6 причини защо скоростта на уебсайта има значение

Колко време чакате да се зареди уебсайт?


Е, според статистиката, половината от нас дори не чакат две секунди, за да изскочи съдържанието на уебсайта!

Ето защо създадох проверката на скоростта на Bitcatcha. Исках да се уверя, че сървърът ми реагира възможно най-бързо. И аз искам да ви помогна да тествате и вашите.

Но, защо скоростта на зареждане на уебсайт е толкова важна? Каква разлика прави част от секундата?

Отговорът? Това прави голяма разлика! Той влияе на потребителското изживяване, класирането на търсенето и дори на продажбите и реализациите.

1. Скоростта на уебсайта е първото впечатление, което някога правите

Първите впечатления са жизненоважни в мрежата.

Вашите клиенти, читатели и посетители на уебсайтове правят незабавна преценка за вас и вашия бизнес.

Ако уебсайтът ви се зарежда бързо, веднага правите силно впечатление. Това е бърза печалба за потребителското изживяване! Ако се зарежда бързо, новият ви посетител е веднага щастлив.

Това е чиста психология. Считаме бързите уебсайтове за професионални и надеждни. Ние свързваме скоростта с ефективността, доверието и увереността.

"Ако е бързо, трябва да е професионално!"

Бавният уебсайт, от друга страна, ни кара да мислим, че е несигурен, несигурен и ненадежден. И наистина е трудно да се обърне това негативно първо впечатление.

 • 79% от онлайн купувачите казват, че няма да се върнат към уебсайт, ако са имали проблеми със скоростта на зареждане.

Нямате втори шанс, когато става дума за потребителско изживяване. Близо 80% от потенциалната ви аудитория не се връща.

2. Очакваме скорост!

Интернет задава висока лента, когато става въпрос за скоростта на сайта. Очакваме и изискваме бързо време за зареждане.

Ето основните факти:

 • 47% от хората очакват вашия сайт да се зареди за по-малко от 2 секунди.
 • 40% ще го изоставят изцяло, ако отнеме повече от 3 секунди.

Получавате малко повече място за движение с мобилни посетители, но не много.

 • 85% от интернет потребителите очакват мобилен сайт да се зареди толкова бързо или по-бързо, отколкото на работния плот.

Всички статистики предоставени от Kissmetrics.com

Когато сме в движение, сме склонни да бъдем още по-малко търпеливи. Искаме отговори бързо!

Очакванията на хората от скоростта на зареждане на мобилни устройства

Ясно е, че всички очакваме бързи резултати, независимо дали сме на лаптоп, десктоп, таблет или мобилен телефон. Помислете как използвате интернет всеки ден. Търсите бързи отговори и незабавни резултати.

Когато става дума за добре познати и авторитетни сайтове, хората са готови да изчакат още малко. Ако сте Google или Facebook, посетителите ще понесат малко забавяне, защото са установено име.

За съжаление, за малкия бизнес и стартиращите компании не винаги имате такъв лукс. Най-добре е да сте възможно най-бързи още от самото начало.

3. Потребителско изживяване

Писах много за потребителското изживяване и UX дизайна. Мисля, че това е един от малкото начини, по които уебсайтовете наистина могат да се разграничат от конкуренцията.

В основата на добрия UX дизайн е създаването на фантастично и просто преживяване за вашите посетители. Има два основни фактора, участващи в положителното потребителско изживяване:

 • Дайте на посетителите това, което търсят
 • Дайте им ги бързо.

Ето защо скоростта на зареждане на уебсайта е вашият приоритет номер едно, що се отнася до потребителското изживяване. Хората, посещаващи вашия уебсайт, търсят нещо. Дайте им ги възможно най-бързо.

Щом посетителите ви са объркани или разочаровани, вие сте направили нещо нередно. И нищо не ни фрустрира като бавен уебсайт!

4. Бавните уебсайтове убиват реализациите

Нека да разгледаме бързо една от първите статистики, която ви показахме:

 • 40% от хората ще изоставят вашия сайт, ако това отнема повече от 3 секунди.

Нека да кажем, че 100 000 души посещават сайта ви всеки месец. Ако се забавите до 4 секунди, можете да загубите 40 000 потенциални клиенти.

40000!

Ако бавната скорост на натоварване прогонва хората, то това води до продажбите ви. Това също не е само спекулация. Някои от най-големите компании на планетата са тествали това.

 • Amazon направи тестове, които показаха, че ще губят 1,6 милиарда долара всяка година, ако се забавят само с една секунда.

А Amazon са утвърдена, разпознаваема компания. Ако клиентите няма да чакат само една допълнителна секунда за Amazon, какъв шанс имаме останалите от нас?

5. Дългосрочният ефект от бавната скорост на уебсайта

Установихме, че бавната скорост на зареждане води до моментално отпадане на посетителите. Близо половината от потенциалните ви посетители вече са изчезнали. Но тук има и дългосрочен ефект. Това продължително време за зареждане постепенно затруднява естествения ви растеж и от уста на уста.

Клиентите бавно спират да насочват вашата услуга към други поради лошо преживяване. Създадените уебсайтове е по-малко вероятно да се свържат обратно към вашето съдържание. Това може дори да накара хората да се откажат от бюлетина ви.

Често свързваме бавен уебсайт с липсата на доверие, което може да навреди на вашата марка в дългосрочен план.

6. Скоростта на уебсайта влияе на вашия ранг в Google

Google имат самопризната любов към скоростта.

„Ние се стремим да улесним цялата мрежа“

Те са на мисия да гарантират, че интернет е супер бърз, лесно достъпен и полезен. Засега вършат доста добра работа.

Има много информация за Google, скоростта на зареждане и вашето класиране за търсене. Част от това е вярно, някои не толкова. Ето какво знаем със сигурност от самите уста на Google.

 • Google взема предвид скоростта на зареждане на уебсайтове при класирането на уебсайтове (обявено през 2010 г.)
 • Но това е много малък „сигнал“ (в сравнение с уместността и авторитета)

„Въпреки че скоростта на сайта е нов сигнал, той не носи толкова тежест, колкото уместността на страницата. Понастоящем по-малко от 1% от заявките за търсене са засегнати от сигнала за скорост на сайта “

Това означава, че средните уебсайтове няма да видят много промени. Но, ако сайтът ви е супер бавен, ще страдате.

Но, ето това е интересното:

"Google ще намали количеството на роботите, които изпраща на вашия сайт, ако сървърът ви е по-бавен от две секунди."

Това означава, че Google е по-малко вероятно да вземе най-новата ви публикация в блога или да забележи други актуални актуализации. И това може да ви навреди.

За да сте сигурни, че скоростта на вашия сървър е стандартна, използвайте нашата проверка на скоростта на сървъра Bitcatcha и се уверете, че вашият сайт измерва. Ако изминат по-малко от две секунди, може да се скриете ефективно от роботите на Google.

Професионален съвет: 

Ако вашият уебсайт работи на WordPress, не забравяйте да проверите тези управлявани хостинг на WordPress, тъй като техните услуги са добре оптимизирани за скорост.

Скоростта има значение. Това се отразява на вашето потребителско изживяване, влияе на класирането ви при търсене. Оказва влияние върху вашите продажби и реализации.

Ако се чудите как измервате скоростта на сървъра си, преминете към нашата проверка за скорост сега и сравнете вашия сайт с милиони други.

Ако имате някакви въпроси или мисли относно скоростта на зареждане на уебсайта или времето за реакция на сървъра, моля, оставете коментар по-долу!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map