Сви се сећају првог пута да су ухапшени.

За мене је то било пре неколико година. Учитао сам једну од својих локација да видим гусарски брод и сјајан неонски текст који каже: “ХаЦКед бИ пиРатеЗ.”

Ни ја нисам једини. Отприлике 30.000 веб локација се хакује сваки дан. То кошта предузећа у милијарде.

Имао сам среће. Имао сам резервне копије места и успео сам да га вратим на старију верзију. Али за неке људе хакирање значи изгубити све. Замислите да бисте морали да покренете читаву веб страницу испочетка!

Унесите Сецурити Ниња

Сигурност Ниња ВордПресс додатак

Сигурност Ниња је згодан додатак који помаже у откривању рупа или слабости на вашој веб локацији.

Употребљавам овај додатак да пратим све безбедносне проблеме и то је моћан алат. Сигурносно скенирање извршава за мање од једног минута и наглашава све празнине које хакери могу искористити. Најбоље од свега је што ми говори како да их поправим.

Увек сам правио веб локације на ВордПрессу, али сигурност ме и даље брине. На крају, огромна корисничка база и технологија отвореног кода чини је рањивим за напад. Посебно је рањив ако користите старе теме, старе додатке и застарели софтвер. (У ствари, овде је листа хакованих, опасних & рањиви ВордПресс додаци које можда желите да избегнете! Осим ако је нешто што је унапред подешен од стране вашег домаћина, боље је да се не држите.)

Немојте ме криво схватити, ВордПресс тим добро ради на томе што чврсто држи подлогу, али не смета вам да предузмете неколико додатних мера предострожности.

За мене је та додатна мера предострожности безбедност Ниња. Трајало је три године и тим га стално ажурира како би открио нове безбедносне претње.

Ево како то функционише

Добијање руку на бесплатну верзију Сецурити Ниња-е је тако једноставно као и преузимање додатка на ВордПресс-у.

Додатак је лаган, тако да не оптерећује велико на брзини учитавања моје веб локације. У ствари, уопште није имао утицаја када сам га тестирао, што је за мене велика ствар. (У случају да нисте приметили, опседнут сам брзином!)

Једном када је инсталиран, само притиснем дугме ‘покрени тестове’ и он функционира. Скенирање траје око једне минуте, а Сецурити Ниња тестира више од 40 потенцијалних претњи.

40 потенцијалних претњи се тестира

Неки су тестови једноставни и једноставни (да ли сам ажурирао све додатке и софтвер?), А други су много сложенији (на пример Апацхе и ПХП тестови). Систем такође покреће ‘бруте-форце’ тест на мојим лозинкама да провери да ли су довољно јаке да издрже хакирање.

Ево опширније листе тестова коју додатак покреће:

 • бројна испитивања инсталационих параметара
 • дозволе за датотеке
 • скривање верзије
 • 0-дневни експлоатацијски тестови
 • тестови за уклањање погрешака и аутоматско ажурирање
 • тестови конфигурације базе података
 • ВП опције тестова

Моја омиљена карактеристика Сецурити Ниња је како приказује резултате. Као што можете видети са снимка заслона, они у боји резултате кодирају и цртају сваку потенцијалну претњу.

Потенцијална претња црвеном бојом

Кликните на њу и показује ми како да решим проблем. Говори ми како да очистим неки замршени код или које делове у потпуности да избришем.

Додатак ради са било којом ВордПресс темом и не смета ни на који други начин. Вреди нагласити да ни у коду ништа не мења. Иако се врти око и истиче рањиву шифру, не преврта се и не мења ништа док то не кажете.

Другим речима, случајно неће пробити вашу веб локацију!

Шта је са опцијама Про?

Поред бесплатног додатка, Сецурити Ниња има прегршт професионалних функција доступних уз доплату.

Да ли се исплати додатно платити? Па, зависи од тога колико функционалности желите. Про верзије долазе са четири додатне сигурносне карактеристике:

 1. Основни скенер
  Скенер језгра тестира сав код у вашим основним ВордПресс датотекама. Другим речима, дубље у архитектуру веб локације тражи трагове знака опасности. Одабире све датотеке које су модификоване. (Неке ВордПресс датотеке требало би да буду модификоване, али многе нису, а то може значити да је хакер покушао да приступи).
 2. Алат за скенирање злонамјерног софтвера
  Скенер злонамјерног софтвера посебно тражи злонамерни код у основним датотекама. Сигурносна Ниња ме такође упозорава на код који би могао да користи чишћење, чак и ако није заражен. Леп.
 3. Планирани скенер
  Планирани скенер је супер користан, јер га могу програмирати да изводи тестове у правилним интервалима. Другим речима, не морам да се сећам да сам притиснем дугме ‘покрени тест’. Сад, додатак аутоматски проверава моју веб страницу једном дневно и шаље ми ажурирање е-поште.
 4. Логгер за догађаје
  Дневник догађаја прати сваки догађај на мојој веб локацији. Ако постоје сумњиве промене или догађаји који нису активирани од стране мене или неког од мојих овлашћених сарадника, знат ћу да неко други покушава да приступи веб локацији. Сигурност Ниња ми шаље е-поштом целокупан извештај и бележи податке онолико дуго колико ја кажем њима.

Најефтинији про пакет почиње са 39 УСД и ради на само једном веб сајту. Добијате годину дана ажурирања и приступ свим горе наведеним четири функције. Такође добијате премиум подршку у случају да нешто пође по злу.

Пакет са више локација кошта 79 долара и може се користити на 99 веб локација. Главни пакет кошта 199 долара, али може се користити на 99 веб локација и веб локација вашег клијента – тако да је идеално ако сте програмер или дизајнер. Уз горњи пакет добијате и доживотна ажурирања.

Про врх : 

Да бисте осигурали још сигурнији ВордПресс, потрудите се да ваше окружење хостинга буде чврсто обезбеђено. Погледајте наш преферирани управљани ВордПресс хостинг за бољу заштићену сигурност.

Пресуда

Сигурност Ниња ми је помогла да пооштрим сигурност мојих веб локација и упозорио ме на неке рупе које никад не бих пронашао. Препоручујем га свим власницима веб локација, посебно ако се не желите бавити техничким стварима! То је једноставно, лако и брзо.

Било који недостатак? Па, вриједно је напоменути да Сецурити Ниња не гарантује заштиту од нападача. То није штит од метака. Само наглашава слабости на вашој веб локацији и тражи да их отклоните. Међутим, момци из Сецурити Ниња кажу ми да раде на будућој верзији која ће аутоматски решити било какве проблеме и заштитити вашу веб локацију са аутоматским ажурирањима и исправкама.

Испробајте бесплатну верзију за себе преузимањем додатка. Јавите ми да ли користите Сецурити Ниња или имате уопште било каква питања о безбедности ВордПресс-а!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me