Pemeriksa Kelajuan Pelayan Bitcatcha – Bagaimana Ia Berfungsi & 4 Petua Untuk Lebih Cepat

Anda mungkin kehilangan beribu-ribu potensi penjualan dan penukaran.


Mengapa?

Jawapannya mudah. Laman web anda terlalu perlahan.

Mari lihat fakta:

 • Menurut Google, kebarangkalian orang meninggalkan laman web anda meningkat sebanyak 32% jika kelajuan muatan anda antara 1-3 saat.
 • Menurut thinkwithgoogle, penanda aras untuk memuatkan laman web pantas adalah 0-1 saat.

Sudah jelas bahawa kepantasan penting

Kami suka kepantasan dan kami tidak dapat mencukupi. Semasa kami mencari sesuatu, Kami mencari jawapan dan kami menjangka akan mencarinya secepat mungkin.

Laman web pantas bermaksud pengalaman pengguna yang lebih baik. Ini bermaksud pelanggan gembira dan lebih banyak pendaftaran ke senarai mel anda. Ini bermaksud lebih banyak paparan halaman dan lebih banyak orang berkongsi kandungan anda. Ini bermaksud lebih banyak kepercayaan kepada anda dan syarikat anda.

Intinya: laman web yang pantas sama dengan lebih banyak penukaran, yang memberi anda lebih banyak keuntungan. Tambahan pula, pelawat anda bukan satu-satunya yang mempunyai keinginan untuk kepantasan…

Google adalah penghisap untuk laman web pantas

Google secara aktif mencari laman web yang memuat dengan pantas dan menduduki tempat tinggi di laman carian mereka. Mereka ingin memberikan pengalaman pengguna yang luar biasa kepada pengguna mereka. Dan mengapa tidak demikian? Google mahu penggunanya mencari apa yang mereka cari, CEPAT.

Semakin cepat laman web anda, semakin tinggi kedudukan anda di Google.

Anda sudah tertanya-tanya bagaimana peningkatan laman web anda, bukan??

Apa yang menjadikan laman web menjadi perlahan?

Sebelum kita menggali lebih mendalam, mari kita lihat dua faktor utama yang mempengaruhi kelajuan memuatkan keseluruhan laman web anda.

 1. Kelajuan pelayan yang dihantar oleh perkhidmatan hos web anda.
 2. Reka bentuk web anda, kebersihan kod, cache, plugin dan media visual.

Sekiranya ini mengelirukan, fikirkannya seperti kereta.

 1. Dalam konteks ini, perkhidmatan web hosting adalah mesin kereta. Kami mengukur kelajuannya berapa lama – dalam milisaat – diperlukannya untuk bertindak balas terhadap permintaan.
 2. Kod laman web anda seperti corak badan, roda dan gaya kereta. Seberapa cepat gambar dan kandungan anda muncul di layar pengguna anda bergantung pada kod anda.

Sekarang, anda boleh memasang kit aerodinamik yang paling banyak dan tayar yang paling pantas dan pantas untuk kereta anda, tetapi jika enjinnya perlahan, semua barang mewah yang baru anda tampar tidak akan melakukan apa-apa untuk meningkatkan kelajuannya.

Sama dengan laman web anda.

Pasti, anda boleh memotong kod anda, mengoptimumkan gambar anda dan memampatkan halaman anda. Tetapi jika kelajuan hos web dan pelayan anda – mesin anda – lambat, maka tidak banyak pengoptimuman kod yang dapat mempercepat laman web anda.

Ringkasnya, hosting web anda memegang tanggungjawab terbesar untuk prestasi laman web anda.

Mengapa Pemeriksa Kelajuan Pelayan Bitcatcha

Pemeriksa Kelajuan Pelayan

Perkara mengenai kebanyakan perkhidmatan ujian kelajuan memuatkan laman web ialah mereka menguji kelajuan muatan laman web anda secara keseluruhan, yang menyukarkan anda untuk menentukan bahagian laman web anda yang menyebabkan kemacetan.

Mereka tidak memberitahu anda apa sebenarnya yang melambatkan laman web anda, sama ada jika pengoptimuman dan reka bentuk laman web anda atau hosting web anda. Ini jelas membuat kami sangat kecewa, tetapi bukannya merajuk di sudut seperti biasa, kami memutuskan untuk makan cheeseburger.

Cheeseburger (melalui serangkaian liku-liku) menyebabkan kami membuat pemeriksa kelajuan yang secara khusus menguji kelajuan hosting web, sehingga kami dapat menentukan bahagian laman web mana yang menjadi hambatan yang disebutkan di atas.

Oleh itu – secara ringkas – Pemeriksa kelajuan Bitcatcha menunjukkan seberapa pantas prestasi mesin anda – hos web anda -.

Cara penyemak kelajuan pelayan berfungsi?

Apabila anda menggunakan pemeriksa kelajuan pelayan kami, perkara-perkara sangat mudah untuk anda. Yang perlu anda buat hanyalah memasukkan alamat web anda dan tekan ‘go’. Kami akan melakukan keajaiban dan memberi anda hasilnya.

