UX Osa 2: Määritä käyttäjät, löydä heidät ja ratkaise heidän ongelmansa

UX-suunnittelun tarkoituksena on luoda houkutteleva kokemus käyttäjillesi.

Se tietää, mitä käyttäjä haluaa, ja antaa sen heille nopeasti ja yksinkertaisesti. Paras UX-muotoilu saa käyttäjän ajattelemaan, että verkkosivusto on luotu juuri heille.

Neljän osasarjan toinen keskittyy sinun Kohdeyleisö. Koska et voi luoda hyvää käyttökokemusta, jos et tiedä kuka käyttäjät ovat!

Määritä kohdeyleisö

Internetissä on olemassa vanha sanonta, jonka pitäisi elää:

“Jos yrität miellyttää kaikkia, et miellytä ketään”

Tietyn yleisön määritteleminen ja kohdistaminen on ainoa tapa luoda täydellinen käyttökokemus.

Miksi kohderyhmä on tärkeä UX-suunnittelulle?

Hyvä UX-suunnittelulla on tarkoitus saada käyttäjä tuntemaan, että verkkosivustosi on suunniteltu juuri heille. Heidän täytyy tuntea olonsa kotoisaksi, yhteydenpito sisältöön ja – mikä tärkeintä – löytää etsimänsä vastaukset.

Kun kohdistat ihmisryhmään, jolla on yhteisiä piirteitä, tavoitteita ja ongelmia, voit luoda räätälöidyn käyttökokemuksen heille.

Voit tehdä sen vain, jos tiedät kuka he ovat ja mitä he haluavat.

Kuinka määritän yleisöni?

Vaihe. 1. Kynsitä arvoehdotuksesi

Yleisösi on vaikea määritellä, ennen kuin selität tarkalleen mitä teet. Vain kun ymmärrät tuotteesi syyllisyyden, voit kohdistaa oikealle yleisölle. Tämän sarjan 1. osassa keskitytään arvojen ehdottamiseen, joten lue se ensin!

Vasta kun tiedät mitä teet, voit selvittää, kuka hyötyy.

Vaihe 2. Mikä on heidän suurin, syvin ongelma?

Tämä on yrittäjyyden ydin. Ongelman löytäminen ja ratkaiseminen. Mikä iso ongelma tuotteesi tai palvelusi korjaa?

Kun tiedät tämän, voit kohdistaa niihin, jotka kärsivät siitä. Vaikka he eivät tiedä sitä vielä!

Esimerkiksi Spotifiksesta tuli nopeasti maailman suurin musiikin suoratoistopalvelu. Kuinka he tekivät sen? He ratkaisivat suuren ongelman. He antoivat meille välittömän pääsyn ilmaiseen musiikkiin.

Spotify tarjoaa välittömän pääsyn ilmaiseen musiikkiin

Mutta se ei ollut ainoa syy heidän menestykseen (monet muut palvelut tekevät tämän). Heidän menestys johtui tavasta, jolla he kohdistuivat ensimmäisiin käyttäjiinsä. Se meni niiden jälkeen, jotka olivat turhautuneita nykyiseen järjestelmään.

He määrittelivät yleisönsä seuraavasti: nuori, varhain omaksuttava musiikin ystävä, joka kuluttaa ja jakaa mediaansa verkossa. Sitten he aggressiivisesti seurasivat heitä lähettämällä yksinoikeudella kutsuja.

Hyvä UX-suunnittelu tarkoittaa ongelmien nopeaa ratkaisua. Spotify löysi ongelman, korjasi sen ja jakoi sen kaikille ihmisille, jotka halusivat sen korjaamista.

Mitä ongelmaa korjaat ja kuka muu haluaa sen?

Vaihe 3. Luo ihanteellisen asiakkaasi käyttäjäprofiili

Kun määrittelet yleisöä, haluat välttää yleistykset. Tarvitset selkeän, terävän kuvan päässäsi. Ei vain tietotaulukko tai kaavio. Tarvitset todellisen ihmisen.

Kuka on ihanteellinen asiakas?

Käytä hetki kuvitellaksesi täydellisen kuluttajan tuotteellesi. Määritä niiden ominaisuudet mahdollisimman yksityiskohtaisesti.

