Shumë njerëz mendojnë se duhet të shpenzojnë një pasuri në hostin e tyre në internet.

Por këtu është gjëja. Ka shumë hoste të shkëlqyeshëm në internet që kushtojnë më pak se 5 dollarë. Pritësit e lirë jo gjithmonë thithin!

Në fakt, disa nga hostet më të mirë kanë çmime hyrëse aq të ulëta sa 1.99 $, dhe do të merrni akoma të gjitha tiparet e tyre kryesore. Ata janë të gatshëm të ulin çmimin e tyre të hyrjes për të tërhequr klientët, dhe ju mund të përfitoni.

Sigurisht, ka edhe disa ndërmarrje të keqe pritëse që fshihen në të njëjtën gamë çmimesh. Pjesa e ndërlikuar është ndarja e së mirës nga e keqja.

Unë kam ardhur me 6 kritere të lehta për t’ju ndihmuar të identifikoni nikoqirët më të mirë me një çmim të lirë, kështu që ju të mund të keni më të mirët nga të dy botët. Por nëse jeni me nxitim, këtu janë 3 hostet më të lirë në internet që ju rekomandoj (& çmimi i rinovimit të tyre).

Contents

Gjuetia e lirë e pritësit

1. kontrolloni tiparet e tyre

Një host i mirë në internet do të bashkojë në të gjitha tiparet e tyre kryesore si pjesë e paketës. Gjërat për tu kujdesur përfshijnë:

 • ruajtje & Bandwidth
 • Shumica e ushtrive të cilësisë tani vijnë me një depozitë të pakufizuar, por disa ende kanë një kufi prej 5 GB ose më pak.

 • Sa fusha shtesë?
 • Shumica e pritësve të uebit duhet t’ju japin hapësirë ​​deri në 25 fusha shtesë, por ne kemi parë mundësi të dobëta që ju japin vetëm një, ose asnjërën fare.

 • Sa adresa emaili mund të krijoni?
 • Disa pritës nuk përfshijnë një adresë të vetme me email në paketën e tyre.

 • Panelfarë panel kontrolli përdorin?
 • Përvoja e përdoruesit të panelit të kontrollit mund të krijojë ose prish një host në internet për mua. Kontrolloni nëse ata përdorin cPanel, Vdeck ose një alternativë të personalizuar. Zgjidhni atë me të cilin ndjeheni më të qetë. (Këshillë Pro: nëse nuk jeni të njohur me panelin e tyre të kontrollit, kërkoni demo.)

 • A i mbështesin ato skriptet e para-instaluar në internet?
 • Kontrolloni nëse mbështesin instalimin WordPress, Drupal, Joomla. Nëse keni nevojë për ndonjë veçori të specializuara si PHP ose integrimi në e-commerce, sigurohuni që ata gjithashtu ta mbështesin atë.

2. sa e shpejtë është shpejtësia e serverit të tyre?

Shpejtësia e serverit është thjesht sa shpejt (ose ngadalë) serveri juaj i internetit i përgjigjet një kërkese.

Me fjalë të tjera, kur dikush klikon në faqen tuaj të internetit, është koha e nevojshme që serveri juaj të zgjohet dhe të fillojë të dërgojë skedarë. Google sugjeron një shpejtësi të serverit prej 200 ms ose më pak.

Mattersshtë me rëndësi sepse çdo kërkesë duhet të jetë e shpejtë në faqen tuaj të internetit, veçanërisht nëse jeni shitës i e-commerce dhe prisni përpunim të shpejtë të porosive. Një reagim i shpejtë i serverit është thelbësor për përvojën e mirë të përdoruesit.

Fatkeqësisht, shumë nga hostet e prishur të internetit mbingarkojnë serverat e tyre, që do të thotë që faqja juaj e internetit po konkuron për shpejtësi. Të tjerët thjesht nuk përdorin pajisje të efektshme, kështu që përgjigja është e ngadaltë.

