Како сам изгубио новац на Схопифиовој цени испоруке (и затим је поправио!)

Када сам основао своју прву продавницу Схопифи, изгубио сам доста новца.


Започело је добро (бар сам тако мислио!) Лако сам покренуо продавницу са Схопифијем, стигле су ми тоне наруџбина и био сам задовољан начином на који се све одвијало.

Тек кад нисам послао све наруџбе и схватио да сам грешио: погрешно сам израчунао трошкове отпреме.

(извор слике)

Шта је пошло наопако?

Ствар је у томе да сам прочитао стотине чланака о напуштању колица и то ме је забринуло. На пример, 68% свих купаца одустаје од кошарице, а највећи разлог су неочекивани трошкови слања који искачу у последњој секунди.

Стога сам одлучио понудити бесплатну доставу на свим својим производима и жестоко је рекламирати. То је био најбољи начин да људе приведете преко благајне. (И успело је – моја стопа напуштања била је испод 40%).

Проблем је што нисам зарадио. Једном када сам платио свом превознику испоруку, заправо сам изгубио новац. Аргх!

На крају сам нашао слатко место. Открио сам трошкове слања који нису уплашили купце, али су направили профит. Ево, ево опција и како то исправити.

1. корак: Важите своје производе и добијте тачне котације за доставу

Пре него што почнете да мењате цене или се мешате са трошковима на Схопифи, извадите вагу и одмерите сваки производ. Пондерирајте тежине и димензије неколико локалних курира и узмите просечну цену за отпрему.

Такође можете да приступите УСПС-у, ФедЕк-у и другим превозницима да закључе уговор или добију једнократну цену. Било како било, обавезно знате тачан трошак отпреме И колико кошта паковање.

Сада када знате колико кошта паковање и слање, можете одабрати опцију испоруке:

Понудите бесплатну доставу

Упркос мојој ужасној причи, бесплатном доставом можете профитирати. Једноставно морате бити веома опрезни са математиком!

Опција 1: Сами погодите

Прва опција је да сами преузмете хит трошкова испоруке, као што сам првобитно урадио. Продајете своје производе по уобичајеној цени и апсорбирате трошкове отпреме из зараде.

  • Про: купац добија много. Јефтин производ и бесплатна поштарина.
  • Цон: добићете само врло малу маржу профита (или уопште ниједну, попут мене!)

Ова метода ће успети ако су ваши производи скупи или ако имате велику профитну маржу. Скупи и луксузни предмети често делују добро у овој категорији.

Опција 2: Повећање цене производа

Друга опција је повећавање цене ваших производа да би покрили трошкове отпреме. Уместо да продате мајицу за 8 УСД и наплатите додатну пошиљку од 2 УСД, за мајицу наплаћујете 10 УСД и нудите бесплатну доставу.

Понудите бесплатну доставу нагнувши цену производа

Иако је производ сада скупљи, мамац „бесплатне испоруке“ је велики психолошки подстицај за куповину. То уклања мало оклевања. Контра? Па, купац ће исти производ можда наћи јефтиније негде другде.

Опција 3: Упознајте се у средини

Састанак негде у средини је последња опција. Можда ћете продати мајицу за 9 долара и сами преплатити трошак. Ово је метода коју сада користим. Моји купци ће се борити да пронађу исти производ јефтинији другде, а бесплатна поштарина помаже да се постигне договор.

Одредите сопствене цене испоруке

Иако је „бесплатна поштарина“ леп начин за мамити купце, постављање цене испоруке је и даље уобичајена пракса на мрежи. На Схопифи-у не можете да одредите трошкове испоруке за сваки појединачни производ, тако да ћете морати да користите једну од ове три опције:

Достава на основу тежине

У овом случају наплаћићете трошкове испоруке на основу тежине наруџбе купца. Ако њихова укупна колица тежи између 0-1кг, можда бисте могли платити 10 долара за доставу. Ако је између 1-2кг, можете наплатити 20 УСД. Да бисте ово поставили мораћете да знате тачну тежину производа.

Знајте тачну тежину својих производа

Достава заснована на цени

Користећи ову опцију, наплаћујете трошкове испоруке на основу укупних трошкова кошарице. Ако купац потроши између 0 и 20 УСД, можете платити 5 долара за испоруку. Ако потроше 20 до 50 долара, можете наплатити 10 долара.

Савет за професионалце: ваш профит се може појести помоћу ове методе ако имате пуно јефтиних, али тешких предмета.

Понудите паушални износ

Трећа опција је да се на све наруџбе нуди једноставна паушала. Ово је сјајна опција ако су сви ваши производи сличне величине и тежине. На пример, ако само продајете сунчане наочаре, вероватно вам није потребно да водите рачуна о различитим тежинама.

Напомена: у свим случајевима говорим о домаћем отпрему. Ако желите да пошаљете међународну пошиљку, готово сигурно ћете желети да наплатите „регионалну доплату“ која се може пронаћи у вашим Схопифи поставкама цена.

Израчунајте трошкове отпреме у реалном времену

Ова трећа опција је најнапреднија, али вероватно и најтачнија. Достава у реалном времену аутоматски израчунава трошкове отпреме било ког производа на основу локације и жеља испоруке.

Погледајте како ова продавница израчунава тачну цену испоруке за сваког купца:

То значи да сваки купац добија потпуно тачан, ажурни трошак испоруке прилагођен њима. Откуцајте додирне податке у ФедЕк или УСПС цене да бисте израчунали тачну цену.

То је сјајно за вас јер никада нећете потценити трошкове испоруке. Увек је потпуно тачно. И то је добро за купца, јер они знају да их неће преварити превелика накнада за испоруку.

Једина мана је да ће вам требати „напредна“ верзија Схопифи-а, која долази уз додатну накнаду.

Нека неко други испоручи за вас

Наравно, последња опција је да професионалној логистичкој компанији омогућите сав тежак посао за вас.

Схопифи се удружио с прегршт услуга испуњења, укључујући и Амазон који ће вам помоћи да се побринете за то. Овом опцијом ћете складиштити робу у једном од Амазонових складишта и они ће се побринути за отпрему за вас. То ће вас коштати мало више, али вам одузима сав напоран рад и нагађања.

Ако одаберете ову опцију, једноставно можете узети Амазонове тарифе за испоруку и применити их у својој продавници Схопифи.

Последње мисли

Као што сам сазнао на тежи начин, трошкови слања могу донети или срушити вашу профитну маржу! То је разлика између успешне продавнице и марљиве продавнице.

Увек сам сматрао да је ова табела (коју је креирао Схопифи) веома корисна када је у питању цена ваших производа и обезбеђивање да ли сте увек на правој страни зараде:

Израчунајте цену производа

Надам се да, са закључаним подацима, нећете погрешити исту ствар као и ја, и повестићете своју продавницу Схопифи на славу!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map