Креативни начини за проналажење кључних речи високог ранга и претварања

Нешто сам размишљао о бацању кључних речи у свој садржај.


Мој приоритет је био само избацивање садржаја. Мислио сам да ћу се наравно почети рангирати на Гооглеу како моје веб локације расту. Нажалост, не функционише тако.

Сада схватам да ми недостаје тона промета и купаца.

Када сам почео са подешавањем својих кључних речи, успео сам да уочим неискоришћене нише и да се рангирам за њих више.

На пример, Битцатцха се сада налази на првој страници Гооглеа по фразу „провера брзине сервера“.

У овом посту ћу вам показати како да пронађете кључне речи за е-трговину које рангирају Гоогле и активно генеришу продају.

(Осим тога, у одељку о бонусу на крају, такође ћу вам показати тачно где да ставите те кључне речи на вашу веб локацију).

СЕО

Зашто су кључне речи и Гоогле толико важни за е-трговину?

Ево ствари о Гоогле саобраћају:

Невероватно је циљано. И зато уносан.

Ако неко тражи фразу „јефтина ски опрема“, зна да активно жели да купи. Они чак могу имати и своју кредитну картицу у руци док куцају.

Ова врста претраживања представља главну предност за сваког продавца у е-трговини. Већа је вероватноћа да ће купити нешто од продаје производа на друштвеним мрежама јер активно лови производ.

А ви желите да будете прва страница коју су видели.

Желите мало више информација о оптимизацији претраживача? Прочитајте наш недавни СЕО водич за власнике е-трговине.

Сада када знамо зашто су кључне речи толико важне, упустимо се у добре ствари.

Како пронаћи кључне речи за е-трговину које рангирају Гоогле и остварују продају

Примјетите како сам рекао „и генерирајте продају“?

То је овде супер важан фактор. Релативно је лако рангирати неке кључне речи (посебно ако циљате нејасне). Међутим, желимо да се рангирамо за кључне речи које заправо стварају новац.

1. Бирање између кључних речи, тела и дугачког репа

Изврсно је место за избор кључних речи за е-трговину. Не желите да одаберете нешто превише широко (попут „мајица“), јер ће вас конкуренција сломити.

Али не желите да одаберете нешто превише нише (попут „зелене поло мајице са белим пругама“), јер једноставно нема довољно људи који то траже.

кључне речи, тело, дуге речи

(извор слике)

Ево како се кључне речи углавном рашчлањују:

а. „Хеад“ кључне речи: Ово су врло опште и широке кључне речи, попут нашег примера „мајица“. Они су корисни јер помажу Гооглеу да препозна шта продајете. Али никада се нећете рангирати за ову кључну реч.

Овом речју доминирају Асос, Ривер Исланд, Боохоо.цом. Огромни трговци на располагању имају тим СЕО стручњака. Ове кључне речи такође имају мању вероватноћу за конверзију јер су тако опште. Ово су претраживачи, а не купци.

Морат ћемо ићи дубље ако желимо рангирати кључне ријечи које претварају.

б. Кључне речи „тела“: Кључне речи за тело обично су фраза која је мало циљанија. На пример, „мајице плус величине“. Конкуренција је и даље прилично уска, али је више циљана и боље се претвара.

ц. Кључне речи са дугим репом: Кључне речи са дугим репом још су специфичније. На пример, „плус сизе винтаге мајице“. Ово је високо циљана кључна реч. Ко год тражи тај израз, заиста зна шта жели. Значи много је вероватније да ће извршити конверзију. Плус, мање је конкуренције.

Одговор?

Усредсредите се на кључне речи “тело” и “дуги реп”. Ово су савршена комбинација промета, реалног ранга потенцијала и снаге конверзије.

2. Где можете пронаћи ове јединствене, претварајуће кључне речи

Вероватно је да можете наћи неколико једноставних кључних речи са врха главе. Ако продајете ски опрему, можда ћете пронаћи:

Скије, купујте скије, цијене скија, ски стазе, скијашке рукавице, скијашке чизме итд…

То је добар почетак. Али хајде да пронађемо још циљане кључне речи.

а. Користите Гоогле планер кључних речи да бисте видели шта људи траже

Гоогле планер кључних речи прво је место заустављања кључних речи за већину људи. И овде се може наћи пуно идеја.

Пријавите се или отворите Гоогле АдВордс налог. Крените на алате > планер кључних речи Затим унесите једну од ваших кључних речи у ово поље:

планер кључних речи

Сада ће вам показати тачно које кључне речи људи претражују на Гооглеу. Прво што ћете видети су „идеје групе огласа“. То је ризница идеја за кључне речи.

планер кључних речи

Само овом претрагом на нашу листу можемо додати мноштво идеја за кључне речи:

Продаја скија, ски одећа, сновбоарда, дечије скијашке одеће, скијашких чизама, скија и сновбоарда.

