Ne bi prosil nekoga, da bi te poročil na prvem zmenku, kajne?

Po katerem koli standardu je zelo močan!

Morate narediti dober prvi vtis in sčasoma zgraditi odnos. Potem lahko postavite veliko vprašanje.

Internetno trženje je nekako podobno.

Nikogar ne moreš prisiliti, da od tebe kupi izdelke. In če se preveč potrudite, jih morda celo odpeljete.

Tu prihaja ‘dobrodošla serija e-pošte’.

Dobrodošli

To je trik za trženje e-pošte, za katerega je dokazano, da poveča 33-odstotno dolgoročno angažiranost in ustvari 3-krat večji prihodek.

V tej seriji prvega in drugega dela trženja sem vam pokazal, kako povečati svoje naročniške številke. V tem delu bom razložil, kako kar najbolje izkoristiti svoje naročnike, jih negovati in jih spremeniti v plačljive stranke.

Najprej odgovorimo na očitno vprašanje.

Obisk na našem dokončnem vodniku za trženje po e-pošti

 • 1. del: 11 najvišjih prijavnih obrazcev za prijavo
 • 2. del: Nadgradnje vsebine – najhitrejši način za več naročnikov
 • Del 3: Povečanje angažiranosti & prihodki s serijo dobrodošlice po e-pošti
 • Del 4: 19 preprostih trikov, da pridobite 40-odstotno odprto ceno
 • 5. del: Popolna vrstica teme: 18 trikov za to
 • 6. del: Ali deluje vaše trženje po e-pošti? 14 bistvenih meritev

Kaj je serija dobrodošlice po e-pošti?

Ko se naročite na e-poštno glasilo spletnega mesta, običajno dobite potrditev po e-pošti. Nekatera spletna mesta gredo korak naprej in vam pošljejo “e-poštno sporočilo”. Morda celo dobite brezplačno e-knjigo ali kaj podobnega.

virgin-america-dobrodošli-email

Tu pa se konča. Po tem so le navadna stara glasila in promocije.

Serija dobrodošlice po e-pošti razteza prvo komunikacijo preko pet do šest e-poštnih sporočil. Mogoče še več. V nekaj tednih poslana serija e-poštnih sporočil počasi navaja vaše podatke do novega naročnika.

(Vir slik)

To vam omogoča daljše obdobje za izgradnjo odnosa in ustvarja večjo verjetnost, da jih spremenite v plačljive stranke.

Zakaj je tako učinkovit?

Ta prvi e-poštni naslov je zelo močan. Statistični podatki kažejo, da lahko vaš prvi e-poštni naslov prinese 320% več prihodka kot kateri koli drug.

Zakaj ga torej ne bi raztegnili?

Najnovejši naročniki so najbolj aktivni, najbolj vklopljeni in najbolj zaintrigirani. Bolj verjetno je, da bodo odpirali vaša e-poštna sporočila in bolj verjetno, da bodo kupovali od vas.

Toda po tem prvem e-poštnem sporočilu se odprta stopnja ponavadi zmanjša. Naročniki pozabijo na vas, prešli so na druge stvari. Nasprotno pa dobrodošla serija ohranja negovane prednosti, ko so še vedno vroče.

Na ta način “negovanje” naročnikov razvije 50% več strank, ki so “pripravljene za nakup”. Večji nakupi opravljajo tudi negovane stranke.

Tu je še nekaj razlogov, zakaj dobrodošla serija deluje:

 1. Ponavljanje Obstaja teorija trženja v stari šoli, ki pravi, da morajo stranke vaše blagovne znamke in sporočilo videti sedemkrat, preden vam bodo zaupale ali kupile od vas. Dobrodošla serija večkrat dobi vaše ime in blagovno znamko. Še posebej pomembno je, če ste novo podjetje.
 2. Priložnost povedati svojo zgodbo Velik razlog, da težimo k nekaterim blagovnim znamkam (in na koncu kupimo od njih), je, da povezujemo njihovo zgodbo in njihov etos. Pozdravni e-poštni naslov vam omogoča, da svojim naročnikom povete več o vas.

