Priročnik za trženje e-pošte, 4. del: Enostavni triki za 40% odprto stopnjo

Če ste kdaj poslali e-poštno akcijo, poznate “strah” pred pritiskom gumba “pošlji”.


Tam boste poslali na tisoče e-poštnih sporočil, vendar jih bo kdo odprl?

Po nedavnem poročilu je povprečna odprta stopnja e-pošte 22,87%. Ampak to je mogoče doseči veliko višje z nekaj pametnimi triki in utrinki.

Tu so rezultati kampanje, ki sem jo pred kratkim kandidiral za stranko v glasbeni industriji, ki je dobila 40,7% odprto ceno:

mailchimp-kampanja

To je več kot dvakratno povprečje v panogi. Vrhunec je bil veliko poskusov in napak, vendar sem to storil z večino od teh 19 nasvetov. So preizkušeni in preizkušeni.

Na koncu tega članka boste imeli vse trike, ki jih potrebujete za povečanje odprtega tečaja.

Pomislite, če imate 2000 naročnikov, kot je moja stranka na zgornjem seznamu, in povečate svojo odprto ceno za 5%, to je še 50 potencialnih strank.

Nasvet: To je četrti članek v moji dokončni seriji trženja e-pošte, tako da, če ste ostale dele zamudili, jih oglejte tukaj:

 • 1. del: 11 najvišjih prijavnih obrazcev za prijavo
 • 2. del: Nadgradnje vsebine – najhitrejši način za več naročnikov
 • Del 3: Povečanje angažiranosti & prihodki s serijo dobrodošlice po e-pošti
 • Del 4: 19 preprostih trikov, da pridobite 40-odstotno odprto ceno
 • 5. del: Popolna vrstica teme: 18 trikov za to
 • 6. del: Ali deluje vaše trženje po e-pošti? 14 bistvenih meritev

Skočimo naravnost v:

Del I: Naročniki

Preden začnemo prepletati vrstice predmetov ali določiti čas dobave, je prvi korak pogled na vaše naročnike.

Odprta cena e-pošte

(Vir slik)

1. Odstranite neaktivne naročnike in ubijajo vašo odprto ceno

Lahko bi imeli 100.000 naročnikov, vendar ta številka ne pomeni nič, če ne bodo odpirali vaših e-poštnih sporočil. Z velikim številom naročnikov je videti super, vendar je na žalost le ‘meritev nečimrnosti’.

Namesto na količino se osredotočite na kakovost svojega seznama. Osredotočite se na aktivne naročnike, ki redno odpirajo vašo pošto. Oni so tisti, ki vas želijo slišati.

Če naročnik v šestih mesecih ne odpre vaših e-poštnih sporočil, je čas, da jih odstranite. Enako velja za kakršne koli ‘trde odbitke’ (tj. E-pošte ni mogoče dostaviti). To vas stane denarja in pošljete odprto ceno navzdol.

Kot lahko vidite, ta naročnik spodaj že več kot tri leta in 23 oglaševalskih akcij ne odpre e-poštnega sporočila ali klikne na e-poštno sporočilo.

neaktivni naročniki

To ne pomeni nujno, da so vaša e-poštna sporočila zanič! Storitev, ki jih ponujate, morda ne bodo več potrebovali ali pa preprosto več ne preverjajo tega e-poštnega naslova.

Vse je v tem, da ima vaš seznam samo visoko kakovostne naročnike. Kakovost nad količino.

En trik, ki ga lahko uporabite, je e-poštno sporočilo z zadnjim jarkom. Vsakemu, ki se ni odprl v šestih mesecih, pošljite e-poštno sporočilo s temo: “Že dolgo se nismo slišali od vas …” in jih vprašajte, ali želijo ostati na seznamu. Lahko bi ponudili popust ali spodbudo za bivanje tudi vi.

2. Očistite napačno napisane e-poštne naslove

To je hiter in preprost način, kako odpreti še nekaj odpiranja. Pojdite po seznamu naročnikov in odpravite pravopisne napake.

Skoraj vedno jih je nekaj, ki so oddali “[zaščitena e-pošta]” ali “[zaščitena e-pošta]”. Spremenite naslov in jih prosite, naj potrdijo svoj pravi naslov.

3. Naročniki naj izberejo, katera e-poštna sporočila bodo prejeli in kdaj

Nekateri naročniki vas z veseljem slišijo dvakrat na teden. Drugi bodo raje mesečne posodobitve.

Nekatere zanimajo le popusti. Drugi želijo slišati o vsakem novem blogu, ki ga objavite.

