Почетне странице. Они су суштински део сваке добре маркетиншке кампање.

Повећавају конверзије, повећавају продају и подстичу пријаву. Нажалост, помало су неразумени и ретко оптимизовани до свог пуног капацитета.

Пре свега, одговоримо на велико питање:

Шта је одредишна страница?

схопифи

Одредишна страница је прилагођена веб страница дизајнирана посебно за конверзију купаца. Изузетно је специфичан, циљан и ласерски оптимизован за продају или пријаву.

Често се користе за привлачење посетилаца са рекламних линкова на друштвеним медијима или Гооглеу.

То је самостална страница која обично није повезана са вашом почетном страницом или остатком веб локације. Ако су људи на вашој одредишној страници, већ су заинтересовани за ваш производ или услугу. Већ су заинтригирани.

Све што требате учинити је претворити их, што можете учинити на два главна начина:

  1. Генерирајте потенцијалне клијенте кроз формулар за пријаву
  2. Продајте нешто!

По чему се одредишна страница разликује од почетне странице?

Обично видите мноштво огласа на Фацебооку и Гооглеу који упућују људе на почетну страницу веб странице. То је често грешка.

Почетна страница је врло општа. Циљ је упознати пасивног посетиоца са вашим укупним послом и пустити их да истражују својим темпом. На почетној страници постоји пуно различитих путовања и резултата корисника.

Одредишна страница, међутим, врло је специфична и намењена је само једној промоцији. Са одредишном страницом постоји само једно могуће путовање корисника. Желите само ЈЕДАН резултат: продају или регистрацију.

Па како ћемо креирати једну од ових одредишних страница?

а. Користите ВордПресс додатак

Ако користите ВордПресс за хостовање ваше веб странице, можда ћете морати да радите у границама теме. У неким је случајевима могуће једноставно креирати нову страницу. Можете је стилски обрађивати како желите и дати јој нови УРЛ (детаљније о томе ускоро).

додатак одредишне странице

Ако тражите нешто мало флексибилније, можете инсталирати додатак одредишне странице. Једна од најбољих је прикладно названа „ВордПресс одредишне странице“ која вам омогућава да бирате између шаблона за креирање прилагођеног дизајна. Омогућава вам и покретање А / Б сплит тестова, што је практично за оптимизацију стопе конверзије.

б. Инсталирајте ВордПресс тему повлачења и испуштања

Када су у питању ВордПресс теме, опције превлачења и испуштања су најсвестраније и флексибилније вани. Један од мојих фаворита је Диви, који смо уврстили у нашу листу најбољих ВордПресс тема. Помоћу Диви-ја можете брзо и лако додати нову одредишну страницу и креирати прилагођени изглед помоћу превлачења и пребацивања.

ц. Плаћене алтернативе

Такође можете користити плаћену алтернативу као што су Ландер или Леадпагес. То кошта мало новца, али вам помаже да направите одредишну страницу са једноставним детаљним упутствима. Не треба сложено кодирање, а само 30 минута да бисте се устали и покренули. Постоје тона постојећих предложака које можете изабрати и можете их подешавати док идете.

Леадпагес®

Сада када смо оборили основе, разговарајмо о оптимизацији. Како са своје одредишне странице можете остварити највише продаје и конверзија?

14 савета за оптимизацију одредишне странице за конверзије!

1. Бирање УРЛ адресе

Можда нећете обраћати много пажње на гомилу речи или слова на адреси веб локације. Међутим, има више утицаја него што можда мислите. Пре свега, добар УРЛ је неопходан за СЕО сврхе. Омогућава вам да стиснете праве кључне речи и помогнете Гооглеу да пронађе вашу веб локацију.

Али на одредишној страници они играју још већу улогу. Предлажем да користите ваш УРЛ да бисте појачали свој позив на акцију. Рецимо да користите своју одредишну страницу за промоцију своје нове апликације. У том случају направите УРЛ:

ввв.ми-бусинесс.цом/довнлоад-тхе-апп

То је једноставно, подсвесно померање посетиоца. УРЛ увек држите кратким, специфичним и тачним.

2. Поставите један јасан циљ

Најбоље су одредишне странице. Запамтите, ово није место за понудити више промоција. Одредишна страница дизајнирана је за само једну сврху.

