UX-suunnittelun tarkoituksena on luoda houkutteleva kokemus käyttäjillesi.

Se tietää, mitä käyttäjä haluaa, ja antaa sen heille nopeasti ja yksinkertaisesti. Paras UX-muotoilu saa käyttäjän ajattelemaan, että verkkosivusto on luotu juuri heille.

Neljän osa-sarjan ensimmäinen keskittyy Arvon ehdotus. Koska ensimmäinen askel on kertoa käyttäjille tarkalleen mitä teet ja luvata heille hyvää vastinetta.

Suorita arvoehdotuksesi ja vakuuta käyttäjiä

Kun kävijä laskeutuu verkkosivustollesi, sinulla on asiat viisi sekuntia vakuuttaa heille, miksi olet heidän aikansa arvoinen. Uudet käyttäjät etsivät aina nopeita vastauksia.

"Kuka sinä olet? Mitä sinä teet? Kuinka tästä on hyötyä minulle?"

Se on paljon tietoa, joka välitetään vain viidessä sekunnissa!

Temppu on täydellisen “Value Proposition” -mallin luominen: lyhyt, terävä kuvaus yrityksestäsi ja miksi se on arvokasta. Se on ensimmäinen asia, jonka käyttäjien pitäisi nähdä vieraillessasi verkkosivustolla.

Se on hyvän UX-suunnittelun perusta. Jos saat sen oikein, olet juuri luonut ensimmäisen suuren käyttökokemuksesi. He ovat iloisia, kiehtovia ja haluavat tutkia enemmän sinusta.

Jos saat väärin, he ovat jo poistuneet.

Siksi arvoehdotuksesi on niin tärkeä. Se avaa oven.

Luodaan arvoehdotus.

Vaihe 1. Mitä teet?

Arvoehdotus alkaa laser-terävällä kuvauksella palvelustasi.

Jos et ole koskaan yrittänyt tiivistää yrityksesi ehdotusta yhdeksi lauseeksi, kokeile sitä nyt. Se on hankala, mutta on tärkeää, että saat sen oikein. Tässä on täydellisiä esimerkkejä ympäri maailmaa:

Facebook – “Facebook auttaa sinua yhdistämään ja jakamaan elämäsi ihmisten kanssa.”

Netflix – “Katso televisio-ohjelmia ja elokuvia milloin tahansa, missä tahansa.”

PayPal – “Yksinkertaisempi, turvallisempi tapa maksaa.”

Reddit – ”Internetin etusivu”

Parhaat tuotteet ja palvelut voidaan tiivistää yhteen sulavaan lauseeseen. Voiko sinun?

Vaihe 2: kenelle se on tarkoitettu?

Onko palvelusi rakennettu kehittäjille, graafisille suunnittelijoille ja kissan ystäville? Kerro heille. Yhdistä heihin. Sano “tämä palvelu on sinulle!”

photoshop ovat erinomaisia ​​tässä: Maailman paras kuvankäsittely- ja suunnittelusovellus, jossa on uusia työkaluja suunnittelijoille ja valokuvaajille.

Se on yksinkertainen ja antaa heille selkeän, määritellyn kohderyhmän. Kenelle tuotteesi on?

Vaihe 3. Kuinka tuotteesi korjaa heidän ongelmansa ja muuttaa heidän elämäänsä?

Ei riitä, että kerromme käyttäjille, kuka olet ja mitä teet. Se yksin ei vakuuta heitä ostamaan tuotteitasi. Sinun on näytettävä heille parempi maailma.

Kerro heille, kuinka lisäät arvoa heidän elämäänsä. Mitä ongelmaa korjaat? Tämä on lupaus käyttäjällesi, ja se on tärkeä osa arvoesitystäsi.

Omena ovat täällä mestareita. Otetaan esimerkiksi iPad. Tässä on Applen verkkokopio:

iPadin verkkokopio

”IPad muuttaa tapaa, jolla teet asioita päivittäin. Ota uusi projekti, kerää uusi taidot tai aloita uusi harraste. ”

He eivät koskaan kuvaa tuotearvoaan arvopainotuksessaan. Heidän ei tarvitse. He ovat jo myyneet sinulle elämäntavan! Kokeile tehdä sama asia tuotteellesi tai palvelullesi. Myy unelma.

Vaihe 4. Tutkija

Jos vaihe 3 on kyse unelman myynnistä, vaihe 4 vakuuttaa aivojen käytännön osan. Se on maukas pieni lisä, joka vakuuttaa heidät jatkamaan. Se on konkreettinen, mitattavissa oleva hyöty, jonka he saavat palvelusi käyttämisestä.

Ajattele Netflixin ilmaista kuukausittaista kokeilua tai Facebookin klinkeriä: “Se on ilmainen, ja tulee aina olemaan!” Se voi olla myös alennus uusille käyttäjille tai rahat takaisin -takuu.

Vaihe 5. Mikä tekee sinusta ainutlaatuisen?

Internet on täynnä uusia palveluita, alustoja ja tuotteita. Kerro käyttäjälle kuinka erilainen olet. Miksi heidän pitäisi luottaa sinuun kuin joku muu?

Mikä tekee sinusta parhaan palvelun?

WordPress täyttää arvo-ehdotuksensa täynnä ainutlaatuisia tarjouksia: “Helpoin tapa luoda ilmainen verkkosivusto”, “Meillä on 24% Internetistä”,

Anna heille selkeä syy luottaa sinuun kilpailuun. Oletko helpoin palvelu, paras, halvin, suosituin, ympäristöystävällisin?

Vaihe 6. Kuva

Se on klisee, mutta kuva todella maalaa tuhat sanaa. Valitse grafiikka tai sankarikuva kopion mukana. Sen pitäisi näyttää tuotteesi tai palvelusi toiminnassa. Tee siitä näyttää vastustamaton ja elintärkeä.

Käy Instagram-sivuston kotisivulla ja sinut tervehtii kaunis kuva Instagram toiminnasta. Älä vain kerro ihmisille, mitä teet, näytä heille.

Vaihe 7. Näytä heille, minne mennä seuraavaksi

Jos olet tehnyt ensimmäiset vaiheet, olet tehnyt kovan työn ja vakuuttanut heidät. Sinun tarvitsee nyt vain osoittaa heidät oikeaan suuntaan. Anna heille suora tehtävä: “Rekisteröidy nyt” tai “napsauta saadaksesi lisätietoja”.

Helppo.

Kuinka luoda ensimmäinen aloitussivu (+ 14 vinkkiä sen optimoimiseksi tuloksia varten!)

Arvoehdotus on UX-suunnittelun ydin

Ilman sitä et voi määritellä kohdeyleisöäsi. Et voi tavoittaa oikeita ihmisiä. Mikä tärkeintä, et voi tarjota yksinkertaista käyttökokemusta. Jätät vierailijat hämmentyneinä ja pettyneinä.

Fantastinen UX-suunnittelu alkaa kertomalla ihmisille, mitä teet ja miksi he tarvitsevat palveluasi.

Se siitä.

Jatka nyt luvun 2 lukemista: Kuinka määritellä käyttäjät, löytää heidät & ratkaisemaan heidän ongelmansa

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me