WordPress захранва 24% от интернет.

Това са повече от 75 милиона уебсайтове.

Ако сте прочели моето ръководство за създаване на онлайн магазин, ще знаете, че вече го препоръчвам силно. Това е най-доброто място да стартирате новата си империя за пазаруване.

Задръжте, какво точно е WordPress?

Wordpress

Ако сте нови в играта, WordPress е платформа, която ви позволява да създавате свой собствен уебсайт. Вие избирате дизайна, оформлението, адреса. Правят всички компютърни хитрини. Това е най-лесният и бърз начин да създадете свой собствен сайт.

Преди да продължим, заслужава да се отбележи, че говоря за WordPress.ORG, а не за WordPress.COM. Има разлика. В WordPress.COM вашето ниво на контрол е ограничено и вие споделяте хоста с милиони други. В WordPress.ORG вие сами изтегляте софтуера и го хоствате. Това е малко повече работа, но получавате много повече контрол и креативност. Ако изграждате онлайн магазин, WordPress.ORG е мястото, където трябва да бъдете.

Добре, така че защо собствениците на онлайн магазини го обичат?

Причина №1. Безплатно е

Не можете да спорите с ценовата марка на WordPress. Не струва нищо да изтеглите софтуера и да започнете. Ще забележите, че другите опции за онлайн магазин обикновено идват със стартови разходи.

Основният конкурент, Shopify, започва например с постоянни такси от 29 долара на месец и оскъпява с растежа си. Други платформи, като Etsy и eBay, заемат здравословен дял от приходите от продажби.

С WordPress можете да настроите магазин и да продадете първия си продукт, без да плащате и стотинка на хоста. Те ви позволяват да запазите повече от печалбата си от която и да е друга услуга онлайн.

Ако сте нов собственик на магазин, всяка стотинка се брои.

Причина №2. Настройването е наистина лесно

WordPress може да се похвали с известна „петминутна инсталация“. Това не е преувеличение Стъпка по стъпка ръководството ви води лесно през него и ще имате уебсайт онлайн за минути.

Единствената трудна част е настройването на вашия уеб хостинг. За да използвате WordPress.org, ще ви е необходим най-добър хостинг на блогове. Това е парцелът, който ви позволява да изградите уебсайта.

За щастие, в Bitcatcha имаме всички отговори на уеб хоста! Ние предлагаме пълен списък с препоръчани уеб хостове, за да можете да намерите подходящия за вас. Дори интервюирахме потребители и ги попитахме колко добре се представя техният уеб хост.

Причина №3. Не е нужно да сте креативен уеб дизайнер или кодиращ гений

Много хора избягват да създават собствен уебсайт, тъй като не знаят как да напишат код.

Красотата на WordPress е, че не е необходимо да знаете един ред HTML (макар че може да помогне малко). Това е идеално за собствениците на онлайн магазини, които просто искат да се съсредоточат върху продажбата на своя продукт!

Има хиляди безплатни теми – или дизайни – от които можете да избирате. Темата е шаблон за вашия сайт, който можете да настроите и промените. Повечето от тях са безплатни; просто щракнете върху любимия си и гледате как уебсайтът ви се превръща в предпочитан от вас дизайн.

Лично аз препоръчвам да платите малко пари за уникална и по-качествена тема. Ако търсите бърз отговор, опитайте темата Avada. Това е най-популярната тема там и мигновено придава на сайта ви професионално усещане.

Avada

Също така ще искате да се уверите, че темата е съвместима с WooCommerce. (WooCommerce е инструментариумът, който ще трябва да задвижите механизма за пазаруване на вашия сайт). Тема като Divi е идеална за това.

Причина №4. Приятен е за мобилни устройства

Може да не знаете това, но повече от половината от целия достъп до интернет се осъществява на мобилно устройство. Това означава, че повечето от потенциалните ви клиенти използват смартфон или таблет по всяко време.

Ако това не е достатъчно изненадващо, ето още няколко статистики за пазаруване от мобилни устройства:

  • Мобилният достъп до интернет вече надмина достъпа на настолни компютри и лаптопи.
  • Пазаруването на мобилни телефони процъфтява и през 2019 г. скочи от 8% до 15%.
  • 72% от електронната търговия ще се осъществява на мобилно устройство до 2021 г..

(статистика от Selz.com)

Но как на земята да създам мобилен уебсайт??

Нямаш, WordPress го прави за теб! Само не забравяйте да изберете a отзивчива тема при проектирането на вашия сайт. „Чувствителен“ означава, че вашият сайт ще се адаптира към това, което устройство се свързва с него. Ако вашият клиент е на iPhone, вашият онлайн магазин ще преобразува, за да отговаря на екран на iPhone. Ако е таблет или настолен компютър, той ще щракне, за да се побере на по-големия екран. Темата на Avada, която препоръчах преди, отговаря напълно.

Изборът на отзивчива тема на WordPress означава, че не е нужно да се притеснявате откъде идвате клиентите. Просто трябва да направите страхотни продукти.

Причина №5. Хиляди приставки ви позволяват да правите всичко, което искате

„Плъгини“ са прости битове на софтуер, които се включват към вашия уебсайт, за да добавят нови функции и функции. Ако имате идея за уебсайта си, почти винаги има приставка, която да ви помогне да го направите.

Искате ли да събирате имейл адреси с форма за регистрация? Лесно, приставката за MailChimp ще се погрижи за това.

Искате автоматично да изчислите доставката и данъка за клиентите си? Лесно, има добавка за WooCommerce за това.

Искате бутони за споделяне на социални медии в целия уебсайт? Социален плъгин също ще направи това. Просто заредете администраторската си страница на WordPress и се насочете към раздела „плъгини“. Потърсете желания и ще го изтеглите с едно щракване. За това също не се нуждаете от техническо ноу-хау. Всички опции за персонализиране са прости и ясни.

Wordpress приставки

[Останете с нас, защото следващата седмица навлизаме дълбоко в света на плъгините, за да ви покажем всички най-добри опции за онлайн магазините.]

На живо е! Ръководство за начинаещи по WooCommerce & 8-те съществени разширения

Причина №6. Това е безопасно и сигурно

Знаете ли, че 51% от купувачите изоставят онлайн количката си, защото не се чувстват удобно да въвеждат данни за кредитната си карта? Онлайн измамите са много истинско притеснение. И ако имате онлайн магазин, боравите с невероятно деликатна информация.

Имате нужда от платформа, на която можете да се доверите. И че клиентите ви се доверяват. WordPress е плътно защитен от хакери благодарение на огромната си инфраструктура. Не можете да получите 75 милиона уебсайта без силна система за сигурност! Можете да се доверите на WordPress, както и вашите клиенти.

Създаването на онлайн магазин никога не е било толкова просто, сигурно (и безплатно!)

В следващите няколко седмици ще разкрием основните теми и плъгини, които ще превърнат вашия онлайн магазин в машина за печелене на пари, така че останете с нас.

На живо е! Ръководство за начинаещи по WooCommerce & 8-те съществени разширения

Послепис Бих искал да чуя от всички собственици на магазини, които понастоящем използват WordPress. Имате ли положителни (или отрицателни) преживявания в платформата? Моля, споделете своите мисли или въпроси в секцията за коментари.

Сега вижте защо най-добрите WordPress онлайн магазини използват управлявана хостинг платформа WordPress като своя база.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me