Web-hosting kärsii usein yhdestä suuresta ongelmasta:

Huono käyttökokemus.

Erityisesti aloittelijoille voi olla monimutkaista, pelottavaa ja turhauttavaa selvittää tekniset näkökohdat.

Huomaat tämän eniten, kun lataat tavallisen cPanel-version, joka tulee useimpien verkkoisäntien mukana. Tätä konsolia tai kojetaulua käytetään palvelimen ja asetusten hallintaan.

Tiedät sen, josta puhun. Näyttää siltä, ​​että se on suunniteltu 1990-luvulla:

cPanel Old Design

Jos olet aloittanut verkkomainonnan, ohjauspaneeli on pelottava paikka. Kielen ja žargonin lisäksi paitsi monimutkainen, ei ole loogistakin aloituspaikkaa.

Eikö ole aika, että yksi suurimmista verkkoisäntästä loi jotain ajantasaista? Käyttäjäystävällisempi?

Kirjoita HostGator Cloud

HostGator tunnetaan tyypillisesti budjettijakoon. Mutta saimme äskettäin käsiimme heidän uuteen pilvipalveluun.

Esitys puhalsi meidät pois. Perustimme testisivun ja tarkkailimme HostGator Cloudin nopeutta ja käytettävyyttä. Se tallensi 100% käyttöaikaa ja joitain nopeimmista nopeuksista, joita olemme testanneet täällä Bitcatchassa.

(Katso täydellinen arvostelu HostGator Cloudin suorituskyvystä.)

Mutta tässä on asia, jota todella rakastimme: uusi kojetaulu!

HostGator Cloud on heittänyt ruman vanhan cPanelin ulos ja korvannut sen uudella, tyylikkäällä, intuitiivisella hallintapaneelilla. Se näyttää tältä:

HostGator Cloud cPanel -suunnittelu

Paljon parempi.

Erikoistarjous : 

Bitcatcha-lukijat saavat 30% alennuksen HostGator Cloudista. Kirjoita vain “bitcatcha” HostGator Cloud-kassalle.

Tässä viestissä käydään läpi kaikki ainutlaatuiset ominaisuudet ja autamme sinua tuntemaan HostGatorin kojetaulun ja ohjauspaneelin hiukan paremmin.

Alkaen ylhäältä

HostGator Cloudin kojetaulussa on kaksi osaa. Ja se auttaa ajattelemaan heitä aloittelijoina ja edistyneinä vaihtoehtona.

  1. Asiakkaan kojetaulu
    Missä hallitsemme laskutusta ja yleisiä verkkoisäntäasetuksia. (Aloittelija).
  2. Ohjauspaneeli
    Missä hallitsemme teknisiä palvelinasetuksia. (Keskitason – edistynyt)

Aloitetaan asiakkaan kojetaululla.

HostGator Cloudin asiakashallintataulu

Vaihe 1: Kirjaudu sisään

Vaihe 2: Muokkaa ja hallinnoi tilitietoja

Ensimmäisessä näytössä voit muokata kaikkia tavallisia tili- ja laskutustietoja. Voit myös muuttaa täällä salasanoja ja asetuksia.

Yleiset asetukset -sivu

Hyppäämme kuitenkin suoraan hosting-osioon. Toisin kuin jotkut muut isännät, voit määrittää verkkosivustosi, hallita asetuksia ja nähdä tilastosi suoraan täältä.

Verkkosivun asetukset

Vaihe 3: Asenna WordPress ja luo verkkosivusto (yhdellä napsautuksella)

Aloittelijat arvostavat ehdottomasti kuinka helppoa on luoda nopea verkkosivusto HostGatorin kautta. Aloita navigoimalla ”Hosting Dashboard” -välilehdelle ja napsauttamalla ”WordPress 1 Napsauta Installer”.

Asenna WordPress yhdellä napsautuksella

Täällä sinua pyydetään valitsemaan verkkotunnus, jonka kanssa haluat määrittää WordPressin.

Asenna WordPress

Vahvista verkkotunnus ja kirjoita järjestelmänvalvojan tiedot. Sitten paina “asenna nyt”.

Joten teknisesti se on kaksi napsautusta, mutta se on silti erittäin helppoa!

Sinulla on nyt erittäin alkeellinen verkkosivusto varastossa. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on seurata kehotuksia muokata mallia ja lisätä sisältöä.

