Как да изградите първата си целева страница (+14 съвета, за да я оптимизирате)

Целеви страници. Те са съществена част от всяка добра маркетингова кампания.


Те стимулират реализациите, увеличават продажбите и насърчават регистрацията. За съжаление те са леко неразбрани и рядко са оптимизирани до пълния си капацитет.

Първо, нека отговорим на големия въпрос:

Какво е целевата страница?

Shopify

Целевата страница е персонализирана уеб страница, създадена специално за преобразуване на клиенти. Той е изключително специфичен, насочен и лазерно оптимизиран за продажби или регистрации.

Те често се използват за прекарване на посетители от рекламни връзки в социални медии или Google.

Това е самостоятелна страница, която обикновено не е свързана с началната ви страница или с останалата част от уебсайта ви. Ако хората са на вашата целева страница, те вече се интересуват от вашия продукт или услуга. Те вече са заинтригувани.

Всичко, което трябва да направите, е да ги конвертирате, което можете да направите по два основни начина:

  1. Генериране на потенциални клиенти чрез формуляр за регистрация
  2. Продайте нещо!

По какво се отличава целевата страница от началната страница?

Склонни сте да видите много реклами във Facebook и Google, насочващи хората към началната страница на уебсайта. Това често е грешка.

Началната страница е много обща. Целта е да въведете пасивен посетител в цялостния ви бизнес и да ги оставите да изследват със собствено темпо. На начална страница има много различни пътувания и резултати на потребителите.

Целевата страница обаче е силно специфична и насочена само към една промоция. С целевата страница има само едно възможно пътуване на потребителя. Искате само ЕДИН резултат: продажбата или регистрацията.

И така, как да създадем една от тези целеви страници?

а. Използвайте приставка за WordPress

Ако използвате WordPress за домакин на уебсайта си, може да се наложи да работите в рамките на темата. В някои случаи е възможно просто да създадете нова страница. Можете да го оформите по ваше желание и да му дадете нов URL адрес (повече за това скоро).

плъгин за целевата страница

Ако търсите нещо малко по-гъвкаво, можете да инсталирате приставка за целевата страница. Едно от най-добрите е подходящо нареченото „WordPress целеви страници“, което ви позволява да избирате от шаблони, за да създадете персонализиран дизайн. Също така ви позволява да стартирате A / B сплит тестове, което е удобно за оптимизиране на процента на реализация.

б. Инсталирайте тема за изтегляне и пускане на WordPress

Що се отнася до темите на WordPress, опциите за плъзгане и пускане са най-универсалните и гъвкави там. Един от любимите ми е Divi, който включихме в нашия списък с най-добри теми за WordPress. Използвайки Divi, можете бързо и лесно да добавите нова целева страница и да създадете персонализирано оформление, като използвате полета за плъзгане и пускане.

° С. Платени алтернативи

Можете също да използвате платена алтернатива като Lander или Leadpages. Това струва малко пари, но ви помага да създадете целева страница с прости стъпка по стъпка инструкции. Няма нужда от сложно кодиране и отнема само около 30 минути, за да станете и да стартирате. Има тонове съществуващи шаблони, от които можете да избирате, и можете да ги ощипвате, докато отидете.

Leadpages®

Сега, когато сме намалили основите, нека да поговорим за оптимизация. Как да получите най-много продажби и реализации от целевата си страница?

14 съвета за оптимизиране на целевата страница за реализации!

1. Избор на URL адрес

Възможно е да не обръщате много внимание на бъркането на думи или букви в адреса на уебсайта. Това обаче има по-голямо въздействие, отколкото може да си мислите. На първо място, добър URL адрес е от съществено значение за SEO цели. Тя ви позволява да стиснете в правилните ключови думи и да помогнете на Google да намери вашия сайт.

Но на целевата страница те играят още по-голяма роля. Предлагам да използвате вашия URL, за да подсилите призива си за действие. Да речем, че използвате целевата си страница, за да популяризирате новото си приложение. В този случай направете URL адреса:

www.my-business.com/download-the-app

Това е просто подсъзнателно натискане на вашия посетител. Винаги поддържайте URL адреса кратък, конкретен и точен.

2. Поставете една ясна цел

Най-добрите целеви страници са конкретни. Не забравяйте, че това не е мястото за предлагане на множество промоции. Целевата страница е проектирана само с една цел.

Както можете да видите на целевата страница на Code Academy по-долу, тяхната единствена цел е подписването на хора до програмата. Съвсем буквално, няма друга цел или връзка на целевата страница!

