Kako se malezijska mala i srednja preduzeća mogu dobiti na mreži – brz i jednostavan način!

Kako se malezijska mala i srednja preduzeća mogu dobiti na mreži – brz i jednostavan način!

Avatar


Znate da najbolja poduzeća opstaju prilagodivši se. Svijet se svake godine mijenja brže i morate držati korak kako biste nastavili poslovati.

Razmislite kako prije deset godina nitko ne bi posumnjao da gotovo sve možete napraviti putem pametnog telefona, da bi se vaš automobil mogao kompjuterizirati, a Internet bi igrao tako veliku ulogu u vašem životu.

Ako vaša malazijska mala i srednja poduzeća postane digitalna?

Možda se pitate postoji li potreba da svoj posao povežete s mrežom. Evo nekoliko razloga zbog kojih bi mala i srednja poduzeća mogla koristiti digitalnu platformu:

 1. Recite zbogom papirnatom novcu, pa danas postoji toliko mnogo načina da platite za stvari koje ne uključuju upotrebu fizičkog novca. Debitne kartice, kreditne kartice i internetsko bankarstvo čine plaćanje tako jednostavnim. Dolaze novi razvoj.

  Mobilni novčanik, koji se široko koristi u gradskoj Kini i Indiji, pravi valove ovdje u Maleziji. Lokalne banke poput CIMB-a, Hong Leonga i Maybank-a su udružene s uslugama poput Alipay, WeChat Pay i Samsung Pay-a kako bi bile pogodnije za sve potrošače koji imaju pametne telefone. , magarci pasara i hrana u Dolini Klang.

 2. Naša vlada prepoznaje znakoveMalezijska vlada je vidjela nadolazeći cunami nove tehnologije koji je krenuo prema našem putu i poduzeli su korake za poticanje usvajanja e-trgovine:

  • Bank Negara poduzima korake za poboljšanje internetskog plaćanja, uključujući odricanje internetskih naknada za trenutni prijenos i povećanje naknada za čekove.
  • Malezija je zajedno s kineskom internetskom tvrtkom Alibaba Group nedavno pokrenula digitalnu zonu slobodne trgovine kako bi potaknula lokalne tvrtke koji imaju internetske tvrtke da izvoze svoje proizvode
  • Vladine agencije pokrenule su različite programe SME Corp i MDEC za pomoć jačanju digitalne ekonomije u Maleziji, uključujući eRezeki, eUsahawan, eLadang kao i programe e-plaćanja i certifikacije.
 3. Odlazak na internet stvarno je veliki posao Uspješno poslovanje sastoji se u osnovi, a isplata je velika. Razmotrite ove priče o uspjehu lokalnih poduzetnika koji su se plasirali na domaćem i međunarodnom tržištu:
  • Lokalni poduzetnik Nur Raihan Anuar prodaje kozmetiku i njegu kože 100 posto internetske zarade, ostvarujući mjesečnu prodaju od 250.000 RM iz Bruneja, Singapura i Indonezije.
  • Christyng.com, koji putem interneta isporučuje posebne ručno izrađene cipele po mjeri, sada žanje sedam figura koje prodaju više od 1000 cipela mjesečno.
  • Vincent i Henry Tong, braća blizanci, započeli su niz tiska i personaliziranih poklona poklona koji sada zarađuju 6,35 milijuna američkih dolara na mreži.

Ali odakle početi?

Dakle, sada kad sam vas zainteresirao, možda se pitate o svom sljedećem koraku. Možda želite krenuti u ovaj hrabri novi svijet ili želite još više poboljšati svoju internetsku prisutnost. Ali odakle početi?

Exabytes, lokalna mala i srednja poduzeća koja pružaju web hosting usluge, kontaktirala nas je kako bi nas obišla kako bi pokazala što mogu učiniti kako bi pomogli.

Predstavljamo egzabajte – vođena tura

Tko je Exabajt?

Nagrade Exabytes

Nagrade koje su osvojili Exabytes predstavljeni su u sjedištu Penang

Osnovan 2001. godine, Exabytes je lokalno nagrađivano MSP. Oduševili su se dojmljivim životopisom sa 75 000 kupaca iz 121 zemlje i 30% udjela na tržištu malezijskog web hostinga. Njihova vizija je pomoći malim i srednjim poduzećima da razviju poslovanje putem interneta i ostvare svoje snove kao pouzdanog digitalnog partnera.

