Tuplaa tulokset käyttäjän matkakartalla

Tuhannet potentiaaliset asiakkaasi voivat kadota verkkosivustollesi. He kiertävät ympäri ympyröitä etsien tietoa ja vastauksia.

Tämä saa ihmiset luopumaan sivustostasi, mikä hidastaa tulosprosenttiasi. Mikä on vastaus? Luo yksinkertainen käyttäjän matkakartta, joka johtaa heidät suoraan pyhään Graaliin (ilman häiriöitä).

Mikä on käyttäjän matkakartta?

Siitä hetkestä lähtien, kun joku löytää verkkosivustosi, hän aloittaa käyttäjän matkan. Tuo matka voi seurata monia reittejä. He saattavat lukea yhden blogeistasi, jakaa sen Twitterissä ja kadota sitten.

Jos sinulla on onni, he lukevat blogin tai kaksi, kirjoittavat postituslistallesi ja ostaavat sitten tuotteesi. Se on hieno käyttäjän matka!

Mutta sen sijaan, että jättäisit sen sattumanvaraiseksi, entä jos voisit kartoittaa täydellisen reitin löytämisestä muuntamiseen? Entä jos voisit ohjata heidät suoraan pyhään Graaliin?

Siksi tarvitset käyttäjän matkakartan.

Millaisen karttan pitäisi näyttää?

Käyttäjien matkakarttoja on kahta päätyyppiä. Suora aikajanakartta, joka vie käyttäjän pisteestä toiseen. Katsotaanpa esimerkiksi Starbucksin matkakarttaa. Se alkaa asiakkaan tullessa kahvilaan ja päättyy hänen poistuessaan. Huomaa, että he ottavat huomioon asiakkaan mahdolliset ajatukset ja tunteet matkan varrella. (Selitämme tämän yksityiskohtaisemmin myöhemmin).

Suora aikajanakartta

Toinen esimerkki on pyöreä kartta. Tämä on hyödyllistä verkkokaupoissa, jotka haluavat käyttäjien palaavan uudestaan ​​ja uudestaan ​​myös määränpäähän saapumisen (ostamisen) jälkeen. Muista, että kaikki asiakaskokemukset eivät ole lineaarisia. Seuraava esimerkki alkaa löytöllä (ylhäällä vasemmalla), mutta jatkuu tulosmuutoksen jälkeen sarjalla palkintoja. Se on suunniteltu johtamaan heidät takaisin alkuun.

Pyöreä kartta

(Napsauta nähdäksesi suuremman kuvan)

Olen vakuuttunut! Kuinka aloitan käyttäjän matkakartta tekemisen?

Aloitamme yksinkertaisella lineaarisella aikajanakartalla. Tarkemman ja luotettavan kartan tekemiseksi sinun on tiedettävä kaksi asiaa:

Numero 1. Aloituskohta (löytö)
Missä odotat käyttäjien ensin löytävän palvelusi? Tämä on käyttäjän matkakartan lähtökohta. Jos käytät mainoskampanjaa, tämä tapahtuu, kun käyttäjä näkee ilmoituksen ensimmäisen kerran. Se voi olla, kun he näkevät linkin sivustoosi sosiaalisessa mediassa.

Numero 2. Kohde (lopullinen tavoite)
Edellisessä viestissäni osoitin sinulle, kuinka asettaa lopullinen tulostavoite verkkosivustollesi. Se voi olla tuotteesi ostaminen tai palvelun tilaaminen. Tämä perimmäinen tavoite toimii ‘määränpää’ ‘käyttäjän kartalla olevalla matkalla. Se on minne johdat asiakkaitasi.

Sijoita ne kartan vastakkaisiin päihin; nyt olet valmis täyttämään sen.

Vaihe 1. Piirrä suora linja löytön ja lopullisen tavoitteesi välillä.

Luonnollisesti haluat, että käyttäjän matkasi on mahdollisimman lyhyt. Mitä nopeammin ne menevät löytöstä lopulliseen tavoitteeseesi, sitä parempi.

Mutta kuten opimme tämän sarjan osasta 1, et voi kysyä kävijältäsi lopullista tulosta heti.

Vaihe 2. Lisää kosketuspisteitä matkan varrella.

Jos ajaisit New Yorkista Los Angelesiin, et tekisi kaikkea yhdellä matkalla, eikö niin? Sinun on hajotettava se alas ja asetettava pysäkki matkan varrella. Se auttaa murtamaan matkan ja rakentaa ennakointia määränpäähän.