Svojim naročnikom se lahko izognete tako, da izberete, kako pogosto prejemajo e-poštna sporočila in kakšno vrsto vsebine želijo brati. Najbolje jim je dati te možnosti, ko se prijavijo. Poglejte, kako potovalno podjetje Skift omogoča izbiro med dnevnimi, tedenskimi in drugimi možnostmi.

Naj naročniki izberejo

4. Segmentirajte seznam, tako da lahko naročniki dobijo ustrezna e-poštna sporočila

Eden največjih razlogov za nizko odprto ceno je, da e-poštna sporočila preprosto niso pomembna za naročnika.

Naročnika v Seattlu na primer verjetno ne zanimajo “10 najboljših kavarn v New Yorku”. V tem primeru lahko seznam naročnikov ločite po lokaciji. Zdaj lahko vsebino, specifično za lokacijo, pošljete svoji publiki.

Pro MailChimp račun vam omogoča segmentiranje seznama po demografskih kategorijah, interesih ali vedenju nakupa. Podjetje Asos na primer pošilja različna e-poštna sporočila glede na vaš spol, želje glede oblačil in zgodovino nakupov.

Če želite to narediti v MailChimpu, preprosto uporabite oznake in ‘polja po meri’, da segmentirate svojo občinstvo v različne kategorije. V enem poročilu je razvidno, da je 39% ljudi, ki so to storili, višje odprte. 20% se je tudi povečalo.

Del II: Vsebina vaših e-poštnih sporočil

Do sedaj smo poostrili vaš seznam naročnikov. Poglejmo si, kako lahko vaša vsebina poveča odprto ceno.

5. Z vsako e-pošto dodajte vrednost

Trda resnica je, da bodo naročniki odprli e-poštno sporočilo le, če bo to dodalo vrednost njihovemu življenju. Ljudem morate dati dober razlog za odpiranje e-poštnih sporočil.

Najboljši način za to? Vsakič zagotovite oprijemljivo vrednost.

Vox, na primer, pošlje e-poštno sporočilo s kratkimi, hitrimi okroglimi novicami dneva. Ne morete je dobiti na njihovem spletnem mestu in je zelo koristno, če ste imeli naporen dan.

Dodajte vrednost

Če naročnik začne povezovati vaše novice z ogromno vrednostjo, jih odpre vsakič. Začeli bodo celo paziti na to.

To je dolgoročna strategija. Hitre zmage in triki, kot so pametne teme, lahko delujejo pri enkratnih kampanjah, vendar je pravi način za dosego dosledno visokih odprtih stopenj preprosto z grajenjem zvestobe in ugleda z veliko vsebino. Poskusite se prepričati, da je to nekaj, česar drugje ne morejo dobiti.

6. Obdelajte sijajno, neposredno predmetno vrstico

Predmetne vrstice naredijo ali pokvarijo vaše odprte cene. Pravzaprav so tako pomembne, temu posvečam del pete serije e-pošte.

Skratka, neposredne točke do točke predmeta ponavadi najbolje delujejo. MailChimp je predstavil številke v 40 milijonih e-poštnih vrstic in najboljši izvajalci so bili presenetljivo dolgočasni:

 • [ime podjetja] prodaja & marketinško glasilo ali
 • [ime podjetja] Bilten za novice iz maja 2005,

ki se je omejil na 60-odstotno odprto stopnjo.

Seveda ne boli, da se vedno znova vrnete v nekaj radovednih predmetnih vrstic v slogu klika. Ta preprost podjetnik Yaro Stark je bil še posebej zanimiv:

Yaro spletka za splet

Večino časa pa se osredotočite na to, da naročnikom natančno sporočite, kakšno vrednost bodo dobili znotraj.

7. Govorite neposredno s svojim naročnikom, naj se počuti osebno

E-poštno glasilo pogosto izide na tisoče naročnikov. Vendar je trik v tem, da se zdi, da je osebni e-poštni naslov, ki je neposreden eni osebi.

Katero elektronsko sporočilo je bolj verjetno, da odprete:

»Kupcem ponujamo 20% popuste«… ali

“Sarah, zate je 20% popust.”

Ob predpostavki, da je vaše ime Sarah, boste odprli drugo! Pošiljate na tisoče, vendar se pogovarjajte z vsakim naročnikom posebej. Uporabite isti, osebni ton glasu tudi znotraj e-pošte.

Svoje občinstvo poznate bolje kot kdorkoli drug. Z njimi se pogovarjajte na način, ki se bo povezal.

