Използвах да хвърлям ключови думи в съдържанието си като по-късна мисъл.

Моят приоритет беше просто да извадя съдържание. Мислех, че естествено ще започна да се класирам в Google, докато сайтовете ми растат. За съжаление, не работи така.

Сега осъзнавам, че ми липсваха тонове трафик и клиенти.

Когато започнах да настройвам ключовите си думи, успях да забележа неизползваните ниши и да се класирам по-високо за тях.

Например, Bitcatcha сега се нарежда на първата страница на Google за израза „проверка на скоростта на сървъра“.

В тази публикация ще ви покажа как точно да намерите ключовите думи за електронна търговия, които се класират в Google и активно генерират продажби.

(Плюс това в раздел за бонуси в края ще ви покажа точно къде да поставите тези ключови думи на вашия уебсайт).

SEO

Contents

Защо ключовите думи и Google са толкова важни за електронната търговия?

Ето нещата относно трафика на Google:

Той е невероятно насочен. И затова доходоносен.

Ако някой търси израза „евтина ски екипировка“, знаете, че активно иска да купи. Възможно е дори да имат кредитната си карта в ръка, докато пишат.

Този тип търсения са водеща насока за всеки продавач на електронна търговия. По-вероятно е те да купят нещо, отколкото да олово от социалните медии, защото активно ловуват продукт.

И вие искате да сте първият сайт, който виждат.

Искате малко повече информация за оптимизацията на търсачките? Прочетете нашето скорошно ръководство за SEO за собственици на електронна търговия.

Сега, когато знаем защо ключовите думи са толкова важни, нека се потопим в добрите неща.

Как да намерите ключови думи за електронна търговия, които се класират в Google и генерират продажби

Забележете как казах „и генерирайте продажби“?

Това е супер важният фактор тук. Сравнително лесно е да класирате някои ключови думи (особено ако насочвате към неясните). Искаме обаче да се класираме за ключови думи, които всъщност генерират пари.

1. Избор между ключови думи за глава, тяло и дълга опашка

Има едно приятно място за избор на ключови думи за електронна търговия. Не искате да избирате нещо твърде широко (като „тениски“), защото ще бъдете смазани от конкуренцията.

Но не искате да изберете нещо твърде нишово (като „тениски със зелено поло с бели райета“), защото просто няма достатъчно хора, които го търсят.

ключова дума, глава, тяло

(източник на изображение)

Ето как ключовите думи обикновено се разграждат:

а. Ключови думи „главата“: Това са много общите и широки ключови думи, като нашия пример за тениски. Те са полезни, защото помагат на Google да идентифицира какво продавате. Но никога няма да класирате тази ключова дума.

Тази ключова дума е доминирана от Asos, River Island, Boohoo.com. Огромни търговци на дребно с екип от SEO експерти на тяхно разположение. Тези ключови думи също са по-малко вероятни да конвертират, тъй като са толкова общи. Това са браузъри, а не купувачи.

Ще трябва да отидем по-дълбоко, ако искаме класиране на ключови думи, които конвертират.

б. Ключови думи „тяло“: Ключовите думи на тялото обикновено са фраза, която е малко по-насочена. Например „тениски плюс размер“. Конкуренцията тук все още е доста силна, но е по-целенасочена и се превръща по-добре.

° С. Ключови думи с дълга опашка: Ключовите думи с дълга опашка са още по-специфични. Например „плюс размер винтидж тениски“. Това е силно насочена ключова дума. Който търси този термин, наистина знае какво иска. Така че те са много по-склонни да конвертират. Освен това има по-малка конкуренция.

Отговорът?

Фокусирайте се върху ключовите думи „тяло“ и „с дълга опашка“. Това са перфектна комбинация от трафик, реалистичен потенциал за класиране и мощност за реализация.

2. Къде да намерите тези уникални, преобразуващи ключови думи

Вероятно е, че можете да измислите няколко лесни ключови думи от върха на главата си. Ако продавате ски оборудване, може да излезете с:

Ски, купувайте ски, ски цени, ски стълбове, ски ръкавици, ски обувки и др.

Това е добро начало. Но нека да намерим някои по-насочени ключови думи.

а. Използвайте инструмента за планиране на ключови думи в Google, за да видите какво търсят хората

Google Keyword Planner е първата спирка на ключовите думи за повечето хора. И тук има много идеи.

Влезте или създайте акаунт в Google AdWords. Насочете се към инструментите > планиране на ключови думи. След това въведете една от ключовите си думи в това поле:

планиране на ключови думи

Сега той ще ви покаже какви точно ключови думи търсят хората в Google. Първото нещо, което ще видите, е „идеи за рекламни групи“. Това е съкровищница от идеи за ключови думи.

планиране на ключови думи

Само от това търсене можем да добавим тонове идеи за ключови думи в нашия списък:

Разпродажба на ски, ски облекло, сноуборд, детски ски дрехи, ски ботуши, ски и сноуборд.

