UX-suunnittelun tarkoituksena on luoda houkutteleva kokemus käyttäjillesi.

Se tietää, mitä käyttäjä haluaa, ja antaa sen heille nopeasti ja yksinkertaisesti. Paras UX-muotoilu saa käyttäjän ajattelemaan, että verkkosivusto on luotu juuri heille.

Neljä osa-sarjan kolmas näyttää sinulle kuinka oppia lisää käyttäjistäsi ja arvioimaan nykyistä suorituskykyäsi.

Opi hienosäätämään UX-mallisi

Olet täällä, koska haluat luoda parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

Mutta et voi parantaa, ennen kuin tiedät, mikä on rikki. On aika oppia lisää käyttäjistäsi ja heidän kokemuksistaan ​​verkkosivustollasi.

Vaihe 1. Kuka on käyttäjänsi?

Ensimmäiseen kysymykseen on helppo vastata. Se on UX-suunnittelun ydin: käyttäjät.

Keitä he ovat?

Mitä enemmän tiedät käyttäjistä, sitä paremman kokemuksen voit heille suunnitella.

Google Analytics on upea työkalu, joka tallentaa tietoja jokaisesta verkkosivustossasi käyvästä henkilöstä. Se antaa sinulle demografisen erittelyn iästä, sukupuolesta ja sijainnista. Uusi ominaisuus seuraa myös käyttäjien etuja (heidän Internet-käyttäytymisensä perusteella). Näiden tietojen avulla voit selvittää, kuka käyttää palvelusi.

Osa 2 puhui ihanteellisen käyttäjän luomisesta. Vastaako analytiikkasi luomaasi ihanteellista käyttäjää? Jos on, niin onnittelemme, että tavoitat oikeat ihmiset, ja se on ensimmäinen askel positiiviseen käyttökokemukseen.

Vaihe 2. Kuinka he pääsivät tänne?

Google Analyticsia käyttämällä voit myös seurata hakulausekkeita, jotka johtavat ihmiset verkkosivustoosi. Tämä kertoo mitä kysymyksiä ihmiset esittävät. Se kertoo tarkalleen mitä he etsivät. Tarjoatko sen?

Esimerkiksi täällä Bitcatchassa autamme pienyrityksiä löytämään parhaat web-hosting-ratkaisut. Sukellaani Analytics-tiliimme rakastan nähdä hakulausekkeita, kuten “mikä on paras verkkoisäntä?” koska tiedän, että Bitcatchalla on vastauksia! Kyseinen henkilö saa erinomaisen käyttökokemuksen.

Mitä kysymyksiä käyttäjät kysyvät? Ja vastaatko heille?

Vaihe 3. Vaihdatko käyttäjiä?

Jos tavoitat oikean yleisön ja vastaat oikeisiin kysymyksiin, voit olettaa tarjoavasi hyvän käyttökokemuksen. Nyt tarvitset kylmää, kovaa näyttöä.

Yksinkertaisesti, voit kertoa konversionumeroistasi, toimiiko UX-mallisi. Kirjautuvatko he palveluun? Ostavatko he tuotteitasi??

On aika siirtyä takaisin Google Analyticsiin löytää vastauksia.

Hyvän UX-suunnittelun indikaattorit

Tavoitteen tulokset: Google Analyticsissa on hieno ominaisuus, jonka avulla voit seurata käyttäjän käyttäytymistä ja käyttäjän matkoja. Oletetaan, että tulostavoitteesi on saada käyttäjät kirjautumaan ilmaiseen kokeiluversioon. Pyydä Google Analyticsia seuraamaan kuinka monta ihmistä laskeutuu etusivullesi, napsauta sitten ilmaista kokeilusivua ja kirjaudu sisään. Korkea prosenttiosuus tarkoittaa, että UX-mallisi teki siitä mukavan ja yksinkertaisen.

Käyttäytymisvirta: Toinen hieno Analytics-ominaisuus on käyttäytymisvirta. Se näyttää yleisimmän aloitussivun. Sitten se kertoo, mihin käyttäjät menevät seuraavaksi ja mihin he menevät sen jälkeen. Hyvällä UX-suunnittelulla näet toivottavasti käyttäjien kulkevan heille asettamasi polun mukaan. Aloitussivu > lisää tietoa > muuntaminen. Jos hyvityksiä on paljon tai he välttävät pääkonversiota, UX-mallisi on mennyt pieleen.

Suuret mustat liput rikki UX-malli

Poistumisprosentti: Kun joku tulee sivustollesi ja poistuu napsauttamatta toista linkkiä, sitä kutsutaan pomppimiseksi. Korkea poistumisprosentti viittaa siihen, että ihmiset eivät löydä etsimäänsä. Se on tärkeä indikaattori huonosta UX-suunnittelusta.

