Ово је гост госта Мустаасама Салеема из Цлоудваис-а.

Када имате веб локацију ВордПресс, морате с времена на време учитавати датотеке да бисте веб локацију одржавали активном и лепом. Дакле, морате знати да постоји више начина да учитате своју слику, тему или било који други садржај на свој ВордПресс.

У основи, постоје три начина за учитавање датотека у ВордПресс:

 1. Пријавите се на свог провајдера хостинга тако што ћете приступити њиховом мрежном управитељу датотека.
 2. Повежите се са сервером преко ФТП клијента као што је ФилеЗилла.
 3. Пренесите своје медије, теме или датотеке додатака директно са ВордПресс контролне табле.

Ако желите да пошаљете било шта осим медија, тема или додатака, увек их можете отпремити преко менаџера датотека. Међутим, за све уобичајене уплоад-ове, једноставно дођите до жељене локације унутар ВордПресс Дасхбоард-а и изаберите датотеку за додавање / уплоад.

На пример, ако желите да додате видео, идите на Медији -> Додајте Ново и одаберите датотеку са рачунара или је једноставно превуците и испустите у оквир. Ево снимка екрана:

Грешка величине датотеке на ВордПресс-у

Да ли сте приметили нешто чудно? Не, не у чланку. На слици изнад. Да, максимално ограничење датотеке за уплоад је само 5МБ. Није ли то одустајање? А ово ограничење се такође примењује када желите да учитате тему или додатак директно са ВордПресс Админ Дасхбоард-а. Међутим, овај праг варира од хостинга до хостинга. Неки чак дозвољавају само 2МБ подразумевано, док други могу да омогуће више.

Не брините се; ту смо да вам кажемо тачно како да повећате ограничење учитавања.

Кренимо без додатног дивљења.

ПРО ВРХ

Успори продају веб локације! Надопуните брзину свог ВордПресса са ових 8 хакова.

Иако постоји неколико начина да уклоните ову капицу на величини датотеке, радићемо са три подешавања унутар ПХП-а која би требало да се баве ограничењем преноса. Прво дефинишите подешавања тако да знате шта заправо радите:

 • уплоад_мак_филесизе
  Ово дефинише максимално ограничење учитавања датотека.
 • пост_мак_сизе
  Ово дефинише максимално ограничење отпреме које ће се обрађивати у ПОСТ захтеву.
 • мемори_лимит
  Ово дефинише колико меморије је додељено за ПХП. Овај број би требао бити једнак или већи од величине уплоад_мак_филесизе.

Претпоставимо да имамо датотеку од 20 МБ. Поставићемо уплоад_мак_филесизе на 25МБ, пост_мак_филесизе на 27МБ, а мемори_лимит на 30МБ.

Ево корака које можете предузети за повећање ограничења преноса. Зависно од вашег сервера, било који од њих би требао радити.

Белешка

Молимо вас да направите резервну датотеку пре него што извршите било какве промене.

1. Креирајте или измените ПХП.ини датотеку

ПХП.ини садржи ПХП конфигурацију за ваш сервер. Можете га пронаћи у основном директоријуму вашег сервера. Идите у ваш матични директоријум хостинга и потражите пхп.ини датотеку. Због безбедносних разлога можда је сакривен, тако да не заборавите да означите „Прикажи скривене датотеке“.

Отворите пхп.ини датотеку са било којим уређивачем текста и потражите три подешавања да бисте их изменили у складу са вашим захтевима. За овај пример користићемо следеће бројеве:

Величина датотеке за учитавање: 20МБ.

 • уплоад_мак_филесизе = 25 МБ
 • пост_мак_сизе = 27МБ
 • мемори_лимит = 30МБ

Ако нисте пронашли пхп.ини датотеку, не брините! Можете да га креирате десним кликом миша и одабиром Додај нову датотеку. Отворите нову датотеку и залепите три линије изнад и сачувајте је као пхп.ини.

Понекад је пхп.ини датотека вашег сервера названа пхп5.ини, па се немојте збунити између ове две.

2. Креирајте или измените .хтаццесс

.хтаццесс је важна датотека и садржи разне конфигурације за ваш сервер. Већина хостинг услуга ипак то скрива. Да бисте га модификовали, морате поново да проверите „Прикажи скривене датотеке“ и лоцирајте .хтаццесс датотеку у коренској директорији вашег сервера..

Отворите га било којим уређивачем и залепите ове три линије на крај датотеке гдје пише #ЕНД ВордПресс:

 • пхп_валуе уплоад_мак_филесизе 25МБ
 • пхп_валуе пост_мак_сизе 27МБ
 • пхп_валуе мемори_лимит 30МБ

Ако не пронађете .хтаццесс датотеку, можете да је креирате и залепите задате атрибуте датотеке ВордПресс .хтаццесс, а затим залепите три ретка изнад да бисте повећали ограничење учитавања.

3. Измена ВордПресс датотеке

Ако вам претходне две методе нису успеле, увек постоји алтернатива. Следеће 3 линије можете да залепите у ВордПресс датотеке. Ови редови се могу записати у вп-цонфиг.пхп, тхемес тхемес.пхп датотеци итд. Међутим, ово није препоручени начин повећања ограничења величине датотеке за уплоад.

 • @ини_сет (‘уплоад_мак_сизе’, ’25МБ’);
 • @ини_сет (‘пост_мак_сизе’, ’27МБ’);
 • @ини_сет (‘мемори_лимит’, ’30МБ’);

4. Директно са платформе

Неки добављачи ВордПресс хостинга као што је Цлоудваис имају уграђену функцију за промену ограничења величине датотеке. Ево како то можете урадити директно са платформе ако имате Цлоудваис као провајдер хостинга:

Идите на Сервере са траке на врху и уђите на жељени сервер. Изаберите Подешавања & Пакети са левог окна и на картици Основна подешавања видећете Величину отпреме. Промените га према вашем захтеву. У нашем случају користићемо 25 МБ.

Цлоудваис уреди меморију

5. Додатак

Ако не желите да то урадите ручно, у ВордПресс спремишту увек постоји додатак. Треба само да пронађете прави додатак који је компатибилан са вашом тренутном верзијом ВордПресс-а. Покушајте да користите Повећај максималну величину датотеке која је компатибилна са најновијом верзијом ВордПресс-а.

На лијевом окну ваше надзорне плоче за ВордПресс идите на Додаци -> Додајте Ново, потражите додатак Повећај максималну учитавање највећег фајла у горњем десном углу и инсталирајте га.

Инсталирајте додатак

Након што се додатак активира; дођите до његових поставки и унесите жељену величину за нову величину отпреме.

Унесите вредност

То је то! Управо сте повећали ограничење величине датотеке за максимално учитавање ВордПресс-а.

6. Последња опција прибегавања

Ако ништа друго не успије, једноставно затражите од свог пружатеља услуга хостинга да повећа ограничење за пренос датотеке на вашој ВордПресс апликацији и сигурно ће вам помоћи. Подршка Цлоудваис 24 × 7 одлично реагује и моћи ћете у кратком року радити на свом циљу.

Ако знате било које друго средство за повећање ограничења величине датотеке, слободно поделите помоћу одељка за коментаре у наставку. Такође, јавите нам која је опција савршено радила за вашу ВордПресс апликацију!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me