  grozno

 3. Zgradi zaupanje. Uporabniki so običajno pozorni na nova spletna mesta ali storitve. Niz e-poštnih sporočil ustvarja zaupanje, zato je večja verjetnost, da jih boste, ko vprašate za prodajo, kliknili.
 4. Več možnosti za prodajo z enim pozdravnim e-poštnim sporočilom je pritisk na hitro prodajo nečesa, kar lahko draži nekatere stranke. S šestimi ali sedmimi e-poštnimi sporočili lahko svoje izdelke uvajate počasi, začenši z majhnimi izdelki z nizkim tveganjem in do velikih orožij.
 5. Ali ne preplavijo novi naročnikiMarketers ponavadi stisnejo čim več informacij v svoj pozdravni e-poštni naslov, vendar to ni vedno učinkovito. Ko se naročniki srečujejo s preveč možnostmi ali pozivi k dejanju, se lahko počutijo preobremenjene. Pozdravljena serija odpravlja to težavo in vam omogoča, da se osredotočite na samo eno stvar. Veliko bolj učinkovito.
 6. Lead nurturingPozdravljena serija vam daje priložnost, da počasi negujete novega naročnika. Na dolgi rok je to veliko močnejša marketinška tehnika.
 7. Stavba navad Kot boste videli v mojih spodnjih primerih, dobrodošla serija pogovarja nove naročnike, da aktivno pazijo na vaša e-poštna sporočila. Namesto da bi nove naročnike ignorirali vaše posodobitve, se bodo navadili, da se jih veselijo. To je recept za visoke odprte cene v prihodnosti.

Dobrodošla serija v akciji

Prvo spletno mesto, ki sem ga našel s serijo dobrodošlice po e-pošti, je bil Pinterest (prepričan sem, da so prvi to storili, toda Pinterest me je končal). Poglejmo jih podrobneje.

Pinterest uporablja svojo serijo dobrodošlice za kapljanje uporabnih nasvetov in trikov o platformi, ne da bi preveč povprašal naročnika. Prvo e-poštno sporočilo je videti tako:

Pinterest 1. e-pošta

Opazili boste, da njihova vrstica piše “Uvod # 1”. Takoj veste, da prihaja vrsta e-poštnih sporočil.

Vsebina se začne zelo osnovno: “Kaj je pin?” Novi uporabniki hodijo po odskočnih stopnicah in končajo s pozivom k dejanju, ki ni preveč zahteven:

“Zaenkrat se poskusite prijaviti in poiskati vsebino zase.”

Ni potisno. Ni pretirano In novi naročniki so se o storitvi naučili malo.

Najboljše od tega je, da naročniku povedo, kaj lahko pričakuje naslednje: “V naslednjih petih dneh vam bomo poslali več informacij …”

Naročnik lahko naročite, naj v prihodnjih dneh preiskuje več e-poštnih sporočil. Naročnik aktivno pazi na naslednjo pošto. Genij.

Drugo e-poštno sporočilo je videti tako:

Pinterest 2. e-pošta

Tokrat vas seznani s še nekaj podrobnostmi in vas spodbudi, da začnete graditi svoj profil. Ponovno je razdelek “kaj je naslednji”, ki vas opominja, da jutri prihaja še en.

Tu je tretji e-poštni naslov:

Pinterest 3. e-pošta

Ta ima veliko močnejši poziv k dejanju. Pinterest je do zdaj že pokrival osnove in že ste seznanjeni s platformo.

Zdaj pa je resnično pomembno, da je poziv k dejanju pomemben: dodajanje gumba “pripni” na vaše spletno mesto.

To je predlog o prvem datumu znova. Če bi Pinterest od naročnikov zahteval, naj v prvo e-poštno sporočilo dodajo gumb »pripni«, bi naročnike zmedel in jih prestrašil.

Pinterest ni edino podjetje, ki uporablja ta trik.

Asos uporablja krajši pozdravni niz, samo tri e-poštna sporočila. Toda trde prodaje se ne potrudijo do tretje e-pošte.

asoscase

Prva pove, kaj lahko pričakujete od glasila Asos, in vas spodbuja, da brskate po trgovini. Nič potisnega ali zahtevnega.

Drugi vam prikazuje posebne predmete, ki bi vam utegnili biti všeč, glede na vaš spol in poudarja možnosti nakupa (brezplačna dostava in brezplačna dostava). Vendar še vedno niso povsem prosili za prodajo.

Šele v tretjem e-poštnem sporočilu prodajo, ki ponuja 10-odstotni popust in močnejši poziv k dejanju – “nakupujte zdaj”.