Vaihe 4: Katso globaalit palvelimesi toiminnassa

Kun verkkosivustosi isännöi nyt HostGatorissa, näet tilannekuvan verkkoisäntäsi tilastoista. Siirrytään palvelimen suorituskykyyn.

Globaalit palvelimen asetukset

Ensimmäinen näkemäsi on kartta, joka näyttää tarkalleen missä maailman tietokeskuksesi sijaitsevat.

HostGator Cloud -sovelluksella näet, että palvelimia on neljä eri puolilla maailmaa. (Tyypillisellä ”jaetulla isäntällä” saat vain yhden palvelimen sijainnin.) Se tarkoittaa, että saat nopeita latausnopeuksia riippumatta siitä, missä yleisösi on.

palvelimen suorituskyky

Vaihe 5: Katso verkkosivustosi Analytics-tilannekuva

Saat myös nopean tilannekuvan verkkosivustosi osumista ja kävijöistä. Se ei korvaa yksityiskohtaista Google Analytics -hallintapaneelia, mutta on hieno nopea vilkaisu.

Liikenteen analysointi

Vaihe 6: Käytätkö liian paljon resursseja?

Voit nähdä myös suorittimen ja RAM-muistin käytön. Nämä yksinkertaiset ja helposti luettavat valitsimet kertovat sinulle, jos käytät paljon resursseja. (Olemme käyttäneet paljon erilaisia ​​verkkoisäntäjä, ja luota meihin, näitä tietoja ei aina ole helppo löytää!)

HostGator Cloud ehdottaa, että yrität pitää nämä valitsimet alle 70%. Ei muuta, ja saattaa olla aika päivittää. Kuten näet pienellä testisivustollamme, olemme hyvin 70%: n marginaalin sisällä.

Seuraa prosessorin ja RAM-muistin käyttöä

Vaihe 7: Katso lisätyt lisäominaisuudet ja ilmaisohjelmat

HostGator Cloud sisältää myös kourallisen lisäominaisuuksia, jotka voit avata täällä kojelaudassa. Varsinkin 100 dollarin ilmainen mainonta Bingin ja Googlen kanssa.

Lisätty lisäominaisuuksia ja ilmaisia

Vaihe 8: Luo sähköpostitili

Verkkosivustosi lähettämisen sähköpostin (ts. [Sähköposti suojattu]) määrittäminen on usein vaikeampaa kuin sen pitäisi olla. Mutta ei HostGatorin kanssa. Napsauta vain sähköposti-välilehteä ja paina tätä massiivista painiketta:

Luo sähköpostiosoite

Kirjoita uusi sähköpostiosoite, jonka haluat luoda, ja lisää salasana. Sinulla on hyvä mennä.

Vaihe 9: Integroi Google Analytics

Jos haluat yksityiskohtaisemman kuvan verkkosivustojen liikenteestä, voit integroida Google Analyticsin täällä kojelautaan.

Integroi Google Analytics

Vaihe 10: Hallitse tiedostoja ja kansioita

Tässä voit ladata tiedostoja suoraan palvelimellesi (esimerkiksi WordPress-teeman zip-tiedosto). Tämä on hieman edistyneempi, ja teknikot saattavat mieluummin hallita tätä sen sijaan koko ohjauspaneelista. (Lisää siitä myöhemmin)

Aloittelijat haluavat pitää sen yksinkertaisena ja käyttää aiemmin mainittua WordPress-asennusohjelmaa.

Hallitse tiedostoja ja kansioita

Vaihe 11: Lisää uusia verkkotunnuksia tai aliverkkotunnuksia

HostGator Cloud antaa sinulle erittäin helpon tavan luoda lisädomeeneja (isännöidä muita verkkotunnuksia tililtäsi) ja aliverkkotunnuksia. Aliverkkotunnukset ovat yksinkertaisesti URL-osoitteita, jotka johtavat verkkosivustosi eri osiin.

Et usein näe tätä vaihtoehtoa esitettävän yhtä selkeästi ja yksinkertaisesti kuin HostGator.

Hallinnoi verkkotunnusta

Vaihe 12: Jos käytät verkkokauppaa, avaa SSL-varmenne

HostGator Cloud antaa sinulle ilmaisen pääsyn SSL-varmenteeseen. (Tämä on turvallinen salaus sivustollesi – välttämätön verkkokaupoille tai kenelle tahansa, joka käsittelee asiakastietoja).

