Web hosting često pati od jednog velikog problema:

Loše korisničko iskustvo.

Posebno za početnike može biti komplicirano, zastrašujuće i frustrirajuće shvatiti tehničke aspekte.

To najviše primjećujete kada učitavate standardni “cPanel” koji dolazi s većinom web hostinga. Ovo je konzola ili nadzorna ploča koja se koristi za upravljanje poslužiteljem i postavkama.

Znate onu o kojoj govorim. Ona koja izgleda kao da je dizajnirana 1990-ih:

cPanel Old Design

Ako ste početnik web hostinga, upravljačka ploča je zastrašujuće mjesto. Ne samo da su jezik i žargon komplicirani, nema logičnog mjesta za početak.

Nije li vrijeme da jedan od glavnih domaćina stvori nešto suvremenije? Jednostavnije za korisnika?

Uđite u oblak HostGator

HostGator obično je poznat po dijeljenom hostingu proračuna. No, nedavno smo dobili novu uslugu hostinga u oblaku.

Predstava nas je otpuhala. Postavili smo testno mjesto i pratili brzinu i produženje rada HostGator Cloud-a. Zabilježio je 100% produženog rada i neke od najbržih brzina koje smo testirali ovdje na Bitcatcha.

(Pogledajte našu cjelovitu recenziju o performansama HostGator Cloud-a.)

Ali evo stvari koje smo zaista voljeli u vezi s tim: nova nadzorna ploča!

HostGator Cloud izbacio je ružni stari cPanel i zamijenio ga novim, modernim, intuitivnim nadzornom pločom. To izgleda ovako:

HoPG Dizajn oblaka cPanel

Puno bolje.

Posebna ponuda : 

Čitatelji Bitcatcha dobivaju 30% popusta na HostGator Cloud. Jednostavno unesite “bitcatcha” na blagajni HostGator Cloud-a.

U ovom ćemo postu predstaviti sve jedinstvene značajke i pomoći vam da bolje upoznate nadzornu ploču i upravljačku ploču HostGatora.

Počevši od vrha

Postoje dva dijela nadzorne ploče HostGator Cloud-a. I pomaže im razmišljati kao o početnicima i naprednim mogućnostima.

  1. Korisnička ploča
    Tamo gdje upravljamo računima i općenitim postavkama web-domaćina. (Početnik).
  2. Upravljačka ploča
    Tamo gdje upravljamo dodatnim tehničkim postavkama poslužitelja. (Srednji – napredni)

Počnimo s nadzornom pločom korisnika.

Korisnička nadzorna ploča HostGator Cloud-a

1. korak: prijavite se

2. korak: uređivanje i upravljanje pojedinostima računa

Prvi zaslon je mjesto gdje uređujete sve uobičajene podatke o računu i naplati. Ovdje možete promijeniti i svoje lozinke i postavke.

Stranica općih postavki

Ali preskočimo izravno na odjeljak “hosting”. Za razliku od nekih drugih domaćina, možete postaviti svoju web stranicu, upravljati postavkama i vidjeti statistiku izravno odavde.

Stranica postavki web stranice

3. korak: instalirajte WordPress i napravite web stranicu (jednim klikom)

Početnici će definitivno cijeniti koliko je lako stvoriti brzu web stranicu putem HostGatora. Započnite navigacijom do kartice “Hosting Dashboard” i klikom na “WordPress 1 Kliknite Installer”.

Instalirajte WordPress u 1 kliku

Ovdje će se tražiti da odaberete domenu s kojom želite postaviti WordPress.

Postavljanje WordPress-a

Potvrdite domenu i upišite svoje podatke o administratoru. Zatim pritisnite “instaliraj sada”.

Dakle, tehnički su to dva klika, ali i dalje je vrlo jednostavno!

Sada imate vrlo rudimentarno web mjesto koje pokrećete. Sve što trebate učiniti je slijediti upute za uređivanje dizajna i dodavanje sadržaja.

Korak 4: Pogledajte svoje globalne poslužitelje u akciji

S vaše web lokacije koja je sada domaćin na HostGatoru, možete vidjeti snimku statistike web hostinga. Prijeđimo na “performanse poslužitelja”.

Globalne postavke poslužitelja

Prvo što vidite je karta koja točno pokazuje gdje se u svijetu nalaze vaši podatkovni centri.

S HostGator Cloudom možete vidjeti da postoje četiri poslužitelja koja su raspoređena po cijelom svijetu. (Na uobičajenom “dijeljenom domaćinu” dobit ćete samo jedno mjesto na poslužitelju.) To znači da ćete postići brze brzine učitavanja bez obzira na to gdje vam je publika.

performanse poslužitelja

5. korak: Pogledajte prikaz web lokacije Google Analytics

Također dobivate brzi snimak posjeta i posjetitelja vaše web stranice. Nije zamjena za detaljnu nadzornu ploču Google Analytics-a, ali je sjajan kao brz pogled.

Prometna analitika

Korak 6: Koristite li previše resursa?