To je subtilno, vendar močno. Blagovno znamko počasi krepi in naročnika neguje v prodajo.

Kako ustvariti svojo serijo e-poštnih sporočil

Če želite ustvariti dobrodošlo serijo e-poštnih sporočil, boste potrebovali račun pri storitvi e-poštnega trženja. V tem koraku bo uporabljen MailChimp, vendar e-poštne storitve, kot so Aweber, Constant Contact ali Emma, ​​ponujajo podobno možnost.

V pozdravni seriji se uporablja „avtomatizacija po e-pošti“. Avtomatizacija vam omogoča pošiljanje e-poštnih sporočil, ki jih sproži določen dogodek. Tako kot sproži dobrodošlo serijo, ko se nekdo prijavi na vaš e-poštni seznam. (Koristno je tudi za super trike, kot je opozarjanje strank na zapuščeni voziček, pošiljanje popustov na rojstni dan ali uporaba zgodovine nakupov stranke za promocijo podobnih izdelkov).

Avtomatizacija je plačljiva funkcija MailChimp, tako da, če imate samo standardni paket, boste želeli nadgraditi. Če ste popolnoma novi, najprej preberite naše vadnico MailChimp – Kako sestaviti e-poštni seznam iz nič & pošljite svoje prvo glasilo

Takole deluje:

Korak 1. Prijavite se v MailChimp in kliknite na avtomatizacijo

mc-avtomatizacija

MailChimp kampanjo za avtomatizacijo imenuje “delovni potek”, zato ustvarjamo delovni potek avtomatizacije.

mc-avtomatizacija-potek dela

Korak 2. Izberite seznam naročnikov, ki ga želite uporabiti

Če imate več seznamov, izberite pravega!

Korak 3. Izberite vrsto delovnega toka

serija dobrodošlice

Pritisnite možnost “dobrodošla serija”. Opazili boste, da je tukaj veliko drugih e-poštnih sporočil, ki jih lahko avtomatizirate. Lahko se vrnete in nekaj pozneje preverite.

Korak 4. Navedite ime delovnega toka in vnesite ime in e-poštni naslov, iz katerega bo prišla dobrodošla serija

Nasvet: nekateri blogerji menijo, da se povečuje odprta stopnja, da skupaj uporabljata pravo ime pošiljatelja in podjetje. Na primer, „Daren iz Bitcatcha“, ne le „Bitcatcha“.

Korak 5. Dodelite sprožilec

V tem primeru je naš sprožilec “ko se naročnik pridruži”. Takrat jim želimo začeti pošiljati dobrodošlico.

mc-sprožilec

Korak 6. Nastavite, ko se sproži e-poštno sporočilo

Za najboljše rezultate nastavite prvi sprožilec na »takoj«. Z drugimi besedami, vaš naročnik dobi prvo e-poštno sporočilo v seriji takoj. Veliko večja je verjetnost, da odprejo e-poštno sporočilo, če bo prispelo takoj po prijavi – preden se moti!

mc-potek dela

Korak 7. Oblikujte svoj prvi e-poštni naslov dobrodošlice

Zdaj pa za zabavni del. Prvo vsebinsko pismo napolnite z vsebino in uporabite slogovne predloge MailChimp. (Zataknemo se, kaj naj postavimo v serijo dobrodošlice po e-pošti? Spodaj imamo več nasvetov).

Korak 8. Nastavite urnik

Kako hitro želite, da naročnik prejme drugo, tretje in četrto e-pošto? To se bo razlikovalo za vsakega izmed vas. V nekaterih primerih, kot je Pinterest, en dan deluje zelo dobro.

Za druge – zlasti prodajalce in tiste, ki prodajajo programsko opremo ali digitalne izdelke na spletu – boste morda želeli uporabiti daljše vrzeli, da lahko naročnikom omogočite, da pridobijo zaupanje..

Korak 9. Preizkusite, preizkusite, preizkusite

Zdaj, ko je vaša dobrodošla serija pripravljena, pozorno spremljajte analitiko. Poglejte odprte in kliki. Bi jih lahko izboljšali? Pritrdite vrstico, vsebino in urnik predmeta, dokler ne dobite ravno prav.

Bonus nasveti

Preden nadaljujem, predstavimo nekaj nasvetov o bonusu, da se vaša dobrodošlica izkaže za najboljše.

