Ако наскоро използвате нашата проверка на скоростта на сървъра, може би сте забелязали страхотна нова функция: карта на местоположението на интерактивния сървър.

Когато измервате скоростта на сървъра си с Bitcatcha, ние провеждаме тестове от осем различни места по света. Това е единственият начин да гарантираме, че сайтът ви бързо се зарежда от всяка част на планетата.

Досега трябваше да поемете нашата дума за това. Но с новата ни карта можете да видите откъде точно пингираме вашия сайт. Ето как изглежда:

Тест за скорост на сървъра на Bitcatcha

Както можете да видите, щифтовете ви показват местоположението на нашите тестове: Великобритания, Бразилия, Сингапур, Индия, Австралия, Япония и две места в САЩ.

Използвайки приставката на Google Maps Widget за създаване на тази карта, реших, че ще напиша бърз преглед за нея. Както можете да видите, той е интерактивен и ми позволява да използвам марката Bitcatcha на щифтове за местоположение. Доста готин, нали?

Google Maps Widget

Плъгинът е просто най-добрият инструмент за картографиране, който съм използвал. Ако имате нужда от карта, за да покажете местоположението на вашия бизнес или магазин, определено бих помислил да го проверите. Или може би трябва да дадете указания на хората или – като мен – да дадете на посетителите повече информация за вашия сайт.

Google Maps Widget съществува повече от четири години и вече има 100 000 потребители, така че е надежден продукт.

Самият плъгин е прост, интуитивен и персонализируем. Няма да ви трябват технически умения, за да започнете и това работи направо извън кутията. Всичко, което трябва да направите, е да въведете подробности за местоположението и да персонализирате външния вид на картата. Можете дори да съобразите дизайна с вашия уебсайт.

Но най-хубавото е, че той е светкавично бърз и изразходва много малко ресурси.

На пазара на WordPress е налична безплатна версия на приставката, а също така има и про версия, започваща от $ 15.

Използвам професионалната версия (която препоръчвам), така че нека преминем през някои от най-добрите функции.

Супер бързо зареждане

Ако сте редовен читател тук в Bitcatcha, ще знаете, че съм обсебен от бързината. Винаги не искам да добавя тежки плъгини, които ще изсмучат ресурси от уебсайта.

Ето защо Google Widget е толкова удобен. Докато повечето плъгини за карти изпращат 50+ заявки за плъзгане в интерактивна карта, Google Maps Widget изпраща само ЕДНА заявка. Тя не използва почти никакви ресурси. Как го управлява?

Тази част е доста умна. Когато картата се зареди за първи път на вашия сайт, това е просто изображение. Това е екранна снимка или миниатюра, което означава, че е лек и прави само една заявка до сървъра. Ето как изглежда:

Миниизображение на картата

Картата става интерактивна само при щракване върху нея:

Интерактивна карта

В този момент тя се влачи във всички допълнителни искания. Това означава, че първоначалната ви скорост на зареждане не се забавя от тежък интерактивен плъгин на началната страница.

персонализиране

Както можете да видите на нашата карта в Bitcatcha, можете да адаптирате приставката така, че да се слее във вашия сайт. Пиновете на нашата карта включват логото на Bitcatcha. Можете също да промените размера на картата и цветовете на лайтбокса, когато той се разширява.

Логото на Bitcatcha като щифт на джаджа за google map

Самата карта се вписва във функционалността на Google Maps, така че можете да избирате и от техните функции. Искате ли гледката към улицата? Сателитен изглед? Упътвания от едно място до друго? Всичко е лесно персонализирано в приставката (забележете: това са професионални функции).

Можете дори да включите информационни мехурчета, коефициент на увеличение и други аспекти, всички теглени от Google Maps.

Редовно се актуализира

Може да изглежда малко, но винаги търся приставки, които редовно се актуализират. Това означава, че винаги са безопасни, сигурни и бързи. Не само това, но това означава, че екипът се грижи за своя плъгин и реагира бързо за отстраняване на грешки.

По време на писането, джаджата на Google Maps бе актуализирана преди три дни. Гарантирано ви е най-актуалната функционалност с този плъгин.

Страхотна поддръжка

Момчетата зад Google Maps Widget са страхотни с поддръжката на клиентите. Те се стремят да отговорят на всички имейли в рамките на три часа и гарантират отговор в рамките на 24 часа.

Членовете на Pro получават година на гарантирана поддръжка, но можете да надстроите до поддръжка за цял живот с пакета „Агенция“.

Има и полезен форум за поддръжка за безплатни потребители. Експертите са доста активни и има добра общност от потребители, които отговарят на най-често срещаните въпроси.

Заслужава ли си да плащате за пакета Pro?

При $ 15 си струва да разгледате професионалния пакет. Получава ви година безплатни ъпгрейди и гарантирана поддръжка, както и достъп до професионалните функции (повече опции за персонализиране, неограничени пинове, опции за изглед на улицата и др. Пълен списък с функции можете да видите тук).

Пакетът „Про Неограничен“ е средното ниво и ви позволява да използвате плъгина на толкова лични сайтове, колкото искате. Пакетът „Pro Agency“ е най-скъпият и ви осигурява неограничено лично ползване и използване на клиенти, както и доживотни подобрения и поддръжка.

Ако не сте сигурни дали допълнителните пари си заслужават, можете да изпробвате безплатната версия за седем дни (не се изисква кредитна карта).

Google Maps Widget в действие

Преди да завърша прегледа, проверете как изглежда приставката зад кулисите. Както можете да видите, има множество опции за настройка на джаджа:

Изберете размер, тип карта и персонализиране на щифтове от една проста форма.

Настройки на джаджи на картата на Google

Можете да промените заглавието или текста над и под самата карта.

След това преместете раздела на „интерактивна карта“ и можете да персонализирате как ще се показва интерактивният аспект.

Можете дори да получите достъп до екипа за поддръжка оттам на екрана с опции.

Заключителни мисли

Google Maps Widget е най-добрият начин да добавите карта към вашия сайт. Той е лесен за използване, влива се във вашия дизайн и няма да забави сайта ви.

Опитайте сами. Вземете безплатната версия в WordPress Plugin Store или Pro версията на официалния сайт на Google Maps Widget.

Кажете ми как се качвате!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me