Ali potrebujete razlagalni video za svoj podjetniški podvig?

To je gost gosta Jeffa Richardsona z Breadnbeyond.com.

Kljub svoji priljubljenosti video z razlagalom ni orodje, ki ga lahko izkoristijo vsi. Podjetništvo je naporno – ostati moraš pred konkurenco. Pojasnjevalni videoposnetki so učinkovito orodje za izstopanje iz konkurence, saj je ena oseba s super video na svojem spletnem mestu.

Breadmbeyond Explainer Video Services

Toda vsak podjetnik ne more doseči največ rezultatov iz video posnetka razlagala. Odvisno je od številnih dejavnikov, kot so vaša niša, proračun, ciljna publika in še veliko več. Oblikoval sem tri vprašanja, na katera morate odgovoriti, da boste lažje presodili, ali morate vložiti vire v video razlagalec.

1. Ali imate spletno mesto ali uporabljate socialne medije za promocijo svojih storitev?

Z veliko spremembami v navadi ljudi, da iščejo izdelke in storitve na spletu, morate tržno strategijo zagotovo spremeniti v bolj digitalno usmerjeno. Pravzaprav je več kot 95% Američanov vsaj enkrat v življenju kupilo nekaj preko spleta. To pomeni, da če za promocijo svojih izdelkov in storitev že uporabljate neke spletne platforme, ste še vedno konkurenčni.

Če imate na svojem spletnem mestu video z obrazložitvami, obiskovalci na krajši in zabavnejši način bolje razumejo, kaj ponujate. Če video na razlago postavite na ciljno stran, lahko obiskovalci takoj pritegnejo pozornost.

Pojasnite video na ciljni strani

Socialni mediji so v tem pogledu podobni spletni strani. Glavna razlika je v tem, da je večina platform za socialne medije bolj dostopna in optimizirana za mobilne uporabnike. Družbeni mediji so lahko težko promovirati izdelke ali storitve, predvsem zaradi tega, kako hitro se ljudje pomerijo mimo stvari v svojih časovnicah.

Tu lahko vizualna vsebina, kot so video posnetki razlaga, pritegne pozornost vaše ciljne publike. Z močno otvoritvijo in privlačno animacijo lahko dosežete večino svojih privržencev.

Kljub temu, da niso vse platforme družbenih medijev narejene posebej za vizualne vsebine, lahko še vedno uporabite razlagalni video. Tu je nekaj načinov, kako:

 • Na Facebook strani je bil predstavljen video
 • Instagram objava
 • Plačano video oglaševanje na Facebooku, YouTubu in Instagramu

Fizične trgovine verjetno ne morete voditi 24/7, razen če imate veliko zaposlenih, ki delajo v izmenah. Nastavitev spletnega mesta ali družbenih medijev odpravi to težavo.

Odvzem: 

Če za promocijo svojih storitev uporabljate družbene medije in / ali spletno mesto, lahko dosežete največje rezultate iz videoposnetka razlagala.

2. Kakšne izdelke ali storitve prodajate?

Vrsta izdelkov ali storitev, ki jih ponujate, vpliva tudi na to, ali lahko izkoristite prednost razlagalnega videa. Razčlenil sem ga na štiri glavne kategorije:

 1. Primarne potrebe Če ponujate izdelke, ki spadajo v kategorijo primarnih potreb, na primer hrano & pijače, oblačila ali stanovanja, ne potrebujete razlagalnega videoposnetka. Ljudje že vedo, da jih potrebujejo – zato bi morali porabiti sredstva za rast blagovne znamke.
 2. Programska oprema Če ste razvijalec ali tržnik programske opreme kot storitveno podjetje (SaaS), gotovo prodajate nekaj zapletenega. Vsi nimajo podobne stopnje ozaveščenosti o tehnologiji in računalnikih. Tu lahko razlagalni video s pomočjo preprostejših besed in vizualnih pripomočkov ciljnemu kupcu bolje razume vašo programsko opremo. Prav tako je lažje poudariti ključne značilnosti in edinstvenost programske opreme v primerjavi z drugimi. Tu je primer razlagalnega videoposnetka o Pinterestu (Vsi zdaj poznajo Pinterest – razumem, ampak ta video je bil narejen leta 2012).
 3. Edinstven & Izdelki za blago po meri, ki so opremljeni s posebnostmi, morajo biti jasno razloženi, da pritegnejo čim več kupcev. Videoposnetki s pojasnili vam lahko pomagajo bolje predstaviti, kakšne so posebnosti in kako jih je vredno imeti.