Matala poistumisnopeus osoittaa hyvän UX-suunnittelun

Heikosti palaavat vierailijat: Hyvällä verkkosivustolla on terveellinen virtaus uusia ja palaavia kävijöitä. Jos palauttavan kävijän tilastotiedot ovat alhaiset, viittaa siihen, että et tarjoa vakuuttavaa käyttäjäkokemusta. Se tarkoittaa, että ihmiset eivät tule takaisin ja käyttävät palveluasi säännöllisesti.

Analytics antaa sinulle hyvän yleiskuvan käyttökokemuksesta. Mutta datalla voi tehdä vain niin paljon. Oikeiden tulosten saamiseksi sinun on kysyttävä suoraan käyttäjiltäsi.

16 megavinkkiä verkkokaupan muuntokurssien lisäämiseksi

Vaihe 4. Kysy käyttäjiltä

Paras tapa tehdä tämä on käyttää yksityisiä kyselylomakkeita. Nimettömyys tarkoittaa, että käyttäjät tulevat paljon enemmän ja rehellisemmiksi ajatuksistaan ​​(esimerkiksi verrattuna kohderyhmään).

Voit luoda nopeasti kyselylomakkeen Survey Monkey -sovelluksella. He auttavat sinua rakentamaan kyselyn ja integroimaan sen verkkosivustollesi ponnahdusikkunaksi. Kysy heiltä selkeitä, tiiviitä kysymyksiä ja rohkaise rehellisyyteen. Tässä muutama hyvä kysymys:

Mitä [verkkosivustoni] tekee??

Tämä on mahdollisuus nähdä, kuinka hyvin arvoehdotuksesi kääntyy ihmisille. Ymmärtävätkö käyttäjän todella mitä teet?

Mikä on [verkkosivustoni] turhauttavin ominaisuus?

Ihmiset eivät luonnollisesti ole taipuvaisia ​​puhumaan negatiivisesti sinusta. Sinun on kysyttävä heitä suoraan. Avaa kritiikki ja opi parantamaan käyttökokemusta.

Mitä [verkkosivustoni] voisi tehdä paremmin ja mitä ominaisuuksia haluaisit nähdä?

Käyttäjät ovat usein parhaita, jotka kertovat sinulle sopeutumisesta. Loppujen lopuksi he käyttävät palvelusi. Anna heidän kertoa sinulle, minne mennä seuraavaksi.

Vaihe 5. Silmien seuranta

Silmien seuranta on laboratoriotesti, joka näyttää tarkalleen missä käyttäjät katsovat ja napsauttavat verkkosivustoasi.

Tässä on edullinen vaihtoehto Clicktale-niminen ohjelmisto. Se näyttää näytevierasjoukkueen jokaisen liikkeen lämpökarttoilla ja toistoilla. Voit nähdä aktiivisesti, missä käyttäjät kamppailevat navigoimiseksi, ja seurata kuinka he ovat vuorovaikutuksessa sivustosi kanssa reaaliajassa.

Se on visuaalinen kartta käyttäjien kokemuksista.

Vaihe 6. A / B-testaus

Jos yrität päättää kahden navigointiasettelun tai eri sanamuotojen välillä, kokeile molempia! Luo kaksi erillistä aloitussivua ja jaa liikenne tasapuolisesti niiden välillä.

Nyt voit mitata kunkin suorituskykyä Google Analyticsilla. Kumpi kannustaa lisäämään myyntiä, ilmoittautumisia ja tuloksia? Se on selkeä osoitus parhaasta UX-suunnittelustasi.

Vaihe 7. Asiakaspalvelu

Sinun tulisi nauttia mahdollisuudesta saada ilmaista ja helppoa palautetta käyttäjiltäsi. Asiakaspalvelukyselyt ovat avain käsitys vierailijoidesi kokemuksista. Haluan ajatella, että käyttäjä, joka välittää tarpeeksi kirjoittaaksemme meille (jopa negatiivisesti), on käyttäjän arvoinen. Mitkä ovat yleisimmät kysymykset ja huolenaiheet?

Käytä tätä tilaisuutta yhteydenpitoon käyttäjiisi ja kysy heiltä, ​​mitä voisit tehdä paremmin!

Lopullinen ajatus: UX-mallisi ei ole koskaan “valmis”

UX-suunnittelusi ei ole koskaan ‘valmis’. Opi lisää käyttäjiäsi ja testaa heidän kokemuksensa.

Avaa itsesi kritiikkiä, opi lisää kävijöistäsi ja älä koskaan lopeta sopeutumista.

Luottakaa meihin, käyttäjällä on aina oikeus.

Jos pidät tästä artikkelista mielenkiintoista, voin lyödä vetoa, että pidät myös osasta 4 – Psykologian käyttäminen käyttäjien saamiseksi käyttämään mitä haluat

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me