Целева страница на Codecademy

Каква е вашата единствена цел? Накара ли хората да се регистрират в пощенския ви списък? Изтегля ли новото си приложение? Или продажба на нов продукт? Изберете един и се фокусирайте върху него ясно.

3. Премахнете всичко, което отвлича вниманието от тази цел

Уеб дизайнерите често казват, че 90% от тяхната работа е изрязването на нещата! След като проектирате целевата си страница, помислете за всички разсейвания, от които можете да се отървете.

Вижте този пример от CampusTap. Това е една от най-простите, опростени целеви страници, на които попаднах. Има само четири елемента на дизайн: заглавие, обяснител, призив за действие и изображение. Какво повече ти трябва?

Проста целева страница

4. Уверете се, че няма други изходни точки

На традиционна уеб страница искате много връзки, за да помогнете на посетителите да проучат вашия уебсайт. Но когато става въпрос за вашата целева страница, искате само една връзка: призив за действие.

Не трябва да има изходни точки, които да разсейват посетителите ви или да ги водят на друго място. Ако нямате външни връзки на дадена страница, се чувствате доста противоположни, но това е най-добрият начин да конвертирате клиентите си.

Няма изходни точки

Ако не могат да кликнат на друга част от сайта, има много по-голяма вероятност да кликнат върху призива ви за действие.

5. Мощен призив за действие

Вашият призив за действие е най-важната част от целевата страница. Това е бутона „купи“ или бутона „регистриране“. Всъщност е толкова важно, че посветихме цял блог на този един малък елемент.

Да накарате посетителя да натисне този бутон е крайната цел. Направете копието бързо, направо до точката и завладяващо. Говорете директно с посетителите си, като този пример от хората в Crazy Egg.

Призивът за действие на Crazyegg

Помислете и за цвета и дизайна. Най-добрите цветове са жълто, оранжево и зелено. Защо? Защото създават ясен контраст и се открояват от страницата. Те привличат окото право към тях.

6. Конвертирайте с едно щракване

Най-добрите целеви страници имат прост процес за конвертиране на клиенти. В идеалния случай искате да конвертирате хората само с едно кликване.

Например, на вашата целева страница може да имате формуляр за регистрация. Когато клиент попълни своята информация, опитайте се да не включвате втора или трета стъпка. Кликването, че призивът за действие трябва да бъде краят на размяната. Всяка допълнителна стъпка, необходима за завършване на процеса, губите реализации. Не го усложнявай.

7. Влезте в главата на публиката си

След като посетителят ви пристигне на целевата ви страница, имате няколко секунди, за да ги убедите да направят следващата стъпка. Един от начините за това е да влезете вътре в главата им!

Опитайте се да създадете целева страница, която да се свърже веднага с тях. Влезте в техните емоции – по-специално техните мечти и амбиции. Вижте как AwesomeTalk влиза директно в главата ви с тяхната умна целева страница. Не описва услугата – не е нужно. Вместо това, той използва вашите естествени емоции, за да помогне да вдъхнови кликването.

Докоснете се до емоцията на публиката

Всичко, което се натъкне на нечии емоционални реакции, ще влезе в главата им и се надяваме да ги убеди да натиснат още.

8. Консистенция на дизайна

Обикновено посетител е пристигнал на вашата целева страница чрез рекламна връзка. Рекламите във Facebook често са чудесни за привличане на хора към целева страница. На този етап трябва да поддържате изображенията и дизайна възможно най-последователни.

С други думи, използвайте същото изображение на целевата страница, което сте използвали в самата реклама. Използвайте едно и също копие и обяснител. Защо? Защото това автоматично подсилва вашето съобщение отново и отново. Освен това помага за изглаждане на стъпката и спира клиента да се разсейва.

9. Използвайте оферти и отстъпки

Всички обичат добра оферта или отстъпка. Може да е точно това, което трябва да убедите някого да се регистрира или закупи вашия продукт. Netflix имат една от най-добрите целеви страници там (в случая това е и тяхната начална страница). И всичко се базира на основната оферта в основата на бизнеса: безплатен месечен пробен период.

Оферта и отстъпки на Netflix

Ако притежавате уебсайт за електронна търговия, можете да използвате целевата си страница за насърчаване на продажба на определен артикул. Или го използвайте за пакетиране на подобни артикули в една сделка. Отстъпка или продажба увеличава вероятността пасивен посетител да направи покупката.