Nga ana tjetër, hostet më të mirë të uebit do të sigurojnë që të merrni një kohë të shpejtë përgjigjeje, madje edhe në një server të përbashkët.

Ju mund të provoni shpejtësinë e serverit duke përdorur mjetin tonë kontrollues të shpejtësisë. Thjesht shkruani URL-në e faqes në internet dhe do të shihni se sa shpejt reagon serveri në të gjithë botën.

3. cila është koha e tyre?

Nuk ka asgjë më zhgënjyese sesa faqja e internetit tuaj që bie poshtë. Kështu që, figura në kohë e hostit tuaj është e rëndësishme. Sa më mirë të jetë kohëzgjatja e tyre, aq më i besueshëm është nikoqiri.

Thjesht, çdo gjë më pak se 99% në kohë duhet të shmanget, dhe 99.9% duhet të jetë objektivi juaj.

Ju mund të mendoni se edhe 98% tingëllon mjaft mirë, por mendoni si kjo: 98% në kohën e duhur do të thotë që faqja juaj mund të binte për 3-7 ditë të vitit!

Ju mund të ndiqni kohën e duhur të një hosti në internet me një mjet falas si uptimerobot.com. Uptime Robot kontrollon faqen tuaj të internetit çdo pesë minuta për shenja jete, dhe ju alarmon nëse ndonjë gjë nuk është në rregull. Ne përdorim Robots Uptime për të monitoruar sitin tonë, dhe për të fuqizuar shifrat tona në kohë.

4. bisedoni me mbështetjen e tyre teknologjike para se të blini

Mbështetja teknike është një nga gjërat kryesore që ndan hostet e mirë të uebit nga hostet e këqij të uebit. Një kompani e mirë do të ketë një ekip ekspertësh që përgjigjet pyetjeve shpejt dhe në mënyrë efektive. Pritësit e këqij shpesh neglizhojnë shërbimin e tyre ndaj klientit.

Nëse diçka nuk shkon në faqen tuaj të internetit, ju doni të dini se ka një zë miqësor në anën tjetër të telefonit që mund ta rregullojë atë për ju. Nëse preferoni chat në internet ose email, kërkoni një host në internet me atë preferencë kontakti.

Ka disa mënyra për të provuar mbështetjen teknike të një hosti në internet pa e blerë atë në të vërtetë. Provoni të paraqisni një biletë për arsyet e mëposhtme:

 • Kërkoni një demonstrim të panelit të kontrollit.
 • Pyesni për politikën e rimbursimit dhe çmimin e rinovimit (më shumë për këtë së shpejti).
 • Pyesni për limitin e ruajtjes.
 • Pyesni për disponueshmërinë e skenarit të faqes.

Një host i mirë në internet duhet të përgjigjet shpejt dhe me efikasitet në këto pyetje.

5. a ka ndonjë kapje të fshehur në kushtet e tyre të shërbimit?

Shumica e hostëve të uebit përdorin gjuhë të fortë të marketingut, si ‘ruajtje e pakufizuar dhe gjerësia e bandës’ ose ‘CPU e pakufizuar’. Fatkeqësisht edhe ‘pakufizimi’ ka një kufi! Dhe do ta gjeni në kushtet e shërbimit të host-it.

Në disa raste, hostet e internetit rezervojnë të drejtën për të pezulluar ose madje shkëputur një faqe interneti që mbingarkon këto kufij.

Më poshtë janë disa shembuj të jetës reale nga hostet me reputacion të uebit që tregojnë këto kufizime:

CPU e kufizuar

kufiri i cpu inmotion

(Politika e CPU-së për mbajtjen e lëvizjeve)

Arsyet shtesë për përfundimin

politika e spamit të ipage

(Politika e SPAM-it iPage)

Në mënyrë të veçantë, shikoni për kufijtë e mëposhtëm të vështirë:

 • Sa skedarë (pavarësisht nga madhësia) mund të pres? (inka aka)
 • Cilat janë kufijtë e ruajtjes dhe të gjerësisë së bandës?
 • Sa burime të CPU mund të përdor?