8. Uporabite niz dobrodošlice za določitev dolgoročnih odprtih stopenj

Najnovejši naročniki so najbolj angažirani in bodo najverjetneje odprli vaša e-poštna sporočila. Izkoristite to tako, da jim takoj na začetku daste tone vrednosti.

Uvrstite se v prvih nekaj e-poštnih sporočil, medtem ko so vaši novi naročniki vroči in oblikovali boste močno vez. To dolgoročno zagotavlja odprte stopnje in oblikuje navado.

Dobrodošla serija

Tu je najboljši trik dobrodošla serija. S pošiljanjem pet ali šest zaporednih e-poštnih sporočil takoj, ko se naročijo, se povežete s svojim bralcem. Vaš naročnik ve, kaj lahko pričakuje, in oblikujejo navado. Začnejo paziti na vaša e-poštna sporočila.

Tretji del te serije e-poštnega trženja se je osredotočil na dobrodošlico, zato pojdite nazaj in jo preverite.

9. Pošljite ga od dejanske osebe in ne imena podjetja

Statistični podatki kažejo, da imajo e-poštna sporočila iz resničnega imena bolj odprto ceno kot tista, poslana podjetju.

Razlog je dokaj preprost. Zaznali smo, da nas e-poštna sporočila s poslovnega naslova ignorirajo, ko jih povezujemo s trženjem ali oglaševanjem. Z uporabo svojega pravega imena se počuti bolj osebno in manj prodajno-očitno.

Osebno mislim, da je najbolje, da se to dvoje meša. Na primer, pošiljem svoja e-poštna sporočila od »Daren, na Bitcatcha«.

S tem vzpostavim osebno povezavo, vendar vas tudi spomnim, kje ste se prijavili.

10. Pustite svoja e-poštna sporočila na pečini

Vsi vemo, da najboljše knjige končujejo svoja poglavja z mučnim skakalcem. Komaj čakate, da preberete naslednje poglavje! To lahko storite tudi z e-poštnimi novicami. Obljubite jim nekaj posebnega ali povežite zgodbo v več glasilih.

Ko bodo naslednjič videli vaš e-poštni naslov v mapi »Prejeto«, ga bodo odprli in izvedeli, kaj jih boste naučili naslednje!

III. Del: Časovni razpored

Če želite visoko odprto stopnjo, je ključnega pomena, da natančno določite pogostost in pravilnost oglaševalskih akcij. Točen čas in dan, ko pošljete zadeve tudi vi. Ugotovimo, zakaj:

Časiranja e-pošte

(Vir slik)

11. Izberite popoln čas in dan za svoje občinstvo

Izbiranje pravega trenutka za pošiljanje novic je vroča tema med prodajalci e-pošte.

Po analizi lastnih podatkov je MailChimp ugotovil, da so odprte cene najvišje ob torkih, sredah in četrtkih okoli 10. ure. Na tej točki smo počistili mapo »Prejeto« od vikenda, se ustalili v tednu, in e-poštno sporočilo ob 10. uri deluje kot dobrodošlo odvračanje od dela.

Eksperiment pa je izvedel podobno študijo in ugotovil, da so njihove odprte cene e-pošte v vikendu višje – ko so ljudje prihajali manj e-poštnih sporočil. Strinjali so se, da je sredi dopoldne najučinkovitejši čas.

Prepričan sem, da e-poštna sporočila od podjetja do podjetja dobijo najvišjo odprto ceno sredi tedna, medtem ko se hobiji, e-trgovina in prosti čas odprejo čez konec tedna..

To je samo namigovanje in svetujem vam, da eksperimentirate s svojim občinstvom in poiščete najboljši čas za vas.

V vseh primerih pošljite e-pošto sredi zjutraj v prejemnikovem časovnem pasu. To lahko storite v MailChimpu s funkcijo ‘timewarp’.

Funkcija Timewarp v Mailchimpu

12. Pošiljajte e-pošto v rednih in doslednih intervalih

Izberite urnik in se ga držite. Če je enkrat na teden v četrtek zjutraj, se prepričajte, da je vedno enkrat na teden v četrtek zjutraj.

Naključno spuščanje in prejemanje prejetih sporočil naročnikov vas zmede in dezorijentira. S tem, ko bodo vaša glasila redna in dosledna, jih naročniki začnejo pričakovati in oblikujejo navado, da jih odpirajo.

13. Ne preveč pogosto, vendar ne preveč pogosto …

Samo vi se lahko odločite, kako pogosto pošiljate komunikacijo, vendar bodite pozorni na dve stvari: utrujenost in pozabljivost po e-pošti!