10. Включете социално доказателство

Ако някой е пристигнал на целевата ви страница, той е почти убеден. Вече ги заинтригувахте и ги примамихте на страницата си за регистрация. Остава само малък слой на триене. Има само няколко въпроса или резерви, които се кичат по тях.

Ваша работа е да премахнете всички последни резервации и да ги прехвърлите през линията! Един брилянтен начин да направите това е със социално доказателство. С други думи, използвайте тази възможност, за да покажете колко други хора използват вашия продукт или услуга. Уведомете посетителя си, че другите го използват и го обичат.

Включете социално доказателство в целевата си страница

В този пример приложението за списък със задачи, Todoist, с радост ви напомня, че 2 милиона други го използват вече. Почти достатъчно е, за да се почувствате изоставени!

Можете да направите подобно нещо, като цитирате препоръки на целевата си страница, особено от клиенти или купувачи с големи имена.

11. Уверете се, че е мобилен за мобилни устройства

2016 г. е и почти не бива да споменавам това! Но толкова много целеви страници все още не са удобни за мобилни устройства. С повече от 50% от целия достъп до интернет на мобилно устройство, вашата целева страница трябва да изглежда гладка на всяко устройство.

Това е особено важно, ако вашият трафик на фуния от реклама в социални медии. Огромно количество използване на социални медии се осъществява на мобилно устройство, така че този процес трябва да е безпроблемен. Ако създадете целевата си страница, използвайки методите, които обясних в началото на статията, всички те трябва да ви дадат възможност да се уверите, че е „отзивчив“.

Не губете реализации, тъй като целевата ви страница е гаснала на мобилно устройство!

12. Добавете бутони за споделяне

Можете да получите още повече съотношение цена / качество на целевата си страница, като добавите бутони за споделяне. Често ще похарчите малко пари за рекламиране на целевата страница във Facebook или Google. Въпреки това, след като хората започнат да се наводняват, улеснете ги да го споделят с приятелите си.

В крайна сметка това е безплатна промоция! Винаги подканвайте посетителите си да споделят целевата страница, ако намерят нещо полезно. Както можете да видите по-долу, хората в SaaS ви насърчават да споделяте тяхната електронна книга, след като я изтеглите. Това ще доведе до безброй допълнителни посещения на целевата страница.

Бутон за споделяне на целевата ви страница

13. Скорост

Ние винаги говорим за скоростта тук в Биткача. В крайна сметка тестът ни за скорост на сървъра е това, което правим най-добре! Това обаче наистина има значение, когато става въпрос за вашата целева страница. Редовните читатели ще знаят, че бавният уебсайт може драстично да повлияе на процента на реализация.

Всъщност всичко, което е по-бавно от три секунди, може да намали вашите реализации наполовина. Никоя компания не може да си позволи да загуби половината от потенциалните си продажби. Особено, когато е толкова лесно да отстраните проблема си със скоростта. Ако досега следвате съветите, целевата ви страница трябва да е проста и сравнително празна. Това трябва да направи нещата хубави и бързи. Ако все още е бавно, може да има проблем с основния ви сървър или уеб хост.

14. Тест, тест, тест

Тъй като вашият приоритет номер едно са реализациите, време е да проверите точно колко добре работи. Скоро ще разберете, че работата на вашата целева страница никога не е свършена! Винаги има ново оформление, което трябва да опитате. Винаги трябва да опитате различен цвят. Винаги има различна фраза или копие, което да използвате. Винаги различен образ.

Всяко малко ощипване може да има огромен ефект върху преобразуването ви. Така че, ако не сте сигурни кое оформление или изображение е най-ефективно, променете го и тествайте отговора.

AB-тестване

Използвайки функцията „цели“ в Google Analytics, можете да проследите точно колко реализации получавате на дадена страница. Всеки път, когато правите ощипване или промяна, следете дали степента на конверсия се движи нагоре или надолу.

Ако използвате някой от споменатите по-рано създатели на платените целеви страници, те често ви позволяват да проверите различни опции, преди да се ангажирате с окончателния дизайн. Ако искате тонове реализации, това е най-важното нещо, което можете да направите!

Целевите страници са един от най-добрите начини за увеличаване на реализациите и значително увеличаване на вашите продажби и регистрации.

За съжаление, ако не ги оптимизирате правилно, те могат да ви пропилеят много пари.

Имахте ли късмет с целевите си страници? Моля, не се колебайте да споделите своите тайни и съвети в секцията за коментари.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map