1. Kakšni so vaši cilji?

Preden začnete, kateri so vaši trije glavni cilji? Tako se boste odločili, kaj spada v vašo serijo e-poštnih sporočil. Če ste spletna trgovina, je to morda zavedanje, sledilci Instagrama in prodaja.

V tem primeru bo vaše prvo e-poštno sporočilo o vaši zgodbi, drugo bo vključevalo spodbudo za sledenje vašemu Instagramu, tretje pa bo spodbujalo prodajo.

2. Kdo si?

Prepričajte se, da je v vašem prvem e-poštnem sporočilu točno določeno, kdo ste.

hellofresh

3. Okrepite možnosti, da ste na seznamu

Izkoristite to priložnost, da jih natančno opomnite, zakaj so se prijavili. Dajte jim dober razlog, da bodo še naprej pazili na svoja e-poštna sporočila. Ali gre za popust ali izključne informacije?

4. Povej zgodbo

Ena mojih najljubših nizov dobrodošlic je bila dolga 20 e-poštnih sporočil! To je bilo finančno podjetje, ki so uporabili serijo dobrodošlice, da so povedali zgodbo, kako so pomagali eni od svojih strank.

S pomočjo zanimive zgodbe jim je uspelo popolnoma povzeti, kdo so, kaj so naredili in kako jim dodajo vrednost. Ob poti so predstavili različne izdelke, začenši z e-knjigo po nizkih cenah vse do njihovega naročniškega svetovalnega servisa.

5. Poiščite prvo prodajo

Prej ko kupec kupi nekaj (karkoli), tem bolje. Ko kupijo od vas, obstaja povezava. V prihodnosti je veliko večja verjetnost, da bodo e-poštna sporočila odpirala in jih spet kupovala.

Uporabite serijo dobrodošlice, da čim prej zagotovite manjšo prodajo.

6. Odločite se, kaj želite najprej povedati

Ne odločite se samo za serijo petih e-poštnih sporočil in nato določite, kako jih vnesti. Odločite se, kaj želite povedati, nato pa ga razdelite na posamezna e-poštna sporočila.

7. Kaj sledi?

Vedno jih pustite s obešalnikom in jih obvestite, kdaj pričakujejo naslednje e-poštno sporočilo. Poskrbite, da bodo pozorni na to.

Preberi več

8. Naj bodo e-poštna sporočila dosledna

Poskusite ohraniti dosledno obliko in postavitev v celotni seriji. Hranite tudi dosledno vrstico teme z uporabo oštevilčenega sistema ali stalne teme. To je majhen trik, ki krepi vašo blagovno znamko.

9. Vprašajte za več podatkov

V prvotnem obrazcu za prijavo je najbolje, da se izognete preveč vprašanj. Ime in e-poštni naslov sta vse, kar potrebujete, da lahko naročniki hitro odprete vrata.

Vendar pa vam dobrodošla serija pozneje ponudi več informacij. V tretjem ali četrtem e-poštnem sporočilu lahko zaprosite za spol, lokacijo in druge nastavitve. To vam bo pomagalo segmentirati seznam naročnikov in poslati ustreznejša e-poštna sporočila.

10. Počakajte, da se pozdravna serija konča, preden pošljete svoje standardno glasilo

Prepričajte se, da vaš novi naročnik ne dobi običajnih novic ali promocijskih e-poštnih sporočil šele po pozdravni seriji. To je malo zmedeno in dezorijentirajoče.

V zadnjem e-poštnem sporočilu navedite, da je konec, in jih gladko prenesite v redna glasila.

11. Če naročnik uporablja promocijsko kodo, je ne pošljite več!

Če uporabljate pozdravno serijo, če želite večkrat potisniti promocijsko kodo, sledite prodaji. Ne želite, da naročniku pošiljate isto promocijsko kodo, če ste jo že uporabili.

Pozdravljena serija je popoln način za povečanje zvestobe blagovni znamki in ustvarjanje močnejšega odnosa s strankami za prihodnost. S sporočili imate več možnosti za prodajo, medtem ko je vaš naročnik najbolj navdušen in navdušen nad vašim izdelkom.

Ali kdo tam uporablja dobrodošlico ali druge oblike avtomatizacije e-pošte? Ali nameravate v prihodnosti? Sporočite mi vaše misli in ideje v komentarju!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me