WordPress често е била платформата за избор за много фирми, които искат да започнат да изграждат свой собствен онлайн магазин. Част от това е заради обширните плъгини, които WordPress може да предложи.

Независимо дали го осъзнавате или не, изборът на подходяща приставка за електронна търговия за вашия уебсайт WordPress е абсолютно решаващ за вашия бизнес, ако искате да създадете повече възможности за растеж и печалба.

От хилядите плъгини, които понастоящем са достъпни в WordPress, ние го стеснихме до 20 от задължителните приставки за WordPress за уебсайт за електронна търговия!

Функциите, които трябва да търсите в приставка за WordPress

Бързо търсене на приставка за електронна търговия в WordPress ще ви обедини стотици резултати. За начинаещи и нови собственици на уебсайтове може да е малко прекалено да се опитате да намерите идеалния плъгин за вашия уебсайт.

Ето това е, че няма такова нещо като перфектен плъгин, тъй като някои може да имат основните функции, които бихте искали, докато други може да не.

Например, ако вашият уебсайт продава главно цифрови стоки като музика, подкасти, цифрови електронни книги и т.н., тогава може да ви е необходим приставка за електронна търговия, която е специализирана в продажбата на цифрови продукти. И обратно, ако продавате физически стоки, тогава се нуждаете от приставка за електронна търговия, която включва функции като доставка и управление на инвентара.

Други фактори, които трябва да вземете предвид, са приставки, които поддържат шлюзове за плащания по подразбиране и възможност за добавяне на още. Също така трябва да проверите дали приставката за електронна търговия идва с теми на WordPress, които са съвместими помежду си.

По принцип трябва да знаете какъв ще бъде фокусът на вашия онлайн бизнес, за да знаете какви функции и плъгини ще трябва да инсталирате.

Изискванията за поддържане на уебсайт за електронна търговия

Не е тайна, че уебсайтът за електронна търговия обикновено е гладен за ресурси. Поради това е важно да изберете най-добрия хостинг на WordPress, който отговаря на вашия бюджет.

Тези, които търсят достъпна опция, могат да започнат с хостинг сайтове като Inmotion хостинг или SiteGround. По-специално SiteGround предлага планове, оптимизирани за уебсайтове за електронна търговия с функции като SSL сертификати за сигурни плащания, специализиран IP и специална линия за поддръжка.

Ако имате бюджет и искате да имате най-доброто представяне, можете да потърсите Kinsta, който е специализиран в уебсайта за електронна търговия WordPress.

Освен това, ако все още не сте го направили, трябва да решите име на домейн за уебсайта си за електронна търговия. Ако имате нужда от помощ, можете да използвате генератор на имена на домейни за някои идеи.

След като получите своя уебсайт в ред, е време да разгледате приставката за WordPress, която трябва да имате за бизнеса си в електронната търговия!

20 Трябва да имате WordPress Plugin

1. WooCommerce

WooCommerce

Доста вероятно най-популярната приставка за електронна търговия в WordPress, WooCommerce е чудесна приставка за изграждане на вашата цифрова витрина от нулата на WordPress.

Откакто Automattic (екипът зад хостинг на блогове на WordPress.com) ги придоби през 2015 г., WooCommerce добавя още теми и функции, оптимизирани за уебсайт за електронна търговия WordPress.

2. WPForms

WPForms

Важно е всеки собственик на бизнес да има начин клиентите да се свържат с тях, в случай че имат обратна връзка или въпроси. WPForms е плъгин, който ви позволява бързо да настроите контактна форма на WordPress с удобен за начинаещи интерфейс.

Използвайки тяхното влачене & отпадайте функционалността, можете лесно да създадете формуляри за контакти, формуляри за поръчка, формуляри за плащане, формуляри за абонамент за електронна поща и други само с няколко прости кликвания.

За тези, които искат по-разширени опции и функционалност, можете да се регистрирате за тяхната версия Pro, която има повече опции и функции за персонализиране.

3. OptinMonster

OptinMonster

Популярен софтуер за оптимизиране на скоростта на преобразуване, OptinMonster ви помага да конвертирате отказалите се посетители на уебсайта, като ги подтиква да станат абонати по имейл. Освен това е чудесен плъгин, ако искате да създадете своя списък с абонаменти за електронна поща и да увеличите обхвата на вашите верни клиенти.

4. Veeqo

Veeqo

Veeqo е една от най-добрите възможности да се грижите за всички ваши нужди за управление на инвентара в WooCommerce. Софтуерът е универсално решение за електронна търговия, което ви позволява да управлявате вашия магазин (и) на WooCommerce, както и други канали като eBay, Amazon и Etsy от една платформа.

С помощта на Veeqo можете да управлявате поръчките, да поддържате синхронизирането на инвентара в реално време, да редактирате списъци с продукти, да купувате от доставчици, да управлявате своя избор, опаковане и доставка и много други.