Као што можете видети на одредишној страници Цоде Ацадеми ниже, њихов једини циљ је пријављивање људи у програм. Сасвим буквално, на одредишној страници не постоји други циљ или веза!

Одредишна страница Цодецадеми

Који је ваш једини циљ? Да ли се људи пријављују на вашу листу слања? Да ли преузима вашу нову апликацију? Или продајете нови производ? Изаберите један и јасно се усредсредите на њега.

3. Уклоните све што вас омета од овог циља

Веб дизајнери често кажу да 90% њиховог посла представља резање ствари! Након што дизајнирате одредишну страницу, размислите о свим дистракцијама којих се можете ријешити.

Погледајте овај пример са ЦампусТап-а. То је једна од најједноставнијих и најпространијих одредишних страница на коју наиђем. Постоје само четири елемента дизајна: наслов, објашњивач, позив на акцију и слика. Шта још требаш?

Једноставна одредишна страница

4. Проверите да нема других излазних тачака

На традиционалној веб страници желите много веза да бисте помогли посетиоцима да истраже вашу веб локацију. Али када је реч о вашој одредишној страници, желите само једну везу: позив на акцију.

Не би требало да постоје излазне тачке које би ометале ваше посетиоце или их водиле негде другде. Без спољних веза на страници осећа се прилично контратуктивно, али то је најбољи начин претварања клијената.

Нема излазних тачака

Ако не могу да кликну на други део веб локације, већа је вероватноћа да ће кликнути на ваш позив на акцију.

5. Снажан позив на акцију

Ваш позив на акцију најважнији је део одредишне странице. То је дугме „купи“ или дугме „пријава“. У ствари, то је толико важно, цијели један блог смо посветили овом малом елементу.

Крајњи циљ је да посетилац кликне на ово дугме. Учините копију једноставном, право до тачке и убедљивом. Разговарајте директно са посетиоцима, као што је овај пример људи из Црази Егг-а.

Цразиеггов позив на акцију

Узмите у обзир и боју и дизајн. Најбоље боје су жута, наранџаста и зелена. Зашто? Зато што стварају јасан контраст и истичу се од странице. Њима право скреће поглед.

6. Претвори у једном клику

Најбоље одредишне странице имају једноставан поступак претварања купаца. У идеалном случају желите да претворите људе у само једном клику.

На примјер, на вашој одредишној страници можда имате образац за пријаву. Када купац унесе своје податке, покушајте да не укључите други или трећи корак. Клик на позив на акцију требао би бити крај размјене. Сваким додатним кораком да довршите процес, губите конверзије. Нека буде једноставно.

7. Уђите у главу своје публике

Једном када посетилац дође на вашу одредишну страницу, имате неколико секунди да их убедите да следећи корак. Један од начина за то је ући у њихову главу!

Покушајте да направите одредишну страницу која ће се одмах повезати са њима. Укључите се у њихове емоције – нарочито њихове снове и амбиције. Погледајте како вам АвесомеТалк право у главу иде помоћу паметне одредишне странице. Не описује услугу – не мора. Уместо тога, ваше природне емоције помаже да инспирише клик.

Додирните емоцију публике

Све што наиђе на нечије емотивне одговоре упадаће у главу, и надамо се да ће их убедити да кликну даље.

8. Конзистентност дизајна

Посетилац обично дође на вашу одредишну страницу путем рекламне везе. Огласи на Фацебооку су често одлични за усмеравање људи према одредишној страници. У овом тренутку требало би да слике и дизајн држите што је могуће више доследно.

Другим речима, користите исту слику на одредишној страници коју сте користили на самој реклами. Користите исту копију и објаснивач. Зашто? Јер ово аутоматски појачава вашу поруку изнова и изнова. Такође помаже у изглађивању корака и спречава ометање вашег купца.

9. Користите понуде и попусте

Сви воле добру понуду или попуст. То би могла бити само ствар која треба да убедите некога да се пријави или купи ваш производ. Нетфлик има једну од најбољих одредишних страница напољу (у овом случају то је и њихова почетна страница). И све се заснива на основној понуди у срцу пословања: бесплатном пробном месечном суђењу.

Понуда и попусти на Нетфлику

Ако имате веб локацију за електроничку трговину, помоћу своје одредишне странице можете промовисати продају одређеног артикла. Или га користите за пакирање сличних предмета у један посао. Попуст или продаја повећава вероватноћу да ће пасивни посетилац обавити куповину.