Vlen gjithashtu të kontrolloni kushtet e shërbimit për politikën e tyre të rimbursimit. Ndonjëherë, do të provoni një host të uebit, dhe pastaj do ta kuptoni se nuk është mirë për ju. Pritësit e mirë të uebit e kuptojnë këtë dhe ata do të ofrojnë një politikë të drejtë kthimi.

politika e kthimit të parave të hostmetro

(Politika e kthimit të parave të hostit Metro)

Fatkeqësisht, hostet e këqinj shpesh nuk kanë asnjë politikë të rimbursimit, dhe ata madje do të paguajnë një tarifë shtesë të anullimit.

Nëse nuk mund t’i gjeni këto numra në kushtet e shërbimit, pyesni ekipin e tyre të ndihmës

6. cili është çmimi i rinovimit & a ka ndonjë kosto të fshehur?

Pritësi në internet prej 5 $ është zakonisht një figurë hyrëse, dhe çmimi i rinovimit do të jetë pak më shumë. Kontrolloni për të siguruar që shifra të mos hidhet në një çmim të egër!

Do të vini re gjithashtu që shumica e pritësve të internetit ofrojnë zbritje nëse regjistroheni për një periudhë më të gjatë. Sidoqoftë, është më mirë të mos e bllokoni veten në një kontratë të gjatë nëse është e mundur. Ju mund të dëshironi të zgjeroni ose ndryshoni gjërat në dy vjet.

Në fund të fundit, disa hoste përpiqen të shesin produkte të caktuara shtesë si rezervime ditore ose skanim të sigurisë së serverit. Nëse nuk doni këto shtesa, sigurohuni që të zgjidhni kutitë para se të blini.

karakteristika shtesë bluehost

(Karakteristikat shtesë Bluehost)

Helpfarë ndihme mund të merrni nga Bitcatcha?

bitcatcha gjeni një host të mirë të lirë

Uebfaqja jonë ekziston për t’ju ndihmuar të gjeni hostin më të mirë në internet dhe t’ju lejojë të merrni një vendim të informuar. Këtu janë disa nga mjetet tona që mund të përdorni tani për t’ju ndihmuar të vendosni:

 • Kontrollues i shpejtësisë së serverit
 • Drejtoni teste të shpejtësisë në hoste të ndryshëm në internet për të parë se cila jep atë kohë më të shpejtë të përgjigjes. (Këshillë Pro: ne testojmë shpejtësinë e serverit nga 10 pika të ndryshme në botë, kështu që kërkoni serverin që jep shpejtësi të lartë për audiencën tuaj të synuar).

  Një këshillë tjetër: Mos e provoni uebfaqen e hostit të uebit. Gjeni një uebfaqe duke përdorur atë pritës dhe provoni të tyre. (Vetë host-faqja e internetit me siguri po përdor një server shumë më të shtrenjtë privat për faqen e tyre). Për shembull, nëse doni të provoni shpejtësinë e serverit të Hostinger, ne kemi 3 faqe interneti të testimit të pritura në databazën e tyre të ndryshme.

 • Regjistrimet në kohë
 • Për t’ju kursyer kohën e gjurmimit të kohës, ju kemi ndjekur dhe regjistruar për muaj me radhë kohëzgjatjen e hosteve të ndryshëm në internet, dhe t’i paraqesim ato për ju. Drejtohuni në faqet tona të rishikimit dhe do të shihni përqindjen e përgjithshme të çdo pritës, dhe sa ditë ka që nga periudha e fundit poshtë.

 • Pritësi më i mirë për
 • Ne kemi kategorizuar secilën host për specialitetet e tyre. Gjeni hostin më të mirë për Blogging, Ecommerce, faqet e portofolit ose forume.

Web Hosting i Lirë

shënim

Të gjitha çmimet e listuara bazohen në çmimin hyrës të kontratës 12-mujore.