Затим кликните на ‘идеје за кључне речи’.

планер кључних речи

Ево још неколико кључних речи које нисмо покупили:

Ски опрема, продаја скија, ски кациге, ски продавница.

Који су сви ти бројеви и предложене понуде? Кроз на то ћемо се вратити убрзо. За сада само прикупљамо кључне речи.

б. Мине Амазон, Гоогле и Википедиа за инспирацију за кључне речи

Гоогле-ов алат за планирање кључних речи је добро место за почетак. Али постоји само један проблем: он све те исте информације приказује и вашим конкурентима.

Дакле, морате се мало креативно снаћи како бисте пронашли кључну нишу коју ваши конкуренти не циљају. Амазон и Википедија су сјајни за ово. (Овај трик сам научио од Брајана Деана код Бацклинка.)

* Амазон

Кренимо од Амазона. Прво упишите једну од кључних речи у траку за претрагу:

Амазон сеарцх

Још четири сјајне кључне речи:

Скије са везама, скије за мушкарце, скије за жене, скије 160цм.

Сада користите категорије Амазона:

Кључне речи Амазон категорије

То је гомила више кључних речи:

Скије за спуст, наочаре, Скијање Телемарк, скијашке стазе, скијашке торбе, скијашка одела за дечаке, зимски спортови.

* Гоогле

Затим идите на Гоогле и почните да куцате кључне речи:

гоогле кључне речи за претрагу

Још једноставних кључних речи …

Затим пређите до дна странице за повезана претраживања:

гоогле кључне речи за претраживање

Једноставно.

* Википедиа

Напокон, крените на Википедију да бисте покупили још неке кључне речи са дугим репом. Потражите неке главне кључне речи и погледајте оквир са садржајем:

Кључне речи са садржајем викепедије

И одељак са спољним везама:

википедиа спољне везе јеивордс

Неке додатне кључне речи са дугим репом укључују:

Ноћно скијање, скијање на отвореном, писте, коже, восак, асиметричне скије, једноструке дуге скије, алпске, нордијске, комбиноване, спуста, полусрухе, слопестиле, итд…

3. Да ли неко заиста тражи ваше кључне речи?

Сада када сте наоружани гомилу нових кључних речи, морамо знати да ли их неко заиста тражи. Уосталом, желимо да кључне речи које људи траже!

Сећате се свих бројева и бројки у вашем алатки за планирање кључних речи? Време је да се вратите унапред и смислите нешто.

Учитајте алат за планирање кључних речи и почните да убацујете неке од својих омиљених кључних речи које сте до сада сакупили:

запремина планера кључних речи

Број који овде гледамо је „просек. месечне претраге “. Као што видите, кључна реч “ски” добија – далеко – највише месечних претрага.

Али, биће готово немогуће рангирати се по овом огромном појму за претрагу.

Ево другог краја спектра:

ниска запремина кључних речи

Скоро нико не тражи „асиметричне скије“, па то можемо избацити.

Можете почети да елиминишете све кључне речи које имају превише или премало месечних претрага. Запамтите, ми тражимо то слатко место.

4. Да ли ће ти претраживачи заправо ишта купити?

Опсег претраге је једна ствар. Али желимо да циљамо кључне речи које привлаче купце, а не прегледаче. Хоће ли ваше кључне речи уствари да продају?

Ево одакле почињемо са гледањем осталих фигура на столу. Узмимо једну од кључних речи које смо открили, „везе за скијање“:

намера купца кључне речи

Има савршену количину месечних претрага. Довољно за слање саобраћаја, али не превише да ће вас престићи велика пушка.

Али обратите пажњу на ступац ‘конкуренција’ и ‘предложена понуда’. „Конкуренција“ значи колико се оглашивача бори да користи ову кључну реч за огласе.

Савјет за професионалце: опћенито можете вјеровати оглашивачима, јер у истраживање уливају хиљаде долара. Ако је конкуренција велика, то је зато што се ова кључна реч претвара.

Предложена понуда је такође важна. Што је већа понуда, већа је вероватноћа да ће она извршити конверзију. Запамтите, оглашивачи ће плаћати £ 1 по клику само ако мисле да ће остварити продају. Дакле, ово је прилично поуздана мера.

Упоредите то са опћенитијом кључном речју, као што је ски. Упркос великом броју претраживача, постоји мала конкуренција и мала предложена понуда:

кључна реч ниска намера купца

Зашто?

Јер „везивање скијаша“ је много, много специфичније. Свако ко тражи ту реч активно тражи да купи. Неко ко тражи „ски“ није нужно купац.

5. Погледајте конкуренцију на Гоогле-у

Након што сте погледали неколико кључних речи са добром количином и комерцијалном намером, претражите кључне речи на Гоогле-у.