Софтуерът помага на търговците на дребно да избягват излишните запаси и препродажбата, създавайки по-рационален и ефективен бизнес.

5. Галерия Envira

Галерия Envira

За онлайн магазините е много важно да имате галерия, за да покажете продуктите си на своите клиенти. Докато WordPress ви позволява да създавате галерия с изображения без да е необходима приставка, тя все още е доста основна.

Envira Gallery ви помага лесно да създадете отзивчива и красива галерия в WordPress. С приставката можете да настроите множество галерии, да създавате албуми, да отваряте изображения в лайтбокс изскачащи прозорци и много други.

6. Yoast SEO

Йоаст SEO

По-рано известен като WordPress SEO от Yoast, Yoast SEO е популярна приставка за WordPress, която оптимизира уебсайта Ви за търсачки и подобрява видимостта на уебсайта Ви за ключова аудитория.

Плъгинът предлага много функции, освен добавяне на мета тагове, за да ви помогне да подобрите SEO класацията на уебсайта си. Ако не сте запознати с условията за SEO, може да отнеме известно време да свикнете. За щастие, интерфейсът им е доста лесен за използване и лесен за използване.

7. BackupBuddy

BackupBuddy

Сигурността е абсолютно важна за всеки бизнес, двойно повече за уебсайта за електронна търговия. Надеждна форма на сигурност е да сте готови за архивиране, в случай че загубите всички данни на клиента си поради хардуерна повреда или атака на сървърите на вашия хост.

Настройването на архивиране за вашия уебсайт трябва да бъде първото нещо, което правите и препоръчваме да използвате BackupBuddy, тъй като те са не само надеждни, но и лесни за настройване и възстановяване на вашия уебсайт WordPress.

Още по-добре, съхранявайте резервната си копия в външно облачно хранилище за допълнителен слой защита. BackupBuddy предоставя удобствата за лесно настройване на нещата.

8. Ecwid

Ecwid

Когато става дума за покупки в онлайн магазин, наличието на професионална и проста страница за качване определено ще ви помогне да подобрите шансовете си.

Плъгинът Ecwid WordPress създава доста прости страници за проверка, които включват всички необходими функции, които ще ви трябват за уебсайт за електронна търговия. Те също така поддържат над 40 международни варианта за плащане, интеграция на доставки в реално време и 45 езика.

9. MemberPress

MemberPress

С MemberPress можете да създадете опция за членство за вашия уебсайт за електронна търговия, като използвате един от най-добрите налични приставки за членство в WordPress.

Създавате специални абонаменти и ексклузивно съдържание за вашите членове, за да подтикнете други потребители да се регистрират. Страхотно нещо при MemberPress е, че те също са съвместими с всички видове шлюзове за плащания и с плъгини за онлайн магазин като WooCommerce.

10. JigoShop

JigoShop

Искате ли да стартирате вашия онлайн магазин и имате нужда от незабавно решение? Плъгинът JigoShop WordPress ви позволява да го направите, тъй като те имат всички необходими опции, които ще трябва да създадете напълно представен уебсайт за електронна търговия.

Можете да извършвате плащания с PayPal, да качвате всичките си продукти, да използвате Skrill / Moneybookers, без да се налага да инсталирате външни или допълнителни инструменти. Те също предлагат премиум разширения, които можете да използвате на уебсайта си WordPress.

11. WP електронна търговия

WP електронна търговия

WP електронната търговия е чудесно решение за фирми, които се нуждаят от прост, но всеобхватен плъгин за електронна търговия в WordPress. С помощта на тази приставка можете да създадете своя онлайн магазин от нулата, за да продавате цифрови или физически продукти, услуги или дори да създадете сайт за членство.

Можете да персонализирате приставката по какъвто и да е начин чрез CSS и HTML. Управлението на вашите поръчки и каталози може да се извърши с техните мощни вградени инструменти.

12. Лесни цифрови изтегляния

Лесни цифрови изтегляния

Ако сте единствено фокусирани върху продажбата на цифрови стоки, тогава Easy Digital Downloads е чудесен плъгин, който работи добре с уебсайтовете за електронна търговия в WordPress.

Това е лесен за използване плъгин, който има много разширения за различни шлюзове, платформи и услуги. Въпреки че работят с всякакви теми на WordPress, Easy Digital Download има и свои красиви теми, които са изградени специално за приставката.

13. Shopify Connect за WooCommerce

Shopify Connect за WooCommerce

Една от най-бързо развиващите се платформи за електронна търговия, Shopify е нещо повече от платформа, това е цялостно решение, което е безпроблемно и лесно за използване.

