Ако сте недавно користили наш проверник брзине сервера, можда сте приметили цоол функцију: интерактивну мапу локације сервера.

Када мерите брзину вашег сервера Битцатцха-ом, изводимо тестове са осам различитих локација широм света. То је једини начин на који можемо да осигурамо да се ваша локација брзо учита из свих делова планете.

До сада сте морали да прихватите нашу реч. Али уз нашу нову мапу, можете тачно видети одакле ми пингујемо вашу веб локацију. Ево како то изгледа:

Тест брзине Битцатцха сервера

Као што видите, игле показују локације наших тестова: Велика Британија, Бразил, Сингапур, Индија, Аустралија, Јапан и две локације у САД-у.

Користећи додатак Гоогле Мапс Видгет за креирање ове мапе, мислио сам да напишем кратак преглед о томе. Као што видите, интерактиван је и омогућава ми да користим марке марке Битцатцха на игле локације. Прилично цоол, зар не?

Гоогле Мапс Видгет

Додатак је једноставно најбољи алат за мапирање који сам користио. Ако вам треба карта да покажете локацију вашег предузећа или продавнице, свакако бих размотрио да је проверите. Или можда требате дати упутства људима или – попут мене – пружити посетиоцима више информација о вашој веб локацији.

Гоогле Мапс Видгет постоји већ више од четири године и сада броји 100 000 корисника, тако да је производ од поверења.

Сам додатак је једноставан, интуитиван и прилагодљив. Неће вам требати никакве техничке вештине да бисте започели и ради без проблема. Све што требате учинити је унијети детаље о локацији и прилагодити изглед и изглед мапе. Можете чак да ускладите дизајн са својом веб страницом.

Али најбоље од свега је што се муњевито троши и троши врло мало ресурса.

Бесплатна верзија додатка доступна је на тржишту ВордПресс-а, а ту је и про-верзија која почиње од 15 УСД.

Користим про верзију (коју препоручујем), тако да прођемо кроз неке од најбољих функција.

Супер брзо учитавање

Ако сте овде редовни читач на Битцатцха, знаћете да сам опседнут брзином. Увек не волим додати тешке додатке који ће усисати ресурсе са веб локације.

Због тога је додатак Гоогле Мапс толико користан. Док већина додатака за карте шаље 50+ захтева за превлачење у интерактивну мапу, Гоогле Мапс Видгет шаље само ЈЕДАН захтев. Не користи готово никакве ресурсе. Како то успева?

Овај део је прилично паметан. Када се мапа први пут учита на вашој веб локацији, то је само слика. То је снимак екрана или сличица, што значи да је лаган и даје само један захтев серверу. Ево како то изгледа:

Сличица мапе

Мапа постаје интерактивна тек када се кликне, овако:

Интерактивна карта

У том тренутку, она повлачи све додатне захтеве. То значи да почетну брзину учитавања не успорава тешки интерактивни додатак на почетној страници.

Прилагодљив

Као што можете видети на нашој мапи на Битцатцха, додатак можете прилагодити тако да се уклопи у вашу веб локацију. Игле на нашој мапи садрже Битцатцха логотип. Такође можете променити величину мапе и боје лампице када се шири.

Логотип Битцатцха као прибадач на виџету гоогле мап

Сама карта се уклапа у функционалност Гоогле мапа, тако да можете бирати и њихове карактеристике. Да ли желите поглед на улицу? Сателитски приказ? Упутства од једног до другог места? Све је лако прилагодити у додатку (напомена: ово су професионалне функције).

Можете чак да укључите балоне са информацијама, омјер зумирања и друге аспекте, а све су то повучене са Гоогле мапа.

Редовно ажурирано

Можда се чини као мала ствар, али увек тражим додатке који се редовно ажурирају. То значи да су увек сигурни, сигурни и брзи. И не само то, већ значи да се тим брине за свој додатак и брзо реагује на поправљање грешака.

У време писања текста, Гоогле Мапс Видгет је ажуриран пре три дана. За овај додатак гарантујете најсавременију функционалност.

Одлична подршка

Момци који стоје иза Гоогле Мапс Видгет-а сјајни су с корисничком подршком. Циљ им је да одговоре на све поруке е-поште у року од три сата, а гарантују одговор у року од 24 сата.

Про члани добијају годину гарантоване подршке, али можете је надоградити на доживотну подршку пакетом ‘Агенције’.

Постоји и користан форум за подршку за бесплатне кориснике. Стручњаци су прилично активни и постоји добра заједница корисника која одговара на најчешће питања.

Да ли је вредно плаћања пакета?

По цени од 15 УСД, исплати се размотрити професионални пакет. Добија вам годину дана бесплатних надоградњи и гарантовану подршку као и приступ професионалним функцијама (више опција прилагођавања, неограничене иглице, опције приказа улица итд. Потпуни списак функција можете видети овде).

Пакет „Про Унлимитед“ је средњег нивоа и омогућава вам да додатак користите на већем броју личних веб локација. Пакет „Про Агенци“ је најскупљи и омогућава вам неограничено коришћење личних и клијентских услуга, као и доживотне надоградње и подршку.

Ако нисте сигурни да ли вреди додатног новца, можете испробати про верзију бесплатно седам дана (није потребна кредитна картица).

Видгет Гоогле мапе на делу

Пре него што завршим са прегледом, погледајте како чеп изгледа иза сцене. Као што видите, постоји мноштво опција за подешавање виџета:

Одаберите величину, врсту мапе и прилагођавање прибадача из једног једноставног облика.

Подешавања виџета Гоогле мапе

Можете да промените наслов или текст изнад и испод саме мапе.

Затим пређите картицом преко “интерактивне мапе” и можете прилагодити начин на који ће се интерактивни аспект појавити.

Можете чак да приступите тиму за подршку баш тамо на екрану са опцијама.

Последње мисли

Гоогле Мапс Видгет је најбољи начин додавања мапе на вашу веб локацију. Једноставан је за употребу, уклапа се у ваш дизајн и неће успорити веб локацију.

Пробајте и сами. Набавите бесплатну верзију у ВордПресс Плугин Сторе-у или Про верзији на службеној веб локацији Гоогле Мапс Видгет.

Јави ми како се крећеш!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me