Možete vidjeti i CPU i RAM. Ovim jednostavnim i lako čitljivim biralištima znate da li koristite puno resursa. (Koristili smo mnogo različitih web domaćina i vjerujte nam, ove informacije nije uvijek lako pronaći!)

HostGator Cloud preporučuje pokušavanje zadržavanja ovih biranja ispod 70%. Bilo što više od toga, a možda je došlo vrijeme za nadogradnju. Kao što možete vidjeti na našem malom testnom mjestu, dobro nam je granica od 70%.

Pratite upotrebu svog CPU-a i RAM-a

7. korak: Pogledajte dodane dodatke i besplatne proizvode

HostGator Cloud također dolazi s pregršt dodataka koji možete otključati ovdje na nadzornoj ploči. Konkretno, 100 USD besplatno oglašavanje s Bingom i Googleom.

Dodani dodaci i besplatni proizvodi

8. korak: Stvorite račun e-pošte

Postavljanje e-pošte koja prati vašu web lokaciju (tj. [Zaštićena adresa e-pošte]) često je zamršenija nego što bi trebala biti. Ali ne s HostGatorom. Samo kliknite karticu e-pošte, a zatim pritisnite ovaj ogroman gumb:

Kreirajte adresu e-pošte

Unesite novu adresu e-pošte koju želite stvoriti i dodajte zaporku. Dobro idete.

9. korak: integrirajte Google Analytics

Ako želite detaljniji uvid u promet web stranice, možete integrirati Google Analytics upravo ovdje na nadzornoj ploči.

Integrirajte Google Analytics

Korak 10: Upravljanje datotekama i mapama

Evo gdje datoteke možete prenositi izravno na svoj poslužitelj (na primjer, zip-datoteku WordPress teme). Ovo je malo naprednije, a tehničari bi mogli radije to upravljati s pune upravljačke ploče. (Više o tome kasnije)

Početnici će ga htjeti pojednostaviti i koristiti prethodno spomenuti instalacijski program WordPress s jednim klikom.

Upravljanje datotekama i mapama

Korak 11: Dodajte nove domene ili poddomene

HostGator Cloud pruža vam super jednostavan način stvaranja addon domena (za smještaj dodatnih domena s vašeg računa) i poddomena. Poddomene su jednostavno URL-ovi koji vode u različite dijelove vaše web stranice.

Ne možete često vidjeti ovu opciju predstavljenu tako jasno i jednostavno kao HostGator.

Upravljajte imenom domene

12. korak: Ako imate internetsku trgovinu, otključajte SSL certifikat

HostGator Cloud vam daje besplatan pristup SSL certifikatu. (Ovo je sigurna enkripcija za vašu web lokaciju – neophodna za mrežne trgovine ili bilo koga tko obrađuje podatke o kupcima).

Bilješka : 

Ako imate paket “Hatchling Cloud” (ulazna razina), morat ćete nadograditi na “Baby Cloud” ili “Business Cloud” kako biste pristupili SSL certifikatu.

SSL potvrda

Korak 13: Pojačajte sigurnost i sigurnosno kopirajte!

Ništa je gore od hakiranja ili gubitka svih podataka vaše web lokacije. Zbog toga su sigurnost i sigurnosne kopije na vrhu mog popisa za osnove web hostinga.

Nadzorna ploča HostGator-a olakšava kontrolu. Omogućite sigurnost SiteLock, a HostGator će redovno (i automatski) pretraživati ​​zlonamjerni softver. Zatim omogućite dnevne sigurnosne kopije kako biste osigurali da nikad ne izgubite naporan rad.

Upravljanje sigurnosti web mjesta

Nadzorna ploča HostGatora ovdje je sjajna jer možete vidjeti da sigurnost i sigurnosne kopije rade. To je mirni mir.

14. korak: Jednostavno pošaljite i pratite ulaznice za podršku

Kad imate web mjesto, morate znati da postoji dobar tim za podršku koji će vam pomoći. Za svaki slučaj ako nešto pođe po zlu. Nadzorna ploča HostGator ima jednostavan i intuitivan način za prijavu problema.

Pošaljite i pratite ulaznicu za podršku

Što je još bolje, popisana su sva vaša otvorena i prethodna pitanja podrške, tako da možete pratiti napredak i pratiti ga ako trebate.

Dosadašnja presuda: Dakle, to obuhvaća sve osnovne stavke na nadzornoj ploči kupaca HostGator Cloud-a. Kao što vidite, s ove jednostavne nadzorne ploče možete upravljati svim važnim stvarima. Nije potreban žargon, nije potrebno tehničko znanje.

HostGator su napravili sjajan posao čineći ovo iskustvo što je moguće jednostavnijim za korisnike. Ako ste početnik ili se ne želite družiti s naprednim značajkama, možete upravljati (poprilično) svime sa ove nadzorne ploče jednog kupca.

Ali ako želite malo više kontrole i pregršt naprednih značajki, morat ćete učitati cPanel. Pogledajmo.

Upravljačka ploča oblaka HostGator

Upravljačka ploča HostGator sadrži većinu gore navedenih značajki, ali proširuje i vaše mogućnosti za naprednije korisnike.