След това кликнете върху „идеи за ключови думи“.

планиране на ключови думи

Ето още няколко ключови думи, които не бяхме избрали:

Ски съоръжения, продажба на ски, ски каски, магазин за ски.

Какви са всички тези номера и предложени оферти? Ще се върнем към това скоро. Засега просто събираме ключови думи.

б. Mine Amazon, Google и Wikipedia за вдъхновение на ключови думи

Google Planner за ключови думи е доброто място за стартиране. Но има само един проблем: той показва цялата тази същата информация и на вашите конкуренти.

Така че, трябва да проявите малко креативност, за да намерите ключова ниша, към която конкурентите ви не са насочени. Amazon и Wikipedia са чудесни за това. (Научих този трик от Брайън Дийн в Backlinko.)

* Amazon

Да започнем с Amazon Първо въведете една от ключовите си думи в лентата за търсене:

Търсене в Амазонка

Bang, още четири страхотни ключови думи:

Ски със връзки, ски за мъже, ски за жени, ски 160см.

Сега използвайте категориите на Amazon:

Ключови думи в категории Amazon

Това е още куп ключови думи:

Ски за спускане, очила, ски за телемарки, ски за бягане, ски чанти, ски костюми за момчета, зимни спортове.

* Google

След това се насочете към Google и започнете да пишете ключовите си думи:

google ключови думи за търсене

По-лесни ключови думи …

След това преместете надолу в долната част на страницата за свързани търсения:

ключови думи за търсене в Google

прост.

* Уикипедия

И накрая, направете своя път към Wikipedia, за да вземете още няколко ключови думи с дълга опашка. Потърсете някои от основните си ключови думи и разгледайте полето със съдържание:

ключови думи със съдържание на wikepedia

И разделът за външните връзки:

Уикипедия външни връзки

Някои допълнителни ключови думи с дълга опашка включват:

Нощно каране, каране на закрито, писти, кожи, восък, асиметрични ски, единични дълги ски, алпийски, нордични, комбинирани, спускане, полутръба, slopestyle и т.н. …

3. Някой всъщност търси ли вашите ключови думи?

Сега, когато сте въоръжени с кофа с нови ключови думи, трябва да знаем дали някой всъщност ги търси. В крайна сметка, ние искаме ключови думи, които хората търсят!

Спомняте ли си всички числа и цифри в своя инструмента за планиране на ключови думи? Време е да се върнете и да ги осмислите.

Заредете инструмента за планиране на ключови думи и започнете да въвеждате някои от любимите си ключови думи, които сте събрали досега:

обем за планиране на ключови думи

Номерът, който разглеждаме тук, е „средната стойност. месечни търсения “. Както можете да видите, ключовата дума „ски“ получава – далеч – най-много месечни търсения.

Но ще бъде почти невъзможно да се класираме за тази огромна дума за търсене.

Ето и другия край на спектъра:

нисък обем на ключовите думи

Почти никой не търси „асиметрични ски“, така че можем да го изхвърлим.

Можете да започнете да премахвате всички ключови думи, които имат прекалено много или твърде малко месечни търсения. Не забравяйте, че търсим това сладко място.

4. Дали тези търсачи действително ще купят нещо?

Обемът на търсене е едно. Но ние търсим да насочим ключови думи, които привличат купувачи, а не браузъри. Дали вашите ключови думи всъщност ще доведат до продажби?

Ето откъде започваме да разглеждаме останалите фигури на масата. Да вземем една от ключовите думи, които разкрихме, „връзки за ски“:

намерение купувач на ключова дума

Има идеално количество месечни търсения. Достатъчно за изпращане на трафик, но не прекалено много, че ще изпреварите големите пистолети.

Но обърнете внимание на графата „конкуренция“ и „предложена оферта“. „Конкуренция“ означава колко рекламодатели се борят да използват тази ключова дума за реклами.

Професионален съвет: като цяло можете да се доверите на рекламодателите, защото те влагат хиляди долари в изследвания. Ако конкуренцията е висока, това е защото тази ключова дума се конвертира.

Предложената оферта също е важна. Колкото по-висока е офертата, толкова по-голяма е вероятността за конвертиране. Не забравяйте, че рекламодателите ще плащат £ 1 на кликване само ако смятат, че ще получат продажба. Така че това е доста надеждна мярка.

Сравнете го с по-обща ключова дума, като ски. Въпреки големия обем на търсещите, има ниска конкуренция и ниска предложена оферта:

ключова дума ниско намерение на купувача

Защо?

Защото „връзките на ски“ са много, много по-конкретни. Всеки, който търси тази дума, активно търси да купи. Някой, който търси „ски“, не е задължително купувач.

5. Вижте конкуренцията в Google

След като прегледате няколко ключови думи с добър обем и търговско намерение, потърсете ключовата дума в Google.