Oni se nedavno šire kako bi stekli 15% tržišnog udjela u Singapuru putem akvizicija poput Usonyx i Signetique. Imaju sigurne podatkovne centre u Menara AIMS-u, Maleziji kao i Singapuru, Denveru (Sjedinjene Države) i Kuninganu (Indonezija).

Exabajti čine mnogo za lokalnu tvrtku i tehnološku zajednicu:

Chan Kee Siak i tim za žohare Exabytes

Chan Kee Siak i tim za žohare Exabytes

 1. Nedavno pokrenuti program Tehnofinanciranje Exabytes Cockroach pomaže da se lokalni tehnološki startapsi spuste s tla koji će biti snažni, prilagodljivi preživjeli baš poput neugodnog insekta.
 2. Oni organiziraju Malaysia Website Awards (MWA) 2017 kako bi prepoznali i nagradili rad najboljih web programera, dizajnera i agencija širom zemlje..
 3. Samit o internetskom marketingu Exabytes, koji se nedavno održao u Cyberjayi, povezao je razne iskusne digitalne trgovce i guruse s lokalnim tehničarima kako bi pružio uvid u trenutnu situaciju i razgovarao o strategijama i napretku industrije digitalnog marketinga..

Čovjek iza egzabajta – gospodin Chan Kee Siak

Daren Low ima trenutak s gospodinom Chan Kee Siakom

Daren Low ima trenutak sa gospodinom Chan Kee Siakom, generalnim direktorom Exabajta, u njihovom sjedištu u Penangu

Trebali smo vremena da upoznamo gospodina Chan Kee Siaka, osnivača i izvršnog direktora Exabytesa, u njihovom sjedištu u Penangu. Rođen u obitelji sokolara, ovaj samouki poduzetnik izgradio je ovu tvrtku od svoje 19 godine i vrlo je upoznat sa iskušenjima i iskušenjima pokretanja vlastitog posla..

Trenutno služi kao predsjednik Internetskog saveza u Maleziji, mrežne platforme za različite poduzetnike za razmjenu vrijednih učenja i stručnosti među internetskim liderima i lokalnim direktorom Instituta Founder, globalnim akceleratorom i pokretanjem startup programa.

Osnovao je i dvije druge platforme servisa, EasyStore, internetsku platformu za e-trgovinu za one koji žele pokrenuti internetsku trgovinu i prvu integriranu transportnu uslugu Malezije EasyParcel.

Kupčevo iskustvo – pogled u centar za korisničku podršku Exabytes

Težak rad na poslu posvećen timu za korisnike kupcima

Težak rad na poslu posvećen timu za korisnike kupcima

Naše sljedeće stajalište bio je 24/7 centar za korisničku podršku Exabytesa u Penangu. Njihov servisni tim sastoji se od tri različita tima za različite vrste računa za hosting: zajednički hosting, namjenski poslužitelji i računi preprodavača. Također se pridružuje tehnički tim inženjera iz Menara AIMS-a za bilo koja tehnička pitanja koja mogu nastati.

Rezultat Monitori tima za podršku i tehničku službu

Rezultat Monitori tima za podršku i tehničku službu

Pokazali su nam kako svaka riješena ulaznica dolazi sa sustavom glasanja za ocjenu njihove usluge. Svi se glasovi bilježe i objedinjuju u smislene brojeve i ciljeve za poboljšanje zadovoljstva kupaca.

Tehnološka tura – unutar Exabyteova podatkovnog centra u Menara AIMS, Kuala Lumpur

Exabytes centar podataka na Menara AIMS

Daren je s upraviteljem obišao podatkovni centar & sistemski inženjer

Konačno, upoznali smo se s Data centrom u samom Menara AIMS-u. Stranica Exabytes tvrdi da oni upravljaju s preko 1000 poslužitelja s više od 100.000 web stranica i preko 1.000.000 računa e-pošte. Saznali smo da je ovaj centar trenutno ocijenjen kao Tier III centar koji nudi 99,98% dostupnosti, ali da će u budućnosti biti nadograđen na najviši nivo IV..