Merkintä : 

Jos sinulla on Hatchling Cloud -paketti (sisääntulotaso), sinun on päivitettävä Baby Cloud- tai Business Cloud -sovellukseen käyttääksesi SSL-varmennetta..

SSL-varmenne

Vaihe 13: Korosta tietoturva ja tee se takaisin!

Ei ole mitään pahempaa kuin hakkerointi tai kaikkien verkkosivustojesi tietojen menettäminen. Siksi tietoturva ja varmuuskopiot ovat aivan Web-isäntän tarpeita koskevan luettelon kärjessä.

HostGatorin kojetaulu on helppo hallita. Ota SiteLock-suojaus käyttöön, ja HostGator tarkistaa säännöllisesti (ja automaattisesti) haittaohjelmia. Ota sitten käyttöön päivittäiset varmuuskopiot varmistaaksesi, että et koskaan menetä kovaa työtä.

Hallinnoi verkkosivustojen suojausta

HostGatorin kojetaulu on hieno täällä, koska näet tietoturvan ja varmuuskopioiden toimivan. Se on mielenrauhaa.

Vaihe 14: Lähetä ja seuraa tukilippuja helposti

Kun käytät verkkosivustoa, sinun on tiedettävä, että siellä on hyvä tukitiimi. Vain jos jotain menee pieleen. HostGator-kojetaululla on yksinkertainen ja intuitiivinen tapa lähettää ongelma.

Lähetä ja seuraa tukilippua

Vielä parempi, siinä luetellaan kaikki avoimet ja aiemmat tukikysymyksesi, joten voit seurata edistymistä ja ajaa sitä tarvittaessa.

Tuomio toistaiseksi: Joten, se kattaa kaikki HostGator Cloud -sovelluksen asiakaspaneelin tärkeät asiat. Kuten näet, voit hallita kaikkia tärkeitä asioita tästä yksinkertaisesta kojetaulusta. Ei žargonia, teknistä tietotaitoa ei tarvita.

HostGator on tehnyt hienoa työtä tehdäkseen kokemuksesta mahdollisimman käyttäjäystävällisen. Jos olet aloittelija tai et halua viihdyttää lisäominaisuuksia, voit hallita (melkein) kaikkea tästä yhdestä asiakkaan kojelaudasta.

Mutta jos haluat hiukan paremman hallinnan ja kourallisen edistyneitä ominaisuuksia, haluat ladata cPanelin. Katsotaanpa.

HostGator Cloud -ohjauspaneeli

HostGatorin ohjauspaneeli sisältää suurimman osan yllä luetelluista ominaisuuksista, mutta se laajentaa vaihtoehtoja myös kokeneemmille käyttäjille.

Vaihe 1: Tarkista sivupalkin tilastot

Oikealla puolella näet kaikki välttämättömät tilastot yhdellä silmäyksellä. Kohokohdat sisältävät verkkoliikenteen eilen, viime viikolla ja viime kuussa.

liikennetilastot

Sen jälkeen saat päivityksen varmuuskopioistasi. Tämä on yksi kojelaudan suosikkiominaisuuksista, koska se antaa sinulle välittömän vakuuden verkkosivustosi turvallisuudesta.

varmuuskopioida

Vaihe 2: Muokkaa WordPress-teemaa ja lisää laajennuksia

Kaikki mitä tarvitset verkkosivustosi suunnitteluun ja parantamiseen, löytyy täältä ohjauspaneelista. Vasemmalla puolella on kourallinen valintoja, kuten teemat, laajennukset ja muut yhden napsautuksen asennukset..

WordPress-teemat ja laajennukset

Vaihe 3: Advanced File Management

Muistathan, että puhuimme tiedostojen lähettämisestä asiakkaan kojelautaan. No, tässä voit tutustua edistyneisiin ominaisuuksiin.

Advanced File Management

Voit jälleen ladata verkkosivustotiedostot (kuten WordPress-teeman zip-tiedoston) sekä laajennustiedostot tai kuvat. Voit myös lisätä hakemiston yksityisyyden vaihtoehdon lisätäksesi salasanan kaikkiin tiedostoihin. Erinomainen lisäturvallisuus.