Duke marrë parasysh të gjithë faktorët (shpejtësia e serverit, koha e pritjes, mbështetja e teknologjisë, lehtësia e përdorimit dhe çmimi) këtu janë gjashtë nga opsionet më të mira atje për të provuar.

1. Hostinger

https://www.hostinger.com/

Pritës i faqes në internet të hostingerit

plan

i vetëm

Pagesa e Afatit të Parë

2.34 dollarë / muaj

Tarifa e rinovimit

3.25 $ / muaj

Karakteristikat kryesore

 • SSD i pakufizuar
 • 1 Domain falas
 • HPanel
 • Mbështetje e jashtëzakonshme
 • Mimi i ulët hyrës

“Shërbime premium me një çmim super të ulët, çfarë tjetër mund të kërkoni?”

Hostinger është zgjedhja jonë kryesore për mbajtjen në internet të lirë, sepse ato ofrojnë shërbime premium me një çmim të ulët regjistrimi. Për këtë listë, ne renditëm çmimin e planit më të lirë të markës për një bazë 12 muajsh, që është 2.34 dollarë në muaj, por nëse zgjidhni 48 muaj, do t’ju paguhen vetëm 0.99 $ në muaj!

Serverat e tyre janë me të vërtetë të shpejtë globalisht sepse kanë të dhëna në të gjithë botën, çka është për t’u habitur sepse nuk e prisni që kur të paguani çmime si këto.

Ata kanë marrë gjithashtu një listë mbresëlënëse të veçorive të pakufizuara:

 • Ruajtja e SSD
 • Llogaritë e postës elektronike
 • faqet e internetit
 • Bandwidth
 • Cronjobs

Përveç shpejtësisë dhe veçorive, Hostinger ka një ekip të shkëlqyeshëm mbështetës, i cili shërben mbi 20 vende në gjuhën e tyre amtare! Hostinger paketon një grusht të plotë me planet e tyre të përballueshme, veçanërisht për ato që sapo fillojnë.

2. HostMetro

https://www.hostmetro.com/

Pritësi në internet i hostMetro

plan

Plani MegaMax

Pagesa e Afatit të Parë

2,95 $ / muaj

Tarifa e rinovimit

2,95 $ / muaj

Karakteristikat kryesore

 • Magazinimi maksimal
 • Gjerësia e bandës maksimale
 • 1 Emër Domain Falas
 • Pricemimi i Mbyllur përgjithmonë
 • Hosting i Pafund Domain

“Kurrë nuk duhet të shqetësoheni për tarifat e rinovimit me çmimet e tyre fikse”

HostMetro ofron 1 emër domain falas me Planin e tyre MegaMax, me ruajtje maksimale dhe gjerësi bandë (vini re përdorimin e tyre strategjik të fjalës “maksimum” në vend të “pakufizuar”).

Në thelb, kjo do të thotë që ka një kapak për ruajtjen dhe gjerësinë e brezit në llogari, por ato do të rrisin sasinë e ruajtjes për ju falas për sa kohë që ju qëndroni brenda kushteve të tyre të përdorimit, që do të thotë të mos përdorni hapësirën e ruajtur për media ruajtjen e qëllimeve.

Tinguj mjaft e arsyeshme për mua.

Me HostMetro, do të merrni për të pritur sa më shumë faqe në internet që dëshironi me hostimin e tyre të pakufizuar të domain, por gjëja më e mirë në lidhje me këtë markë (të paktën për mua) është fakti që çmimi i tyre është mbyllur përgjithmonë – Nëse paguani 2,95 $, ju Do të paguani 2,95 dollarë për aq kohë sa ju jeni mikpritës me ta.

Urra! Nuk ka nevojë të shqetësoheni për tarifat e rinovimit!