Exabytes Cloud poslužitelj

Pogledajte neke od njihovih tehnoloških uređaja

Iako zbog sigurnosnih razloga nismo uspjeli dobiti fotografije njihovih poslužitelja, uspjeli smo zaviriti u neke od njihovih novih, nepoključenih mrežnih poslužitelja u oblaku.

Operacijska soba Datacentera

Exabajtov tehnički tim pažljivo prati poslužitelje u operacijskoj sali

Imali smo priliku pregledati njihovu operacijsku sobu u kojoj obučeni inženjeri nadgledaju servere u smjeni svakih sat dana kako bi bili spremni odmah riješiti sve tehničke probleme koji mogu nastati.

Naše misli o Exabytesima

Daren Low, Chan Kee Siak i Vickson Tan (Exabytes Penang Tour)

Daren Low s Chan Kee Siak, izvršni direktor (u sredini) i Vickson Tan, potpredsjednik marketinga (lijevo)

Na kraju obilaska uvjerili smo se da Exabytes kao lokalni MSP razumiju lokalnu kulturu i njihova uključenost u lokalnu poduzetničku zajednicu drži svoj prst u pulsu malezijskog okruženja za MSP.

Također su pokazali da im spremna infrastruktura omogućuje da postanu vodeća tvrtka za web hosting u jugoistočnoj Aziji. Linkovi do tvrtki za usluge poput EasyStore pružaju im i aktivnu prisutnost u drugim zemljama poput Singapura, Indonezije i Tajvana.

Exabytes primarno nudi tri osnovne usluge vlasniku MSP-a:

 1. Poslovno e-mail hosting (samo od RM17.99 mjesečno) EBizMailPro pruža uslugu web pošte koja omogućuje izvrsnu i sigurnu distribuciju e-poruka kao i izvrsnu sinkronizaciju kalendara, zadataka i sadržaja na različitim digitalnim uređajima i Microsoft Outlook. .
 2. Usluge dizajniranja web stranica (samo od RM39 mjesečno) Instant Web stranica pruža jedinstvenu web stranicu izrađenu po mjeri koja odgovara vašim potrebama. Također dolazi s tehničkom pomoći, marketinškim uslugama i stručnim savjetovanjem putem telefonskih poziva. .
 3. Sve u jednom graditelj web stranica (RM23,29 – RM69,96 mjesečno) EBizPro, graditelj povuci i ispusti, dolazi s prilagodljivim predlošcima koji rade na svim digitalnim platformama. Ova pretplata uključuje profesionalnu podršku e-pošte. .

Početak rada – praktični savjeti za unapređenje vašeg poslovanja na mreži

Na kraju dana ovisi kako ćete stvarno izgraditi učinkovito mrežno poslovanje.

Ali gradite ga, morate. Razmislite o prednostima! Svojom digitalnom platformom možete pružiti prilagođenu korisničku uslugu po konkurentnijoj cijeni uz bolju pogodnost za svoje kupce. Možete dosegnuti kupce ne samo u Maleziji, već iu inozemstvu, i sve to uz djelić troškova!

Jedan od najjeftinijih načina da se to postigne je prihvaćanjem učinkovitog i usredotočenog alata koji se zove e-mail marketing. Kroz pažljivo izrađene biltene, možete doći do svih na vašoj listi kontakata i odmah ih informirati i potaknuti prodaju na vaše poslovanje..

Pogledajte ove korisne članke kako biste zaista ostavili svoj trag kod ciljane publike:

 • Kako napraviti popis e-pošte od nule & Pošaljite svoj prvi bilten
 • Definitivni vodič za marketing putem e-pošte (1. dio)

Ako vam nije teško trošiti nešto više kako biste stručnjacima omogućili internetsku promociju, možete razmisliti i o uslugama digitalnog marketinga Exabytes.

Avatar

O autoru

Samuel Low voli pisati o raznim temama, uključujući poduzetništvo, tehnologiju i pravne članke za razne tvrtke. Kad nije zauzet time, slijedi svoju drugu strast: izvedbene umjetnosti!

Kao što ste pročitali?

Pridružite se našim pretplatnicima koji primaju ažuriranja od Bitcatcha. Šaljemo ekskluzivne internetske poslovne savjete i trikove.

Sljedeći “

Internet & Vi u 2018. godini: 3 ogromne promjene koje će utjecati na vaše poslovanje

«Prethodno

Vodič za 5 koraka za zapošljavanje vodiča društvenih medija

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map