načinov, kako so ljudje zaslužili z uporabo Pokemon Go, z nekaj nasveti, kako lahko sledite njihovim vodstvom, ampak najprej …

Kaj je Pokemon Go?

Aplikacija spodbuja igralce (ali “Pokemonske trenerje”), da poiščejo Pokemone v resničnem svetu okoli njih. Na primer, lahko opazite Pikachu v vaši lokalni šoli ali Squirtle v telovadnici.

(Ali … bolj verjetno … drug frigengin Pidgey povsod).

Aplikacija uporablja “razširjeno resničnost” – tehnologijo, ki digitalne elemente prekriva v resničnem svetu – za prikaz Pokemona prek kamere vašega pametnega telefona.

To pomeni, da milijoni lovcev na Pokemone odhajajo v resnični svet, raziskujejo nove kraje in lovijo majhna bitja. Na stotine majhnih podjetij so to izkoristile s picerijami in kavarnami, ki ponujajo popuste in spodbude za igralce Pokemon Go (navsezadnje je lov na Pokemon žejno delo!)

Pokemon-go-1

Na akcijo se začnejo ukvarjati tudi spletna podjetja. Pokemon Go je v prvem tednu prejel šest milijonov omembe Twitterja, stotine podjetij pa so skočile v pogovor, da bi zajele potencialne stranke.

Pomemben opomnik je, da lahko svoje spletno podjetje tržiš tudi v resničnem svetu. Oglejmo si podrobneje nekaj podjetij, za katera vplačujejo denar.

1. PokemonGoAmerica.com

Če vam lahko zagotovite eno stvar, ko se trend razplamti, bodo prodajalci domene spletnega mesta izvlekli iz lesenih izdelkov!

Domena „PokemonGoAmerica.com“ je bila na kratek čas objavljena na dražbi na eBayu za neverjetnih 2999 dolarjev. Če lahko dobite donosno ime domene, preden trend nabere hitrost, lahko s prodajo hitro zaslužite.

2. Poketree.com

Okoli Pokemon Go-ja se pojavlja celotna industrijska hiša. Nakup in prodaja računov Pokemon Go je postala še posebej priljubljena, saj so računi na visoki ravni prodali za razmeroma visoke cene.

Pokemon Go Market Place

Poketree.com je bil ustanovljen kot trg za nakup in prodajo teh računov. V času pisanja lahko na primer kupite raven 21, na primer za 150 dolarjev.

Poketree deluje tudi kot bolj splošno tržišče, saj prodajalci ponujajo storitve “valjenja jajc” in majice. Spletna stran sam zasluži s pomočjo prikaznih oglasov in verjetno majhne provizije za vsako prodajo.

3. T-Mobile

T-Mobile je eden največjih ponudnikov mobilnih in širokopasovnih storitev v Veliki Britaniji in hitro so uporabili Pokemon Go za ustvarjanje potencialnih strank za svoje poslovanje.

T Mobile Brezplačni podatki za Pokemon Go Player

Domiselno so se lotili ene največjih težav, s katerimi se soočajo lovci na Poke: potreba po 3G in 4G podatkih! Svojim strankam so ponudili brezplačne neomejene podatke za Pokemon Go (za celo leto). T-Mobile je v svojih trgovinah spodbujal tudi 50-odstotni popust na prenosne napajalnike, tako da so lovci na Poke imeli možnost v primeru praznjenja baterije.

To edinstveno ponudbo so predstavili novim in obstoječim strankam, tako da bodo verjetno s pomočjo vstopa v trend Pokemon ustvarili na tisoče novih potencialnih strank.

4. krofni čas

Donut Time (avstralski pekar) je poskočil na trend z ustvarjanjem posebne ponudbe krofov Pokemon, imenovane ‘I Pika-izberi te!’, Ne le, da je krof omejene izdaje ustvaril čakalno vrsto kupcev, ampak eno sliko krofa na Instagramu , zbrala 10.000 všečkov in skoraj 2000 komentarjev.

Tema krofov Pokemon Go Theme

Krofni čas vedno hitri na nove trende, saj je pred tem ustvaril krof “Donald Trump”! Z Instagramom oblikujejo svoje občinstvo in so eden najboljših primerov mobilnega trženja.

5. Pop Shop, New Jersey

Ta zalogaj v New Jerseyju je vedno priljubljen zahvaljujoč sendvičem s sirom na žaru, toda s Pokemon Go v polnem zamahu je pritegnil še večje gneče.