(Уверете се, че имате инсталиран Mozbar, за да можете да видите органа на страницата, органа на домейна и броя на обратните връзки към всеки уебсайт. Това са всички показатели за това колко добре е оптимизиран всеки сайт за търсачките – колкото по-високо, толкова по-добре. Нуждаете се от повече помощ за разбиране това? Щракнете тук.)

Ето трите най-добри резултати за „ски връзки“:

резултати от търсене по ключови думи

Забележете как третият резултат има авторитет на страница от едва 1/100! Още по-добре, има 0 връзки към тази страница. Това е слабо оптимизирана страница за SEO, но това е третият резултат.

С добре написана статия или страница с продукти за връзки за ски, можете да генерирате няколко връзки назад и лесно да го избиете от класацията.

И да, току-що разкрих значителна неизползвана ниша. Считайте го за мой подарък за всеки от сектора на приключенските спортове!

Опитайте това сами!

Използвайте устройството за планиране на ключови думи на Google, Wikipedia и Amazon, за да създадете свой собствен списък с ключови думи за електронна търговия за вашия сайт.

След това използвайте инструмента за планиране на ключови думи и Google, за да подчертаете перфектната комбинация от обем на търсене и намерение на купувача.

Поздравления, имате високо конвертираща ключова дума!

Секция за бонуси: Къде да поставите ключовите си думи за оптимално SEO

Намирането на тези ключови думи с висока конверсия е едно. Инжектирането им във вашия сайт е друго. Ето най-добрите техники, специално за сайтове за електронна търговия.

1. Тагове за заглавие

Това е най-важното място за вашите ключови думи. Заглавието на всяка страница е на първо място, което Google търси. Вижте как Asos използва ключова дума на тялото на тази страница. „Мъжки Plimsolls“ е простият и специфичен за SEO етикет:

Маркер на заглавието на Asos

Също така ще забележите, че в описанието използват и свързана ключова дума с дълга опашка, „плъзгащ се плимсол“.

Когато използвате ключови думи в заглавните си маркери, опитайте да поставите ключовата дума в началото на заглавието. Google има тенденция да придава по-голяма тежест, когато правите това.

2. Уникални описания на продуктите

Толкова много търговци на дребно изрязват и поставят описанията на своите продукти от производителя. Това е голяма грешка. Ако направите това, дублирате съдържание (което Google мрази) и не идентифицирате собствените си ключови думи.

Отделете време, за да изработите уникално и подробно описание на продукта за всеки продукт, който продавате. Използвайте основната си ключова дума няколко пъти, особено в горната част на описанието. Оставете останалото описание със свързани ключови думи с дълга опашка.

Google също предпочита дълго съдържание, така че не се страхувайте да пишете дълги описания на продуктите, пълни с полезни ключови думи. Вижте описанието на продукта на Amazon за Kindle Paperwhite. Това е огромно, използвайки ключовата дума „Kindle Paperwhite“ много пъти, без да изглежда спам.

Описание на продукта Kindle

Продължава и за още шест секции …

3. Категории

Google сканира заглавията на вашите категории за ключови думи. Затова се уверете, че използвате силни, преобразуващи ключови думи в заглавията на вашата категория.

4. Съдържание – рецензии и топ-десетки

Съдържанието е идеалният начин да поставите повече ключови думи на вашия уебсайт. Освен това е друг шанс да използвате оптимизиран заглавен маркер, който знаем, че Google обича.

Една проста идея е да включва отзиви и най-добрите десетки на вашия уебсайт. Тази част от съдържанието по-долу помага на един продавач на електронна търговия за израза „най-добри сноуборди“:

Съдържателни ключови думи

Въпреки че съдържанието не продава пряко нищо, то привлича в целевата аудитория и доминира над друга свързана ключова дума в Google.

5. Изображения

Тъй като Google е гигантска машина, тя не може да погледне снимка и веднага да разбере какво представлява. (Те са добри, но не са толкова добри … все още).

Ако сайтът ви за електронна търговия е пълен със снимки на обувки, Google не знае, че това е обувка, докато не го кажете. Това правите с името на файла с изображение и „alt таговете“.

Използвайте ги, за да опишете снимката си на обикновен английски. Въведете ключовата си дума, но се съсредоточете върху това Google да разбере каква е картината.

Да речем, че продавате обувки на уебсайта си:

Пример за ключова дума All Star

Най-добрият таг за заглавие на този продукт ще бъде: „Converse All Star black high top treners“. Бъдете възможно най-конкретни и помислете как хората търсят тези продукти.

Направете това за всеки отделен продукт на вашия сайт.

6. URL адреси

Не забравяйте да опростите URL адресите си с ясни, оптимизирани за ключови думи фрази.

Твой ред!

Номерът е първо да намерите доходоносни и неизползвани ключови думи и след това да създадете съдържание, за да се възползвате от него.

Опитайте да използвате тези техники, за да затегнете вашия SEO и да ме уведомите как се захващате.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me