7 Савета који су доказани за истраживање за јачање веродостојности на вашој веб локацији

Многа предузећа с нестрпљењем опседнути су стварима попут стварања промета, повећања конверзија или изгледа да њихова веб локација изгледа привлачно, али веома мало њих заправо сматра кредибилитет њихове веб странице.


Да ли је веродостојност веб локација чак и битна? Очигледно. Истраживање показује да 34% потрошача као главни разлог куповине бренда наводи реномирани бренд продаваонице. Објављене су и студије које откривају повезаност између веродостојности бренда и одлуке потрошача да купи од бренда. Укратко, што је веродостојнија ваша марка, то ће већа продаја бити остварена.

Укључујући се у доступна истраживања и психолошке студије, овај чланак дели 7 доказаних савета које можете користити за јачање кредибилитета на вашој веб локацији:

1. Омогућите ССЛ на својој веб локацији

Доступни подаци показују да 78,9% веб локација нема ССЛ цертификат или неважећи ССЛ цертификат. Ово је прилично занимљиво, посебно имајући у виду да ССЛ сертификат не само да повећава продају и промет, већ ће и повећати ваш кредибилитет.

Истраживање је показало да омогућавање ССЛ-а на вашој веб локацији – ако имате „ХТТПС“ испред адресе ваше веб локације и да посетиоци прегледачи показују зелени катанац када посете вашу веб локацију – могу повећати конверзије за чак 87%.

Ево неколико занимљивих примера компанија које су могле да повећају свој кредибилитет и побољшају конверзије омогућавањем ССЛ-а:

 • ПаперЦхецк доживљава 87% повећања након омогућавања ССЛ-а на својој веб локацији.
 • Централна резервациона служба (ЦРС) доживела је 30% повећање продаје једноставно омогућавањем ССЛ-а.
 • Двелл.цо.ук је повећао конверзије за 13,8%, а месечна продаја за преко 35 000 УСД, омогућавајући ССЛ. За њих је то била 48.000% РОИ-ја за њихово улагање у ССЛ сертификат
 • Фитнесс Фоотвеар, Лтд. доживио је пад од 13,3% у напуштању колица и раст продаје за 16,9% након омогућавања ССЛ-а.

Као што видите из горњих примера, омогућавање да се ССЛ увек претвара у продају; када људи виде катанац и зелену траку, осећају се сигурније када обављају трансакције на вашој веб локацији и природно вам верују више. Побољшана перцепција ваше веродостојности на крају утиче на вашу продају.

2. Користите сигурносне печате за сигурност

Врло мали број предузећа има сигурносни печат на свом вебсајту, а последица тога је да губе доста продаје. Истраживања показују да огромних 48% људи неће у потпуности веровати веб локацији која не користи заштитни печат. У ствари, откривено је да људи верују сајту који има печат поверења над веб локацију коју су у прошлости користили пријатељ, колега или члан породице.

Ово има смисла узимајући у обзир чињеницу да је веб заражен вирусима, а прилично често чујемо за нове хакере. Имајући печат поверења показује да је вашу веб локацију проверила независна компанија за обезбеђење, да је ваша веб локација испунила неке стандарде и да корисници могу сигурно да обављају трансакције на вашој веб локацији.

Упркос томе, печати са највише поверења су Нортон (35,6%), МцАфее СЕЦУРЕ (22,9%) и ТРУСТе (13,2%), респективно.

Користите печате поверења

3. Стратешки ставите изјаве на кључна места на својој веб локацији

Истраживања показују да изјаве и препоруке усмене уста утичу на 50% свих одлука о куповини, али само трећина предузећа активно тражи сведочења купаца.

Постоји популарна изрека да ништа не привлачи публику попут гомиле. Нико не жели да буде усамљени вук. Ова чињеница је заправо укоријењена у психологији и она има везе са начином на који је мозак ожичен. Према студији објављеној у часопису Цуррент Биологи, уочено је да је подручје нашег мозга које је повезано са наградом активније када се други слажу са нашим мишљењима. Психолошко објашњење овога је захваљујући зрцалним неуронима у нашем мозгу; зрцални неурон је неурон који “пуца и када животиња делује и када животиња посматра исту радњу коју врши друга.” Психолози су такође приметили присуство зрцалних неурона и код људи и утврђено је да сам чин гледања других да нешто ради може утицати на нас да учинимо исто.