Sama asia tapahtuu verkkosivustollasi. Sinun on pidettävä niitä oikealla tiellä monien kosketuspisteiden kanssa matkan varrella. Nämä kosketuspisteet antavat heille tietoa tuotteestasi ja tuotemerkistäsi. Ne antavat vierailijoille inspiraatiota ja vakuuttavat heidät tekemään lopullisen muunnoksen.

Mutta ole varovainen täällä. Älä lisää liian monta kosketuspistettä, tai ne turhautuvat, häiritsevät tai tylsistyvät. Liian vähän, ja he eksyvät matkan varrella.

Tässä on muutama yksinkertainen kosketuspiste, jota kaikki verkkokaupat voivat käyttää:

 1. Katsot esittelyvideota (esitelläksesi uusia kävijöitä tuotemerkkiisi)
 2. Näytä viimeisimmät trendit tai myydyimmät tuotteet
 3. Lue arvosteluita tai arvioita
 4. Lisää tuote ostoskoriin
 5. Luo tili ja tilaa uutiskirje
 6. Kassalle ja osta tuote

Voit lisätä myös epälineaarisia aikatauluja

 1. Asiakas saa 20 palkitsemispistettä
 2. Asiakas saa seurannasähköpostin, jossa hänet pyydetään tarkastelemaan uutta valikoimaasi
 3. Asiakas palaa verkkosivustollesi

Vaihe 3. Aseta aikajana.

Jos lähdet tieretkelle, asettaisit realistisen aikataulun matkan tekemiselle. Voit arvioida jokaisesta kosketuspisteestä ja lopullisesta määräpaikasta.

Voit tehdä saman käyttäjän matkakarttasi kanssa. Yllä olevassa verkkokaupan esimerkissä saatat odottaa, että aikajana on hyvin lyhyt; muutamassa minuutissa.

Jos tarjoat konsultointipalvelua, joudut kuitenkin venyttämään näitä kosketuspisteitä noin kuukauden ajan. Sinun on käytettävä kutakin kosketuspistettä (blogin lukeminen, e-kirjan lataaminen, ilmainen kokeilu) luottamuksen lisäämiseksi. Vasta sitten voit ohjata kävijöitä lopulliseen määränpäähän.

Aseta itsellesi realistinen aikajana käyttäjän matkakartalle.

Vaihe 4. Lisää käyttäjän tunteita matkan varrella.

Lopuksi sinun on ennakoitava käyttäjän ajatuksia ja tunteita matkan varrella. Huomaa alla olevassa käyttäjän matkakartassa, kuinka laajakaista-asiakkaan tunteet ja ajatukset muuttuvat koko kartalla.

Asiakkaan tunteet ja ajatukset muuttuvat koko kartan ajan

Verkkosivustollasi sinun on ennakoitava, että uudet kävijät ovat välittömästi kiinnostuneita, mutta myös hämmentyneitä. He eivät ole koskaan olleet täällä ennen, muista. Lisäämällä tämä tunne karttaan, tiedät, että sinun on annettava heille erittäin nopea informatiivinen kosketuspiste. Tarvitset selittäjän, arvoehdotuksen, kuvan tai tekstin, joka kertoo heille, mitä teet.

Seuraavaksi sinun on lisättävä kosketuspiste, joka inspiroi heitä. Inspiraatio on voimakas tunne käyttäjien motivoimiseksi. Inspiroiva blogiviestisi tai video tuotteestasi saattaa olla vain kosketuskohta, joka tarvitset heidän jatkamiseen.

Kassallesi asiakas voi turhautua (miksi se on niin monimutkaista? Miksi minun on annettava niin paljon tietoja?), Joten tiedät, että sinun on tehtävä yhteyspisteistäsi yksinkertaisia ​​ja nopeita.

Kun ymmärrät käyttäjien tunteen, voit luoda paremman matkakartan.

Yksityiskohtaisella käyttäjän matkakartalla voit pitää asiakkaasi kädessä heti, kun he laskeutuvat verkkosivustollesi.

Joten, vie heidät yksinkertaiselle tiedon, inspiraation ja lopulliselle matkalle – vie heidät suoraan muutokseesi.

Miltä käyttäjän matkakartta näyttäisi?

Jatka nyt osaan 3 – Kuinka rakentaa myyntisuppilo, joka muuntaa (& kytke vuodot!)

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map