Знаете ли колко бърз е вашият уебсайт?

Това е въпрос, който ме дърпа дълго време.

В последната си публикация обясних как един бавен уебсайт може наистина да навреди на броя на посетителите и вашите продажби. Показах ви как Amazon ще загуби удивителните 1,6 милиарда долара, ако се забавят!

Скоростта на уебсайта наистина има значение!

Работата е там, че в интернет има много проверки на скоростта на уебсайта. Но повечето от тях ви казват само едно: колко време отнема да се зареди целият уебсайт, от началото до края.

Което всъщност не ви дава достатъчно представа за случващото се. Има много слоеве, които участват в общата ви скорост на уебсайта. Трябва да увеличите мащаба на всеки от тях и да видите какво се случва.

Имайки това предвид, съставих списък с най-добрите инструменти за проверка на всеки слой от скоростта на уебсайта Ви. Но първо, малко четене на фона …

Бърза разбивка на скоростта на уебсайта

Преди да се забием в инструментите, които можете да използвате за проверка на скоростта, трябва да разберем малко повече за това.

Скоростта на уебсайта зависи от огромно разнообразие от фактори. Разбито просто, има две основни части:

а. Скоростта на вашия сървър

Скоростта на вашия сървър е вашият двигател. Това е основата на вашия уебсайт.

Той се определя от производителността и местоположението на вашия уеб хост.

Както очаквате, искате двигателят ви да е възможно най-бърз. Мислете за това като автомобил във Формула 1. Можете да ощипвате каросерията колкото искате на автомобил F1. Но без основната скорост на двигателя, вие ще загубите състезанието!

Същото е и с вашия уебсайт.

Вашата основна скорост на сървъра е първото нещо в списъка.

б. Зареждане на всички данни (изображения, уеб дизайн, код, приставки, медия)

Втората част на скоростта на уебсайта е всичко останало. Това са всички данни, които вашият уебсайт трябва да зарежда и показва на посетителите.

Както можете да си представите, ако вашият сайт е пълен с огромни изображения, сложен код и сложен дизайн, отнема много повече време, за да се зареди всичко това.

Тъй като има толкова много фактори, които влияят на скоростта на зареждане на уебсайта, най-добре е да използвате различни инструменти за измерване на скоростта.

Например, средната проверка на скоростта на уебсайта може да ви каже, че сайтът ви се зарежда за три секунди. Но това не помага да се определят проблемите.

Така че, нека започнем с проверка на оборотите на двигателя. Скоростта на вашия сървър.

1. Проверка на скоростта на сървъра Bitcatcha

Проверка на скоростта на сървъра Bitcatcha

Първият инструмент е свързан с проверката на скоростта на вашия двигател. Става въпрос за осигуряване на възможно най-силните основи.

Нашата проверка за скорост на сървъра Bitcatcha измерва само времето за отговор на вашия сървър. Ще ви покажем ясна индикация за това колко бързо работи двигателят ви.

Правим това чрез пингване на вашия сървър от осем различни места по света и измерване на времето за реакция. След това ще ви покажем средна разбивка.

И така, какъв е добър резултат?

Бързият и отзивчив сървър ще върне B + резултат на скоростта на сървъра на Bitcatcha. Всичко по-ниско и определено има място за подобрение.

Google казаха, че търсят време за отговор на сървъра от 200 милиона, затова се стремете към това!

Когато търсите свръхзвукова скорост, винаги започвайте с двигателя. Започнете със скоростта на сървъра.

> Проверете скоростта на вашия сървър сега

2. Статистика на Google Page

Години наред Google ясно дава яснота, че скоростта има значение.

„Тук в Google, ние сме обсебени от бързината. По-бързите сайтове създават щастливи потребители. “

Увеличената скорост на натоварване на уебсайта не само подобрява потребителското изживяване, но помага да се поддържа класирането ви в Google.

За щастие, Google не ви оставя на тъмно относно скоростта на вашия сайт. Те създадоха блестящ малък инструмент, наречен Page Insights. Той измерва общата ви скорост на уебсайта, но го разгражда на части за ухапване.

Всичко, което трябва да направите, е да поставите адреса на уебсайта си в заглавната лента и да оставите машината да работи. След това Google ви дава оценка от 100 за общата скорост на работния плот и мобилните устройства.

Те също така ще ви дадат пълна разбивка на всички неща, които забавят вашия сайт, с предварително определен списък. Ето какво се връща, когато поставите уебсайта на New York Times в Page Insights.

Статистика на Google

Както можете да видите, The New York Times може да ускори своя уебсайт, като активира компресията и използва кеширането на браузъра по-ефективно. Също така има много малки промени в кода, които трябва да бъдат направени.

> Опитайте Статистика на страницата сега

3. WhichLoadsFaster.com

Замисляли ли сте се дали уебсайтът ви е по-бърз от вашите конкуренти?

WhichLoadsFaster.com е чудесен инструмент, който изправя два уебсайта един срещу друг. Това е фантастичен начин да измерите скоростта си спрямо съперник!

Нека да разгледаме някои от най-големите конкуренти в интернет и да видим кой печели.

Apple срещу Adobe
Победител: Adobe

Apple срещу Adobe

Google срещу Bing
Победител: Bing

Google срещу Bing

Facebook срещу Twitter
Победител: Facebook

Facebook срещу Twitter

Whichloadsfaster.com използва собствен браузър за тестване на скоростите, така че резултатите имат граница на грешка. Всяко местоположение и скорост на браузъра е различно. Най-добре е да не приемате това сериозно. Но това е забавно указание за това колко бърз е вашият сайт в сравнение с другите.

> Опитайте WhichLoadsFaster.com

4. Въздействие на натоварване

Всичко, което ви показах досега, измерва отговора на уебсайта ви на сегашното му ниво.

Но какво ще стане, ако изведнъж получите потоп от посетители? Ами ако 100 000 души се спуснат на сайта ви наведнъж? Ако проведете голяма рекламна кампания или стартирате продукт, това може да се случи. И трябва да сте подготвени за това!

Когато много хора идват на вашия уебсайт наведнъж, това неминуемо се забавя.

Load Impact симулира хиляди хора, които имат достъп до вашия сайт, и след това тества реакцията му. Колко бързо би реагирал сайтът ви под тежестта на потока от трафик?

Софтуерът имитира реалния трафик, като изпраща пингове от 10 различни места, различни мобилни мрежи и браузъри. Ако започвате да виждате по-големи скокове на трафик, идващи към вашия сайт, е време да използвате Load Impact, за да видите дали текущата ви настройка може да се справи с него.

> Опитайте Заредете въздействието сега

5. Пингдом

Pingdom е цялостно технологично решение за разработчици, но има един чист инструмент, когато става въпрос за скоростта на уебсайта. Разбива времето за зареждане надолу според всеки елемент от вашия сайт. Показва точно кои изображения, код или javascript ви забавят.

То определя вашите проблеми, като подчертава елементите на уебсайта, които се зареждат най-дълго.

Това означава, че можете бързо и лесно да намерите нарушителите и да ги намалите на сайта си. Ето как изглежда разбивка на Facebook:

Pingdom

> Опитайте Pingdom сега

Най-разумните собственици на уебсайтове използват комбинация от тези инструменти заедно. Тъй като скоростта на уебсайта има много различни слоеве и фактори. Всяка трябва да се измерва отделно.

Опитайте ги всички и измерете скоростта на уебсайта си от всеки ъгъл, от горе до долу.

Както винаги, тук съм, за да помогна и с удоволствие ще чуя вашите мисли за скоростта на уебсайта!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me