Познате психолошке студије као што су Јеннессов експеримент усаглашености из 1932. године, Схерифови експерименти аутокинетичких ефеката из 1936. и Ешови експертизи о усклађености из 1955. године, указују на чињеницу да, чак и ако људи већ имају ставове о нечему, чује се да ће група људи имати другачије мишљење. они гравитирају ка становишту групе. То је, у суштини, наука која стоји иза сведочења; чињеница да и други људи – попут потенцијалних корисника вашег бренда – верују и препоручују ваш бренд довољно је да људи такође верују вама.

4. Охрабрите и прикажите садржај који је генерисао корисник

Баш као и сведочења, примећен је и садржај који је створио корисник како би се повећао кредибилитет и, као последица тога, побољшала продаја.

Ево неких запажених студија случаја неких веома успешних употреба садржаја који је створио корисник:

 • Марка одеће Бурберри је 2009. године лансирала Тхе Арт оф тхе Тренцх – веб локацију која омогућава корисницима да постављају и коментаришу слике људи који носе Бурберри производе. Ефекат овог друштвеног доказа био је толико значајан да је резултирао 50-годишњим повећањем продаје након покретања сајта..
 • Цоца Цола је први пут покренула кампању „Схаре а Цоке“ у Аустралији 2011. године – кампању којом се боце Цоке брендају са именима купаца, а затим од њих тражи да поделе слике своје персонализоване боце с коксом на друштвеним медијима. Ово је било неизмерно успешно, а, видевши успех кампање, Цоца Цола ју је проширила и на Сједињене Државе и друге делове света. Резултати? Повећање продаје Цоца Цоле у ​​Сједињеним Државама за 2% након више од деценије смањења прихода.
 • Грчка компанија јогурта Цхобани користила је садржај генерисаног корисника током 2009. године када је од лојалних купаца тражила да пошаљу видео записе и слике у којима се хвале њен јогурт. Садржај је затим интензивно промовисао Цхобани. Резултат је био огроман пораст прихода од 225,9% у периоду од 2009. до 2010. године.

Кориснички садржај је један од најбољих облика повећања кредибилитета за ваше пословање. Не само да људима говори да многи други користе ваше производе и услуге, већ заправо дозвољавају онима који користе ваше производе и услуге да својим гласом свету кажу како сте невероватни.

5. Убрзајте свој пут ка бољој веродостојности

Растемо нестрпљивији и о овој чињеници свједочи пуно истраживања. Можда је најистакнутија студија из корпорације Мицрософт из 2015. године која је истражила 2.000 људи и проучавала мождану активност 112 других људи помоћу електроенцефалограма (ЕЕГ). Примећено је да се распон наше позорности знатно смањио са 12 секунди колико је било 2000. године до сада на 8 секунди. Супротно томе, имамо краћи распон пажње од златне рибице – који има распон пажње 9 секунди.

Постоји толико много статистика о брзини улога на веб локацијама – и када је реч о генерисању промета и конверзија – и ево неких занимљивијих:

 • Кашњење у времену учитавања локације од једне секунде резултираће губитком у конверзији од 7%
 • Страница којој је потребно 6 секунди да се учита доживеће 50% губитак у конверзији
 • Веб странице са спорим учитавањем коштају америчко тржиште е-трговине више од 500 милијарди долара годишње

Шта ипак брзина значи за кредибилитет?

 • Огромних 51% купаца одустаће од куповине због мале брзине веб локације.
 • 88% купаца се вероватно неће вратити након лошег искуства.
 • Отприлике половина купаца развија мање позитивну перцепцију о укљученој компанији.
 • Више од трећине купаца причаће другима о свом разочаравајућем искуству.