(Обавезно инсталирајте Мозбар како бисте могли да видите ауторитет странице, ауторитет домене и број повратних веза до сваке веб локације. Ово су сви показатељи колико је добро да свака веб локација буде оптимизована за претраживаче – што је веће, то боље. Потребно вам је више разумевања помоћи ово? Кликните овде.)

Ево прва три резултата за „скијашке вези“:

резултати претраге кључних речи

Примјетите како трећи резултат има ауторитет странице од само 1/100! Још боље, на ту страницу се налази 0 повратних линкова. Ово је слабо оптимизована страница за СЕО, али то је трећи резултат.

Са добро написаним чланком или страницом о вези везова за скијање, можете да генеришете неколико веза назад и лако је пребаците са листе.

И да, управо сам открио значајну неискоришћену нишу. Сматрајте то мојим поклоном свима из сектора авантуристичких спортова!

Пробајте и сами!

Употријебите Гооглеов планер кључних ријечи, Википедију и Амазон да направите властити попис кључних ријечи е-трговине за своју веб локацију.

Затим користите алатку за планирање кључних речи и Гоогле да бисте истакли савршену комбинацију обима претраживања и намере купца.

Честитамо, добили сте кључну реч са претварањем конверзије!

Одељак о бонусима: Где да поставите своје кључне речи за оптималан СЕО

Проналажење тих кључних речи са високим претварањем је једна ствар. Убризгавање их у вашу веб локацију је још једно. Ево најбољих техника, посебно за веб локације за е-трговину.

1. Ознаке наслова

Ово је најважније место за ваше кључне речи. Наслов било које странице је прво место које Гоогле гледа. Погледајте како Асос користи кључну реч за тело на овој страници. „Мушки Плимсоллс“ је једноставна и СЕО специфична насловна ознака:

Асос титле таг

Такође ћете приметити да у опису користе и сродну кључну реч са дугим репом, „плуг-он плимсолл“.

Када користите кључне речи у наслову, покушајте да поставите кључну реч на почетак наслова. Гоогле то чини већу тежину када то учините.

2. Јединствени описи производа

Толико онлине трговаца на мало реже и залепи описа производа од произвођача. Ово је велика грешка. Ако то учините, дуплирате садржај (који Гоогле мрзи) и не идентификујете своје кључне речи.

Узмите времена да направите јединствен и детаљан опис производа за сваки производ који продајете. Користите своју главну кључну реч више пута, посебно на врху описа. Остатак описа баците одговарајућим кључним речима дугог репа.

Гоогле такође воли дуги садржај, тако да се не бојте писати дуге описе производа испуњене корисним кључним речима. Погледајте опис производа компаније Амазон за Киндле Папервхите. Невероватно је, користећи кључну реч „Киндле Папервхите“ тону пута, а да не погледате нежељену пошту.

Опис производа Киндле

Наставља се и за још шест одељка…

3. Категорије

Гоогле скенира наслове категорија по кључним ријечима. Зато обавезно користите снажне кључне речи за тело које претварају у наслове категорија.

4. Садржај – рецензије и најбоље десетке

Садржај је савршен начин за убризгавање више кључних речи на вашу веб локацију. Такође је шанса за коришћење оптимизоване ознаке наслова за коју знамо да Гоогле воли.

Једна једноставна идеја је да се на вашој веб страници налазе рецензије и врхунске десетине. Овај део садржаја у наставку помаже једном продавачу у е-трговини за фразу „најбољи сновбоардс“:

Кључне речи са садржајем

Иако садржај не продаје ништа директно, он привлачи циљну публику и доминира другом сродном кључном речом на Гооглеу.

5. Слике

Будући да је Гоогле огромна машина, он не може сагледати слику и одмах схватити о чему се ради. (Они су добри, али нису још тако добри … још).

Ако је ваша веб локација е-трговине препуна слика ципела, Гоогле не зна да је обућа док то не кажете. То радите са именом датотеке слике и алт ознаке.

Помоћу њих можете да опишете своју фотографију на обичном енглеском језику. Укуцајте своју кључну реч, али усредсредите се на то да Гоогле увиде што је слика.

Рецимо да продајете ципеле на веб локацији:

Примјер кључне ријечи Цонверсе Алл Стар

Најбоља ознака наслова за овај производ била би: „Цонверсе Алл Стар црни високи тренер“. Будите што је могуће прецизнији и размислите како људи претражују ове производе.

Учините то за сваки појединачни производ на вашој веб локацији.

6. УРЛ адресе

Не заборавите да поједноставите своје УРЛ адресе јасним фразама оптимизованим по кључним речима.

Твој ред!

Трик је прво пронаћи уносне и неискоришћене кључне речи, а затим креирати садржај како бисте их искористили.

Покушајте да употребите ове технике да пооштрите свој СЕО и јавите ми како се даље.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map