Jos haluat käyttää FTP: tä (File Transfer Protocol) tiedostojen turvalliseen siirtämiseen palvelimelle, voit myös tehdä sen. Voit helposti luoda ja luokitella verkkolevyjä (joihin tiedostojasi tallennetaan).

Ja viimeiseksi, voit varmuuskopioida kaikki verkkosivustosi tiedostot yhdellä napin painalluksella.

Vaihe 4: Tietokannan lisäasetukset

HostGatorin ohjauspaneelin tietokantaosa on pääosin kokeneille käyttäjille. Jos käytät vain blogia tai pientä verkkosivustoa WordPressin kautta, sinun ei todennäköisesti tarvitse huolehtia tästä.

(Ainoa mitä sinun on tiedettävä, että tietokanta on, missä kaikki tiedostosi tallennetaan ja noudetaan, ja MySQL on ohjelmointikieli, jota käytetään tietokannan hallintaan tai muokkaamiseen).

Tietokanta-asetukset

Mutta kokeneille käyttäjille HostGatorin kojetaulu antaa sinulle helpon pääsyn tietokanta-asetusten muuttamiseen ohjelmointitarpeidesi mukaiseksi.

Vaihe 5: Sähköpostin lisäasetukset

Yksinkertaisen sähköpostiosoitteen määrittäminen Web-isäntälle voidaan tehdä asiakkaan kojetaulussa, kuten aiemmin selitettiin. Jos kuitenkin haluat mukauttaa asetuksia, määrittää suodattimia, automaattivastaajia ja salausta, löydät kaikki nämä vaihtoehdot.

Sähköpostiasetukset

Voit käyttää tätä tilaa myös asentaaksesi G Suite -sovelluksen, jonka avulla voit integroida Gmailin, jaetut Google-kalenterit ja Google Drive -ominaisuudet verkkosivustoosi. (Huomaa: tämä tapahtuu yleensä lisämaksulla).

Vaihe 6: Kiristä turvallisuutta entisestään

Tavallisten HostGator-suojausominaisuuksien lisäksi voit säätää omia asetuksiasi. Erityisesti voit estää IP-osoitteita (jos jokin tietty IP-osoite roskapostisi esimerkiksi verkkosivustollesi).

turvallisuustyökalut

Voit myös estää “pikayhteyden”. Tällöin muut sivustot näyttävät kuvat tai tiedostot sivustollaan käyttämällä kaistanleveyttä ja resursseja siihen.

Viimeinkin edistyneet ohjelmoijat voivat käyttää SSH: ta (Secure Socket Shell), joka antaa sinulle turvallisen tavan käyttää etätietokonetta (jos haluat ladata turvallisesti esimerkiksi muualla sijaitsevia tiedostoja).

Vaihe 7: Asenna ensisijainen ohjelmointikieli -ohjelmisto

Tämä on toinen edistynyt vaihtoehto ohjelmoijille. Jos haluat rakentaa verkkosivuston esimerkiksi Ruby on Rails -sovelluksella, voit asentaa ohjelmiston nopeasti tehdäksesi niin.

Asenna ohjelmointikieli

Tässä osiossa on myös WordPressille vaihtoehtoisia ohjelmistoja, mukaan lukien Weebly ja Joomla.

Pohjimmiltaan se antaa ohjelmoijille ja verkkovastaaville suuren määrän valinnanvaraa ja joustavuutta verkkosivuston luomiseen millä tahansa kielellä ja heidän haluamansa arkkitehtuurin käyttämiseen.

HostGator Cloud Hosting -hallintapaneeli: Tuomio

BONUS: 

Bitcatcha-lukijoilla on oikeus 30% alennukseen HostGator Cloudista. Kirjoita vain “bitcatcha” HostGator Cloud-kassalle.

HostGator Cloud ei ole vain nopea ja luotettava, se on myös käyttäjäystävällinen. Sen asiakaskojetaulu ja ohjauspaneeli ovat ehkä intuitiivisimpia ja selkeimpiä mitä olemme koskaan käyttäneet.

Ja he eivät ole uhranneet mitään teknisiä tai edistyneitä ominaisuuksia sen toteuttamiseksi.

Virrankäyttäjät löytävät edelleen kaikki haluamansa ohjelmointityökalut ja palvelinohjauksen. Mutta samaan aikaan aloittelijat tuntevat olonsa mukavammaksi.

Lue seuraavaksi perusteellinen katsaus HostGator Cloudin suorituskykyyn.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me