  Vzemimo za primer Fuel Baby, blagovno znamko otroške stekleničke z mlekom z mehanizmom za sproščanje formule. Zdaj si je to težko predstavljati brez ustrezne vizualizacije, kajne? Z vizualno pomočjo je koncept edinstvenih izdelkov, kot je ta, veliko lažje prebaviti.

 4. Podjetništvo za nišne storitve je ogromno vesolje. Za podjetnika, ki ponuja nišne storitve, kot so oblikovanje poslovnega modela za druga podjetja, gradnja hiš za pse za tibetanske mastife, masaža za dojenčke – ali katera koli druga ultra specifična področja – so video posnetki razložiteljev močno orodje. Naj pojasnim.

  Če se vi ali nekateri drugi podjetniki odločite za izvajanje teh storitev, mora obstajati razlog za to, kajne?

  Včasih je prepričevanje ljudi, zakaj potrebujejo vašo storitev z besedami, težavna naloga za ljudi, ki niso dobri govorci. Pojasnjevalni videoposnetki vam pomagajo bolje sporočiti, kaj imate v ponudbi, tako da lahko dosežete določeno skupino ljudi, za katere je večja verjetnost, da bodo kupili vašo storitev. To nas privede do zadnjega vprašanja.

3. Kdo je vaš ciljni potrošnik?

Poznavanje pravega ciljnega potrošnika je ena ključnih lastnosti uspešnega podjetnika. Če svoje izdelke ali storitve ponujate drugim podjetjem, obstaja velika možnost, da se vam zdijo koristni videoposnetki razložljivih.

Ko gre za B2B (Business to Business), je pomembna tehničnost. Video s pojasnili lahko pomaga pri tej težavi, kondenzira zapletene in tehnične informacije v enostavno absorbirajoč video, ki ga vaše podjetje lahko uporabi za dostop do potencialnih strank.

Če pa ciljate na končne uporabnike in posamezne potrošnike, morate ciljanje narediti bolj natančno.

Video razlagala je digitalna naložba, kar pomeni, da ni fizične oblike, zato morajo ciljni potrošniki imeti možnost uporabe interneta & tehnologija na splošno. Razdelimo jih na 4 različne starostne skupine:

 • 18–29 let To je najpomembnejša starost uporabnikov interneta in družabnih medijev. Na podlagi ankete družbe Pew Internet ima 99% državljanov ZDA znotraj te starostne skupine dostop do interneta. Imajo tudi največ dnevnega zaslona v primerjavi z drugimi starostnimi skupinami. Če ciljate na to starostno skupino, je razlagalni video (in na splošno video vsebina) neobvladljiv.
 • 30–49 let Podobno kot prejšnja starostna skupina 96% prebivalcev ZDA znotraj tega starostnega obdobja aktivno uporablja internet – čeprav ne s toliko časa na zaslonu. Dokazano je, da so videoposnetki povečali verjetnost za nakup preko interneta za 181%.
 • 50–64 let V tem starostnem obdobju je 9 od 10 državljanov ZDA, ki se ne omejujejo samo na branje fizičnih virov informacij, kot so časopisi in revije. Velik del te skupine je računalniško pismen. Odločite se lahko za naložbe v video obrazložitve, vendar obstaja tudi velika možnost, da je njihova pismenost omejena na osnovne dejavnosti, kot so drsenje njihovih novic na Facebooku in gledanje videov YouTube.
 • Starost 65+ Tehnologija je dosegla vsako starostno skupino v vesolju – vendar je njen doseg do starejše populacije (65+) bistveno manjši. Ljudje v tej starosti potrebujejo bolj prilagojen komunikacijski kanal. Dokazano je, da stiki z njimi uporabljajo običajne metode in porabijo več truda, da bi se jim približali iz oči v oči. Torej, NE, Ne priporočam, da posnamete razlagalni video, če ciljate na to starostno skupino.

Razsodba: Ali potrebujete pojasnjevalni video?

Če boste odgovorili na ta tri vprašanja, se boste lažje odločili, ali boste vlagali v razlagalni video ali ne, vendar ne pozabite, da obstaja veliko drugih dejavnikov, kot so proračuni. Nekatera premijska podjetja za produktivne video produktorje zaračunajo do 50.000 dolarjev za razlagalec, vendar obstajajo majhne do srednje produkcijske hiše, ki ponujajo veliko cenejše ponudbe z nekoliko spodobnimi kakovostnimi končnimi rezultati.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map