Brezplačnemu sladoledu so ponudili vsakega igralca Pokemon Go, ki je naročil predjed v restavraciji. Promocija je delovala tako dobro, zmanjkalo jih je.

pokestops

Pop Shop je imel srečo, da je bil v bližini ‘Pokestop’, kjer se redno pojavljajo novi pokeballs in drugi predmeti. Ti Pokestopi so panj za igralce Pokemona. Dejansko je 71% igralcev obiskalo podjetje samo zato, ker je bilo blizu Pokestop.

Če imate podjetje blizu Pokestop-a, boste igralce bistveno lažje privabiti v svojo kavarno, restavracijo ali trgovino.

6. McDonald’s Sponzorirani Pokestopi

Do zdaj je Pokemon Go popolnoma brez oglaševanja. Osvežujoč je za igralce, a frustrirajoče za podjetja, ki niso mogla vplačati neposredno iz aplikacije.

To se bo spremenilo, saj bo Niantic (ekipa, ki stoji za igro) odprla “sponzorirane Pokestops”.

mcdonalds sponzoriral pokestop

Prvi, ki bo imel koristi, bo McDonald’s. Dogovorili so se, da bodo na Japonskem sponzorirali 3000 Pokestopov, kar bo verjetno povzročilo velik porast peš prometa, ko se Pokehunters ustavijo pri McDonaldsu, da ujamejo Pokemon in napolnijo gorivo.

Starbucks tudi začnejo delovati in kmalu bomo lahko videli sponzorirane Starbucks Pokestops. To je tehnika, ki jo je Niantic že prej uporabljal v svoji prejšnji igri ‘Ingress’, v kateri je Jamba Juice bila sponzorirana lokacija.

Niantic je namignil, da se bodo lahko tudi druga podjetja prijavila za “sponzorirani Pokestop”, vendar so bili natančni glede podrobnosti. Pazite na dogajanje na njihovi spletni strani.

7. Bar L’inizio, Queens

Ena picerija je šla še korak dlje. Líinizio Pizza Bar, ki se nahaja na Pokestoppu, je kupil številne module z vabami v spletni trgovini Pokemon Go. Te vabe Pokemon sprostijo hitreje kot običajno in se aktivirajo 30 minut.

Kupljeni moduli luk - Líinizio Bar

Lovci na Pokemone se aktivno usmerijo proti vabam v upanju, da bodo ujeli nov in redek Pokemon. Z namestitvijo modula za vab v svoji restavraciji je vodja Sean Benedetti videl, da se je njegovo podjetje povečalo za 75%, ko so kupci zleteli, da bi jih ujeli..

Ljudje smo prišli, se usedli in si privoščili nekaj piva in igrali igra Pokemon, je Benedetti pojasnil New York Post.

Po eni izmed raziskav je 68% igralcev Pokemon Go obiskalo podjetje, ker je bilo tam ‘vaba’. Osemindvajset odstotkov teh je ostalo 30 minut dlje.

Če vodite kavarno, restavracijo ali bar, bi aktiviranje vabe (stane 100 Pokecoinov – približno 1,49 USD) lahko donosna donosnost naložbe.

8. Avstralske banane

Podjetja v resničnem svetu lahko zagotovo povečajo svoj padec s privabljanjem igralcev Pokemona. To pa še ne pomeni, da spletnih podjetij manjka.

Vzemite na primer avstralske banane. Za vznemirljivo trženje na družabnih medijih za banansko podjetje ni veliko možnosti, vendar so svojo objavo v zvezi s Pokemonom na Facebooku odlično izvedli.

Avstralski banani Pokemon Go

Objava je bila njihova najbolj privlačna vseh časov, ustvarila je več kot 7000 všečkov in odzvala se je na stotine komentarjev. Odličen način za izgradnjo prepoznavnosti blagovne znamke.

9. Whataburger

Whataburger je uporabil podobno pobudo, vendar je namesto Pokemona fotografiral burger. Objava je ustvarila več kot 80.000 reakcij in svojo blagovno znamko izpostavila na tisoče novih potencialnih strank.

Whataburger Photoshop Slika Burgerja

10. Brezplačen WiFi v nakupovalnih središčih

Vsak igralec Pokemon Go ve, da aplikacija močno zajema podatke 3G in 4G. Zato se mnogi usmerjajo v brezplačne dostopne točke WiFi. Nakupovalni centri so zasledili trend, ko so na svojih živilskih igriščih videli stotine igralcev.

Na primer, v Hongkongu se je od začetka igre povečalo število padcev v nakupovalnih središčih za 10-12%. Po vsem svetu trgovski centri izkoriščajo ponudbo brezplačnega wifija v zameno za e-poštni naslov. Vsak lovec na poke, ki se prijavi, je novo vodstvo.