10. Укључите социјални доказ

Ако је неко стигао на вашу одредишну страницу, скоро је убеђен. Већ сте их заинтригирали и намамили на своју страницу за пријаву. Остао је само мали слој трења. Постоји само неколико питања или резервација које им се низају.

Ваш је посао да уклоните све последње резервације и пребаците их на линију! Један сјајан начин да се то постигне је социјални доказ. Другим речима, искористите ову прилику да покажете колико других људи користи ваш производ или услугу. Обавестите свог посетиоца да га други користе и воле.

Укључите друштвени доказ у своју одредишну страницу

У овом примеру, апликација са списковима обавеза, Тодоист, подсећа вас да је 2 милиона других већ користи. Скоро да је довољно да се осећате изостављено!

Можете учинити сличну ствар цитирањем сведочења на вашој одредишној страници, посебно од клијената или великих купаца.

11. Проверите да ли је мобилно прилагођено

2016. је година и готово да не бих требао ово да спомињем! Али, толико одредишних страница и даље није прилагођено мобилним уређајима. С више од 50% свих приступа Интернету на мобилном уређају, ваша одредишна страница мора изгледати глатко на било којем уређају.

Ово је посебно важно ако се ваш оглас који се усмерава на оглас са друштвених медија. Огромна количина коришћења друштвених медија одвија се на мобилном уређају, тако да овај процес мора бити беспрекоран. Ако правите одредишну страницу користећи методе које сам објаснио на почетку чланка, сви би вам требали дати могућност да се увере да је ‘респонзивна’.

Не губите конверзије јер је ваша одредишна страница сиса на мобилном уређају!

12. Додајте дугмад за дељење

Додавањем дугмади за дељење можете добити још већу вредност за новац на вашој одредишној страници. Често ћете потрошити мало новца на промоцији одредишне странице на Фацебооку или Гооглеу. Међутим, кад људи почну поплавити, олакшајте им да то поделе са својим пријатељима.

На крају крајева, то је бесплатна промоција! Увек потакните своје посетиоце да поделе одредишну страницу ако пронађу нешто корисно. Као што видите у наставку, људи у СааС-у вас охрабрују да делите њихову е-књигу чим је преузмете. То ће довести до безброј додатних посета одредишној страници.

Дугме за дељење на вашој одредишној страници

13. брзина

У Битцатцха-у увек говоримо о брзини. Уосталом, наш тест брзине сервера је оно што најбоље радимо! Међутим, заиста је важно када је у питању ваша одредишна страница. Редовни читаоци ће знати да спори веб сајт може драстично утицати на вашу стопу конверзије.

У ствари, ништа спорије од три секунде може претворити конверзије у пола. Ниједна компанија не може себи да приушти губитак половине потенцијалне продаје. Поготово када је тако једноставно решити проблем са брзином. Ако сте до сада следили савете, ваша одредишна страница треба да буде једноставна и релативно празна. То би требало учинити ствари лепим и брзим. Ако је и даље спор, може постојати проблем са основним сервером или веб хостом.

14. Тест, тест, тест

Будући да су ваш приоритет број један конверзије, време је да проверите тачно колико добро функционише. Убрзо ћете схватити да рад ваше одредишне странице никада није завршен! Увек се може пробати нови изглед. Увек је потребан покушај акције на различитим бојама. Увек се користи другачија фраза или примерак. Увек другачија слика.

Сваки мали угађање могао би имати огроман ефекат на вашу конверзију. Дакле, ако нисте сигурни који је изглед или слика најефикаснији, промените га и тестирајте одговор.

АБ тестирање

Помоћу функције „циљеви“ у Гоогле аналитици можете тачно да пратите колико конверзија остварите на било којој страници. Сваки пут када извршите подешавање или промену, пратите да ли се стопа конверзије помера горе или доле.

Ако користите једног од споменутих креатора платне странице који је раније поменут, често ће вам дозволити да А / Б тестирате различите опције пре него што се одлуче за коначни дизајн. Ако желите тона конверзија, то је најважнија ствар коју можете учинити!

Одредишне странице су један од најбољих начина да побољшате конверзије и увелике повећате продају и пријаве.

Нажалост, ако их не оптимизујете правилно, они би вам могли трошити много новца.

Јесте ли имали среће са својим одредишним страницама? Слободно поделите своје тајне и савете у одељку за коментаре.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me