Това беше кратко и сладко, но нашето ръководство за Shopify от четири части най-накрая приключва с това ръководство за популяризиране на магазин Shopify!

Този последен раздел е трудната част, но е и най-полезната.

Досега разполагахме с вашия магазин онлайн, добавихме някои продукти и го зареждаме с разширените функции на Shopify. Остава само да привлече клиенти!

как-да-се насърчи-Shopify

Ако започвате от нулата, това често е бавен процес. Тези първи клиенти винаги са най-трудни за намиране и може да се почувства неудовлетворително.

Използвайки тези 7 трика за убийци, ние ще ускорим нещата и ще привлечем посетителите към уебсайта Ви.

Набиране на нашето пълно ръководство за шопиране

  • Част 1: Как да настроите магазин Shopify само за 19 минути
  • Част 2: 11 Опишете функции, които ще увеличат вашите продажби
  • Част 3: Shopify SEO: 9 Essentials за повишаване на класацията на Google в магазина ви
  • Част 4: „Как да привлека клиенти ??“ Първите 7 стъпки за популяризиране на вашия магазин Shopify
  • Shopify за вас ли е? Прочетете нашето задълбочено ревю на Shopify

1. Свържете се с „influencers“

Трудно е да знаете откъде да започнете, когато популяризирате своя онлайн магазин. Блогът и актуализирането на социалните медии могат да се чувстват безсмислени, когато имате малка аудитория.

Ето защо поставих „свързване с влиятелни“ на номер 1. „Инфлуенсърите“ са личности или уебсайтове с огромно следване в интернет. Една публикация в туитър или Instagram за вашите продукти може да изпрати потоп от трафик към вашия уебсайт и да изгради тази първоначална аудитория.

Вижте как този моден влияещ публикува за продукт на Express Runway:

Shopify-влиятелни-например

В някои случаи влиятелните лица ще наложат такса за промотиране на вашия продукт. За влияещите с повече от милион последователи, тази такса може да се простира до десетки хиляди долари.

Очевидно повечето от нас нямат $ 10k + лежащи наоколо! Но вземете за пример модния сайт Bachlr. Те преминаха от нула до 20 000 посетители на магазина, като помолиха влияещите в Instagram да промотират своите продукти.

Направете списък с влиятели във вашата ниша и им изпратете приятелски имейл (и може би безплатен продукт!)

2. Изградете публика в Instagram

Обикновено бих препоръчал всестранно присъствие в социалните медии. Но ако току-що започвате, опитайте да вложите всичките си усилия в Instagram.

Защо? Защото потребителите на Instagram са по-ангажирани, по-активни и по-отзивчиви към марките, отколкото Facebook или Twitter.

Shopify пример за инстаграм

(източник на изображение)

Лично аз мисля, че Facebook достига точка на пренасищане с маркетинг. Плюс това, техният алгоритъм ви спира да достигнете до пълната си аудитория, без да плащате за това (повече за това по-късно).

От друга страна, Instagram ви позволява да достигнете до много по-голяма аудитория и можете да използвате бутон „купи сега“ до всяка публикация. Перфектен за собственици на онлайн магазини!

Опитайте да публикувате зашеметяващи изображения на вашите продукти и след това израствайте следващите си, като взаимодействате с потребителите на Instagram във вашата ниша.

Искам още? Защо Instagram е най-добрата социална мрежа за онлайн търговците на дребно

3. Създайте списък с имейли и изпращайте редовни бюлетини

Нийл Пател каза, че е най-добре, когато каза: „От всички канали, които тествах като маркетинг, имейлите непрекъснато превъзхождат всички тях.“

Маркетингът по имейл е най-добрият начин за получаване на повтарящи се клиенти и непрекъснато стимулиране на продажбите. В края на краищата, хората от вашия имейл списък са най-ангажираните ви клиенти. Най-вероятно е да купуват от вас!

Пример за имейл на Asos

Започнете със събиране на имейл адресите от всеки, който закупи продукт. След това добавете формуляр за регистрация на сайта си, за да уловите клиенти, които все още не са готови да купуват от вас.

Искам още? Изпробвайте нашата серия от шест части за маркетинг по имейл

4. Напишете фантастично съдържание с блога на Shopify

Ако не сте убедени в силата на блоговете, разгледайте тази инфография. Най-важната статистика е тази:

61% от хората са купили нещо въз основа на блог.

Ето какво е мощното съдържание за собствениците на онлайн магазини. Не само това, но магазините в този блог получават 97% повече входящи връзки (което е от съществено значение за вашата класация в Google).

Писането на съдържание помага да се привлекат нови клиенти. Помага ви да се свържете с тях и да развиете афинитет към марката. Най-важното е, че можете да ги насочите към продажбата.

Започнете, като се ангажирате с една публикация седмично, която ще отговаря на вашата целева аудитория. Може би това е преглед на продукта, обща публикация или статия със списък.

Искам още?
– 18 лесни начина за създаване на стратегия за съдържание, която задвижва трафика
– 1000 думи за час – Как да блогвам трудно & Бърз

5. Помпайте малко пари във Facebook реклама

Всички техники досега са ефективни, но имат едно общо нещо: те са бавни.

Блогът, социалните медии и свързването с влиятелни лица отнема време. Ако искате бърз трафик, рекламата е бързата корекция, която търсите.

(източник на изображение)

Рекламите във Facebook са прости и ефективни. Техният алгоритъм ви позволява да насочвате към невероятно ниша аудитория, използвайки местоположение, възраст и лични интереси. Това е най-добрият начин да получите продуктите си пред целевите си клиенти.

Опитайте първо да експериментирате с малко количество пари. Ощипвайте изображенията, копията и спецификата на аудиторията, докато не започнете да виждате силен процент на конверсия. След това увеличете разходите.

Искам още? Тайните за по-висока честота на кликване върху вашите реклами във Facebook

6. Не забравяйте за реалния свят!

С Shopify можете да пренесете магазина си в реалния свят. Всичко, от което се нуждаете, е четец на карти на Shopify.

Shopify-поз

Сега можете да присъствате на пазари и да получавате своите продукти пред физически клиенти. Защо не попитате местния бутик да запасите и някои от вашите продукти?

Оставете плакати, листовки и брошури из града, където вашата целева аудитория може да ги види. Организирайте демонстрации или събития в местните кафенета. Бъдете креативни и инициативни за вашия маркетинг.

Искам още? 7 неща, които не правите, за да продавате магазина си в реалния свят

7. Стартирайте продажба

Всички обичат разпродажба. Просто попитайте Amazon, който направи 3,75 милиарда долара през Black Friday уикенда!

Продажбите работят, защото създават усещане за неотложност на клиентите. Хората не искат да пропуснат сделка и знаят, че продажбата няма да бъде дълго.

Това е чудесен начин да конвертирате онези клиенти, които не бяха съвсем готови да купят от вас. Всичко е в това да се сдобиете с първите няколко купувачи под колана.

Можете да използвате разширените функции на Shopify, за да намалите продуктите в магазина си. След това опитайте да популяризирате продажбата с помощта на реклами във Facebook.

Искам още? „Печеля 1000 долара в свободното си време“ – Как един собственик на моден магазин прави малка богатство онлайн

Заключителни мисли …

Shopify е най-бързият начин да превърнете мечтата си да стартирате онлайн магазин в реалност. Може да изглежда обезсърчително, но ще го вземете бързо! Започнете от Shopify сега.

Кажете ми дали вече използвате Shopify в коментарите по-долу. Или, ако имате допълнителен въпрос, ще се радвам да им отговоря.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me