Ujian Kelajuan Pelayan

Pada akhirnya, perkara menjadi lebih menarik.

Kami telah menyediakan pelayan di 10 lokasi berbeza di seluruh dunia (New York, Los Angeles, London, Singapura, Sao Paolo, Bangalore, Sydney, Jepun, Kanada, & Jerman) yang bertindak sebagai nod.

Nota

Nod kami diuji dengan teliti untuk memastikannya cukup stabil sehingga kami dapat memberikan hasil yang tepat kepada anda. Setiap nod diuji sekurang-kurangnya 100x menggunakan URL yang sama untuk mengukur seberapa stabil node tersebut. Sekiranya nod tidak memenuhi syarat ketat kami, kami akan mencari pelayan lain untuk nod yang memenuhi keperluan kami.

Apabila anda memasukkan URL anda ke pemeriksa kelajuan pelayan, alat ini melakukan 4 perkara:

 1. Ia memeriksa URL untuk domain yang sah.
 2. Ia memeriksa DNS URL yang memberitahu alat kami di mana pelayan anda berada.
 3. Ia memerlukan tangkapan skrin laman web anda sehingga anda dapat mengesahkan secara visual jika kami menguji laman web yang tepat.
 4. 10 node kami akan melakukan ping ke laman web anda secara serentak, mengukur berapa lama masa yang diperlukan oleh pelayan anda untuk menjawab permintaan ini dari seluruh dunia. Ini meniru 10 orang berbeza dari seluruh dunia yang mengakses laman web anda pada masa yang sama.

Setiap node kami akan melakukan ping pelayan laman web anda sebanyak 3 kali, menggunakan hasil terpantas dari 3 sebagai jumlah masa yang diperlukan untuk pelayan anda menjawab permintaan node.

Nota

Kami mengambil keputusan terpantas dari 3 hasil daripada rata-rata kerana trafik web harus diarahkan melalui ISP. Cara ISP menghantar data dari pelayan anda kembali ke node kami boleh menjadi tidak menentu, dan memerlukan beberapa percubaan untuk mereka mencari laluan penghantaran data yang paling berkesan.

Alat ini kemudian mengambil nilai-nilai yang berasal dari semua 10 nod dan menjumlahkannya. Skor rata-rata adalah hasil akhir dan diberi penilaian dari A + (yang terpantas) ke E (benar-benar mengerikan).

Semua ini selesai dan ditunjukkan dalam beberapa saat selepas anda menggunakan alat ini!

Bagaimana kami menilai Keputusan Kelajuan Pelayan

Untuk pengalaman pengguna terbaik, penarafan kelajuan Bitcatcha yang ideal untuk hasil kelajuan pelayan anda mestilah B + ke atas. Paling minimum, mestilah C +. Berikut adalah kedudukan pelayan:

 • Apa-apa di bawah 180 ms berada di kedudukan A+
 • 181 ms -210 ms berada di kedudukan A
 • 211 ms – 220 ms berada di kedudukan B+
 • 221 ms – 240 ms berada di kedudukan B
 • 241 ms – 280 ms berada di kedudukan C+
 • 281 ms – 360 ms berada di kedudukan C
 • 361 ms – 520 ms berada di kedudukan D+
 • 521 ms – 840 ms berada di kedudukan D
 • 841 ms – 1,480 ms berada di kedudukan E+
 • Apa-apa yang melebihi 1,480 ms berada di kedudukan E

Perlu diingat bahawa lalu lintas diarahkan melalui ISP dan oleh kerana itu, tidak mungkin bagi kami untuk memberi anda data yang tepat 100% melainkan anda mendapat lebar jalur khusus.

Setelah itu, hasil dari alat pemeriksa kelajuan pelayan kami memberikan anda rujukan yang sangat baik tentang seberapa pantas perkhidmatan hosting web anda.

Mendapat hasil yang tepat

Ingat apa yang kita tulis di sana mengenai ISP yang mengetahui laluan penghantaran data yang paling berkesan? Beberapa kali pertama anda menggunakan pemeriksa kelajuan pelayan, anda mungkin mendapat hasil yang tidak menentu kerana alasan ini.

Untuk hasil yang lebih tepat, uji kelajuan pelayan anda minimum 3 kali, sehingga anda mula melihat hasil yang konsisten. Sebenarnya, mengapa anda tidak mencuba laman web anda di pemeriksa kelajuan Bitcatcha sekarang?

Sekiranya anda memperoleh hasil yang lebih rendah daripada B + secara konsisten, sudah tiba masanya untuk perubahan. Ini bermaksud hos web anda adalah hambatan anda. Enjin laman web anda terlalu perlahan.

Ini menyebabkan laman web anda kehilangan penukaran dan menurunkan kedudukan carian Google anda. Anda tidak perlu panik, kami mendapat sokongan anda. Lihat senarai sumber ini untuk mendapatkan perkhidmatan yang lebih pantas dan lebih dipercayai.