Käytät tätä käyttäjäprofiilia auttaaksesi tekemään jokaista tulevaa UX-suunnittelupäätöstä. Haluatko ihanteelliselle asiakkaallesi uuden värivalinnan? Mitä he ajattelevat valitsemastasi kielestä? Käyttäjäprofiilistasi tulee palvelun vertailukohta.

Tässä on tärkeitä tietoja, joita tarvitset ensimmäisen ihanteellisen käyttäjäprofiilin luomiseen:

Vaihe 4. Luettelo niiden väestötiedot

Tee luettelo ihanteellisen asiakkaasi iästä, sukupuolesta, sijainnista, ammatista ja tuloista. Tämä auttaa sinua aloittamaan verkkosivustosi ja UX-suunnittelusi räätälöinnin.

Heidän ikänsä ja sukupuolensa avulla määritetään, mitä kieltä käytetään ja minkä sävyn tulee ottaa. Huomaa, kuinka Snapchat kohdistaa aggressiivisesti 13–34-vuotiaita markkinoita. He tarjoavat yksinomaan mobiilipalvelua, joka on täynnä kirkkaita värejä (psykologisesti sidoksissa nuorten aikuisten mieltymyksiin). He käyttävät hymiöitä voimakkaasti, ja niiden kopio on häpeämättömästi suunnattu nuorille yleisöille (paljon huutomerkkejä, hymiöitä ja superlatiivit).

He ovat räätälöineet UX-suunnittelun väestöryhmään, jolla on ilmiömäisiä tuloksia.

Sinun on kuitenkin mentävä paljon syvemmälle, jos haluat tarjota parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

Vaihe 5. Keskity heidän motivaatioihin, unelmiin ja tavoitteisiin

Tehokkaimmat tulokset saadaan, kun suunnittelet sivua ei kenelle he ovat, vaan kenelle he haluavat olla.

Suunnittele se yrittäjälle. Tai henkilö, joka haluaa juosta maratonin tai haluaa aloittaa blogin. Myy heille unelma ja näytä heille, kuinka palvelusi auttaa heitä pääsemään sinne. Hyvä UX-suunnittelu merkitsee heille parempaa tietä eteenpäin.

Kohdista unelma ihmisiin, koska he ostavat todennäköisemmin sinulta.

Määritä tämä mielessä kohdeyleisösi heidän motivaatioidensa perusteella. Miksi he tulevat sivustoosi? Missä he haluavat olla viidessä vuodessa? Mihin he ovat intohimoisia?

Tarjoat loistavan käyttökokemuksen, jos innostat heitä.

Täydellinen esimerkki käyttäjäprofiilista

Tämä käyttäjäprofiili sisältää muutakin kuin pelkät demografiset tiedot:

Käyttäjä A on Lontoossa asuva 31-vuotias yrittäjä. Hän pitää bloginsa web-suunnittelusta ja pitää itseään ajatusjohtajana. Hän seuraa kehittäjäblogeja ja jakaa sisältöä Twitterissä ja LinkedInissä. Hän haluaa epätoivoisesti lisätä sosiaalisen median kattavuuttaan.

Tämän väestötiedon avulla voit käsitellä tilan, joka tuntuu kodilta. Mutta juuri käyttäytymistä ja kunnianhimoa koskevat tiedot auttavat sinua käyttäjien kokemuksen kehittämisessä. Voit antaa hänelle mahdollisuuden kasvattaa liiketoimintaansa, näyttää hänelle, kuinka lisätä sosiaalisen median kattavuuttaan, ja pyytää häntä jakamaan kaikki Twitterissä.

Se on tehokas käyttökokemus. Ja se on kaikki, koska määritit ihanteellisen käyttäjän.

Nyt on sinun vuorosi

Katso pitkä ja vaikea tuoteesi tai palvelusi. Mikä kohderyhmä aikoo syödä tuotteesi ja jakaa sen muiden kanssa? Luo oma ihanteellinen käyttäjäprofiilisi ja tee UX-mallisi erityisesti heille.

Mitä enemmän tiedät käyttäjistä, sitä parempaa palvelua voit tarjota. Se vastaa kysymyksiin, tarjoaa arvoa ja saa käyttäjän tuntemaan olonsa kotoisaksi.

Loppujen lopuksi et voi luoda hyvää käyttökokemusta, jos et tiedä kuka käyttäjät ovat.

Jatka seuraavaksi UX-suunnitteluosan 3 lukemista – toimiiko nykyinen UX-suunnittelusi?.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map