С Shopify Connect за WooCommerce вече можете да свържете както Shopify, така и WooCommerce системи. Ще имате предимствата на WordPress като гъвкавост и персонализация. В същото време можете да продавате директно в платформи за социални медии като Facebook и Pinterest с Shopify връзки.

14. LearnDash

LearnDash

LearnDash е страхотна LMS (система за управление на обучението) плъгин, която можете да използвате за създаване и продажба на цифрови курсове на вашия уебсайт WordPress. Чудесно е за хората, които искат да създадат уебсайт за обучения или да преподават специализирани теми като дигитален маркетинг или техники за социални медии.

Можете лесно и бързо да създавате уроци, викторини, задания и още много неща, за да изградите онлайн курсовете си, като използвате техния удобен конструктор за изтегляне и пускане на курсове.

15. Бързи и лесни често задавани въпроси

Бързи и лесни често задавани въпроси

За някои уебсайтове за електронна търговия, ползването на раздел с често задавани въпроси всеки път, когато стартирате нов продукт или услуга, ще бъде полезно, ако вашите клиенти не са запознати със самия продукт.

Бързите и лесни често задавани въпроси отговарят на името си, като ви позволяват да добавяте страници с често задавани въпроси по относително бърз и лесен начин. Добавянето на раздела с често задавани въпроси също ще помогне да се намали режийната поддръжка на клиенти и да се подобри реализацията, така че определено е добра приставка да има.

16. Постоянен контакт

Постоянен контакт

Друга страхотна приставка за електронна търговия за създаване на списък с имейли и за изпращане на имейли до вашите абонати е приставката за постоянен контакт за WordPress.

Като една от най-добрите начинаещи платформи, които можете да използвате, можете да започнете да работите по имейл маркетинга си за нула време, като използвате бързата и лесна настройка. Плюс това, с вградените инструменти за създаване на формуляри за регистрация и възможността за работа с инструменти за генериране на олово като OptinMonster, това определено е плъгин, който трябва да имате.

17. MonsterInsights

MonsterInsights

Проследяването на вашите анализи е чудесен начин да разберете какво работи за вашата аудитория. MonsterInsights ви позволява да се свързвате с Google Analytics, за да можете да научите повече за посетителите си, като проследявате откъде идват и какво правят, докато са на вашия уебсайт.

Въпреки че плъгинът е свободен за използване, техните разширени функции ще изискват да закупите тяхната версия на Pro, което ще ви даде повече представа и възможности за персонализиране на вашите данни.

18. CSS Hero

CSS Hero

Темите за WordPress разчитат на CSS за визуалния облик на вашия уебсайт. За да промените или направите персонализиране на вашата тема, трябва да можете да го направите в CSS. И научаването му може да отнеме време.

С CSS Hero можете да персонализирате вашата WordPress тема, без да се налага да пишете един ред код. Всичко, което трябва да направите, е просто да инсталирате приставката за WordPress и веднага можете да започнете да персонализирате вашите теми.

Или, ако това е твърде много за вас, винаги можете да преминете към премиум WordPress теми.

19. MaxCDN

CDN (мрежа за разпространение на съдържание) ви помага да зареждате по-бързо вашите изображения и друго статично съдържание на вашия уебсайт за вашите потребители. За уебсайтовете за електронна търговия бързото зареждане на страници е изключително важно за потребителското изживяване.

Надежден CDN плъгин, MaxCDN работи и се интегрира лесно с WordPress, за да помогне на уебсайта да се зареди още по-бързо, без да се налага да се премествате в нова хостинг компания. Плюс това е много лесно да се инсталира и да започне!

20. SEMRush

На пазара за електронна търговия винаги е добра идея да следите как се справят конкурентите ви. С SEMRush можете да проверите как се класират конкурентите ви, заедно с техните платени ключови думи и органичния им трафик.

Използвайки тези информации, можете да изградите и оптимизирате ефективно собственото си съдържание и маркетингова стратегия, за да изпреварите конкуренцията.

21. Plugin WordPress за отброяване на продукти

Отброяване на продукта

Чудесен начин да увеличите продажбите е да пускате продуктите си в продажба за ограничено време. WordPress Plugin за отброяване на продукти ви позволява лесно да създавате опция за обратно отброяване на продукти в своя онлайн магазин и да насърчава клиентите да грабнат тези сделки, преди да изчезнат.

Това е прост и ефективен инструмент, който можете да използвате, за да увеличите продажбите на уебсайта си за електронна търговия. Плюс това, той работи чудесно с WooCommerce.

Увийте

Така че, има го, 21 WordPress плъгини, които ви трябват за уебсайт за електронна търговия. Имате ли други плъгини, които смятате, че трябва да включим? Уведомете ни за това.

Имате уебсайт, но имате нужда от помощ при изграждането на вашето онлайн присъствие? След това вижте нашето страхотно ръководство за изграждане на онлайн присъствие!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me