Hacks untuk meningkatkan kelajuan anda

Pertama, jika laman web anda lembab, cubalah beberapa peretasan yang boleh ditindaklanjuti yang boleh anda gunakan sekarang untuk memberi sedikit kelajuan.

1. Pindahkan pelayan lebih dekat ke khalayak

Hubungi hos web anda dan minta mereka memindahkan laman web anda ke pelayan yang sedikit lebih dekat dengan khalayak anda. Pelanggan anda akan dapat mengaksesnya dengan lebih cepat dengan cara itu.

2. Gunakan hosting, cloud atau VPS khusus

Salah satu sebab mengapa kelajuan pengehosan web anda mungkin perlahan kerana anda mengongsinya dengan banyak orang lain.

Dengan hosting khusus atau VPS, laman web anda akan dihoskan di pelayannya sendiri. Lebar lebar dan sumber digunakan secara eksklusif oleh laman web anda. Anda juga akan mendapat lebih banyak kawalan ke atas tetapan pelayan yang boleh anda manipulasi untuk membolehkan pemuatan lebih cepat. Lihat senarai web hosting teratas kami. Semuanya dioptimumkan untuk kepantasan.

3. Gunakan rangkaian penghantaran kandungan

Rangkaian penghantaran kandungan (CDN) menggunakan pelayan yang dihiasi di seluruh dunia. Maklumat laman web anda akan disimpan di masing-masing dari mereka, jadi ia akan memberi perkhidmatan kepada pengguna berdasarkan lokasi geografi mereka.

Ini bermaksud jika seseorang mengunjungi laman web anda dari Australia, CDN anda akan memberikan mereka kandungan dari pelayan terdekat. Dengan sistem penyampaian kandungan, tidak kira dari mana di mana laman web anda diakses, akan selalu cepat.

4. Dayakan ‘Keep Alive’

Minta tuan rumah web anda menghidupkan tetapan “terus hidup”. Dengan melakukan ini, anda akan memastikan sambungan ke laman web anda terbuka dan membiarkan semuanya mengalir melalui satu sambungan (apabila tetapan dimatikan, sambungan terbuka dan ditutup setiap kali pengguna baru mengakses laman web anda).

Sekarang, uji kelajuan laman web anda di sini. Sekiranya keputusan ujian anda masih rendah, (kurang dari peringkat B +), anda akan tahu sudah tiba masanya anda menukar hos web anda.

Sekiranya anda memperoleh hasil yang baik secara konsisten (B + hingga A +) dan laman web anda masih perlahan, ini bermakna reka bentuk atau pengekodan web anda adalah halangan, dan menetapkan bahawa itu akan meningkatkan penukaran anda

Ingat, kelajuan perlahan adalah penghalau penukaran! Gunakan alat pemeriksa kelajuan pelayan untuk menguji kelajuan laman web anda, buat pembetulan yang diperlukan. Pasti, penukaran anda akan mula meningkat, begitu juga keuntungan anda!

Intinya: Terus mengoptimumkan

Oleh itu, kita tahu bahawa terdapat 2 faktor utama yang mempengaruhi kelajuan laman web:

 1. Kod, cache, plugin, media visual, dll
 2. Kelajuan hosting web

Sebilangan besar alat ujian laman web menguji kelajuan laman web anda secara keseluruhan, yang bermaksud mustahil bagi anda untuk menentukan bahagian laman web anda yang mana botolnya.

Pemeriksa Kelajuan Server Bitcatcha dibuat khusus untuk menguji kelajuan pelayan, jadi anda dapat mendiagnosis bahagian laman web anda yang menyebabkan kemacetan dengan tepat.

Apabila anda menggunakan pemeriksa kelajuan pelayan kami, node kami dari 10 lokasi berbeza di seluruh dunia akan melakukan ping ke laman web anda, mensimulasikan 10 orang yang berbeza mengakses laman web anda pada masa yang sama. Kami mengukur berapa lama hosting web anda untuk bertindak balas terhadap ping-ping ini, dan memberikan hasil akhir rata-rata yang memberitahu anda sejauh mana prestasi web hosting anda.

Untuk ketepatan yang optimum, jalankan beberapa ujian sehingga anda mula melihat hasil yang konsisten. Sekiranya secara konsisten anda mendapat kelajuan yang lebih lambat daripada B +, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menukar penyedia hosting web.

Kepantasan adalah penting. Pastikan hos web anda mengikuti.

Sekiranya anda kehilangan hosting web yang mana, kami telah menyusun senarai untuk anda yang akan berguna tanpa mengira sama ada anda seorang blogger, penjual dalam talian atau perunding.

Kami menaik taraf alat pemeriksa kelajuan pelayan ke model berdasarkan langganan, jadi jika anda ingin menjadi yang pertama dikemas kini ketika alat yang ditingkatkan dilancarkan, lakukan pra-pendaftaran di sini!

Jangan sampaikan mesej kepada kami jika anda menghadapi sebarang pertanyaan mengenai pemeriksa kelajuan kami, dan jika fungsi itu memberi nilai kepada anda, kongsikan kepada rakan anda!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map