10 фрустрирајућих разлога зашто је брзина ваше веб локације мала

Клик на везу на веб локацији изгледа као тако једноставна ствар.


Али иза кулиса, широм света се тренутно креће на стотине захтева да вам донесу слике и текст. Пуно се тога догађа у тих неколико кратких секунди, а може пуно тога поћи по злу.

Ствари могу почети да успоравају, узимајући веб локацију са собом.

Ако сте били у току са мојом тренутном серијом о брзини учитавања веб страница, знаћете да су споре веб локације лоша вест! У ствари, лењи сајт може вас коштати хиљаде посетилаца и конверзија.

Имајући то у виду, идем иза сцене да видим шта се догађа. Зумирајмо у тих неколико секунди и видећемо шта све држи!

Про врх

Успори продају веб локације! Надопуните брзину свог ВордПресса са ових 8 хакова.

1. Перформансе сервера

Веб страница се учитава од почетка. Када неко кликне на вашу веб локацију, то је попут окретања кључа у мотору аутомобила. Ваш посетилац тражи од вашег мотора да се покрене.

Прво што се догађа је ово: Ваш прегледач (Фирефок, Сафари, итд.) Шаље пинг вашем серверу. Тражи све информације и податке како би могао да учита вашу веб локацију.

Ако су перформансе вашег сервера слабе, трајат ће дуже времена. Без обзира колико брзо све остало било, спор сервер ће вам увек полако покренути.

Лоши рад сервера готово увијек своди на ваш веб домаћин. Јефтини веб домаћин обично вам даје заједнички сервер, што значи да делите простор и ресурсе са безброј других веб локација. Ако је ваша веб локација спора, то је зато што сте у реду са пуно других веб локација!

2. Локација сервера

Ако сте икада позвали на дуже релације, знајте да вам треба дуже времена за успостављање везе. То је зато што информације морају физички путовати да би дошле до тамо. Подаци пролазе кроз каблове и преносе се преко сателита.

Слична ствар се дешава када кликнете на веб локацију. Када кликнете на веб локацију, серверу шаљете поруку. Тражите да се учита.

Рецимо да је ваш сервер са седиштем у Америци. Када јапански посетилац кликне на вашу веб локацију, информације морају прећи цео Тихи океан. Мора да затражи приступ серверу. Затим мора путовати преко океана да би се учитао на екран.

Подаци су брзи. Али то није магија!

3. Много саобраћаја

Ако имате много саобраћаја, на крају ће успорити веб локацију.

На свом тренутном нивоу, ваш веб сервер може да опслужи само одређени број људи одједном. Мало је попут чекања у радњи. Што више људи уђе у продавницу, слабије им је сервирање.

И не само то, већ и дућан треба да привуче додатне ресурсе да би им помогао. Морају позвати додатно особље са леђа да помогну свима. Али сада се ствари успоравања успоравају.

Иста ствар се дешава и на вашој веб локацији. Ваш сервер ће покушати да управља свим додатним прометом, али ће се негде успорити.

4. Изузетно велике слике (и сложен формат датотеке)

Да ли се сећате старих дана интернет везе? Учитавање велике слике може потрајати до једног минута, једно по мало! Било је мучно!

Ствари су се побољшале од широкопојасне мреже, али опште правило и даље важи.

Након што пингујете сервер, он ће почети да преноси сваки део веб локације на екран вашег прегледача. Сервер ће носити садржај, текст и слике. Ово је попут нашег продавача који вам доноси залихе.

Када тако размишљате, то је једноставно. Велики, тешки предмети ће требати дуже да се изваде.

Дуготрајно ће се учитати велика слика. Ако на вашој веб локацији имате тону великих слика, додајете додатно време за учитавање за сваку слику.

Формат датотека је такође важан овде. Прегледници могу лепо и брзо да учитају ЈПГ, ПНГ и ГИФ слике. Али, тешки формати као ТИФФ и БМП појести ће огромне комаде у ваше време учитавања. Избегавајте их!

5. Густина кода

Можда већ овде осећате тему. Велики, густи елементи успорит ће вашу веб страницу. Један од најгушћих елемената ваше веб локације је код који је ствара.

Ако сте упознати са ЦСС-ом, ХТМЛ-ом и Јавасцрипт-ом, знаћете да иза дизајна веб-локације стоји огромна количина кода..

На пример, постоје 60 милиона линија кода на Фацебооку сама.

Милионска линија кодова

(Погледајте потпуну слику)

(То је више од хадронског сударача)

((Али ипак мање од Гооглеа!)).

Ако је подлога за веб локацију затрпана вишком кодирања и јавасцрипта, требат ће дуже времена да је повучете према горе.

6. Графика текста

Много веб локација још увијек користи слике за приказ текста.

На пример, можда користите слику за приказ логотипа. Или ћете можда имати текст објашњавача као део велике слике на својој почетној страници.

Као што можете замислити, оваква графика захтева много дуже време у поређењу са једноставном алтернативом фонта.

7. Превише захтева датотека (РТТ-ова)

Већ сам објаснио како велики, тешки елементи трају много дуже. Па, није ствар само у њиховој величини. Колико их има.

Сваки мали елемент на вашој веб локацији захтијева другачији захтјев за учитавање датотеке. Свака ЦСС датотека, свака слика, свако дугме за дељење на друштвеним мрежама и сваки комад Јавасцрипта представља нови захтев за датотеку.

Ваш сервер може да обради само одређену количину захтева у секунди.

Рецимо да ваша веб локација користи 50 захтева за датотеке сваки пут када се учита. Ако 100 људи одједном приступи вашој веб локацији, то значи да 5000 захтева датотеке у једној секунди. Ако сте на малом серверу, то ће озбиљно успорити ствари.

Запамтите, постоји само толико ресурса за достављање датотека.

8. Превише додатака

Ако имате ВордПресс, вероватно имате мноштво додатака иза сцене. Па, сваки од њих подноси свој властити захтјев за датотеку. Свака има ЦСС датотеку и нешто јавасцрипта за учитавање.

То значи већу тежину за пренос и више захтева за датотеке. Ако имате много додатака, успорит ћете ствари. Запитајте се који су од њих апсолутно потребни.

9. Непотребна преусмеравања

Замислите да тражите упутства до железничке станице. Онда стигнете тамо и сазнате да је затворена. Премештен је на другу страну града и сада морате прошетати градом.

Узимаш ти године, зар не??

Иста ствар се догађа и са преусмеравањима. То је као учитавање странице два пута. Ако немате фантастичан разлог за то, избегавајте преусмеравања на својој веб локацији.

10. Застарела ЦМС

Ако за управљање веб страницом користите ВордПресс, Друпал или Вик, приметићете редован скочни прозор. Од вас се тражи да инсталирате исправке или нове верзије софтвера.

Ажурирање углавном значи да су исправили све сметње и проблеме, посебно у погледу брзине. Инсталирајте најновије верзије свих софтвера и додатака како бисте брже и равномерније учитали веб локацију.

Хвала за читање! Придржавајте се мене, јер следеће недеље пратим овај пост детаљним упутством за решавање сваког од ових проблема. [Ажурирано: 14 трикова осветљења за убрзавање ваше веб странице]

У ствари, охрабрујем да проверим своју е-књигу о тачним корацима које сам предузео да се Битцатцха.цом учита у року од 3 секунде.

Јавите ми ако имате било каквих питања о брзини странице у коментарима испод.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map