Когато създавате за първи път уебсайт на WordPress, една от основните страници, които трябва да имате готови, е страницата за контакти. Независимо дали сте блог, бизнес или навсякъде между тях, наличието на страница за контакти е чудесно за вашите потребители да общуват с вас и в крайна сметка да създадете по-ангажиращо изживяване.

Сега някои от вас може би се чудят защо ще ви е необходима страница за контакти, когато можете просто да покажете имейла си вместо това, за да могат потребителите да се свържат с вас.

Ето какво е, добавянето на страница за контакти е нещо повече от предоставяне на средство за потребителите ви да се свържат с вас. Това е начин да покажете искреността си, а също и необходимостта да развиете своя блог. Всъщност има куп предимства за това да имате страница за контакти, а не просто да използвате имейл адрес.

Някои от тези предимства включват:

 • Възможността вашите потребители и читатели да комуникират бързо с вас.
 • Запазва имейла си от спамерите, тъй като няма да предоставяте адреса си.
 • Добавянето на конкретни тематични линии гарантира, че винаги знаете за какво ще се изпраща имейла.
 • Можете да посочите типовете събрана информация, като определите полетата, които искате вашите потребители да попълнят във формата. Това помага да се намалят отнемането на време и напред между вас и потенциалния ви клиент.

И така, сега, когато знаете защо е важно да имате страница за контакти, нека разгледаме как да създадете проста за WordPress.

Създаване на формата за контакт в WordPress

Първата стъпка за създаване на контакт в WordPress е да инсталирате плъгин за него. В тази статия ще използваме Plugin за WPForms. Тъй като предлагат както безплатни, така и платени версии, за вас е добър избор да започнете.

WPforms

Формите за контакт на WPForms са 100% отзивчиви и мобилни

Разбира се, можете да изберете да използвате всеки друг плъгин, който искате, а стъпките като цяло ще бъдат същите.

След като инсталирате приставката, отидете на екрана за настройка, създайте име за вашата форма и изберете шаблона на Simple Contact Form.

Това ще създаде проста форма за контакт, която можете да изберете да персонализирате. Можете да добавите допълнителни полета към формата си за контакт, като просто ги плъзнете и пуснете от лявата ръка на панела вдясно.

Лесно е да създадете първия си формуляр за контакт с помощта на WPForms

Можете също да кликнете върху самото поле, за да направите каквито и да било промени, или да кликнете върху полетата на формуляра и да пренаредите реда на вашия формуляр за контакт, като го плъзнете. След като направите това, продължете напред и кликнете върху запазване и продължете към следващата стъпка.

Конфигуриране на настройките на формата за контакт

WPForms общи настройки

Ето къде редактираме някои от общите настройки за вашата форма за контакт. Кликнете върху „Настройки“ и меню „Общи“, за да конфигурирате следните параметри.

 • Име на формуляра: Можете да преименувате формата, ако искате
 • Описание на формуляра: Можете да добавите описание към формата си
 • Текст на бутона за изпращане: Можете да промените или редактирате какво копие на бутона за изпращане
 • Активирайте функцията за предотвратяване на спам за мед, за да предотвратите подаването на спам ботове във вашата форма.
 • Google reCAPTCHA: Преди да използвате, трябва да регистрирате вашия сайт в Google.
 • Спазване на GDPR: Ако се опитвате да спазвате изискванията на GDPR, можете да изберете да деактивирате възможността да съхранявате подробности и информация на потребителя, като IP адреси и потребителски агенти.

Щракнете върху запазване, след като сте готови, и преминете към следващата стъпка!

Конфигуриране на настройките за известяване

Така че, когато потребителят изпрати формуляр за контакт, ще ви трябва някаква форма на известие, за да ви информира за това. В менюто „Настройки“ и „Известия“ можете да конфигурирате настройките като имейла, на който ще бъдат изпращани известията или темата.

Можете да добавите ново известие за различни цели

Обикновено при първото инсталиране на приставката тази функция винаги ще бъде включена. По този начин, когато някой изпрати формуляр за контакт, винаги ще получавате известие за него чрез имейла си.

Професионален съвет

Ако искате да постигнете допълнителна миля и да имате последователна марка, можете да изберете да добавите персонализиран заглавие към вашия имейл шаблон. Ето едно кратко ръководство, което можете да проверите.

Конфигуриране на потвържденията на формуляра за контакт

След като изпратите формуляр за контакт, потвърждението на формуляра е чудесен начин да уведомите потребителите си, че формулярът, който са изпратили, е обработен и ви дава възможност да информирате какво да направите по-нататък.

Можете да персонализирате какво виждат потребителите, след като изпратят формуляр

Обикновено потвържденията на формулярите могат да бъдат:

 • съобщение: Това ще се появи, след като посетител изпрати формуляр за контакт. Обикновено е типът за потвърждение по подразбиране за повечето плъгини за формуляри за контакти. Можете да напишете обикновено съобщение, за да уведомите потребителя, че сте получили формата им за контакт.
 • Показване на страница: Ако искате да изпратите вашите потребители на конкретна уеб страница (т.е. да им благодарите или да насочите към скрито съдържание), можете вместо това да използвате този тип потвърждение.
 • Пренасочване (Отидете на URL): Можете да използвате тази опция, ако искате да изпратите потребителя до друг уебсайт.

Сега, когато знаете различните типове потвърждения, които WPForms може да предложи, нека разгледаме как да конфигурирате и персонализирате съобщението, което вашите потребители ще видят, след като изпратят формуляр.

Първо, отидете на раздела „Потвърждение“, който се намира в редактора на формуляри в „Настройки“. Следва да изберете тип за потвърждение. Препоръчваме да използвате „Съобщение“, тъй като е по-лесно за начинаещи.

След това можете да персонализирате съобщението за потвърждение и след като сте готови, продължете и кликнете върху запазване. Сега всичко останало е последната стъпка, добавяйки страницата за контакти!.

Добавяне на страницата на формуляра за контакт

До този момент трябва да имате страница с формуляр за връзка, готова за работа. Всичко, което трябва да направите сега, е всъщност да го добавите към уебсайта си на WordPress.

Докато плъгинът ви позволява да добавяте формуляр за контакт на няколко места на вашия уебсайт (публикации в блогове, странична лента и т.н.), ние ще се съсредоточим върху най-простия метод, който е да добавите нова страница.

Добавяне на вашата форма за контакт към страница или публикация

Това, което трябва да направите, е да създадете нова публикация или страница в WordPress и след това да кликнете върху бутона „Добавяне на формуляр“. На следващо място е да изберете формата за контакти в изскачащото меню и да кликнете върху „Добавяне на формуляр“.

Остава само да публикувате публикацията или страницата и след това формата за контакт ще се появи на уебсайта ви на WordPress.

Voila! Вече имате съвсем нова страница на формата за контакт на вашия уебсайт WordPress, която посетителите ви могат да използват, за да се свържат с вас.

Наличието на страница за контакти е полезно за създаване на комуникация между вас и вашите потребители. Ако искате да разберете по-добре потребителите си, посетете по-ранната ни публикация за това как да добавите Google Analytics към вашата WordPress.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me