3. InterServer

https://www.interserver.net/

Pritës i interserver në internet

plan

Web Hosting Standard

Pagesa e Afatit të Parë

$ 5,00 / muaj

Tarifa e rinovimit

$ 5,00 / muaj

Karakteristikat kryesore

 • Ruajtje e pakufizuar ULTRA SSD
 • Ndërtues i faqes së internetit falas të SitePad
 • Llogaritë e pakufizuara të postës elektronike
 • Migrim falas në internet
 • Pricemimi i Mbyllur

“Pricesmimet fikse me SSD, çmimet pak më të larta se konkurrenca e saj”

InterServer vjen me ruajtje të pakufizuar në serverat e tyre Ultra SSD, kështu që ju e dini faqet tuaja do të ngarkojnë shpejt me platformën e tyre.

Do të shijoni gjithashtu një ndërtues falas të faqes në internet, llogari të pakufizuara të postave elektronike dhe migrime falas në sit, por si HostMetro, ato tipari kryesor këtu është çmimi.

Plani Standard i Hosting Web vetëm kushton 5 dollarë në muaj, dhe çmimi është i kyçur, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për rinovimet. Në këtë pikë të kohës, ne nuk e dimë nëse rinovimet e tyre janë mbyllur në çmim ose jo, por është e sigurt të supozojmë se është, përndryshe ata do të humbasin një shumicë të biznesit të tyre tek HostMetro.

4. A2 Hosting

https://www.a2hosting.com

A2 nikoqir i pritjes në internet

plan

lite

Pagesa e Afatit të Parë

$ 3,32 / muaj

Tarifa e rinovimit

8,99 $ / muaj

Karakteristikat kryesore

 • 1 Uebfaqe
 • Ruajtje e pakufizuar
 • Transferim i Pafund
 • falas & Migrim i thjeshtë i sitit
 • SSL falas & SSD

“Rrjet i mirë i rrumbullakosur, i përshtatshëm për çdo lloj siti”

Ajo që na pëlqen në lidhje me A2 Hosting është se planet e tyre Turbo vijnë me serverë me të vërtetë të shpejtë, me teknologji që lejojnë faqet e pritura me ta të ngarkojnë deri në 20x më shpejt se serverët e rregullt!

Edhe pse plani i liteve nuk vjen me serverët Turbno, serverët e tyre të rregullt janë akoma mjaft të dëmtuar shpejt, me një mesatare në të gjithë botën prej 150ms!

Përdoruesit gjithashtu do të marrin karakteristika të pakufizuara, të tilla si ruajtja e SSD, gjerësia e brezit dhe transferimet. Ata gjithashtu do të gëzojnë 25 llogari falas me email, siguri falas SSL, ndërtues të lehtë të faqes me mijëra tema, vendosjen me një klikim të optimizuar të WordPress dhe më të mirë të të gjitha, ata do të marrin zgjedhjen e të dhënave të tyre të cilat janë përhapur në 3 kontinente për të maksimizuar sitin shpejtësia e ngarkesës për klientët e tyre!

5. Pritësi i lëvizjes

https://www.inmotionhosting.com

Inmotion Hosting web

plan

Nisja

Pagesa e Afatit të Parë

4,99 $ / muaj

Tarifa e rinovimit

8,99 $ / muaj

Karakteristikat kryesore

 • Emër i Lirë Domain
 • Zonat e Shpejtësisë Max
 • Transferim i Pafund
 • Qasja në SSH
 • 24/7 Mbështetja e SHBA

“Shërbime premium të përshtatshme për pronarët e biznesit të vogël”

Inmotion Hosting është një uebfaqe e shkëlqyeshme. Actuallyshtë në të vërtetë shërbimi i preferuar i mbajtjes së uebit për ne para se të kalonim në SiteGround, dhe ende mendojmë shumë për to.

Inmotion u siguron përdoruesve të planeve të tyre të nisjes me një emër domain falas, transferime të pakufizuara, SSL falas, kopje rezervë automatike dhe mbrojtje nga hack, me email të pakufizuar, gjerësi bandë dhe hapësirë ​​në disk.

