Када први пут креирате веб локацију ВордПресс, једна од битних страница коју треба да имате спремна је страница за контакт. Без обзира да ли сте блог, предузеће или било где између тога, постојање странице за контакте је сјајно за ваше кориснике да комуницирају с вама и на крају створите привлачнији доживљај.

Сада се неки од вас питају зашто ће вам требати страница за контакте пре свега када можете само да прикажете свој е-маил уместо да би вам се корисници обратили..

Ево, додавање странице за контакт је више од пуштања начина да вас корисници контактирају. То је начин да покажете своју искреност, а такође и потребу да развијате свој блог. У ствари, постоји гомила предности због постојања странице за контакт уместо да се користи само адреса е-поште.

Неке од тих погодности укључују:

 • Способност ваших корисника и читалаца да брзо комуницирају с вама.
 • Чува вашу е-пошту од нежељене поште јер вам неће дати адресу.
 • Додавање одређених линија предмета осигурава вам да увек знате о чему ће се налазити порука е-поште.
 • Можете одредити врсте прикупљених података одређивањем поља која желите да ваши корисници испуне у обрасцу. Ово помаже да се смањи дуготрајно кретање између вас и вашег потенцијалног клијента.

Дакле, сада када знате зашто је важно имати контакт страницу, погледајмо како да креирате једноставну страницу за ВордПресс.

Креирање контакт форме у ВордПресс-у

Први корак за стварање контакта у ВордПресс-у је инсталирање додатка за њега. У овом чланку користићемо додатак ВПФормс. Будући да нуде и бесплатне и плаћене верзије, за вас је добар избор.

ВПформс

Контакти за ВПФормс су 100% прилагодљиви и мобилни

Наравно, можете да користите било који други додатак који желите и кораци ће углавном бити исти.

Након што инсталирате додатак, идите на екран за подешавање, креирајте име форме и изаберите предложак једноставног контактног обрасца.

Ово ће створити једноставан образац за контакт који можете изабрати да бисте прилагодили. Можете додати додатна поља у образац за контакт једноставним превлачењем и испуштањем са леве стране панела у десну страну.

Једноставно је креирати свој први контакт образац помоћу ВПФормс-а

Такође можете да кликнете на само поље да бисте унели било какве измене или кликните на поља обрасца и преуредите редослед свог обрасца за контакт повлачењем га. Када то завршите, наставите даље и кликните на Спреми и наставите на следећи корак.

Конфигурација поставки контакт обрасца

ВПФормс општа подешавања

Ево где уређујемо нека од општих подешавања вашег обрасца за контакт. Кликните на „Сеттингс“ и „Генерал“ мени да бисте конфигурирали следеће параметре.

 • Назив форме: Можете преименовати образац ако желите
 • Опис обрасца: У образац можете додати опис
 • Текст дугмета за слање: Можете да промените или измените копију дугмета за слање
 • Омогућите функцију саћа за заштиту од нежељене поште како бисте спречили слање нежељених порука у ваш образац.
 • Гоогле реЦАПТЦХА: Морате да региструјете своју веб локацију код Гоогле-а.
 • Усклађеност са ГДПР-ом: Ако покушавате да удовољите захтевима ГДПР-а, можете да онемогућите могућност чувања детаља и информација о кориснику, попут ИП адреса и корисничких агената.

Кликните да сачувате након што завршите и пређите на следећи корак!

Конфигурација поставки обавештења

Када корисник преда образац за контакт, требаће вам неки облик обавештења да бисте га обавестили. У менију „Подешавања“ и „Обавештења“ можете да конфигуришете поставке као што је е-пошта по којој ће се обавештења слати или насловна линија.

Можете да додате ново обавештење за различите сврхе

Када први пут инсталирате додатак, ова функција ће увек бити укључена. На тај начин, када неко преда образац за контакт, увек ћете добити обавештење о њему путем своје е-поште.

Про врх

Ако желите да пређете миљу и имате конзистентно брендирање, можете да одаберете прилагођено заглавље свом шаблону е-поште. Ево кратког водича који можете проверити.

Конфигурирање потврда контактног обрасца

Након што пошаљете контакт образац, потврда форме одличан је начин да обавестите своје кориснике да је образац који су предали обрађен и пружа вам шансу да се информишете шта даље радити.

Можете да прилагодите оно што корисници виде након што предају образац

Обично потврде обрасца могу бити:

 • Порука: Ово ће се појавити након што посетилац пошаље образац за контакт. Обично је подразумевани тип потврде за већину додатака за образац за контакт. Можете написати једноставну поруку да обавестите корисника да сте добили контакт образац.
 • Прикажи страницу: Ако желите да пошаљете своје кориснике на одређену веб страницу (тј. Да им се захвалите или да усмерите на скривени садржај), уместо тога можете да користите овај тип потврде.
 • Преусмеравање (Идите на УРЛ): Ову опцију можете користити ако желите да пошаљете корисника на другу веб локацију.

Сада када знате различите врсте потврда које ВПФормс може да понуди, погледајмо како да конфигуришете и прилагодите поруку коју ће видети ваши корисници након што предају образац.

Прво, идите на картицу „Потврда“ која се налази у уређивачу образаца под „Подешавања“. Следи одабир врсте потврде. Препоручујемо употребу „Поруке“ јер је почетницима лакше.

Након тога можете прилагодити поруку потврде и након што завршите, наставите и кликните на Спреми. Сада је све што је остало последњи корак, додавање странице са контактима!.

Додавање странице контакт форме

До сад бисте требали имати спремну страницу за контакт. Све што требате сада да урадите је да га заиста додате на своју веб страницу ВордПресс.

Иако додатак омогућава додавање контакт форме на више локација на вашој веб локацији (постови на блогу, бочна трака, итд.), Фокусираћемо се на најједноставнији начин, а то је додавање нове странице.

Додавање обрасца за контакт на страницу или пост

Оно што требате да урадите је да креирате нови пост или страницу у ВордПресс-у, а затим кликните на дугме „Додај образац“. Следеће је да одаберете образац за контакт у скочном менију и кликнете на „Додај образац“.

Све што је остало је да објавите пост или страницу, а затим ће се образац за контакт појавити на вашој веб локацији ВордПресс.

Воила! Сада имате потпуно нову страницу форме за контакт на веб локацији ВордПресс коју посетиоци могу да користе за контакт са вама.

Имати страницу контаката корисно је за стварање комуникације између вас и ваших корисника. Ако желите да боље разумете своје кориснике, посетите наш претходни пост о томе како да додате Гоогле Аналитицс у свој ВордПресс.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me