За блоггера или власника веб локације важно је да имате одређен број сигурносних протокола ако се нешто лоше догоди с вашом веб страницом. Међутим, чак и ако вам је осигурано најбоље обезбеђење, десиће се несреће и можда ћете завршити на веб локацији која је оштећена или хакована.

Ако желите да избегнете губитак свог ВордПресс блога и читавог свог посла, увек бисте требали (а мислим и УВЕК) обављати редовне резервне копије за своју веб локацију. На тај начин, чак и ако имате одређено време застоја, увек можете да вратите веб локацију.

Сада, на неколико начина можете да направите резервну копију свог ВордПресс блога. У овом чланку ћемо се фокусирати на један од њих, а то је да користите додатак или услуге које ће аутоматски направити резервну копију вашег блога за вас.

Сјајна ствар код ових додатака је да их чак можете користити и за обављање миграција на веб локацији. Што је сјајно када желите да пређете на бољи веб домаћин са бољим функцијама и перформансама сервера.

Знајући када и колико често треба израђивати сигурносне копије

Пре него што пређемо на листу додатака за резервне копије ВордПресс-а, хајде да брзо разговарамо о томе када треба да правите резервну копију веб локације и колико често. Одмах по шишмишу, увек се препоручује да редовно правите резервне копије јер ћете на тај начин смањити губитак, јер ће резервне копије бити прилично недавне.

Оно што требате да размислите је како желите да закажете резервне копије. Сада ће различите веб странице имати различите потребе за заказивањем.

Ако ваш блог сваке недеље објављује више нових садржаја и свакодневно добија нове коментаре, онда је вероватно добра идеја да имате краћи интервал између сигурносних копија. Исто се дешава ако на вашем блогу буде прикључена веб продавница која има трансакције ради праћења и детаља купца.

На супротном спектру, ако је веб локација или блог углавном статички и ажурира се новим садржајем квартално, уместо тога ћете можда моћи да се извучете са резервом сваке недеље..

Дно црта, не постоји савршена временска линија за заказивање резервних копија и на крају вам падне да смислите најбољи распоред који ће вам дати најмању количину губитка уколико ствари пођу по злу. Такође, добро правило је да увек извршите прављење резервних копија пре него што направите масовне промене на вашем ВордПресс блогу.

О стварима које треба размотрити за резервно решење за ВордПресс

На ВордПрессу је на располагању мноштво резервних додатака, али важно је имати на уму да нису сви резервни / миграциони додаци створени једнаким. Неки долазе са различитим карактеристикама или се фокусирају на одређена подручја више од других.

Пре него што се одлучите за додатак, ево неколико ствари које бисте могли да размотрите:

 • Аутоматизиране сигурносне копије
  Један од највећих фактора који треба размотрити је да ли вам резервна копија ВордПресс-а омогућава аутоматизацију процеса. Помоћу аутоматизације можете лако пустити да додатак обавља сав посао уместо да сваки пут радите резервну копију.
 • Учесталост прављења резервних копија
  Мало смо споменули о заказивању фреквенције сигурносних копија. Пре него што се населите на додатак, можда бисте желели да проверите колико често вам омогућује прављење резервне копије и да ли је довољно за ваше потребе.
 • Резервна локација / складиште
  Ако додатак сачува сигурносну копију на истом серверу као и ваша веб локација, онда је бесмислено. Проверите какву меморију нуде додатак или услуга. Могу да користе друге локације за складиштење као што су Гоогле диск, Дропбок или складиште у облаку?
 • Могућност враћања / преузимања сигурносних копија
  Након што направите резервну копију веб локације, да ли је лако преузети или обновити је? Да ли требате ручно обавити поступак или га можете аутоматизовати? Како различити додаци имају различите приступе, најбоље је да прво проверите.
 • Дјеломичне или пуне сигурносне копије
  Неки ће додаци сигурносно копирати читаву веб локацију, док ће неки направити сигурносну копију само дијелова (тј. Базе података). Важно је да одаберете одговарајући тип резервне копије за своју веб локацију.

4 Додаци за израду резервних копија и миграције ВордПресс-а који се користе

Са толико додатака и резервних и резервних / миграционих решења доступних на мрежи, тешко је одабрати савршен. Иако доле наведени 4 можда нису савршена решења, засад су дефинитивно најбољи додаци за употребу.

1. БацкупГуард

БацкупГуард

БацкупГуард

БацкупГуард је познат по томе што је поуздан додатак за креирање резервних копија ВордПресс-а. Једна од његових главних предности је та што се њихов интерфејс динамично интегрише са вашом ВордПресс командном таблом.

Када инсталирате додатак, можете покренути поступак прављења резервних копија кликом на дугме „Резервне копије“ које се налази на главној страници додатка. Када га кликнете, имат ћете могућност да израдите „Потпуну сигурносну копију“ или „Прилагодљиву сигурносну копију“, где можете да одаберете које делове желите да сачувате..

Након што сте успешно направили резервну копију, она би се требала појавити на БацкупГуард листи, коју можете вратити, избрисати или преузети резервну копију кликом на њу.