Më e mira nga të gjitha, ata janë me të vërtetë të shpejtë, falë Zonave të tyre të Shpejtësisë Max, e cila është në thelb një mënyrë e zbukuruar për të thënë databazë, të cilat gjenden në SH.B.A. Megjithëse nuk kanë ndonjë qendër të dhënash në Azi, Inmotion është akoma me të vërtetë i shpejtë globalisht.

BTW, ne kemi arritur në një marrëveshje me Inmotion Hosting, dhe lexuesit tanë do të gëzojnë 50% zbritje të çmimeve të tyre, kështu që të çmenden!

6. Bluehost

https://www.bluehost.com

Hosth i uebit i Bluehost

plan

themelor

Pagesa e Afatit të Parë

5,95 $ / muaj

Tarifa e rinovimit

7,99 $ / muaj

Karakteristikat kryesore

 • 1 Uebfaqe
 • Ruajtja e SSD 50 GB
 • Bandwidth i pashoqëruar
 • Certifikatë falas SSL
 • Performanca standarde

“Pricesmime të ulëta me karakteristika standarde, të shkëlqyera për blogerët”

Bluehost është një nga shërbimet më të rekomanduara për mbajtjen e faqeve në internet, dhe çmimet e tyre janë mjaft të ulëta për t’u bërë ju që të merrni ato në këtë listë.

Me planin e tyre themelor, ju merrni atë që paguani për – 1 domain falas, 50gb të ruajtjes SSD (që do të thotë se ata kujdesen për shpejtësinë dhe efikasitetin) dhe bandën e bandës së pa-matur (nuk specifikohet sa është alokuar për llogari, por për aq kohë sa ju bien në rangun e tyre “normal”, duhet të jeni mirë).

Nëse doni llogari falas me email, atëherë Bluehost nuk është diçka që dëshironi, sepse emaili është një shërbim shtesë me pagesë me ta.

Sidoqoftë, Bluehost vjen me SSL falas, kështu që nëse po drejtoni një uebfaqe biznesi, kjo do të vijë në dispozicion. Përveç kësaj, ato janë mjaft të qëndrueshme. Couift që me aftësitë e tyre të tjera, dhe Bluehost është me të vërtetë një pretendent i denjë për këtë listë.

Aktgjykim: Për cilin host do të kërkojë?

TERMI I PARË

RINOVIMI

DALLIMI

Hostinger

$ 2.34

$ 3.25

+$ 0.91

HostMetro

$ 2.95

$ 2.95

$ 0

InterServer

$ 5.00

$ 5.00

$ 0

Mos harroni: Ndihmoni hostin tuaj në internet me nevojat e faqes suaj të internetit!

Për fat të keq, nuk ka asnjë pritës të mirë të internetit. Vetëm ai që është i duhuri për ju dhe nevojat tuaja. Pritës të ndryshëm në internet janë të përshtatshëm për përparësi të ndryshme.

Për shembull, një sit i thjeshtë i portofolit, ka nevojë vetëm për një host të vogël, të përbashkët në internet. Por, nëse jeni duke botuar një blog ose uebfaqe me më shumë se 30,000-40,000 vizitorë në muaj, do të dëshironi ruajtje shtesë dhe aftësinë për të përmirësuar në VPS kur koha të jetë e duhur.

Nëse po kërkoni të filloni një sit të e-commerce, do t’ju duhet një host në internet që lejon integrimin e pagesave dhe masa shtesë të sigurisë. (Sigurohuni që të shikoni Hosting tonë të rekomanduar eCommerce.)

Siç mund ta shihni, hostet e lirë të uebit jo gjithmonë thithin, por kontrolloni tiparet dhe performancën e tyre para se të blini. Paç fat! Dhe nëse keni akoma pyetje të mëtejshme, ndjehuni të lirë të kontaktoni, dhe do të jem i lumtur t’ju përgjigjem pyetjeve tuaja.

Tani, nëse keni xhepa të thellë dhe jeni duke kërkuar disa sende të rafteve të lartë, shikoni këto platforma të menaxhuara të WordPress Hosting.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me