Korak 1: Provjerite statistiku bočne trake

Na desnoj strani ukratko ćete vidjeti sve bitne statistike. Istaknuti sadržaji uključuju web promet od jučer, prošlog tjedna i prošlog mjeseca.

statistika prometa

Nakon toga dobit ćete ažuriranje sigurnosnih kopija. Ovo je jedna od naših najdražih značajki nadzorne ploče jer vam daje trenutačno uvjerenje da je vaša web lokacija sigurna.

rezerva

2. korak: Uredite WordPress temu i dodajte dodatke

Sve što trebate za dizajn i poboljšanje vaše web stranice nalazi se ovdje na upravljačkoj ploči. Na lijevoj strani vidjet ćete pregršt izbora uključujući “teme”, “dodatke” i druge instalacije jednim klikom.

WordPress teme i dodaci

Korak 3: Napredno upravljanje datotekama

Sjetit ćete se da smo razgovarali o prijenosu datoteka na nadzornu ploču kupca. Pa, ovdje možete istražiti napredne značajke.

Napredno upravljanje datotekama

Opet možete učitavati datoteke web mjesta (poput zip datoteke WordPress teme) kao i dodatak ili datoteke ili slike. Također možete upotrijebiti opciju ‘privatnost imenika’ da biste dodali lozinku u sve datoteke. Izvrsno za dodatnu sigurnost.

Ako radije koristite FTP (protokol prijenosa datoteka) za siguran prijenos datoteka na poslužitelj, to možete i vi. Jednostavno možete stvoriti i kategorizirati svoje web diskove (na kojima se pohranjuju vaše datoteke).

I na kraju, možete kopirati sve datoteke svoje web stranice jednim klikom na gumb.

Korak 4: Napredne mogućnosti baze podataka

Odjeljak baze podataka na upravljačkoj ploči HostGator-a pretežno je za napredne korisnike. Ako samo vodite blog ili malu web stranicu putem WordPressa, vjerojatno se ne morate brinuti zbog toga.

(Sve što trebate znati jest da je u bazi podataka pohranjene i preuzete sve vaše datoteke, a MySQL je programski jezik koji se koristi za upravljanje ili uređivanje baze podataka).

Opcije baze podataka

No naprednim korisnicima HostGator nadzorna ploča omogućuje vam jednostavan pristup promjeni postavki baze podataka prema vašim programskim potrebama.

5. korak: Napredne postavke e-pošte

Postavljanje jednostavne adrese e-pošte na vašem web hostingu može se obaviti na nadzornoj ploči korisnika kako je ranije objašnjeno. Međutim, ako želite izmijeniti postavke, postaviti filtre, automatski slanje i šifriranje, ovdje ćete pronaći sve ove opcije.

Postavke e-pošte

Taj prostor također možete koristiti za instaliranje “G Suite” koji vam omogućava da na svoju web stranicu integrirate Gmail, zajedničke Google kalendare i značajke Google diska. (Napomena: ovo obično dolazi uz dodatni trošak).

Korak 6: Zategnite svoju sigurnost još više

Kao i standardne sigurnosne značajke HostGator, možete prilagoditi vlastite postavke. Konkretno, možete blokirati IP adrese (na primjer, ako određena IP adresa spamuje vašu web lokaciju).

sigurnosni alati

Možete i blokirati “vruće veze”. To je slučaj kada druge web lokacije prikazuju vaše slike ili datoteke na njihovoj web lokaciji koristeći svoju širinu pojasa i resurse za to.

Konačno, napredni programeri mogu pristupiti SSH-u (Secure Socket Shell) što vam daje sigurnu metodu pristupa udaljenom računalu (na primjer, ako želite sigurno učitati datoteke koje se nalaze drugdje).

Korak 7: Instalirajte željeni softver za programski jezik

To je još jedna napredna opcija za programere. Ako, primjerice, želite izgraditi web mjesto pomoću Ruby on Rails, možete brzo instalirati softver za to.

Instalirajte programski jezični paket

U ovom ćete dijelu pronaći i alternativni softver za WordPress, uključujući Weebly i Joomla.

U osnovi, programerima i webmasterima nudi veliku količinu izbora i fleksibilnosti za izradu web stranica na bilo kojem jeziku i korištenje god arhitekture koja im se sviđa.

Nadzorna ploča hostinga za oblake HostGator: presuda

BONUS: 

Čitatelji Bitcatcha imaju pravo na 30% popusta na HostGator Cloud. Jednostavno unesite “bitcatcha” na blagajni HostGator Cloud-a.

HostGator Cloud nije samo brz i pouzdan, već je i korisnik prijazan. Njegova nadzorna ploča i upravljačka ploča možda su najintimitivnija i najjasnija što smo ikada koristili.

A nisu žrtvovali nijednu tehničku ili naprednu značajku da bi se to dogodilo.

Korisnici napajanja i dalje će pronaći sve programske alate i kontrolu poslužitelja koje žele. Ali istovremeno, početnici će se osjećati puno ugodnije.

Zatim pročitajte detaljni pregled performansi HostGator Cloud-a.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me