Prvič, če naročniki prejemajo preveč e-poštnih sporočil prepogosto, postanejo frustrirani. Nato e-poštna sporočila ostanejo neprebrana.

Če pa pred e-poštnimi sporočili pustite predolgo, lahko naročniki pozabijo, kdo ste ali zakaj so se prijavili. E-pošto lahko preprosto prezrejo, jo izbrišejo ali odjavijo.

Pri tem pravilu obstajajo izjeme. Nekatera dnevna glasila delujejo odlično, če pa izberete to pot, poskrbite, da naročniki vedo, za kaj so se prijavili!

Če naročniki začnejo utrujenost po e-pošti, uporabite sporočilo zadnjega jarka, da preprečite popolno odjavo. Thrilist na primer vpraša tiste, ki se bodo odpovedali, če želijo namesto njih prejeti manj e-poštnih sporočil.

prejemajo manj e-poštnih sporočil

14. Pošljite dvakrat!

To je zahrbtni trik in tega sam ne uporabljam. Vem pa, da nekateri tržniki to počnejo, zato se bom prepustil odločiti.

Potem, ko je vaše glasilo izšlo, počakajte teden in poglejte nazaj na odprto ceno. Zberite vse e-poštne naslove, ki jih prvič niso odprli, in jim jih ponovno pošljite.

Tokrat lahko poskusite prepletati naslov predmeta, da spodbudite več ljudi, da ga odprejo. Enemu trgovcu, Neal Taparia, je s to tehniko uspelo doseči 55 odstotkov.

Del IV: Bonus triki

Triki, ki niso ustrezali nikjer drugje!

15. Izogibajte se filtrom neželene pošte

Odjemalci e-pošte so dobro usposobljeni za odkrivanje neželene e-pošte. Predmetne vrstice z očitno promocijsko kopijo bodo verjetno zavrnjene, zato izključite pokrovčke in se izogibajte klicaju!

Oglejte si tudi ta seznam sprožitvenih besed nezaželene pošte in se jih za vsako ceno izogibajte.

16. Naj bo dosledna zasnova

Tisti z najvišjimi stopnjami klikov so obvladali umetnost zvestobe naročnikov. Odprejo e-poštna sporočila, ker je pošiljatelj seznanjen z zaupanjem. Dosledna postavitev in oblikovanje pomagata graditi to zvestobo in domačnost.

MailChimp ima na tone različnih predlog za oblikovanje, vendar se upirajte pozivu, da ga spremenite za vsako kampanjo.

17. Prepričajte se, da deluje na mobilni napravi

Delo na pametnih telefonih in mobilnih napravah

66% e-poštnih sporočil je zdaj odprtih na pametnem telefonu, zato poskrbite, da bo vaše glasilo čudovito na iPhone, tabličnem računalniku ali kateri koli drugi mobilni napravi.

Večina e-poštnih storitev uporablja „odziven dizajn“, da samodejno poskrbi, da vaša e-pošta deluje na mobilni napravi, vendar pred preskusom pošljite test vsem.

18. Povprašajte naročnike, zakaj so odšli

Če želite vedeti, zakaj ljudje ne berejo vaših e-poštnih sporočil, vprašajte tiste, ki so se odjavili. Iskrenih in iskrenih povratnih informacij ni vedno enostavno slišati, vendar se boste iz tega naučili največ.

Ko se uporabnik naroči, imejte potrditveno polje, da jih vprašate, zakaj odhajajo. Ali pišete prepogosto po e-pošti? Ali so vaše informacije postale nepomembne?

Odgovor na to vprašanje vam bo pomagal izboljšati storitev obstoječim naročnikom.

19. Testiraj, preizkusi, preizkusi! In še enkrat preizkusite

Težki del trženja je, da ni pravega odgovora. Ni „najboljše“ tematike ali „popolnega“ časa za pošiljanje novic.

Če niste prepričani, izvedite deljeni test, če želite to ugotoviti. Se ne morete odločiti med temami? Izvedite ločen test z majhnim pododdelkom vašega naročniškega seznama. Ne glede na to, kje se sproži najvišja odprta stopnja, je vaša najboljša tematika.

Poskusite izvesti ločen test v različnih dneh in ob različnih obdobjih. Kdaj je vaša publika najbolj odzivna?

To je vse za 4. del moje e-poštne serije! Ne pozabite preveriti dela 1. dela, 2. dela in 3. dela ter poglejte, ali prihajajoči razdelek o oblikovanju popolne teme.

Ste preizkusili in prilagodili odprto ceno e-pošte? Kakšne so vaše izkušnje in kaj vam najbolj ustreza? Sporočite mi v razdelku za komentarje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map