11. Pustolovski park Six Flags

Tematski parki in turistični kraji po vsem svetu so vložili vlog za akcijo Pokemon od julija. Nacionalni vrt Shinjuku Gyoen (na Japonskem znan kot park Pikachu) je na primer videl turiste, ki so vstopili v vrsto okoli bloka za vstop, po ceni 200 jenov!

Toda tematski park Six Flags Adventure v New Jerseyju je šel še korak dlje. Ustvarili so vodnik Poke, vključno z zemljevidom, ki je obiskovalcem pomagal najti vse najboljše Pokemone znotraj njegovih vrat.

Zemljevid pokemonov Six Flags Adventure

12. 24/7 Pokemon Go Bus

Podjetništvo je povezano z reševanjem problemov za ljudi. In največja težava, s katero se soočajo fanatiki Pokemona, je hitro naokoli, da ujame Pokemon!

pokemon go bus new york

Tako pride 24/7 avtobus Pokemon Go (urejen je tako, da izgleda kot Pikachu). S sedežem v New Yorku storitev zaračuna 0,99 USD za vsak obiskan Pokestop, 24,99 USD za prevzem telovadnice in 49,99 USD za valjenje jajc.

13. Manchester, UK Pokemon vozi s taksiji

Podobno podjetje je to poletje prevzelo mesto Manchester v Veliki Britaniji. Za 20 funtov vas bo ena od mestnih taksi podjetij združila s specifičnim voznikom Pokemon, ki vas bo vodil po najbolj priljubljenih mestih Pokemon v mestu.

V Nashvilleu je podjetje z imenom Joyride (ki obiskovalce običajno sprejema na edinstvene oglede mest) začelo ponujati zasebne turneje Pokemon Go po ceni 45 USD na osebo.

14. Majice TeeTurtle Pokemon

Dokaz, da lahko spletne trgovine izkoristijo tudi noro, je TeeTurtle predstavil paleto majic z navdihom Pokemon.

Majice TeeTurtle Pokemon

Ogromno promocijo so pripravili v družabnih medijih, s čimer so opozorili na Pokemonove čare in nagovarjali ljudi. Vedno je odlična ideja predstaviti nov izdelek, ki izkorišča nov trend. Majhna podjetja so najprimernejša za hitro odzivanje in pridobitev novega izdelka na policah.

15. Zavetišče za živali Muncie

Zavetišče za živali Muncie je vedno na preži, da bi prostovoljci pomagali sprehajati svoje pse, Pokemon Go pa je ponudil odlično priložnost za iskanje novih sprehajalcev psov. Če ljudje ne lovijo Pokemona, zakaj ne bi pustili s seboj psa?

Hodi bogu, medtem ko izvališ svoj Pokemon!

Nekaj ​​ur po tem, ko je besedo objavil prek Facebooka, je Muncie čakal vrsto ljudi, ki so čakali, da pse peljejo na sprehod. Objava na Facebooku je pridobila 25.000 delnic, ki kažejo, kako močan je doseg socialnih medijev.

16. vesolje ZDA & Raketni center

Ameriški vesoljski in raketni center ni ravno primeren za Pokemone, toda zahvaljujoč pametni pobudi opazijo poplavo novih obiskovalcev muzeja.

Ponuja vstop s popustom za tiste, ki v telefonu pokažejo aplikacijo Pokemon, Vesoljski center gosti Pokemon ‘Safari cono’. Poleg poceni vstopa center obljublja tudi, da bo imel 22 svojih Pokestopov založenih z moduli za vabe, da bodo ustvarili na stotine novih Pokemon-ov.

Po mnenju ekipe je to “varen, družinam prijazen način uživanja v Pokémon Go-u in spoznavanje znanosti o vesoljskem raziskovanju!”

17. CitySen Lounge, Grand Rapids

Ta poseben hotel v Grand Rapidsu je uporabil edinstveno idejo, da se spopade v bitki pri Pokemonu! Igra omogoča vsakemu uporabniku, da izbere ekipo, Team Mystic, Team Instinct ali Team Valor.

Popust za Team Mystic

CitySen je ponudil 10-odstotni popust vsem igralcem Team Mystic, da so jih zapeljali v bar. To je še en način, kako izkoristiti vgrajene funkcije igre.

Skoki na trende so odličen način, da zagotovite svojemu podjetju kratkoročno oviranje prometa, prodaje ali prepoznavnosti. Počasi pomaga graditi dolgoročno zadrževanje in daje podjetju osebnost.

Tudi če zamujate na zabavo Pokemon Go, se bo za vogalom vedno pojavil drug trend. Držite oči olupljene in izkoristite!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me