Такође можете да пошаљете резервну датотеку у БацкупГуард користећи тастер „Увези“. Сјетите се само да постоји ограничење од 128 МБ. Све више од тога и мораћете да је ручно отпремите преко ФТП-а.

Бесплатна верзија БацкупГуард-а омогућава вам да направите основне сигурносне копије и миграције, али, ако желите аутоматске израде сигурносних копија, подршку 24/7, обавештења путем е-поште и чак целокупне миграције са сајта, можете се одлучити за њихову плаћену про верзију.

2. ВаултПресс

ВаултПресс

ВаултПресс

Направљен од стране ВордПресс.цом и дела ЈетПацк додатка, ВаултПресс нуди мноштво функција као што су сигурносне копије у реалном времену, обнова једним кликом, 30-дневно складиште у облаку, па чак и могућност миграције ваше веб локације.

Додатак је такође дизајниран да буде једноставан и лаган за употребу, у основи га једноставно можете подесити и заборавити. Све што морате да учините је да га једном конфигуришете и тада ће ВаултПресс обавити сав посао, укључујући чување сигурносне копије ваше веб локације у облаку. А ако желите да вратите своју веб локацију, то је једноставно као само један клик.

Нажалост, немају бесплатну верзију, тако да ако желите да користите ВаултПресс, мораћете да издвојите најмање 39 долара годишње за њихов основни план. Ако желите све фантастичне функције као што су аутоматска поправка датотека, сигурносно копирање у стварном времену и још много тога, мораћете да се одлучите за њихове веће планове.

3. Свеобухватна миграција ВП-а

Све у једном миграција вп-а

Све у једном миграције ВП-а

ВордПресс сигурносна копија и листа миграција дефинитивно не би биле потпуне без свеобухватне миграције ВП-а на њој. Високо оцењени додатак на ВордПресс-у, Алл-Ин-Оне ВП омогућава вам копирање креирања копија података о вашој ВордПресс локацији, које затим можете да сачувате као резервне копије или у сврху миграције.

Употреба је прилично једноставна. Инсталирајте додатак и крените на картицу „Алл-Ин-Оне ВП Мигратион“ у ВордПресс-у и кликните на „Екпорт“ да бисте започели.

Супер ствар у додатку је та што можете да прилагодите врсту података које желите да се извезе тако што ћете ући у „Напредна подешавања“ и само поништити оне које не желите. Можете искључити податке попут нежељених коментара, датотека тема, додатака, ревизије поста и још много тога.

Важно је напоменути да бесплатна верзија Алл-Ин-Оне ВП миграције омогућава само извоз сигурносних копија веб локације у локалну датотеку. Ако желите да извезете на друга места, попут Дропбок-а или Гоогле диска, мораћете да набавите додатак.

Једном када су подаци ваше веб локације извезени, можете директно преузети резервну копију или је сачувати у свом веб серверу. Наравно, увек се препоручује да држите резервну копију на локацији која је другачија од сервера ваше веб локације како бисте избегли цибер-нападе или проблеме са сервером..

4. УпДрафтПлус

упдрафтплус

УпДрафтПлус

Много додатака који су овде наведени могу се користити за прављење брзих резервних копија за вашу ВордПресс веб локацију, међутим, не омогућавају вам да закажете аутоматске резервне копије без потребе за додатним новцем за плаћене верзије.

УпДрафтПлус се издваја међу осталима по томе што вам даје потпуно аутоматизоване сигурносне копије, бесплатно! И, не штети то што су то дизајнирали тако да буде једноставан за употребу за почетнике и почетнике.

Након инсталирања додатка, можете га активирати тако што ћете отворити картицу „Подешавања“ у програму ВордПресс и кликнути на „Резервне копије надоградње“. Тамо можете да обављате задатке као што су резервне копије места, рестаурације места, па чак и миграције места.

Када користите УпдрафтПлус, не заборавите да прво поставите локацију удаљеног складишта за резервну копију у менију „Подешавања“ и изаберете било коју од икона за које желите да локација складишта.

На истој страници „Подешавања“ можете да поставите распоред сигурносних копија и за датотеке ваше веб локације и за саму базу података. Само кликните падајуће меније „Распоред сигурносних копија датотека“ и „Распоред резервних копија података“ да бисте поставили временски оквир.

Након тога, идите према доле да одредите податке о месту ВордПресс-а које желите да укључите у резервну копију. Под ставком „Укључи резервну копију датотека“ означите потврдне оквире да бисте укључили податке попут додатака, тема и медијских датотека.

Једном када завршите, једноставно кликните сачувај и резервне копије би требале бити у потпуности аутоматизиране. Ако желите више функција као што су ФТП енкрипција, паметне резервне копије и енкрипција базе података, можете се одлучити за њихову премијску верзију која даје све горе и више.

Упаковати

Када имате веб локацију ВордПресс, није довољно да имате само најновије сигурносне додатке или ССЛ сертификате да бисте сачували своје пословање. Резервна копија је ваша последња линија одбране и чешће него не може вас спасити од света главобоље уколико ишта пође по злу.

Са додатцима које смо навели горе, дефинитивно нећете морати да бринете следећи пут када се веб локација обруши или нападну хакери или вируси јер ћете имати резервну копију у приправности!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me