То заузврат доводи до велике штете бренда и озбиљно утиче на вашу веродостојност.

Иако је наизглед једноставно, повећавање брзине веб странице је једна од најбољих ствари које можете да учините како бисте побољшали веб локацију и веродостојност марке. Решење је, дакле, угађати веб локацију ради побољшаних перформанси или бољег веб хостинга. Предлажемо ИнМотион хостинг, ево зашто.

6. Одобрење из извора власти

Истраживање је показало да је један од највећих начина да се осигура поштовање захтева који долази од извора власти; У ствари, примећено је да ће се већина људи придржавати упутстава из ауторитетских података чак и ако то наноси фаталну штету неком другом. Замислите да добијете савет од свог лекара, адвоката или агента за спровођење закона; колико ћете озбиљно схватити њихове речи у поређењу са нечијом другом?

Можда је најпознатија студија о усаглашености и послушности ауторитету био Тхе Милграм Екперимент. Експеримент је спровео психолог са универзитета Иале, Станлеи Милграм, са циљем да посматра реакцију људи када га ауторитет затражи да уради нешто. Укључио је обичне људе који су позвани, путем огласника у новинама, да управљају струјним ударима другим људима „попут њих“ на основу упутстава органа власти. Примећено је да, чак и након што људи који су подвргнути струји више нису реаговали (индикација да су могли бити изнемогли или мртви), огромних 65% учесника у експерименту наставило је да спроводи шок све док су им били упућени да то урадим од стране ауторитета. Ово показује колико верујемо и да ли смо вољни да учинимо нешто, често без питања, ако то затражи ауторитет.

Новије и релативизирано искуство одобрења ауторитета за утицај које може имати на кредибилитет је „Учинак Опрах“. У основи, све што Опрах подржи претвори у злато. У новије време, једноставно куповином удела у марки Веигхт Ватцхерс повећала је вредност акција за 170% скоро преко ноћи.

Опрах подржава фритезу

Опрах подржава фритезу

Желите да повећате кредибилитет на својој веб локацији? Набавите број ауторитета који ће вас подржати.

7. Не филтрирајте „негативно“

Пажљив поглед на већину веб локација открива неколико негативних или чак помало непријатних ствари које људи говоре о бренду – као да је све савршено. Иако је једино природно желети истакнути оно најбоље што људи говоре о вашем бренду, то није нужно најразумније што треба учинити у погледу веродостојности. Истраживање Реевоо-а открило је да лоши прегледи могу побољшати конверзије за 67%; посетиоци имају вероватније да верују вашем бренду ако виде уравнотежену комбинацију добрих и лоших ствари које људи говоре о вама. Такође је примећено да чак 30% људи сумња у цензуру или лажне критике када виде само позитивне ствари о вама.

Не филтрирајте негатив

Ево неколико запажених примера тога на делу:

 • Тусцан, вино које кошта 60 долара по боци, доживело је пораст од 5% у продаји након што је популарни рецензент упоредио његову арому са смрдљивим чарапама.
 • Схаке Веигхт, вибрирајућа бучица није само широко исмевана у медијима, већ је то била тачка коју су у једном листу назвале „најсмешнији гадгет за фитнес свих времена“. Резултат? Преко 50 милиона долара продаје.
 • Маркетиншки стручњаци Јонах Бергер, Алан Т. Соренсон и Сцотт Ј. Расмуссен, у експерименту посматрања обрасца продаје око 250 уметничких дела прегледаних у Нев Иорк Тимесу од 2001. до 2003. године, открили су да су лоши прегледи изазвали продају књига непознатих аутора пораст у просеку за 45%.

Било да то има везе са вашом одобравањем других брендова или одобрењем вашег бренда од других, остављајући људима да виде неколико „не тако позитивних“ ствари које су вам рекли о томе, ићи ће дуг пут ка повећању кредибилитета..

За власника веб странице за електроничку трговину, кредибилитет је од највећег значаја у смислу повећања продаје. Ових 7 савета уредно изведите трик. Имате ли какав савјет који бисте могли додати на овај попис?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map